![]() |
Cytat:
|
Są jeszcze inne sposoby na zużycie popsutych płyt
http://www.klikplej.pl/film,3034 |
Cytat:
Cytat:
Załącznik 48046 Załącznik 48047 Załącznik 48048 Załącznik 48049 Następna palona 6x tak jak poprzednia, nie ma co sobie głowy zawracać tymi płytami :nie: Załącznik 48052 Załącznik 48053 |
Ilość załączników: 1
|
sie zrobi zaraz ;) gadam cały wieczór przez telefon i coś słabo czytam ze zrozumieniem ;)
Liteon przeczytał bez większych problemów, wszystko dobrze. Załącznik 43658 NEC męczy się a ja już zasypiam, więc pewnie jutro dam test. edit: zatrzymałem, bo to sensu nie ma :nie: NEC nie daje rady odczytać tej płyty i tyle. Załącznik 43659 |
Odczytu, nie jako***347;ci. :P
|
jest.
pierwszej płytki nie dam już rady przetestować, bo jest używana...:D Załącznik 43653 ale druga siedziała w napędzie... całkiem nowe testy: Załącznik 43654 z NECa czytnik jak z koziej... Załącznik 43655 a dane z płytki znikają w oczach :D |
@ed, dorzu***263; por***243;wnanie - test odczytu: Nec vs. litek. :idea:
|
z ciekawo***347;ci bym zobaczy***322; jak wychodz***261; na Pionku 112 lub nawet 115.
Wiesz... wypalanie eXtremalne. co do Himalaj***243;w to bardzo dobrze s***261; oznaczone szczyty @ 2.0, 3.0 i 3.5. Poza tym og***243;lnie w pozycjach oznaczonych na skali GB powstaj***261; do***347;***263; ciekawe strome zbocza (uskoki tektoniczne)... trzebaby tu geologa.. albo chocia***380; loga z wypalania |
drugie podejście, NEC 3540A, 4x
Załącznik 43639 taaa...PIE - Himalaje....:sciana: pozostałe 8 sztuk można od razu wyrzucić, bo za 8 złotych to nie opłaca się jechać i oddawać tego. (( zostało mi pudełeczko :idea: :szczerb: |
:wow: co jak co ale ta firma p***322;yt robi***263; nie UME...powinna konkurowa***263; z CMC.
|
Mint DVD-R 8x palona 8X na tym co widać
Załącznik 43636 klasyczna podstawka pod kubek/kufel/butelkę na pewno nie nadaje się do archiwizacji JAKICHKOLWIEK danych. wykop, ale szkoda tematu na taki syf ;) |
X-disc
|
Cytat:
|
Moim zdaniem to Esperazny są ciulowe, wogóle nie zasłógują na kupno ich!
Kupiłem esperazny 5 a inno jedną udało mi się nagrać :( (( Już nigdy nie będe kupował esperanzy!!! |
Witam
Przestrzegam przed płytami dvd marki 'TEK' takie niebieskie,pełno jakis maz z obu stron,niby odpad verbatima ,ogólnie kiepskie,o dziwo płyty słowackie. |
Philips DVD+R 8x, palony 8x NECem ND3520A(D). Dno.
|
|
Wszystkie i zadne
Bylem ostatnio w HK i co sie dowiedzialem ze zrodla? To ze podrabiaja juz wszystkie marki, rodzaje. Mniejsze statystycznie niebezpieczenstwo jest u RW i RAM ale R'ki ida im na tyle latwo ze niestety nigdy nie wiesz.
Jakis czas temu bylo latwo bo byly poobgryzane, zawsze troche inne ale technologia sie podrasowala. Kontrola optyczna- nie ma szans na wykrycie. Doszlo do tego ze nawet sam kupujacy hurtowo nie byl w stanie odroznic ktore to podroba (a jak juz towar doszedl to kontener byl u niego i bylo za pozno). No i oczywiscie na allegro to sprzedaja. Poki co uwazam ze najgorsze to te najtansze, tanie jest drogie, clo zaporowe na tygrysy i oleju do glowy konsumentom. |
Apollo Multimedia- nie kupujcie tego szajsu.
DVD-R, palona 8x LiteOnem SOHW-1673S |
esperanza, palona na bliżej mi nie znanym liteonie. :\
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=22386&stc=1 |
O w morde!! Nigdy nie widziałem tak s******onej płyty.
Najgorsza, jaką widziałem jest w załaczniku. Oczywiście CMC Magnetics :D |
Witam.
Dzis byłem w sklepie kupić pare nosników róznych marek żeby pokatować nowy bios, nie wiem co mnie napadło/skusiło/popchneło do złego ;) ale między innymi kupiłem Hawka z napisem ''HIGH UV PROTECTION HARD-COAT PROTECTIVE SURFACE'' Okazało sie że producentem odpadu jest Verbatim MMC wiec pomyslalem ze nie bedzie tak zle - a jednak ;) |
Mój Nec 3520 nie dotrwałby do końca testu tej płyty:) Zawiesza się przy dużej ilości błędów PIF
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kiedyś miałem 10-pak Mint, wszystko ładnie pięknie aż do czasu nagrywania. 1 na 5 była nagrana, a inne albo napęd nie chciał ich rozpoznać, albo po ok 2% bufor siadał i CD można było porzucać ;)
Do Minta dodam jeszcze Omegę i Datexy, które po niedługim okresie używania dosłownie się rozpadają (pękają). :) |
* cd (s)hit - nazwa mówi sama za siebie
* dvd esperanza * dvd omega (nawet jej nie zobaczylo * jakis no name (podpisany "EXTRA QUALITY - DVD 16x" i tyle...) 4 gb 'nagralo sie' w 2 minuty (predkosc ustawiona 4x) plyta po wyjeciu z kompa sie rozwarstwila I jeszcze jakis szajs ktorego w zyciu na oczy nie widzialem, ale "ja kupuje za 30gr plyte" to na pewno dobrego poziomu nie reprezentuje. |
Najgorsza według mnie to płyta SIGMA GOLD..
Proces nagrywania przebiegał dobrze... Tylko nagranej płyty (sprawdzałem na kilku nagrywarkach) nie dało się odtworzyć w żadnym napędzie :P Zwykłe dane (pliki tekstowe, foldery) nagrywały się dobrze, odtwarzały też dobrze, ale muzyka, filmy, gry nie działały :D |
A jak napiszę że Verbatim są najgorsze??? :D
|
Zdecydowanie Omega. Bynajmniej te, na ktore trafilem, palily sie tak (nagrane @ 8x przez LG CD-RW CED-8080B) :
http://img250.imageshack.us/img250/7...robe6hd.th.png Te "dziury" w wykresie C1 to errorsy, ktorych bylo jakies 450 :D |
Za sama nazwe bym nie kupil ;-)...
|
Ostatnio kupiłem na allegro tandetne płyty CDR Eigen (Sony) na szczeście nie kupowałem dla siebie :] Płyty nagrywają się marnie z prędkością x16, a x24 to już nie wspomnę :/ Przestrzegam przed tymi nośnikami.
|
mi prawie zawsze CD nagrywa sie bardzo dobrze (z wyjatkiem jednej z moich nagrywarek ktora tanie plyty CD wypala tak ze tylko ona je czyta, za to bezproblemowo i na pelnej predkosci). Niewazne czy tdk czy hawk plytki cd nagrywaja sie OK a z odczytem tez nie ma problemu (mam cdrw juz 5 lat).
Ale DVD to zupelnie inna historia - tu warto zainwestowac TYLKO w verbatim i tdk.. i nic wiecej. Zdecydowanie najgorsze plyty DVD jakie kupilem to Memorex DVD-R 8x (CMC). Z dziesieciu wypalily sie 2 (na predkosci 2x) ale i tak nie zaryzykowalem zostawienia na nich danych. Nawet 'Manta 4x' byly o niebo lepsze. Natomiast ostatnio w moje rece dostala sie plyta (?) mediastore 4x +r ktora wbrew moim oczekiwaniom wypalila sie wysmienicie (i to DVD-Video, dziala w stacjonarce bez zajakniecia!)... widocznie jakis pech :) . Generalnie doszedlem do wniosku ze taniej jednak wyjdzie mi palenie na verbach i tdk. A do tego wypalam szybciej niz te przeklete hipermarketowe 4x i nie musze sie przejmowac o dane. W dodatku zauwazylem dziwna rzecz- kupione w hipermarketach plyty po wyjeciu z pudelka czesto sa brudne, maja liczne skazy (tak wlasnie wyobrazam sobie odpady produkcyjne) lub sa zle wywazone powodujac glosna prace napedu. Jak dla mnie sprzedaz takiego g...a to po prostu skandal. Wole specjalnie pojechac do sklepu komputerowego i kupic prawdziwe plyty za male (w porownaniu z marketowymi) pieniadze - nie musze narzekac ani na nosnik ani na nagrywarke. |
omega dvd mój laser liteon 1613 nawet ich nie dotknoł
|
potwierdzam - wywaliłem kiedyś 25 sztuk EMTEC CD-R 800MB (zgubiłem paragon, bo bym oddał)
o DVD to wiadomo - też EMTEC, Hawk, Esperanza i sporo innych wynalazków (chociaż trafiają się dobre wynalazki) ostatni prawie krew mnie zalała, bo Memorex'y CD-R 700 MB są wszystkie do przegrania były nagrane kilka miesięcy temu i w testach były idealne, z upływem czasu wszystko trafił szlag. |
najgorsze jakie miałem to EMTEC z Carrefour'a. Wszystkie do wyj.... :| same bady prawie.
|
Płyty i.record - kiedyś jak miałem mało kasy potrzebowałem trochę płytek i kupiłem 25 sztuk na spindlu. W nagrywarkach LG (dwa egzemplarze, które nigdy nie sprawiały problemów) 50% CDków poszło do śmieci zaraz po wypaleniu. Tak to jest, jak się zazgredzi na nośnikach... :\
|
:) to jest dopiero 'MAGIC'
|
Cytat:
|
Cytat:
ps. jak to było ''darowanemu koniowi nie patrzy sie w zęby'' czy jakos tak ;) |
Cytat:
Normalnie nie mogę uwierzyć :O :piwo: |
Ilość załączników: 2
Witam
Nie miałem tego gdzie wrzucic więc padło na ten topic,jeśli żle to proszę przenieść ew.skasować ;) Nie kupować płyt DVDR 'marki' EARTH :D może skusić cena bo 10 sztuk na szpuli w markecie kosztowała 8,50gr.Płyty są 'lustrzane' maja tylko czarny napis: MAGIC DVDR 'Made On Earth' i kleją sie na krawędziach,dwóch sztuk wogóle mi nie chce nawet ruszyć ;) Pierwsza palona X8 , druga X6 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=25680&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=25681&stc=1 |
Moj ranking to:
1. Hawk 2. Platinum 3. Hit DVD-R to: 1. Platinum 2. Esperanza 3. Mediastore BTW : Laser, ty zyjesz :-D!!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Moim zdanie najwiekszy badziew to Prostore 20szt. na szpindlu w Mediamarket. Po prostu koszmar , co druga pada.
W jednej odchodzila warstwa z barwnikem. X-disc nie sa takie zle jeszcze zadna mi nie padla i nie zgubila danych, chociaz ostatno maja badziwna kolorystyke |
Napewno Esperanza silver -blue x32. Ostanio kupilem 50 szt. Żadna sztuka nie wytrzymuje x16 :(
|
Napewno Esperanza silver -blue x32. Ostanio kupilem 50 szt. Żadna sztuka nie wytrzymuje x16 :(
|
najgorsze sa te ktore sa podrobione.
moj ranking: 1.Platinum(za duzo w ostatnich czasach pojawilo sie podrobek a pozatym wszyscy nagrywaja na tych platinumkach) 2.HIT(chyba najgorsze plyty jakie widzialem) 3.cala reszta ktora jest poprostu nie do nagrania albo psuje sie co 2 plyta. |
Cytat:
Jeszcze nigdzie nie widziałem "Czarnej listy CD"? A Ty widziałeś? Jak tak to możesz wrzucić link. Albo ktokowiek widział. Pozdrawiam. P.S. Proszę jeszcze - o ile to możliwe - o umieszczanie obrazków (najlepiej jakichś nie dużo zawierających) z wizerunkiem "czarnych charakterów" :D DZiękuję. |
Najgorsze płyty to te które są najgorsze a najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny,, i basta
|
Moim skromnym zdaniem najbardziej badziewne CDR-y to te, ktore zostaly nagrane z zamknieta sesja. ZADNEJ (bez wzgledu na firme) nigdy nie udalu mi sie nagrac ponownie. SKANDAL! Producenci o tym nic nie wspominaja! Pisza tylko ze sa do plytki do nagrywania. Ja tam nie chce ich kasowac tylko nagrywac, nagrywac, nagrywac... :P ;p ^_^
|
No to ja dodam płytki XDisc od Gigastorage = koszmar -> szkoda nerwow !!
|
Dorzucę jeszcze jedną nazwę - Sigma - szczegónie sprzęt u kumpla jest na nie uczulony - żadnej nie chce czytać obojętnie jak były nagrywane.
|
Cytat:
Wczoraj byłem w M1- w Media MArkt mieli tego pod dostatkiem ale ja wolałem TDK Metallic 700MB 48x za 1.99 PLN i Dysany 700MB 48x za 1.69PLN |
Cytat:
Numero due - Hit:) Numero tre - BTC (ostatnio nie widzialem, ale niedawno jeszcze byly) |
Cytat:
|
Cytat:
|
zdecydowanie najgorsza plyta jest ta na ktora ci zabraklo kasy...
|
Najgorsze plyty to te na ktorych zle sie nagralo ^_^
|
Witam!
... bo krew mnie zalewa jak widze cos takiego! ile razy mozna to samo powtarzac? |
Cytat:
Cos ostatnio jest Pan nerwowy :( Pozdrawiam |
Witam!
Wydaje mi sie, ze nie ma roznicy miedzy pytaniem "ktore plyty sa najlepsze?" a "ktore plyty sa najgorsze?" obydwa sa beznadziejne i nie powinny miec miejsca |
Na tych w cenie 1zl i ponizej zawsze musisz byc przygotowany na niespodzianki, albo zaraz albo po czasie.
|
Numero uno - Samsung Gold 16x.
|
Najgorsze Płyty.
Mam Pomysł!
Zamiast ciągle odpisywać na posty: "Które płyty są najlepsze" może powiedzmy, które są najgorsze? Lepiej wiedzieć, którą wybrać żeby się nie zrypała. Prawda? Zapraszam, wiec do opowiadania z którymi płytami macie najwięcej "wpadek"? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:34. |