![]() |
Jak skopiować / nagrać grę na XBox'a?
Mam kilka płyt cd-rw z gram na X'a ale mi nie chodze. Jakiego oprogramowania użyć aby przegrac je na inne cdrw . Podobno na jednych chodza a na innych nie .
|
Mogę się mylić, ale X-Box chyba nie odczytuje CD-RW, więc nagraj to na zwykłym CD-R. Możliwe też jest, że płyty są źle nagrane. Jak masz emulator X-Box'a, to daj znać.
|
odczytuje zarówno cd, cdrw. Podobne lepiej czyta cdrw. Z 10 nagranych odczytuje 3 i chce sprawdzić inne nośniki. Przegram to no. clonecd?
|
Jak skopiować grę na XBox'a?
Czy wiecie może dokładnie jak przegrać grę z Xboxa (pirata)?
Ponoć musi być płyta cd-rw,pszeszukałem całe forum i nic nie znalazłem. Dzięki!!! |
Re: Xbox?
Cytat:
Nie podejrzewam aby ktoś świadomie i publicznie (na forum) zechciał Cię prowadzić "za rączkę" abyś mógł "spiracić" pirata. Może się mylę, ale coż... |
ja rowniez slyszalem ze aby uzyskac kopie bezpieczenstwa plyty XBox nalezy uzyc plyty RW - niestety nic wiecej na ten temat nie wiem...
czy jest tak samo kiedy chcemy zarchiwizowac plyte nie calkiem ustalonego pochodzenia nie wiem... |
Przypadkiem uslyszalem jak to sie robi :)
A wiec tak: - przegrac gre mozna na zwykla plyte CD-R, ale zeby chodzila na Xboxie to MUSI byc CD-RW - kopiujesz ja jak zwykla gre (z pirata), bo jezeli masz oryginal to juz gorzej - kazda gra jest nagran na plytce DVD, a wiec musisz w jakis sposob zmniejszyc jej objetosc do rozmiarow CD jazeli masz jakies pytania to wal smialo |
Cytat:
|
Jak skopiować grę na X-BOX?
W jaki sposób można skopiować grę na x-boxa (oczywiście z oryginału) np. gra "Enclave" pokazuje jedynie, że jest na niej tylko krótki film w formacie DVD-Video, informujący, że jest to gra na X-Xoxa.
Za pomoc z góry wielkie dzięki. |
Przegrywanie gier z XBoxa
Czy mozna przegrywać gry z XBoxa na nagrywarce DVD i czy później nie bedzie problemu z ich uruchomieniem na XBOXie.
Posiadam Nagrywarkę Pioneer DVR-105. |
xbox
odp. analogicznie jak PS2
|
Jak przegrać gry z XBox
Jak mozna przegrać orginalną czy tez nieorginalną grę z Xboxa na nagrywarce DVD,
Jakich programów trzeba uzyc do tego wypalania, i gdzie mozna znaleźć takie programy. |
.
Xboxa - nie próbowałem - ale parę osób tutaj twierdzi, że tak samo jak PS2... Jeśli tak, to spróbuj RecordNow DX w przypadku płyt niezabezpieczonych powinno działać (OK dla PS2). Jeśli chodzi o zabezpieczone, to nie spotkałem, ale pewnie DVDDecrypter sobie poradzi... 8) 8) 8) . |
XBOX Games
Czy ktoś coś wie na temat gier na xBoxa, jak można je skopiować i takie tam. Ja wiem tylko tyle, że trzeba je nagrywać na CD-RW (lub na DVD) bo inaczej xbox nie wykrywa nic i jak taką gierkę wsadzi się do kompa to nie widać żadnych plików (ale sesja jest).
Czy może ktoś podać jakiś link do jakiegoś artykułu o grach na xboxa. Z góry dzięki. Pozdrawiam. |
Jak znasz troszkę angielski to tutaj znajdziesz wiele:
http://forums.xbox-scene.com/index.p...&f=11&t=15130& http://forums.xbox-scene.com/index.php?act=SF&f=11 .................;) |
W Nero Burning Rom jest profil UDF gdzie po wybraniu zaznaczasz opcję kompatybilności z Xbox.
Można wlutować kosteczkę która omija bios Microsoftu i przeprogramować XBoxa a wtedy otrzymasz pełnowartościowy odtwarzacz DVD DivX z napisami Mpeg wszystkie pliki video mp3 jpg oraz otrzymasz możliwość kopiowania gier na hdd. To działa tak że Ci kapcie spadną jak zobaczysz, zwłaszcza odtwarzanie DivX z napisami w 720x576 na TV. |
Spoko. Wielkie dzięki.:jupi:
|
Xbox i DVD +/- RW jakie ?
Czy jest jakas nagrywarka ktora ma w sobie te dwa formaty i w zupelnosci pozwala na robienie "kopii bezpieczenstwa" dla Xboxa z Xecuter2.2. Lub mozecie polecic cos innego jak Teac W50DK, bardziej przydatnego w tego rodzaju zadaniach i na podobnym pulapie cenowym.
siwy417@o2.pl |
Po co zaraz dwa formaty? Spokojnie wystarczy DVD-R np. Pioneer 105.
|
THX !!!
|
xbox copy games
Ma ktos poiencje jak kopiowac orginalne xbox gry z napendu DVDrom. Problem jest taki ze dane cd ma ukryty folder kturego DVDrom nie morze znalesc.Urzywalem wszelkich programow i sposobow.Wiem tylko ze plyta jest zabespieczona przez "MICROSOFT"
Czy morzecie nato cos poradzic??? |
sposob musi byc, bo w necie pelno obrazow gier pod xboxa,
alcohol i clonecd bezapelacyjnie wysiadaja ?? Obraz moze sie robic nawet przez godzine. |
pytanie
tak mysle, ze dolacze sie do tego watku bo po co pisac nowy...
Wiecie moze co zrobic ze zaarchiwizowana plyta xboxa w formacie .iso zeby ja jakos nagrac i puscic na emulatorze albo tylko pusicic ? Bede wdzieczny za odpowiedzi ;) |
no własnie tez nie wiem jak to zrobic moze ktos pomoze
|
Po pierwsze zaopatrz sie w Yurosft xISO (polecam 1.9.1). Potem wkaldasz plyte do czytnika, wybeirasz naped z plyta i klikasz ikonke obok. Pokazuje ci sie lsita ze struktura katalogow plyty xDVD. Dajesz extract all i wypakowujesz ja do dowoolnego folderu, po czym klikasz ikonke "Make xISO" i jako zrodlo wskazujesz owy folder. Po zapisaniu tak gotowe ISO wypalasz Nero koniecznie w trybie Track-At-Once. Sprawdzane na "kopiach zapasowych" - nie znam XBOX'a na tyle dobrze zeby zareczyc, ze w pliku default.xbe (cos jak gra.exe) nie siedzi zabezpieczenie weryfikujace nosnik badz jego typ, jak to mialo miejsce w PlayStation 2 (plik CNF)...
|
oki wielkie dzieki sprawdze to i dam znac czy dziala :)
ps. a gdze znajde ten program na www.google.pl nie ma go :( |
|
nono wielkie dzieki :) :piwo:
|
jestem ciekawy czy udało ci sie zrobic chodzacą kopie?
(czy masz przerobionego IXA?) zdrowionka papapp |
Przerobiony X na pokladzie. Ale przegrywalem tylko z kopii na kopie i zero zastrzezen!
|
Xbox
wienc tak mam obraz plyty na xbox w formaciemdf noi chce to nagrac na cd tak aby tagierka chodzila na xbox.
Probuje to nagrac programem factory cd ale dupa wywala mi cos takiego. [IMG]C:\Moje dokumenty\Moje obrazy\1.jpg[/IMG] Moze ktos wie jak to nagrac albo jaka jest przyczyna. |
Po pierwsze żeby umieścić jakiś obrazek najlepiej jest go wysłać na jakimś serwerze a nie na swoim dysku. Nie wiem jak ty ale ja widze coś takiego:
Cytat:
Pozdrawiam. |
Dzienki.
Ok dalo sie wypalic ale po wypaleniu na plycie jak by nic nie bylo znaczy po wlozeniu jej do nagrywary niema zadnych folderow ani plikow normalnie czystka czemu? Moze mam jakis trefny obraz plyty bo sciaglem dziada z neta. Amoze tak ma byc albo cos w tym Alcohol trzeba po ustawiac a ja niewiem co bo jestem za glupi. Bardzo prosze o pomoc |
Wiesz co? Nie jestem pewien ale wydaje mi się że do tego obrazu w formacie .mdf powinien być jeszcze jeden np: .sub lub .img ale oczywiście moge się mylić.
Ale jeśli mam racje to bez tego obraz jest niekompletny i wtedy nic z tego, poszukaj może przeoczyłeś któryś z tych plików. Mam jeszcze jedno rozwiązanie, program "PrimoDVD" co prawda nie znam strony producenta ale na eMule jest a przeczytać możesz o tym na Oloskop.net, podobno idealny do Xboxa. Jeszcze jedno rozwiązanie, Alcohol powinien stwożyć na twoim kompie dodatkowy wirtualny napęd, sprubuj zamontować obraz do tego napędu: prawy guzik myszki na napędzie--> zamontuj obraz--> otwórz, w ten sposub sprubuj przejżeć zawartość pliku. Powodzenia |
Juz importowalem i jest to samo niby jest zaimportowany i cd wirtualne sie otwiera ale tam nic niema nic kompletnie pustka czysciutko.
|
A i powiedzcie mi co wogule zaniduje sie na takiej plytce od xbox i czy jest jakis emulator xbox na ktorym mozna sprawdzic czy ta plytka dziala.
|
Cytat:
mjq |
Czyli ta plyta teoretycznie powinna chodzic w xbox?
A i czy xbox czyta plyty dvdrv? Noi czy znacie jakis emulator xbox na pc ktory dziala na 100%? |
no no! tak myślałem :idea: :fiu:
"panie sędzio z xboxami miałem tyle wspulnego co z mercedesami - czyli nic" Może się nie popisałem ale mimowszystko pomogłem płytka wypalona :D (^_^) |
Cytat:
Cytat:
|
Niech mi ktos powie jak tu sie wstawia fotki bo mam jeszcze jeden problem z tym nagrywaniem na xbox ale niechce mi sie pisac wole wstawic fotke bendzie szybciej i przeirzysciej.
|
Cytat:
|
Cytat:
i z nich moge wnioskowac ze widac musi byc .... 1. X- box to konsola Microsch..tu wiec ma podobny system danych 2. Przy nauce i czytaniu FAQ dla PrassiPrimo DVD natknalem sie na hiszpanski opis wypalania plytek X-box....na fotkach byly dane :ysz: ....do tego napisze ci ze PS2 ma calkiem inny system danych - ale nawet to zobaczysz na Plytce... :pisze: |
Cytat:
mjq |
naturalnie - nie jestes w stanie "ruszyc" plikow X-Box na PC -- tak ot po prostu przez klik...chodzi mi jednak o fakt - czy sa widoczne czy nie...
Nawiasem mowiac kolega ma przebudowanego Xboxa z Linuxem.... Smiga wiec sobie miedzy Xboxem a PC za pomoca LAN'u jak talala... Co do progow - juz pisalem ze X boxa nieposiadam - ale za Pomoca normalengo programu do wypalania PrassiPrimo DVD 2.0 mozesz spokojnie skopiowac gierki Xboxa. chetnie poszukam jeszcze raz tego opisu jesli chcesz .... |
ja posiadam Xboxa i powiem tak to niejest PS2 że trzeba nagrywać płytki jak najwolniej ja pale wszystko x4 i śmiga idealnie bez zająknięcia czytnik Samsung posiadam,wiadomo jak ktoś ma Thompsona to lepiej nagrywać x1 bo ten czytnik to porażka,a wracając jak wypalać gry bardzo prosto jak mamy powiedzmy obraz ISO to normalnie palimy w Nero,jeśli natomiast posiadamy gre na dysku to robimy obraz ISO za pomocą programu xISO,nic prostrzego :),co dalej a jeśli ktoś chce sprawdzić czy dany obraz bedzie chodził to niech sobie go pierw przeżuci do xboxa na hadeka najpierw go rozpakowując np programem xFer.A jeśli chodzi o emulato Xboxa na PC to niebądzcie śmieszni który pecet uciągnie taką grafike :),a jeśli nawet to ile to bedzie śmigać fps-ów, jak nawet niema emu PS2 a co dopiero Xboxa,mówie o emulatorze działającym :).
|
Xbox jak przekopiować orginalną gre ?
Mam Xboxa i kilka orginalnych gier lecz mój 8 letni syn już 2 mi zniszczył więc chciałbym zrobić kopie zapasową tych gier posiadam nagrywarkę dvd-r lecz orginalny nośnik nie jest widzialny do końca przez napęd dvd w PC nie wiem jak mam to przegrać proszę o pomoc!!!!!!!!!! :( :( :(
|
Cytat:
:cisza: :buu: SZUKAJ!!!!!!!!-opcja u góry po prawej !!! wpisuje się xbox i dostaje to: http://forum.cdrinfo.pl/search.php?s...7&pp=25&page=1 przeglada się pare postów i jest to http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=15689 I już . Przegladnij posty, które juz były w tym temacie. Nie jestem pewień czy do grania na kopiach nie trzeba przerabiać konsoli tak jak pleya sony. PS. a no proszę tu jest cały portal z poradnikami róznymi http://xbox.makii.pl/ W ramach podziękowania za chociaż częsciowe rozwiązanie Twojego problemy napiszesz 1000 x "będę uzywał opcji szukaj" (nie można wykozystać kopiuj -wklej 8) :peace: ) |
Cytat:
Potrzebujesz programu XIso (dodatkowo stery ASPI) dzieki któremu przegrasz gre w formie plików na hadeka pózniej zrobisz obraz i wypalisz na dvdka.Jezeli próbujesz zrzucac decrypterem to zrzuci ci sie sam filmik wazacy ok 20mb nici z gry :peace: |
Wejdź na strone www.xbox.pl (w dziale FORUM znajdziesz dział "Burning"). XISO jest do dupy bo nie każdą płytkę "zdekryptuje"...Zapraszam do lektury na formu....
|
Sorki imola ale przeczytałem forum na cdrinfo i sprawdzałem to wszystki na pc i nic nie chodzi tak jak jest tam opisane więc nie rozumiem dlaczego z tymi programami które są tam opisane nie mogę zrobić kopi gry na xboxa ixsio program nie widzi mi napędów a jak wgram sterowniki aspii to mi windowsa rozwala więc nie wiem co żle robię jeśli wiesz coś dokładniej na ten temat to napisz mi dzięki i do usłyszenia
|
Dimass666 wszedłem na strone którą mi podałeś i nie mogę znaleść tego działu "Burning" więc prosiłbym cię abyś podał mi dokładny link albo napisz mi dokładnie jak to się robi dzięki za pomoc i czekam na odpowiedż do usłyszenia.
|
gorillaz66 mam przerobionego xboxa ixsio nie widzi mi napędów w pc a jak wgram mu stery aspi to wogóle nie widzi mi w kompie w żadnym programie do nagrywania napędów dvd więc nie wiem o co chodzi prosiłbym cię abyś podał mi więcej szczegółów na ten tema jak i co dokładniej mam zrobić dzięki i do usłyszenia.
|
Popsuty obraz plyty prosze o pomoc
Wienc tak sciaglem sobie obraz plyty iso z gra na xbox i do psa on nie dziala.
Znaczy wyglada to tak np jak otwieram pod alcocholem ichce to nagrac to wyskakuje mi okno ustawienia formatu pliku z obrazem. I sa tam jakies rzeczy do ustawiania. Naprzyklad jak chce go otworzyc pod ultraiso to wywala mi komunikat wolumin iso 9669 nieznaleziony. i tak w wienkszosci programow sie dzieje. Powiedzcie mi czy mam wypiepszyc ten obraz czy cos da sie moze z tym zrobic moze. A musze jeszcze dodac ze jade na windows 98 a obraz zajmuje 3.5gb moze to przezto. Prosze o pomoc bardzo. pozdrawiam. |
To chyba możesz wywalać ten obraz bo twój win leży na systemie FAT32 a on nie obsługuje tak dużych plików, jeśli chcesz ściagać tak duże obrazy to muśisz zmienić system plików na NTFS i system operacyjny na jakiś z rodziny NT.
PS. Mój kumpel miał to samo i nic nie szło zrobić z jego obrazem, ale poczekaj na opinie innych..... |
Oka dzienki poczekam.
No dobra to mam takie pytanie jeszcze sciagalem ten obraz z overnetu i czy poprostu ktos upchal rozwalony obraz czy poprostu przesto ze jade na fat32 moglo sie mi cos ******c przy sciaganiu. Sciagalem juz pliki po 2,9gb i bylo wszystko ok. A ten zaimuje 3,5gb a niby windows obsluguje do 4gb wiec ch.j wie. |
Kopia zapasowa gry Hallo 2
Czym najlepiej zrobic kopie zapasowa gry Hallo 2 na Xbox??
|
Ilość załączników: 2
01. Uzywajac xISO skopiuj wszystkie pliki z DVD9 na HDD.
02. Usun zabezpieczenie plyty (w pliku default.xbe) uzywajac XBOXCrk (w zalaczniku). 03. Przy pomocy xISO zrob obraz plyty na dsyku i nazwij go diff-hl2.iso. 04. Do katalogu z obrazem rozpakuje pliki zawarte w ind-hl2d.rar (w zalaczniku). 05. Uruchom halo2dvd5.bat. 06. Przy pomocy DVD Decrypter nagraj plik Halo2_DVD5.iso! |
Dlaczego UNKNOWN??? Problem z odpalaniem nagranych dvd xbox HELP
Sprawa wygląda następująco. Gdy wkładam do napędu gry nagrane przez kogoś innego to w moim menu evolution x wykrywa bezproblemowo grę wyświetlając komunikat GAME. Wtedy mogę ją łatwo uruchomić. Gdy utworzyłem programem DVD Decrypter obrazy iso tych gier i nagrałem je to wystapił problem.Wyświetla mi komunikat UNKNOWN a grę odpalić mogę tylko poprzez zresetowanie konsoli z grą wewnątrz. Próbowałem również Nero ale i to nie pomogło.Dodam że gry nagrywam najmniejszą prędkością i nie wiem w czym tkwi problem, czy jest na to jakis sposób???Proszę o pomoc.
|
sprobuj alkoholem albo clone :D zrobic iso i nagrac nimi :)
|
Pytanie
Cytat:
|
|
kopia na Xbox'a
Widzę że biewiele się zmieniło od roku, brak mozliwości skopiowania gry (kopia bezpieczeństwa) na Xboxa 1:1. Nie chcę przerabiać konsoli ale chcę mieć kopię programów które używam. Może jednak ktoś zna sposób ???
|
Jezeli chcesz grac na kopiach zapasowych to nie masz wyjscia - przerobka jest nieunikniona. Ale to akurat zaleta :-D!
|
Cytat:
I czego ty się boisz? Zrozumiałbym jeszcze gdyby to chodziło o PS2, ale X-Box? ??? Mod dla X'a to SAME ZALETY [!] |
Mam problem kiedy klikam na programie do wykrycia plików z płyty dvd z x-boxa wyskakuje komunikat ze włozona płyta nie jest z x-boxa mam naped plextora i win xp-sp2 wgrane najnowsze sterowniki aspi niewiem wczym jest problem dzieki.
|
Cytat:
- xISO - xISOxFer - Quix I jaka to gra? PS: I tego typu pytania prosiłbym o zadawanie w tym miejscu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...5&page=1&pp=20 Po to ono powstało. Jest przyklejone i każdy kogo interesują "tematy konsolowe" tam zajrzy. Ręczę Ci za to :) |
Cytat:
|
@dexi
Pociągnij Quix'a i spróbój. xISO ponoć może mieć problem z częścią gier... Nie wiem. Nie mam "klocka". Napewno jak się pojawi M@X napisze coś wiecej ode mnie... ... |
Sprobuj Qwix'a rzeczywiscie... Po zrobieniu wiekszej ilosci testow faktycznie xISO nie radzi sobie ze wszystkimi plytami dostepnymi na rynku...
|
Cytat:
|
Cytat:
Trochę wysiłku... ... |
Cytat:
przypomne ze chodzi o przegranie orginalnej płyty na x-box |
Przegranie płytek na XBOX poprzez xISO
WITAM WSZYSTKICH CZTAJĄCYCH TE FORUM ORAZ MÓJ POST.. !!
NO WIĘC CZY KTOŚ MI POMOZRE PRZEGRAĆ GIERKĘ NA XBOX BO JA NIE UMIEM :blee: BĘDE BARDZO WDZIĘCZNY MAM JUŻ WSZYSTKIE PROGRAMIKI DO PRZEGRANIA ALE NEISTETY JAKOŚ NIE MOGE WCZYTAĆ PŁYTKI POPRZEEZ XISO !!!! |
@ari_el12 tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...18&postcount=1
jest tutorial o przegrywaniu gier na konsolę. I weź wyłącz klawisz o nazwie Caps-Lock bo za***iście źle się czyta takie posty!!!!!!!!!!!!!!! |
Jeśli xISO nie daje rady to sprubójcie Quix'a. Ponoć xISO może mieć problemy z nowszymi grami...
Nie wiem. Zaniedługo kupóję ten "złom Bill'a". Się zacznie :] A... i byłbym zapomniał: @ari WYŁĄCZ "KAPSLOKA" :) kiedy coś piszesz. |
nagrywanie z iso gier na xbox'a
cze mam problem ,posiadam kilka obrazów iso gier na xbox'a ,tylko jest jeden problem nie wiem jak je teraz nagrac.Prubowalem juz alkoholem 120%,decryptorem,i ostatnio Nero aczkolwiek ten ostatni juz zatrybil ,ale tylko jeden raz na Doom 3,a nastepne kicha ,juz nie wiem co robic ,bo marnowanie plyt dvd juz mnie rujnuje.Tak wiec bede bardzo wdzieczny o pomoc w tak trywialnej procedurze jak nagrywanie plyt,aczkolwiek jestem poczatkujacym jezeli chodzi o n :pisze: :pisze: :pisze: agrywanie gier gier na konsole.
|
Pytanie czy te obrazy maja juz zmodyfikowany default.xbe. Jesli jednak sa to obrazy tworzone z kopii zapasowych, a podejrzewam ze sa, to wowczas tak jest. Nagrywaj na dobrych plytach w DVD Decrypter z predkoscia 2x i bedzie dobrze! Poza tym zerknij do tutoriala, zaopatrz sie w programy i na przyszlosc nie grzesz ;-D!
|
Cytat:
|
Co do PS2 to odnosi sie tylko zasada dobrych nosnikow - reszta jest diametralnie inna. Sciagnij uwzgledniony w tutorialu plik XBOXCrk.exe i przy pomocy xiso (instrukjca w tutku) wypakuj default xbe i potraktuj go tym plikiem. Jesli wysiwetli cos w stylu "Nothing to do" to znaczy ze plik jest juz odbezpieczony. default.xbe to taki "EXE" dla xboxa... Napisales jednak ze obrazy sa spakowane RAR'em - zakladam wiec ze sciagnales kopie zapasowa legalnie posiadanej przez siebie gry - wowczas nie musisz nic robic, a jedynie wypakowa i nagrac dvd decrypterem obraz *.ISO!
|
Do ps2 poczytaj sobie w tutorialu informacje, tam jest wszystko dla początkującego ;)
|
Cytat:
|
Bedzie poprawione, mowilem wladzy zeby te pliki przeniesc na serwer cdrinfo.pl bo konto LYCOS'a zostalo usuniete - juz sie za to zabieram!
|
Cytat:
|
Przepraszam, ale wczoraj mnie nie było. Postanowiłem wypocząć trochę na łonie natury (więcej polygon'ów, lepsze tekstury :D).
Co do plików z tutoriala na X'a: Programy postaram się jeszcze dziś umieścić na serwerze, niestety obrazków nie dam rady (nie mam takich uprawnień). Jedyne co mogę obiecać to męczyć Barteza :D o to... ... @pieron33 Prosiłbym nie podawać e-mail'i i GG (można umieścić w swoim panelu / edycja profilu). Dlaczego? Po to jest właśnie forum, żeby na jego łamach sobie pomagać. To nie jest lista ogłoszeń :) Kiedy ktoś w przyszłości będzie mieć podobny problem (ehh... było już na ten temat nie raz) to niczego więcej się nie dowie niż to co jest napisane w naszych postach... PS: nie, nie... nie gniewam się. Jeno tylko informuję :pisze: - Witamy na forum |
Cytat:
|
@pieron33
Nie ma sprawy. Jak widzisz połączyłem tematy... Nie ma sensu mnożyć tych samych zagadnień. Jeśli chodzi o progsy to wrzucę pod wieczór. A jeśli chodzi o "obrazki" przy tutorialu to zależy od woli Barteza (jego czasu :) ). |
Cytat: