Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   mniejsza ilosc znakow w podpisie (https://forum.cdrinfo.pl/f10/mniejsza-ilosc-znakow-podpisie-15816/)

-Sid-The-Rat=> 03.02.2003 16:47

widze ze nie podobal ci sie moj tekst - siedziales keidys na modemie? na kiepskeij linii? (taiej ktora negocjuje 28kbps lub nawet 14?) i czy byles szczesliwy jak 10 kilo za ktore w sumie placisz to nic innego niz przerosniety obrazek swiecacy w czyims podpisie? - nie mozesz tego zrozumiec? czy nie chcesz - bo wtedy masz sie czego czepnac?

bgn 03.02.2003 16:46

a do Sid-a specjalnie

[QUOTE]-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]dla mnie np. ty...

jest jeszcze mniej milo keidy okazuje sie ze stajesz sie wrogiem i czlowiekem z drugiej strony barykady...

wrogow to ja wystrzelam w 1945. Od tej pory mam tylko przyjaciol.
Jesli tak to odbierasz - to masz chlopie problem- a moze to tylko przemeczenie i barykady tez nie widze - moze maly plotek i nie ja go postawilem

bgn 03.02.2003 16:42

do Majoneza, Sid-a i Bartusia

1. po pierwsze - przepraszam, ze nie odpowiadalem, ale i forum sie nie ladowalo i nie bardzo mialem czas na czytanie, a ten post byl w gruncie rzeczy o *******ach to i do niego nie wracalem
2. moja wypowiedz dotyczyla w przekladzie na polski, ze nie ma sensu zmieniania czegos co jest i ma sie dobrze. Dyskusja ktora sie wywiazala tylko o tym swiadczy - te przliczenia wielkosci na wielkosci obrazkow ,itd.
3. Bartusiu - bardzo ci dziekuje za taka odwage w propozycji, ale chyba sie nie obrazisz , ze nie skorzystam. Nie chcialem czaoeczki z forum za free to i cenzorowania nie chce. Niech to robia ci co na ochotnika sie zglosili
4. po raz kolejny zacytuje sam siebie - nie moje forum i nic mi do tego , kto je moderuje /cenzuruje. Moze mi sie nie podobac, wolno mi pisac co mi sie nie podoba, nie uzywam brzydkich wyrazow pod adresem moderatorow, nie zasypuje ich e-mailami, nie zadam odpowiedzi. I do tego SZANOWNI PANOWIE KOLEDZY chcacy miec ciutke wladzy powinniscie sie przyzwyczaic.
I to by bylo, jak to Stanislawski mawia na tyle
Pozdrawiam cala trojce kolegow:*

BD 29.01.2003 08:56

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)

BD - daltonista widzi kolory - ma tylko problem z odroznieneim czerwony-zielony i stopniowaniem barw o bliskich dlugosciach (na monitorze jest gorzej - bo plamki sa czerwone i zielone - to troche kaszani obraz...)

a to nie widzialem :) ale dzieki bo sie czegos nauczylem

-Sid-The-Rat=> 28.01.2003 20:13

bgn - robota cenzora nei jest mila - a robi sie jeszce gorsza keidy kilka osob ktore cenisz i szanujesz chce od ciebie roznych, sprzecznych rzeczy - taka osoba jestes dla mnie np. ty...

jest jeszcze mniej milo keidy okazuje sie ze stajesz sie wrogiem i czlowiekem z drugiej strony barykady...

jednak z tego co czytam mam wrazenie ze chyba rzeczywsicie masz anarhistyczne sklonnosci - z tym ze anarhia ma byc w twojej wersji...

a na koncu okazuje sie ze w powszechnej opnii moderator moze wszsytko - nie powiem czego moderator nie moze zeby nie zradzac tajnikow profesji - ale powiem ze zmiana czyjegos nicka/fotki/podpisu wykracza poza moje mowliwosci...

BD - daltonista widzi kolory - ma tylko problem z odroznieneim czerwony-zielony i stopniowaniem barw o bliskich dlugosciach (na monitorze jest gorzej - bo plamki sa czerwone i zielone - to troche kaszani obraz...)

SMACZNEGO Majonez... :)

BD 28.01.2003 19:24

Cytat:

bgn napisa***322;(a)
czyzbys nie mial co robic, ze zajmujesz sie takimi duperelami.

rozumiem Majoneza bo mnie rowniez wkurzal ten podpis ze specyfikacja
calego kompa - moze kazdy swobie wstawic swojego konfiga - bedzie zabawnie i niedlugo posty nie beda nic zawieraly poza konfigiem

ja ze swej strony proponuje dodanie dokladnych definicji co to HT czy SATA - mowie wam bedzie wesolo ...

a tak powaznie to skracac ogolnie nie ma co a jedynie reagowac w konkretnych przypadkach

nie odmowie sobie pokusu skomentowania ...

Cytat:

1.po pierwsze (primo) - kazdy nowy akapit ma sie zaczynac tabulatorem z piecioma spacjami i oczywiscie duza litera
to nie jest zgodne z zasadami typografi a wiec polecam zapoznianie sie ze strona pana Twardocha - przydatna lektura

Cytat:

2. po drugie ( primo oczywiscie) - kazdy podpis powinien odpowiac uprzedniemu skanowi podpisu przeslanemu administratorowi - inaczej ban na tydzien
a moze rosyjska ruletka ... w nagrode dozywotni ban ...
w zabawie biora wszysty lub wybrani userzy ...

Cytat:

3.po trzecie ( primo) - zabrania sie uzywania dwoch kolorow czcionek w poscie
a to dlaczego - bronisz daltonistow ... o ile mi wiadomo to im wszystko jedno ile jest kolorow...

Cytat:

A jak jestem przy cenzorowaniu - koledzy Nowi cenzorzy - wstawcie sobie napis CENZOR nad zdjecie. Nie ma sie co wstydzic - wszak nie jestescie juz osbami prywatnimi, a osobnikami zaufania publicznego
a co masz do nowych Modow - moim zdaniem spelniaja swoje zadanie
jednak nigdy nie da sie dogodzic wszystkim i zawsze znajdzie sie
jakis nieprzystosowany ktoremu wszystko przeszkadza

jezeli masz tak DUZO do powiedzenia i wiecznie jestes niezadowolony
to moze sam zajmiesz sie forum - mozemy dac ci Moda od zaraz
ciekawe jak poradzisz sobie z tym zadaniem

ja ze swej strony stawiam skrzynke browara lub kilka flaszek dobrej gorzalki ze nie dasz rady pogodzic wszystkich stron

i jak przyjmujesz wyzwanie? pamietaj masz szanse by forum bylo idealne ...

Majonez 28.01.2003 18:57

Cytat:

bgn napisa***322;(a)
czyzbys nie mial co robic, ze zajmujesz sie takimi duperelami.[...]

wiesz co bgn dziwny jestes - i zmieniles sie - nie poznaje Ciebie juz od dluzszego czasu - nie wiem czy robisz to specjalnie i sprawia ci to radoche czy po prostu w lubujesz sie w wynajdywaniu ukrytych znaczen m.in. w moich wypowiedziach

o to zeby nakierowac choc troche Twoj tok myslenia o tej calej rozmowie na odpowiedni tor:
- roboty mam w cholere i jeszcze troche - i nie mowie tu o uczelni tylko o samym cdrinfo

- temat ten wyniknal poniekad z zachowania sie jednego z forumowiczow ktory w podpisie wstawil sobie cala zawartosc swojego kompa z tym ze kazdy komponent byl wymienieony w osobnej linijce - malo teog nawet w osobnej dopisal ze plyta jest ata133

- ow czlowiek na prosbe o skrocenie tego podpisu albo napisanie w jednym ciagu tak jak to robia inni stwierdzil ze nic mu moderatorzy nie moga zrobic - no to ja mu zrobilem

- stad wzial sie pomysl ograniczenia liczby znakow i najpierw zapytalem sie co Wszyscy o tym sadza - potem zaczalem sprawdzac jak sie ma dlugosc wszystkich znakow uzywanych do podpisu do dlugosci widzianego podpisu i stwierdzilem ze samo formatowanie zabiera sporo a niektorzy maja calkiem przyjmne podpisy dlatego pomyslalem ze mozna sobie odpuscic to ograniczenie a po prostu ingerowac w przypadkach skrajnych - czyli post byl niepotrzebnie napisany przyznaje sie do tego

- nie brakuje mi moderowania - stalo sie to co i tak chcialem juz od dluzszego czasu zrobic - zrezygnowac z moda

- nie rozumiem Twojego podejscia do wszelkich osob nadzorujacych cokolwiek - bez moderatorow forum szybko zamieniloby sie w hydepark - i wszyscy by stad uciekli - zaczynam podejrzewac ze nie lubisz takich osob jak moderatorzy jak pol..ja ? prokur...r ? nie wiem po prostu nie rozumiem!

- sam zachowujesz sie jak cenzor - wlasciwie przyjales na siebie role cenzora cenzorow wszystkich cenzorow nie uwazasz?

ide cos zjesc potem moze jeszcze cos dopisze

bas 27.01.2003 16:27

Cytat:

jesli chcesz byc zlosliwy i czepiac sie to ja tez: ile bajtow zajmuje twoj obrazek?
bo moj podpis ma okolo 300...

twoj pewnie 12-30 tysiecy...
wiec rozmiary nie sa takie same

Mówiłem o rozmiarze optycznym, bo dyskusja dotyczyła podpisów na pół ekranu, a ten gif ma dokładnie 7,79KB(7981bajtów)-myślę, że nawet dla modemowca nie jest to problem.

-Sid-The-Rat=> 27.01.2003 15:51

jesli chcesz byc zlosliwy i czepiac sie to ja tez: ile bajtow zajmuje twoj obrazek?
bo moj podpis ma okolo 300...

twoj pewnie 12-30 tysiecy...
wiec rozmiary nie sa takie same

bas 27.01.2003 09:38

Cytat:

teraz tylko prosic o zachowanie zdrowego rozsadku w rozmiarach i mozna jechac (pamietajcie o modemowcach!)
Tak jakby ktoś miał zamiar pozbawić mnie mojego podpisu to pragnę nadmienić, że jest takiego samego rozmiaru jak Twój(Sid'a).

-Sid-The-Rat=> 27.01.2003 09:35

teraz tylko prosic o zachowanie zdrowego rozsadku w rozmiarach i mozna jechac (pamietajcie o modemowcach!)

-Sid-The-Rat=> 27.01.2003 09:31

hehe - juz widze wiesz... :)

-Sid-The-Rat=> 27.01.2003 09:31

kod [img] z tego co pamietam - nie wiem tylko gdzie ten obrazek powinien lezec - bo nie ma mozliwosci jego uploadu... czyli gdzies zdalnie - i nie znam ograniczen co do rozmiaru/wymiarow...

bas 27.01.2003 09:26

Cytat:

html jest ryzykowny - bo to najpierw zdjecie - zreszta z tego co wiem mozna je dolaczyc wystarczy poczytac manual, potem popup, potem jakis skrypt...
vb daje te same mozliwosci a jest bezpieczny

Sorry nie doczytałem.

-Sid-The-Rat=> 27.01.2003 09:22

jestem bardzo przywiazany do mojego Lobusia i jego ulubionego tekstu - ale Moderatora sobie wstawie w podpis wlasnie...

bgn - prosze nie przerysowywuj - bo to troche komiczne jest
a podpis na pol strony - bo to on wywolal problem - jest/byl bardzo irytujacy tak samo jak odpowiedz jego wlasciciela ze go nie zmieni

html jest ryzykowny - bo to najpierw zdjecie - zreszta z tego co wiem mozna je dolaczyc wystarczy poczytac manual, potem popup, potem jakis skrypt...
vb daje te same mozliwosci a jest bezpieczny

bgn 27.01.2003 09:14

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
poki co podpisy zostaja
bedzie zwracana uwaga przy wybitnie rozroslych podpisach
poki co - bo mamy sporo spraw na glowie

czyzbys nie mial co robic, ze zajmujesz sie takimi duperelami.

Proponuje ciag dalszy dzialan mAJACYCH ujednolicenie Forum.
1.po pierwsze (primo) - kazdy nowy akapit ma sie zaczynac tabulatorem z piecioma spacjami i oczywiscie duza litera
2. po drugie ( primo oczywiscie) - kazdy podpis powinien odpowiac uprzedniemu skanowi podpisu przeslanemu administratorowi - inaczej ban na tydzien
3.po trzecie ( primo) - zabrania sie uzywania dwoch kolorow czcionek w poscie

i dalej takich bzdetow.
Czyzby brakowalo ci tego co daje moderowanie, a tu kogos o..ierdolic( nie wiem co to za slowo - ale obok mnie w przedszkolu chlopcy czesto uzywaja), a tu poglaskac.
A jak jestem przy cenzorowaniu - koledzy Nowi cenzorzy - wstawcie sobie napis CENZOR nad zdjecie. Nie ma sie co wstydzic - wszak nie jestescie juz osbami prywatnimi, a osobnikami zaufania publicznego

bas 27.01.2003 05:32

A czy to duży problem włączyć html? Chciałem sobie dodać małego gifa do podpisu.

Majonez 27.01.2003 05:29

poki co podpisy zostaja
bedzie zwracana uwaga przy wybitnie rozroslych podpisach
poki co - bo mamy sporo spraw na glowie

Weron 24.01.2003 21:59

Cytat:

wreon - czy moja gitarka (ten czerwnoy kawalek w podpisie) jest zbyt jaskrawa? bo moze rzeczywiscie przeszkadza?...

Nie.
Bo ten kolor jest taki jakby stonowany czy cos w tym stylu.
Mam na mysli takie kolory bardziej zarowiaste, takie bezczelne,
Nie wiem jak innych ale to mnie razi.
Wpatruje sie kilka godzin dziennie w monitor to pozniej juz mi to przeszkadza
.

-Sid-The-Rat=> 24.01.2003 21:40

wreon - czy moja gitarka (ten czerwnoy kawalek w podpisie) jest zbyt jaskrawa? bo moze rzeczywiscie przeszkadza?...

sam sie postaram ograniczyc - choc chyba tak mala czcionka juz sporo sprawe poprawia...

Weron 24.01.2003 17:23

A tak zastanowilem sie jeszcze i wydaje mi sie, ze mogloby zostac tak jak jest.
Tylko nalezaloby zmienic kolory, zeby nie mozna bylo pisac czerwonym ,zoltym itp.
Bo ta jaskrawosc niezbyt ciekawie wyglada.

Pawel_k 24.01.2003 12:07

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
hmm moze inaczej
czy uwazacie ze powinnismy zwracac uwage na forme wizualna wykorzystania miejsca na podpis
poniewaz czesto samo formatowanie tekstu to sporo znakow
ktorych i tak nie widac wiec moja propozycja zeby albo w przypadkach gdy ktos przesadzi zmieniac mu to (oczywiscie po wczesniejszym powiadomieniu i prosbie o smodzielne zmienienie)

jestem za takim potraktowaniem sprawy :)

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
albo jednak ustalic jakies ograniczenie z tym ze wtedy nie wstawialo by sie jakis kolorkow itp a forum i tak samo zmienia wszelkie url'e w linki wiec ....
proponuje bez ograniczen, tylko nadzor zgodnie z propozycja z poprzedniego cytatu :)

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
mysle ze okolo 150-200 znakow powinno wystarczyc - sprawdzilem kilku osobom i akurat mieszcza sie w tej ilosci bez problemu

co wy na to
chociaz spora wiekszosc ma mniej niz 100 znakow ale to juz byloby chyba zbyt drastycznie :)

kurcze ja mam 302 znaki :( ale nic sprobuje zmniejszyc podpis... dobra niech juz bedzie limit 200 postaram sie w nim zmiescic :P

bas 24.01.2003 06:37

Czy naprawdę to aż tak bardzo przeszkadza? Czy ktoś poza mną ogląda to forum w lynx'ie(kiedyś nie miałem wyjścia)? Zwykle oglądam forum w 800x600 i nie marudzę, a jestem marudny.

Majonez 24.01.2003 03:03

mysle ze okolo 150-200 znakow powinno wystarczyc - sprawdzilem kilku osobom i akurat mieszcza sie w tej ilosci bez problemu

co wy na to
chociaz spora wiekszosc ma mniej niz 100 znakow ale to juz byloby chyba zbyt drastycznie :)

Majonez 24.01.2003 02:45

hmm moze inaczej
czy uwazacie ze powinnismy zwracac uwage na forme wizualna wykorzystania miejsca na podpis
poniewaz czesto samo formatowanie tekstu to sporo znakow
ktorych i tak nie widac wiec moja propozycja zeby albo w przypadkach gdy ktos przesadzi zmieniac mu to (oczywiscie po wczesniejszym powiadomieniu i prosbie o smodzielne zmienienie)

albo jednak ustalic jakies ograniczenie z tym ze wtedy nie wstawialo by sie jakis kolorkow itp a forum i tak samo zmienia wszelkie url'e w linki wiec ....

ThanatoS 24.01.2003 02:43

3 linijki moga wystarczyc. Co za duzo to nie zdrowo

Weron 23.01.2003 22:59

Proponuje ograniczenie do 25 znakow.
Wydaje mi sie, ze tyle powinno wystarczyc.
Nie jest to za malo a w sam raz.
W kazdym razie mi wystarczyloby.

brzuszki 23.01.2003 22:57

Od demonstrowania własnych indywidualnych cech jest profil.
A W POSTACH MA BYĆ PRZEJRZYŚCIE:blee:

grzeniu 23.01.2003 22:28

To zostawic np te 3 linijki...w koncu i tak sie w nich duzo zmiesci.

-Sid-The-Rat=> 23.01.2003 21:48

zacznie ci przeszkadzac jak sie rozejzysz i zobaczysz podpisy po 15 linijek (kiedy te sama tresc mozna zmiescic w 3 - tak jak np. zrobil to Pawel.K - ktory ma duzo a nie zasmieca to widoku i jest na dodatek estetyczne)

Ice 23.01.2003 21:03

A komu to przeszkadza ???

Zostawić tak jak jest !!!

tomgoo 23.01.2003 18:39

A takie moje pytanko do ilu znaków chcecie ograniczyć podpisy?????

Pawel_k 23.01.2003 18:03

Zostawcie podpisy w spokoju :)

Majonez 23.01.2003 17:58

mniejsza ilosc znakow w podpisie

Chcialbym sie dowiedziec czy denerwuja Was niektore podpisy forumowiczow - przesadnie dlugie lub zawierajace dane niepotrzebne

Proponowalbym zmniejszenie ilosci znakow mozliwych do wstawienia
w/g mnie wystarczy tylko jak sie podaje maila ew jaka nagrywara
malo kogo obchodzi jaka ktos ma obudowe czy tuner
a po to jest dolozona opcja hardware w profilu ze mozna tam sobie wypisac nawet jakiego producenta ma sie wiatraki

wiem mozna wylaczyc pokazywanie podpisow i po klopocie
ale wiele osob ma przydatne odnosniki w podpisie a wlaczanie i wylaczanie tej opcji jest bez sensu

rozumiem ze moze niektorym to nie przeszkadza ale skoro ja na 1024x768 musze dluzej przewijac podpis niz posta to juz cos nie tak

prosze was o wypowiedzenie sie czy to w ankiecie czy poprzez napisanie posta propozycje co do ilosci znakow takze mile widziane - chociaz ta kwestia to dopiero jak wyjdzie na to ze chcecie ograniczyc

dzieki za wszelkie uwagi

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:37.