Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Na czym najlepiej nagrywac??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/czym-najlepiej-nagrywac-15171/)

Martin_TP 10.01.2003 21:33

Do masowego magazynowanie plyt, od kopert praktyczniejsze sa segregatory. A ich wklady daja lepsza ochrone niz koperty, ze wzgledu na miekki material wyscielajacy ich podloze.

-Sid-The-Rat=> 10.01.2003 21:02

coz - koperty czasem sa niedobre - a jak posylasz plyty poczta to TYLKO slim wchodzi w gre...

pozatym z pudelkiem zawsze da sie cos zrobic - a kanal jest wtedy kiedy nagle ich nie ma :(

zgadzam sie jednak ze czasem warto kupic kopertowki, lub wrecz spindel...

Plemnik 10.01.2003 18:18

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
jaka tam kurcze 'cena stosowniejsza' verbatim pastel w pudelku kosztuje u mnie 1.49... to jest chyba nieduzo?
platinum BEZ pudelka 75gr... doliczyc koszt slima i wyjdzie na 20gr roznicy

co do roznicy klas- tez bym jakos nie przesadzal... klase wyzej stoja Kodaki Gold, czy Maxwell'e... a platinum od Riteka (te 40x) do tej pory na WSES daja bledy <10... (a nagralem je 4 miechy temu)

Heh tylko co komu po pudelkach jak koperty sa lepsze ;-) Wiesz, przy wiekszych zbiorach to juz jest bardzo duza roznica zajmowanego miejsca no i cena zaczyna byc wazna. W koncu przy minimalnym zamowieniu jest roznica miedzy 75-80zl a 149 prawda? zreszta slimy juz po 30 gr widzialem czyli nawet jak ktos lubi pudelka (np do audio) to i tak wyjdzie o polowe taniej - 1zl/szt a 1.5...

Co do tematu - zdecydowanie odradzam Akossy - rozni je robia i czesc nie nadaje sie do niczego, podobna sytuacja z Platinum. Polecam Princo (ale nie budget bo tych dawno nie mialem i nie wiem jak jest). O czyms to zreszta swiadczy jak producent nie ukrywa sie pod inna marka tylko sprzedaje pod swoja egida ;-)

Bardzo dobre plytki tylko czasami trudniej je dostac ...
BTW palone nawet X48 (na tyle sa certyfikowane) sa ok - czasami sie zolty kwadracik moze i trafi ale rzadko. A przy X40 to juz nie ma, same zielone.

Martin_TP 10.01.2003 17:08

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Jak Akosski palę 32x i nie ma błędów a szybciej nie próbowałem 8)
Na 32x ida mi tez bez problemu, ale musze PowerREC w Plexie wylaczyc bo innaczej nie daje szybciej niz 24x. A w kwesti bledow chodzilo mi o nadpalanie, tutaj lepiej dac 24x.. przy 32x czasem wlasnie kwadraciki zolte byly, na koncu plyty.

Krzycho83 10.01.2003 17:00

Cytat:

Martin_TP napisa***322;(a)
DokladnieAkoss sa ok ale przy nizszych predkosciach - tak najlepiej max to 24x. Chocby Power REC nie puszcza Akossa na szybciej niz 24x.
Jak Akosski palę 32x i nie ma błędów a szybciej nie próbowałem 8)

Martin_TP 10.01.2003 16:46

Cytat:

sajmonsz napisa***322;(a)
Akossy są dobre ale tylko przy nizszych predkosciach i dlugo tez nie wytrzymuja np. przy 40x na koncy plyty wystepują błendy. Najlepsze są Verbatimy i TDK
Dokladnie. Akoss sa ok ale przy nizszych predkosciach - tak najlepiej max to 24x. Chocby Power REC nie puszcza Akossa na szybciej niz 24x. Przy koncu plyty owszem sa bledy jek sie pusci nia na 32x 40x 48x - szczegolnie przy tych dwoch ostatnich predkosciach, podobnie jest tez z Platiniumami. A co do najlepszych plyt jak najbardziej Verbatim i TDK.. no i dorzucilbym jeszcze Kodaki i Maxwelle. :)

sajmonsz 10.01.2003 16:30

Akossy są dobre ale tylko przy nizszych predkosciach i dlugo tez nie wytrzymuja np. przy 40x na koncy plyty wystepują błendy. Najlepsze są Verbatimy i TDK

Koolo 10.01.2003 15:51

Cytat:

jaka tam kurcze 'cena stosowniejsza' verbatim pastel w pudelku kosztuje u mnie 1.49... to jest chyba nieduzo?

co do roznicy klas- tez bym jakos nie przesadzal... klase wyzej stoja Kodaki Gold, czy Maxwell'e... a platinum od Riteka (te 40x) do tej pory na WSES daja bledy <10... (a nagralem je 4 miechy temu)

Gdzie są te verbatim-y w pudelku po 1.49 zł ?
Adresy !, kontakty !, tylko jak na spowiedzi !
8) 8) 8) :czytaj:

Martin_TP 10.01.2003 06:02

Cytat:

Mialem tutaj na mysli Verbatimy ale nie te "zwykle" tylko te lepsze.. czyli Metal AZO i Super AZO, a tutaj roznica w cenie jest wyzsza. Co do Kodaka etc. to sie jak najbardziej zgodze, to sa naprawde swietne plyty, z watstwa zlota etc. i spokojnie 100 lat to wytrzyma :) U mnie platinium akruat jest po 99 gr (podrozaly z 92 na 99 ???). Verbatimow jest jak na lekarstwo ??? Ale ostatnio widzialem V. Data Live (Extra Protection Surface) 40x od CMC - za 1.30 w folii, w slimie zas po 1.60 do 1.80. Litka akurat nie mam wiec WSES odpada i testy moge tylko Nero CD Speed porobic. Na platinium sie przejechalem.. i zwatpilem w te plyty... wychodzi ze Multispeedy sa do kitu, wczesniejsze 40x byly swietne, 48x tez dosc dobre.. ale multispeed tragedia, dosc niedorobione plyty (co golym okiem bylo widac :blee: ). Aa.. ciekawie wogole na nich wychodzi test zapisu z CD Speed .. rozpedza tak do 38x.. i pstryk spada do poziomu 24x pod koniec nosnika. Palac na 32x pojawiaja sie tez zolte kwadraciki... moze na 24x sie przezucic.. ale to juz bzdura by byla i trzeba zmienic plyty, nie po to ma sie szybka wypalarke za grube pieniadze by palic na 24x... uff..sie troszke rozpisalem ^_^ .. pora spac.. juz ranek sie zbliza ;)

-Sid-The-Rat=> 10.01.2003 05:24

Martin_TP 10.01.2003 02:08

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Ja wypaliłem już masę Akoss'ów i jeszcze ani jeden sie nie spsuł (chyba że z mojej winy). A co do TDK i Verbów to są już o połowę droższę, ale za to godne polecenia ;)
Niom.. zgadzam sie z kolegom. Ja rowniez do tej pory na Akossach sie nie zawiodlem, w przeciwienstwie do Platinium ??? Akoskow mam dosc sporo i wszystkie pieknie sie czytaja jak i nagrywaja. A Verbatimy i TDKi tu juz inna klasa plyt.. a tym samym cena stosowniejsza.

Krzycho83 10.01.2003 00:09

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
LG płyty - odradzam
Akoss - tani shit (jak natrafisz na dobra partię to jeszcze ujdzie)
Platinium - j.w.
Proponuję Verby,Tdk,sonyitd.

Ja wypaliłem już masę Akoss'ów i jeszcze ani jeden sie nie spsuł (chyba że z mojej winy). A co do TDK i Verbów to są już o połowę droższę, ale za to godne polecenia ;)

tomgoo 09.01.2003 23:03

LG płyty - odradzam
Akoss - tani shit (jak natrafisz na dobra partię to jeszcze ujdzie)
Platinium - j.w.
Proponuję Verby,Tdk,sonyitd.
Jeśli potrzebujesz czegoś na szybko to bierz platiniumy ale nie licz że ci długo posłuzą.........

Martin_TP 09.01.2003 22:55

LOL :cisza: LOL

Niezle.. Crazy napisales prawie dokladnie to samo co ja, a jak ja to pisalem to Twojego postu jeszcze nie bylo.. niezle :D

Martin_TP 09.01.2003 22:50

Po pierwsze urzysz Sercha na forum, ten temat juz sie wielkorotnie przewinol.
Wywal tez ten obrazek z podpisu moze ???

A co do dobrych tanich plyt to:
- Akoss
- Datex
- Platinium (jednakze sie na nich ostatnio bardzo zawiodlem) link
- Hawk ? (niedawno sie pojawily i zapowiadaja sie bardzo ciekawie link

CrazyLucas 09.01.2003 22:46

moge ci jedynie powiedziec na czym nie palic z tych najtanszych - przejzyj sobie tesz topik "ach te platiniumki" i ten o hawkach - tam troche zesmy powypisywali

a co do stosunku cena/jakosc=1/1 to jak dla mnie LG x24 - wychodzi mi 1zl/szt i jeszcze sie nie zwalily

SEBAW 09.01.2003 22:45

Re: Na czym najlepiej nagrywac???

Cytat:

darken napisa***322;(a)
Ciekawy jestem jakie CD-R z najtanszej polki sa godne uwagi? Moze ktos wie czy istnieja taikie CD gdzie stosunek ceny do funkcjonalnosci wynosi co najmniej jeden???
http://www.resistance.com/catalog/images/839.jpg

Wydaje mi się że Platinum i Minty. Ja polecam Verbatimki, bo można je kupić już poniżej 1,9 zł

darken 09.01.2003 22:41

Na czym najlepiej nagrywac???

Ciekawy jestem jakie CD-R z najtanszej polki sa godne uwagi? Moze ktos wie czy istnieja taikie CD gdzie stosunek ceny do funkcjonalnosci wynosi co najmniej jeden???
||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:17.