![]() |
Re: Re: Re: Mam DEBILA w sieci !!!!!!!!!
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Bas ja nie mam pojęcia do kogo kolega pije - ;))
szkoda ze nie pogadalismy ostatnio niestetty problemy z francowatym userem sa niejedynym problemem u mnie w sieci - ciekawe ile by kosztował teraz dysk 8gb - moze pozyczymy od kogos az z serwisu wróci ;(( |
Re: Re: Mam DEBILA w sieci !!!!!!!!!
Cytat:
Cytat:
****************** Tak w zasadzie to można zablokować arp serwera. |
dzisiaj juz nie moge ale jutro zobacze co i jak
z tego co mi powiedzial to jest to ustawione gdzies w systemie na servie sprawdzimy jak u nas zachowa sie serv gdy tak sie wpisze ip - ale racze nie powinno byc zonkow - do jutra |
uuuu to niedobrze znaczy coraz łatwiej w konia robic serwer -
i tu przypomniał mi sie dowcip :( wiem ze nie ten dział ale...) Rozmawia 2 administratorów: - wczoraj user wywalił mi serwer w ciagu 30min - takim jest geniuszem? - nie *****em ;) |
Re: Mam DEBILA w sieci !!!!!!!!!
Cytat:
|
byłbym wdzieczny - moze to jest jakis pikus ale generalnie kwalifikuje sie kolo do trwaej wywalki z sieci - ale tłumaczy sie ze zle wpisał dane - - koles raz juz podpadł - teraz juz jest 2 za trzecim wywalamy goscia z sieci i jeszcze wpierdul dostanie przez jedego gamonia 45 mieszkan ( a w niektórych sa i 2 kompy) bez netu dzałało
|
qrcze to chyba jednak za latwy sposob na wywalenie serwa - ktos sie wkurzy na transfer wpisze ip serwa i wywala wszystkim siec
nie wiem jak to jest u nas ale raczej by nie przeszlo spytam sie admina jak to w naszej sieci jest ustawione |
zgadza sie nie dostał sie do sieci ale majac identyczny ip jak serwer zaczeło sie mieszac w dyni - w sieci niestety okazało sie ze tak łatwo wywalic serwer - dziwne to no ale jak koles sie wyłączał wszystko wracało do normy - i szukaj wiatru w polu - jakby wpisał swój ip z obcym mac-iem faktycznie serwer u nas by go nie wpuscił (traktuje jak intruza) nie ma nic sieci netu zero - ale kolo wpisał ip serwera i oszalała maszyna jego i nasza
|
mnie jedna rzecz zastanawia jakim cudem w ogole koles mogl sie podlaczyc do sieci z niedozwolonym mac'iem
u nas jak admin nie wpisze mac'a do serwa to ni h.... nie zobaczysz co najwyzej siebie w otoczeniu wiec chlopaki zrobcie porzadek w ustawieniach bo w tym momencie kazdy wam moze tak namieszac :) co do tego kolesia to mozna by mu obnizyc transfer tak zeby sie za bardzo nie zorientowal ale mimo wszystko zeby mial mniejszy od innych albo po prostu :boks: a potem jeszcze :cisza: a na koniec :fiu: i zrobic mu zdjecie :podbite: i na drzwiach admina powiesic z dopiskiem bo zawracal dupe administratorowi oraz w drugiej linijce bo admin mial pelne rece roboty ^_^ |
Zdarza się. Ciesz się, że to nie IBM made in Madziary.
Wtedy napewno było by Ci lżej. 8) |
i jeszcze mały dodatek w międzyczasie dopadła nas usterka BB na HDD głównym i poza wybrykiem tego kretyna BB pojawiły sie w miejscu zapisywania logów - pech polega na tym że musimy mieć nowy dysk bo ten długo nie pociagnie a wtedy niewiem kiedy pojawie sie na forum .
Szlag jak nie urok to sraczka dysk pochodził raptem 1 rok i to niecały segate 30gb az dziwne ze segate padł ;( |
Cytat:
|
:cisza: :cisza: :cisza: :boks: :D itd...
|
Ha, ha. A co na to zbieracze postów do licznika na forum. ^_^
Ha, ha. Obciąć dziadowi transfer do 0,1 kB/sek, na 24 godziny oczywiście. Ha, ha. 8) |
jak wyzej .... bez komentarza...
A moze by go tak...:cisza: ? || |
^_^ :D ^_^ 8) ^_^ ||
|
:D ^_^ :D ^_^ :D ^_^ :blee: :D ^_^ :sciana: :wow: :ysz:
i wszystko jasne.... |
hmm...
shit happends :D:D |
Witam !
Heh - no comments !:D |
Mam DEBILA w sieci !!!!!!!!!
Muszę sie z wami podzielić pewną historyjką :
Od 2 tygodni zapewne niektórzy z was wiedzą co jakis czas zdychał nam serwer net nam wywalało - administarcja szalała serwer grzebany backupy robione wymiana ram-u hddd procka płyty kart sieciowej i nic switchy ( w liczbie 6) 3Com waliły konflikty ogólnie straszny młyn. w koncu zaczelismy roic nasłuch (arp -a) i jak net był zwracało mac-a serwera a tu nagle net zdycha gg umiera wklepuje arp -a i ..... mac zupełnie z innej beczki - wysyłam do admina ten ogłupiał ... no to sprawdzam baze danych z mac-ami i nie ma takowego wogóle w bazie szok ...... metoda prób i błędów doszlismy do mieszkania jednego osobnika (16 lat w****iadełko takie ze szok) - i okazało sie ze ma nowa karte sieciowa i wpisał ip nie swoje tylko naszego serwera...... ;) - w tej chwili admin w Wa-wie dostał zawału siedzac przed kompem ja w zawierciu umarłem ze smiechu - i co byscie takiemu łosiowi zrobic 2 tygodnie szaleńczej walki z wiatrakiami bo te ***** nie poinformował o zmianie kart - bo bysmy go wyłapali po mac-u oraz wpisął głupi nr ip -- ojjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeezzzzzzzzzzzzu !!!! ps.)ip - to chyba kazdy wie indywidualny nr kompa w sieci mac - idywidualny/niepowtarzalny (podobno) numer karty sieciowej do wszystkich adminów sieci lokalnych - obyscie mieli choc jednego takiego uzytkownika - zawsze weselej ;))) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:12. |