![]() |
Litek 5224 i pęknieta płyta
Witam.Nacieszyłem sie tą nagrywarką 3 dni bo rozwaliło w niej płytę z grą.Odwiozę ją do serwisu ,ciekawe ile mnie to będzie kosztowało bo gwarancja chyba tego nie obejmuje.Napęd po włożeniu płyty dostaje wibracji.A zachciało sie zmieniać Ricoha.Darek:cisza:
|
Myślę że wina nie leży w samej nagrywarce ,a w błednym nośniku.
Płytka musiała być uszkodzona...(( :) :) :) :) :) |
Kumpej mial taki problem z CDROM-em, ekspodowała mu płytka :D. Ale za oczyszczenie w serwisie (jeszcze na gwarancji) nic nie pLacił. :)
|
mi też kiedyś eksplodowała płytka (ale się strachu najadłem bo był straszny huk, a to nie było na moim kompie); wystarczyło rozkręcić i wysypać miał i cedek działa do dziś:)
|
Niestety prawobodobnie jest cos z silnikiem bo mało z kompa nie wyskoczy takie ma wibracje((
|
hehe neizłe jaja ja słyszałem kilak wersji, np. mówią że to wina pirakich gier i wtedy trzeba bulić :( lub nic nie mówią i wyminiają na nową lub czyszczą bez gadania za freeeeee :) wszystko zaelży na jakich ludzi trafisz :):cisza:
|
Cytat:
|
Re: Litek 5224 i pęknieta płyta
[QUOTE]Deerek napisa***322;(a)
...A zachciało sie zmieniać Ricoha.Darek[/QUOTE Hehe zamienil stryjek siekierke na kijek;) Takie juz ryzyko uzywania napedow 52x. Nie krzyczcie na mnie, ale uwazam ze dla tej predkosci to juz potrzeba naprawde dobrego napedu a moim zdaniem Liteon takim nie jest:cisza: |
grzeniu chce wojne wywolac.. zaraz sie rzuca fani LITKA :D
|
Cytat:
|
He.. he.. wybuchajace plyty to jest cos :cisza: Mnie naszczesie jeszcze zadna nie wybuchla :> A odczyt max 48x wydaje sie wporzadku, wszelkie inne kosmiczne predokosci 52x sa przegiete, nie dosc ze plyta dostaje zawrotnych predkosci, to jeszcze sa z ta predkoscia odczytywane koncowe fragmenty plyty, co przeklada sie na wrecz sekundy roznicy... wiec to poprostu nie ma sensu. a napis 52 to czysty marketing.. to samo z nagrywarkami.. czasy palenia miedzy takimi chocby 40x a 48 wrecz znikome. Wiecej zajmie nam klikanie opcji w menu programu od nagrywania niz ta roznica w czasie nagrania. heh...
|
Cytat:
Najwyżej może być zbyt słaby docisk płytki.Lub uszkodzona płytka (Pęknięcia wokół otworu (słoneczko))albo środek ciężkości jest zbytnio przesunięty. Mozna przykleić kawałek plastra na krańcu płyty...i zoboczyć jak wpada w wibrację...szczególnie w ultra szybkich napędach x52. :) :) :) :) :) .......Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tu raczej nie chodzi o prędkość nagrywania tylko dokładność. A swoją drogą ciekawe jaką prędkość odczytu osiągnąłby po nagraniu płytki 99 minutowej ???;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:19. |