![]() |
Do masowego magazynowanie plyt, od kopert praktyczniejsze sa segregatory. A ich wklady daja lepsza ochrone niz koperty, ze wzgledu na miekki material wyscielajacy ich podloze.
|
coz - koperty czasem sa niedobre - a jak posylasz plyty poczta to TYLKO slim wchodzi w gre...
pozatym z pudelkiem zawsze da sie cos zrobic - a kanal jest wtedy kiedy nagle ich nie ma :( zgadzam sie jednak ze czasem warto kupic kopertowki, lub wrecz spindel... |
Cytat:
Co do tematu - zdecydowanie odradzam Akossy - rozni je robia i czesc nie nadaje sie do niczego, podobna sytuacja z Platinum. Polecam Princo (ale nie budget bo tych dawno nie mialem i nie wiem jak jest). O czyms to zreszta swiadczy jak producent nie ukrywa sie pod inna marka tylko sprzedaje pod swoja egida ;-) Bardzo dobre plytki tylko czasami trudniej je dostac ... BTW palone nawet X48 (na tyle sa certyfikowane) sa ok - czasami sie zolty kwadracik moze i trafi ale rzadko. A przy X40 to juz nie ma, same zielone. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Akossy są dobre ale tylko przy nizszych predkosciach i dlugo tez nie wytrzymuja np. przy 40x na koncy plyty wystepują błendy. Najlepsze są Verbatimy i TDK
|
Cytat:
Adresy !, kontakty !, tylko jak na spowiedzi ! 8) 8) 8) :czytaj: |
Cytat:
|
jaka tam kurcze 'cena stosowniejsza' verbatim pastel w pudelku kosztuje u mnie 1.49... to jest chyba nieduzo?
platinum BEZ pudelka 75gr... doliczyc koszt slima i wyjdzie na 20gr roznicy co do roznicy klas- tez bym jakos nie przesadzal... klase wyzej stoja Kodaki Gold, czy Maxwell'e... a platinum od Riteka (te 40x) do tej pory na WSES daja bledy <10... (a nagralem je 4 miechy temu) |
Cytat:
|
Cytat:
|
LG płyty - odradzam
Akoss - tani shit (jak natrafisz na dobra partię to jeszcze ujdzie) Platinium - j.w. Proponuję Verby,Tdk,sonyitd. Jeśli potrzebujesz czegoś na szybko to bierz platiniumy ale nie licz że ci długo posłuzą......... |
LOL :cisza: LOL
Niezle.. Crazy napisales prawie dokladnie to samo co ja, a jak ja to pisalem to Twojego postu jeszcze nie bylo.. niezle :D |
Po pierwsze urzysz Sercha na forum, ten temat juz sie wielkorotnie przewinol.
Wywal tez ten obrazek z podpisu moze ??? A co do dobrych tanich plyt to: - Akoss - Datex - Platinium (jednakze sie na nich ostatnio bardzo zawiodlem) link - Hawk ? (niedawno sie pojawily i zapowiadaja sie bardzo ciekawie link |
moge ci jedynie powiedziec na czym nie palic z tych najtanszych - przejzyj sobie tesz topik "ach te platiniumki" i ten o hawkach - tam troche zesmy powypisywali
a co do stosunku cena/jakosc=1/1 to jak dla mnie LG x24 - wychodzi mi 1zl/szt i jeszcze sie nie zwalily |
Re: Na czym najlepiej nagrywac???
Cytat:
|
Na czym najlepiej nagrywac???
Ciekawy jestem jakie CD-R z najtanszej polki sa godne uwagi? Moze ktos wie czy istnieja taikie CD gdzie stosunek ceny do funkcjonalnosci wynosi co najmniej jeden???
|| |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:17. |