![]() |
Cos mi sie przypomnialo!!
Kiedys w TV Markecie reklamowali jakies tytanowe wiertla i one ciely w kazda strone!! Moze tym by dalo rade ale ona kosztowaly okolo 99zl przeciez nie wydam tyle zeby zrobic sobie dziurke!! :D :D :D || :D :D :D Ale tak na powaznie to poszukam "otwornicy"!! |
A diaxem moze? :D a tak serio to otwornica bedzie ok
|
Cytat:
Podam linka do odpowiedzi na pytanie: http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=1 oraz inna fajna stronka: http://www.mod-case.com/ |
Ok cos bede kombinowal ale sposob Majo mi sie nawet podoba ale
stary to zmudna robota!! ;p Jak zrobie to sie odezwe!! |
a ja mam pomysl hmm wywiercasz maly otwor na srodku przyslego kola - jezeli to ma byc kolo :)
wkrecasz tam srube przywiazujesz kawalek zylki albo inszego wytrzymalego sznurka na koncu przywiazujez maly pilnniczek z czubkiem ew ostry gwozdz i jazda poprzez tarcie powinienes wyciac piekny otwor - nirownosci brzegu potrakuj pilniczkiem tak sie kiedys konserwy otwieralo przez tarcie o asfalt wiec i tutaj powinno dac rade :) i to na powaznie mowie bez zgrywania sie |
najlepiej jest odwiedzic stronke MoDeD-KOMPz - GORACO POLECAM :cool:
tam znajdziesz chyba wszystko na temat modyfikacji obudow, czyli co, czym i jak ;) tam znajdziesz odpowiedz :cisza: |
no wlasnie... otwornica... mialem to na koncu jezyka :)
|
Potrzebujesz otwornice, ktora wytniesz otwor, a nastepnie kamieniem szlifierskim wygladz to. Jak bedziesz zakladal grilla na wentyl to lepszy jest z okraglego drutu, a nie z plaskiej blaszki.
|
Cytat:
dalo by rade w PLEXI ale najgorsze jest to ze najwieksza srednica to 80mm a chcem zamontowac wentylatorek 12x12 FUCK!! Bede kombinowal jak zrobie dam znac jak!! |
Witam!
pewnie wystarczy bo otwor na wentylator nie musi miec wiecej niz max 15cm srednicy (tak mi sie zdaje) ale to Zbyniu najlepiej wie jaki ma wentylator :) |
jest takie urzadzenie (to ma fachowa nazwe, ale niestety nie pamietam). zaklada to sie na wiertarke. jest to rurka z zebami umieszczonymi na brzegach z jednej strony i mocowaniem do wiertarki z drugiej, ale nie wiem jaka jest najwieksza srednica tego czegos.
|
hmmmmm Chyba nie musi kupowac zadnego dremela czy jak mu tam.
Ja mam takie cos do wiertarki, ale do kafelek. Skoro jest do kafelek i drewna to na bank jest takze do metalu, pochodz troche po sklepach a napewno kupisz cos takiego. |
Witamm !
Musisz skombinowac Dreamela - taka malutka szlifierka kontowa ... albo wyzynarka z bardzo drobnymi zebami i bez podcinania bo poszarpie. |
Z tym do drewna to metalu raczej nie potniesz, bo nawet same wiertla do drewna i metalu są inne :)
|
Ja mialem na mysli cos w rodzalu duzego wiertla!! ;p
Ale nie znalazlem takiego czegos!! A i sa podobno jakies wiertla z takim czyms na okolo ale do wycinania w drewnie nie wiem czy to da rade w metalu bo te zabki w tym sa czyms w rodzaju zabkow w brzeszczocie!! |
Witam!
wpadlem jeszcze na jeden pomysl... mianowicie mozna wyciac tak, jak wycina sie otwory w szkle!!! nie wiem tylko czy sa takie odpowiednie koncowki do metalu??? mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi... takie cos na przyssawce i na lince lub sztywnym ramieniu obrotowym... jezdzisz tym wkolo i wycinasz otwor. ale nie wiem czy tak sie da z metalem??? |
Najpierw zrób dziurę wiertarką a później wytnij otwór nożycami do metalu
|
Witam!
nigdy czegos takiego nie robilem :9 ale wydaje mi sie ze jest cos takiego jak wyrzynarka (nie wiem czy tym mozna to zrobic) jesli nie to mozna zrobic dziure przebijakiem i mlotkiem, potem wloozyc w nia pilnik okragly do metalu i wypilowac dowolny otwor (ja bym tak probowal) |
Cytat:
|
Może palnikiem acetylenowym :D ;p
|
Jak i czym DZIURE zrobic?? :P
Jak i czym najlepiej wyciac dziure w obudowie??
Chcem sobie wsadzic wentylatorek i PLEXE!! Jak mozecie to pomozcie!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:32. |