Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Wyjaśnienie (https://forum.cdrinfo.pl/f2/wyjasnienie-15390/)

-Sid-The-Rat=> 19.01.2003 04:12

nabijac posty wyciagajac stare tematy na wierzch, dopisujac sie do kazdego po kolei - 'ja tez', 'owszem', 'zgadzam sie calkowicie', 'zainstaluj ASPI' - 'wlacz dma'...

czasem mam ochote wywalac takie posty - ale jak policze do 1450 to mi przechodzi...

Remix 18.01.2003 21:05

Cytat:

Bartez napisa***322;(a)

Na CDRinfo.pl w artykulach jest to pieknie opisane, ale trzeba CHCIEC to przeczytac, a nie kazdemu sie chce, bo woli cos dostac na srebrnej tacy ;)

i nabijac posty zakladajac kolejne bezsensowne, powtarzajace sie tematy... :(

uuups nabilem posta ;) ^_^

ps. bardzo bym chcial, aby pojawily sie jakies nowe ciekawe tematy na forum :) ale widac... ludzie maja ciagle te same gadki... :)

Bartez 18.01.2003 17:50

Cytat:

camfo napisa***322;(a)
No cóż...twoja sprawa kiedy zaczynasz się odzywać...ale ja nadal podtrzymuję moje zdanie, że forum jest po to zeby wypowiedziec swoje zdanie i nieważne czy ktoś się zna czy nie zna...jak nie wie to niech pyta - po to to jest...między innymi.
Wypowiedziec zdanie owszem...

Ale co powiesz na takie cos jak ktorys raz z kolei ktos pyta co to jest ASPI, czy to jest potrzebne ITD ???

Mozna sie czasem zdenerwowac i stad czasem takie a nie inne odpowiedzi.

Na CDRinfo.pl w artykulach jest to pieknie opisane, ale trzeba CHCIEC to przeczytac, a nie kazdemu sie chce, bo woli cos dostac na srebrnej tacy ;)

camfo 18.01.2003 12:30

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
ale nie po to zeby na starcei dostac (i slusznie) od innych za zadawanie pytan ktore byly 30 minut temu, za zadawanie pytan w stylu 'najlepsza nagrywarka'

No może masz rację...Ja tu jestem od niedawna i jak widzę co 2 dzień takie samo albo podobne pytanie to mi to nie przeszkadza, ale jak ty tu jesteś od dłuższego czasu i jak już na samym poczatku widziales takie pytania i teraz nadal je widzisz w zwiekszonej ilosci to rzeczywiście mozna sie wkurzyć (chyba - odpowiem jak trochę tu pobędę).

camfo 18.01.2003 12:26

Cytat:

Bartez napisa***322;(a)
heh a ja sie zaczalem odzywac dopiero jak zostalem Team Memberem :)
a wczesniej sobie czytalem i sie caly czas uczylem (pod innym loginem)

No cóż...twoja sprawa kiedy zaczynasz się odzywać...ale ja nadal podtrzymuję moje zdanie, że forum jest po to zeby wypowiedziec swoje zdanie i nieważne czy ktoś się zna czy nie zna...jak nie wie to niech pyta - po to to jest...między innymi.

Matrix 18.01.2003 06:36

Cytat:

dobrze ze na reszte bykonow nie zwrociles uwagi...
jakbys popatrzyl o jakiej porze pisze posty bys wiedzial ze to i tak lightowe bledy...

Twoje błędy są naprawdę "lightowe" w porównaniu do tego, co wypisują inni czeladnicy na tym forum.:glaszcze: W czaszce się nie mieści.

PS: Niezdrowo tak noce zarywać.

-Sid-The-Rat=> 18.01.2003 05:59

dobrze ze na reszte bykonow nie zwrociles uwagi...
jakbys popatrzyl o jakiej porze pisze posty bys wiedzial ze to i tak lightowe bledy...

Matrix 18.01.2003 05:55

Cytat:

ale nie po to zeby na starcei dostac (i slusznie) od innych za zadawanie pytan ktore byly 30 minut temu, za zadawanie pytan w stylu 'najlepsza nagrywarka'

poza tym wypada poznac atmosfere forum - ta ejst dosc specyficzna - jak widzisz nei ma tu dzieciakow 'madafakujacych' czy 'coooolerskich' - bo jakos nie moga sie tu odnalesc...

A mi się zawsze wydawało, że pisze się "odnaleźć" ??? ^_^

Bartez 18.01.2003 04:22

Cytat:

master - wypowiedziane z wisniacko-angielska to 'masta' - to nieme 'h' dodaje sie dla efektu

i voila!

:o
dzieki za oswiecenie :)
tak mi sie wlasnie cos wydawalo ze to cos z Masterem ma wspolnego :D

-Sid-The-Rat=> 18.01.2003 04:19

master - wypowiedziane z wisniacko-angielska to 'masta' - to nieme 'h' dodaje sie dla efektu

i voila!

Bartez 18.01.2003 04:00

Cytat:

PS. dzieki za mastaha :D:D:D:D
nie ma za co :) (chociaz wie ktos moze co to wogole znaczy? :D:D:D)

-Sid-The-Rat=> 18.01.2003 03:58

bartez - ty jestes dorosly :D i nie wypada ci tak pisac

PS. dzieki za mastaha :D:D:D:D

Bartez 18.01.2003 03:56

Cytat:

poza tym wypada poznac atmosfere forum - ta ejst dosc specyficzna - jak widzisz nei ma tu dzieciakow 'madafakujacych' czy 'coooolerskich' - bo jakos nie moga sie tu odnalesc...
jo Sid M45+4h

eee zawijam siem stond bo tu nudy :D
LoL ^_^ :zeby: :cool:

-Sid-The-Rat=> 18.01.2003 03:50

Cytat:

camfo napisa***322;(a)
No a co tu ma odwaga do rzeczy?Forum jest po to żeby wypowiedzieć swoje zdanie...

Bartez 18.01.2003 02:57

Cytat:

camfo napisa***322;(a)
A co wy macie do takiego pytania?Ciekawe czy Wam sie tak chciało szukać jakichś rzeczy jak tu 1 raz byliście...raczej nie...a overburning to nagranie na płytkę większej ilości danych niż pisze na CD
heh a ja sie zaczalem odzywac dopiero jak zostalem Team Memberem :)
a wczesniej sobie czytalem i sie caly czas uczylem (pod innym loginem)

a co do overburningu...

czy zapisanie na plytke 800 MB to nie jest overburning? mimo ze na plytce wyraznie napisane 800 MB a nawet jezeli chcesz zapisac np. 750 MB to musisz wlaczyc overburning wiec tu sie mylisz

albo ja sie myle pozno juz moze mi sie cos pomieszalo LOL (Sid ;))

camfo 18.01.2003 00:53

No a co tu ma odwaga do rzeczy?Forum jest po to żeby wypowiedzieć swoje zdanie...

-Sid-The-Rat=> 17.01.2003 21:32

heh - w tym cale piekno ze sie chcialo - przez pol roku przychodzilem tu tylko poczytac to co wyplula mi wyszukiwarka - az wreszcie sie odwazylem cos napisac...i wiem ze sporo innych robilo tak samo

camfo 17.01.2003 21:25

A co wy macie do takiego pytania?Ciekawe czy Wam sie tak chciało szukać jakichś rzeczy jak tu 1 raz byliście...raczej nie...a overburning to nagranie na płytkę większej ilości danych niż pisze na CD

tomgoo 16.01.2003 16:45

Cytat:

w zadnym wypadku to nie o tobie!!!!!! w ZADNYM!

PS. znowu kliknalem 'edytuj' zamiast odpisz...

No to ok:cool:

cana 16.01.2003 09:42

ROTFL, to do pierwszych poscików
a co do specyficznego jezyka to proponuje zapytać jakiegokolwiek speca od języków i poszukać przykladów starej polszczyzny a wyjdzie że język to żywa bestyia i ewolucja się go też obowiązuje :)
dużego browca temu kto słyszy róznicę np. pomiędzy CH i H a podobno jest i tak to właśnie się kręci / to co dziś niepoprawne a popularne jutro staje się kanonem językowym, albo język jako taki ląduje na śmietniku historii jak np. łacina bedą ca od [paru więków już martwym językiem w którym
choć jeśli chodzi o NADMIERNE używanie tego typu całkowicie niepoprawnych gramatycznie wyrazów to faktycznie jest to uciążliwe ale czasem trzeba i JUSZ :)
BTW wszystkie Drowy w Morrowind to ćpuny :) / żaden nie chce normalnego żarła wykonywać tylko jakimiś elixirkami się szprycują :)/
qrde co jest :), najpierw w NWN w każdym przysiółku lupanar, córy Koryntu na ulicach i ograniczenie w ilisći spożywanych dopalaczy a w Elder scrolls znów zero pożytku z mięsiwa, pieczywa i takich tam i jakiś księzycowy cukier 8)
wychodzi na to że mi na dekielek już bije i czas zrobić przerwę od rpg :) ( chyba trzy gry pod rząd to ciut za dużo :) )/ właśnie dziś śniła mi się exploracja jakiś Dwemerowych ruin połaczona z motywani z obcego,funadacji Asimova i ociupinką klasycznego splatter punka/
pozdrófka

-Sid-The-Rat=> 16.01.2003 09:01

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
Czuje że coś masz do mnie.........
A jeśli chdzi o moje 'lole' to najlepiej dodaj mnie do ignorowanych (uwierz to działa!)..........

w zadnym wypadku to nie o tobie!!!!!! w ZADNYM!

PS. znowu kliknalem 'edytuj' zamiast odpisz...

Bartez 16.01.2003 00:35

Cytat:

Rzym napisa***322;(a)

- Fugitive of circumstances - Zbieg okolicznosci

Tak mi sie jakos z naszym Zbiegiem12 skojarzylo :D

Rzym 16.01.2003 00:15

Cytat:

mam ochote wziac post remix'a, dodac KILKA swoich uwag (niecenzuralnych), przykleic i zrobic tak zeby kazdy wchodzacy tu 'm4st4h' wiedzial co o tym mysle...

unikajac przydkich slow powiem ze takie loozactwo i podoba lameria i wszelkiego typu 'lol' (kto wie co ten skrot znaczy i skad sie wzial - reka do gory!) - IRYTUJE MNIE BARDZO! - zwlaszcza ze za takim jezykiem nie idzie wieloletnia praca w specyficznym informatycznym swiatku gdzie taki jezyk jest po prostu codziennoscia - tylko chec bycia 'hackerem', 'mastahem' i innym gooru od 5.5 bolesci... przy barku JAKICHKOLWIEK podstaw...

jesli ktos mysli ze jestem w zlym humorze - to ma racje...

ale 'wzooc looz - nie penk4j..'
lol

Podzielam tego rodzaju irytacje i lacze sie w bolu z -Sid-The-Ratem.
Ponizej dla zainteresowanych zamieszczam sciage dotyczaca, jak mniemam, panoszacych sie coraz bardziej userow Polish-Englisha (nie za bardzo wpisuje sie to w tematyke forum, ale chyba pasuje calkiem niezle do dyskusji).

- I'm from Beeftown - Jestem z Wolomina.
- I tower you - Wierze ci.
- I'll animal to you - Zwierze ci sie.
- Thanks from the mountain - Dziekuje z gory.
- Paintings coin - obrazy Moneta
- I feel train to You... - Czuje do Ciebie pociag...
- Without small garden - bez ogrodek
- Don't boat yourself - nie lodz sie
- Brain tire fire = zapalenie opon mozgowych
- To go to the second page of the street = przejsc na druga strone ulicy
- Do you divide my sentence? = Czy podzielasz moje zdanie?
- Heritage of prices = spadek cen
- The Universal Pregnancy Law = Prawo Powszechnego Ciazenia
- To make the profit on time = zyskac na czasie
- Rail on you! = kolej na ciebie!
- To divorce the bright facts = rozwodzic sie nad jasnymi faktami
- My girlfriend is very expensive to me = moja dziewczyna jest mi bardzo droga
- Tom divided their lottery coupon = Tom podzielil ich los
- Highway To Hell - Autostrada na Hel
- Never Ending Story - Bardzo dlugie zaslony
- Glasgow - Szklo poszlo
- Go out on people - Wyjsc na ludzi
- Cut myself a nap - Uciac sobie drzemke
- I see in boat - Widzew Lodz
- Coffee on the table - Kawa na lawe
- Don't tear yourself! - Nie drzyj sie!
- Can You throw me up? - Mozesz mnie podrzucic?
- Time swimming allowed - Czas plynie wolno
- White without - Bialy bez
- Day, memory is flying... - Dzien, wspomnienie lata...
- He was in Warsaw - Byl, wojne widzial
- Post him shoping - Wyslac go na zakupy
- Garden School Band - Zespol Szkol Ogrodniczych
- Fall out the penis - Wypasc z interesu
- Kiosk of movement - Kiosk ruchu
- Fugitive of circumstances - Zbieg okolicznosci
- To divorce the bright facts - Rozwodzic sie nad jasnymi faktami
- He was her right hand in driving the left businesses - Byl jej prawa
reka prowadzeniu lewych interesow

andrzejj9 15.01.2003 23:30

mnie raza niektore bledy ortograficzne, np rzadko pisane przez ż. Ale ogolnie poziom ortografii i tak nie jest zly. A wiekszosci skrotow i luzackich odzywek i tak nie rozumiem, nie mam tez pojecia, co znaczy to "LOL" ???

tomgoo 15.01.2003 23:26

Cytat:

i innym gooru od 5.5 bolesci... przy barku JAKICHKOLWIEK podstaw...
Czuje że coś masz do mnie.........
A jeśli chdzi o moje 'lole' to najlepiej dodaj mnie do ignorowanych (uwierz to działa!)..........

Bartez 15.01.2003 21:34

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
\/\/i+@M !

hmm Las3r teraz tak bedziesz sie w witau? :D

-Sid-The-Rat=> 15.01.2003 21:24

i las maj folt - sory ajem goin to czancze dat mistajk

tchanks for jor adwajs

Laser 15.01.2003 21:14

Cytat:

'wzooc looz - nie penk4aj..'
lol

\/\/i+@M !

51|) |)ALe$ 0 J3|)|\|0 "a" Z4 |)UZo \/\/ SŁ0w13 "penkaj " t@K P0Z4+ym 5l4N9 M@$Z 5po>< I \/\/0góLE l0l R35pEC+ R0tFl rUl3Z !

p0ZDr4Wi@|\/|

Majonez 15.01.2003 20:34

LOL = laf ol lajf :jezyk:

Bartez 15.01.2003 20:02

Cytat:

ale 'wzooc looz - nie penk4aj..'
lol

"LOL" :D

-Sid-The-Rat=> 15.01.2003 19:57

mam ochote wziac post remix'a, dodac KILKA swoich uwag (niecenzuralnych), przykleic i zrobic tak zeby kazdy wchodzacy tu 'm4st4h' wiedzial co o tym mysle...

unikajac przydkich slow powiem ze takie loozactwo i podoba lameria i wszelkiego typu 'lol' (kto wie co ten skrot znaczy i skad sie wzial - reka do gory!) - IRYTUJE MNIE BARDZO! - zwlaszcza ze za takim jezykiem nie idzie wieloletnia praca w specyficznym informatycznym swiatku gdzie taki jezyk jest po prostu codziennoscia - tylko chec bycia 'hackerem', 'mastahem' i innym gooru od 5.5 bolesci... przy barku JAKICHKOLWIEK podstaw...

jesli ktos mysli ze jestem w zlym humorze - to ma racje...

ale 'wzooc looz - nie penk4j..'
lol

tomgoo 15.01.2003 16:15

Looooooooodzie w gooooooooooore :D ^_^ :D

Remix 15.01.2003 15:25

Cytat:

mie ktos wtłumaczy co to je overberning
Cytat:

miszcze tera jezdem
pewnie ktos powie, ze sie czepiam... ale strasznie denerwuje mnie takie gadanie... obojetnie, czy jest to zart czy buractwo

mamy taki piekny jezyk, a ludzi na necie kalecza go jak sie da !!!

przeciez to paranoja!!! mi sie zdaje, ze to wzielo sie z niewiedzy i analfabetyzmu pionierow tego "jezyka"

prosty przyklad slowo "wiesz" - ktos nie umial odroznic "wierz" od "wież" i "wiesz" dlatego napisal "wiesh" to bezpieczne, bo w ten sposob nie popelnia sie bledu ortograficznego.. ale tylko pozornie

albo "lood" czy "w goore" (to moze byc z angielskiego "oo" jako "u") - po prostu ktos nie wiedzial czy napisac "u" czy "ó" wiec napisal "oo"

sadze, ze ten post nie wynika z buractwa autora lecz z zartu, poniekad strasznie mnie to denerwuje... a moze z buractwa?

silverdrake 14.01.2003 21:36

dzięki wam wielkie miszcze tera jezdem madrzejszy:cool:

andrzejj9 14.01.2003 21:13

Re: Wyjaśnienie

Cytat:

silverdrake napisa***322;(a)
jestem mega laikiem i niech mie ktos wtłumaczy co to je overberning i do czego to służy?????? ??? ???
a w skrocie - chodzi o nagranie na plytke wiecej niz 700MB

tomgoo 14.01.2003 21:08

Podam ci linka :
http://213.76.135.93/cdr/porady/overburning.php3

silverdrake 14.01.2003 21:04

Wyjaśnienie

jestem mega laikiem i niech mie ktos wtłumaczy co to je overberning i do czego to służy?????? ??? ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:58.