Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Mam DEBILA w sieci !!!!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mam-debila-sieci-15199/)

esem 11.01.2003 10:28

Re: Re: Re: Mam DEBILA w sieci !!!!!!!!!

Cytat:

bas napisa***322;(a)

Do kogo pijesz?

BAS, to nie ta dyskusja! Gonimy BASa w ramach innej dyskusji. ^_^

bas 11.01.2003 03:48

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
Bas ja nie mam pojęcia do kogo kolega pije - ;))
Mam nieodparte wrażenie, że do mnie i mapsajma
Cytat:

szkoda ze nie pogadalismy ostatnio niestetty problemy z francowatym userem sa niejedynym problemem u mnie w sieci - ciekawe ile by kosztował teraz dysk 8gb - moze pozyczymy od kogos az z serwisu wróci ;((
Kupować to to nie ma sensu bo za 375netto to masz bV 80GB, a za inny najmniejszy nowy zabulisz 100 mniej.

Sniper 11.01.2003 03:44

Bas ja nie mam pojęcia do kogo kolega pije - ;))

szkoda ze nie pogadalismy ostatnio niestetty problemy z francowatym userem sa niejedynym problemem u mnie w sieci - ciekawe ile by kosztował teraz dysk 8gb - moze pozyczymy od kogos az z serwisu wróci ;((

bas 11.01.2003 03:18

Re: Re: Mam DEBILA w sieci !!!!!!!!!

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
Jednak nie. Czytałem na jakiejś stronie ale nie pamietam gdzie to już było że są karty sieciowe którym można zmieniać ten numer przy pomocy softu dołączonego do nich.;)
Każdej karcie można to zmienić flashując bios karty.
Cytat:

esem napisa***322;(a)
Ha, ha. A co na to zbieracze postów do licznika na forum.

Do kogo pijesz?

Tak w zasadzie to można zablokować arp serwera.

Majonez 11.01.2003 03:05

dzisiaj juz nie moge ale jutro zobacze co i jak
z tego co mi powiedzial to jest to ustawione gdzies w systemie na servie sprawdzimy jak u nas zachowa sie serv gdy tak sie wpisze
ip - ale racze nie powinno byc zonkow - do jutra

Sniper 11.01.2003 02:36

uuuu to niedobrze znaczy coraz łatwiej w konia robic serwer -

i tu przypomniał mi sie dowcip :( wiem ze nie ten dział ale...)

Rozmawia 2 administratorów:
- wczoraj user wywalił mi serwer w ciagu 30min
- takim jest geniuszem?
- nie *****em ;)

Ziele 11.01.2003 02:31

Re: Mam DEBILA w sieci !!!!!!!!!

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)

mac - idywidualny/niepowtarzalny (podobno) numer karty sieciowej

Jednak nie. Czytałem na jakiejś stronie ale nie pamietam gdzie to już było że są karty sieciowe którym można zmieniać ten numer przy pomocy softu dołączonego do nich.;)

Sniper 11.01.2003 02:10

byłbym wdzieczny - moze to jest jakis pikus ale generalnie kwalifikuje sie kolo do trwaej wywalki z sieci - ale tłumaczy sie ze zle wpisał dane - - koles raz juz podpadł - teraz juz jest 2 za trzecim wywalamy goscia z sieci i jeszcze wpierdul dostanie przez jedego gamonia 45 mieszkan ( a w niektórych sa i 2 kompy) bez netu dzałało

Majonez 11.01.2003 01:23

qrcze to chyba jednak za latwy sposob na wywalenie serwa - ktos sie wkurzy na transfer wpisze ip serwa i wywala wszystkim siec

nie wiem jak to jest u nas ale raczej by nie przeszlo
spytam sie admina jak to w naszej sieci jest ustawione

Sniper 11.01.2003 01:06

zgadza sie nie dostał sie do sieci ale majac identyczny ip jak serwer zaczeło sie mieszac w dyni - w sieci niestety okazało sie ze tak łatwo wywalic serwer - dziwne to no ale jak koles sie wyłączał wszystko wracało do normy - i szukaj wiatru w polu - jakby wpisał swój ip z obcym mac-iem faktycznie serwer u nas by go nie wpuscił (traktuje jak intruza) nie ma nic sieci netu zero - ale kolo wpisał ip serwera i oszalała maszyna jego i nasza

Majonez 11.01.2003 00:53

mnie jedna rzecz zastanawia jakim cudem w ogole koles mogl sie podlaczyc do sieci z niedozwolonym mac'iem
u nas jak admin nie wpisze mac'a do serwa to ni h.... nie zobaczysz co najwyzej siebie w otoczeniu

wiec chlopaki zrobcie porzadek w ustawieniach bo w tym momencie kazdy wam moze tak namieszac :)

co do tego kolesia to mozna by mu obnizyc transfer tak zeby sie za bardzo nie zorientowal ale mimo wszystko zeby mial mniejszy od innych albo po prostu :boks: a potem jeszcze :cisza: a na koniec :fiu: i zrobic mu zdjecie :podbite: i na drzwiach admina powiesic z dopiskiem bo zawracal dupe administratorowi oraz w drugiej linijce bo admin mial pelne rece roboty ^_^

esem 10.01.2003 23:02

Zdarza się. Ciesz się, że to nie IBM made in Madziary.
Wtedy napewno było by Ci lżej. 8)

Sniper 10.01.2003 22:59

i jeszcze mały dodatek w międzyczasie dopadła nas usterka BB na HDD głównym i poza wybrykiem tego kretyna BB pojawiły sie w miejscu zapisywania logów - pech polega na tym że musimy mieć nowy dysk bo ten długo nie pociagnie a wtedy niewiem kiedy pojawie sie na forum .

Szlag jak nie urok to sraczka dysk pochodził raptem 1 rok i to niecały segate 30gb az dziwne ze segate padł ;(

esem 10.01.2003 22:57

Cytat:

woitas napisa***322;(a)
:cisza: :cisza: :cisza: :boks: :D itd...
Zostań kiedyś Adminem, zmienisz szybko zdanie. 8)

woitas 10.01.2003 22:44

:cisza: :cisza: :cisza: :boks: :D itd...

esem 10.01.2003 22:24

Ha, ha. A co na to zbieracze postów do licznika na forum. ^_^
Ha, ha. Obciąć dziadowi transfer do 0,1 kB/sek, na 24 godziny oczywiście.
Ha, ha. 8)

Torwald 10.01.2003 20:29

jak wyzej .... bez komentarza...
A moze by go tak...:cisza: ? ||

tomgoo 10.01.2003 18:43

^_^ :D ^_^ 8) ^_^ ||

Patrix 10.01.2003 18:33

:D ^_^ :D ^_^ :D ^_^ :blee: :D ^_^ :sciana: :wow: :ysz:

i wszystko jasne....

Y@nkee_PL 10.01.2003 18:11

hmm...
shit happends :D:D

Laser 10.01.2003 18:00

Witam !

Heh - no comments !:D

Sniper 10.01.2003 17:52

Mam DEBILA w sieci !!!!!!!!!

Muszę sie z wami podzielić pewną historyjką :

Od 2 tygodni zapewne niektórzy z was wiedzą co jakis czas zdychał nam serwer net nam wywalało - administarcja szalała serwer grzebany backupy robione wymiana ram-u hddd procka płyty kart sieciowej i nic switchy ( w liczbie 6) 3Com waliły konflikty ogólnie straszny młyn.

w koncu zaczelismy roic nasłuch (arp -a) i jak net był zwracało mac-a serwera
a tu nagle net zdycha gg umiera wklepuje arp -a i ..... mac zupełnie z innej beczki - wysyłam do admina ten ogłupiał ...
no to sprawdzam baze danych z mac-ami i nie ma takowego wogóle w bazie szok ...... metoda prób i błędów doszlismy do mieszkania jednego osobnika (16 lat w****iadełko takie ze szok) - i okazało sie ze ma nowa karte sieciowa i wpisał ip nie swoje tylko naszego serwera...... ;) - w tej chwili admin w Wa-wie dostał zawału siedzac przed kompem ja w zawierciu umarłem ze smiechu - i co byscie takiemu łosiowi zrobic 2 tygodnie szaleńczej walki z wiatrakiami bo te ***** nie poinformował o zmianie kart - bo bysmy go wyłapali po mac-u oraz wpisął głupi nr ip -- ojjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeezzzzzzzzzzzzu !!!!

ps.)ip - to chyba kazdy wie indywidualny nr kompa w sieci
mac - idywidualny/niepowtarzalny (podobno) numer karty sieciowej

do wszystkich adminów sieci lokalnych - obyscie mieli choc jednego takiego uzytkownika - zawsze weselej ;)))

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:12.