Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   CormaC - ktos ty? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/cormac-ktos-ty-15884/)

Luke 25.01.2003 15:15

CormaC - ktos ty?

taka osobe ujrzalem na forum, a osoba o identycznym pseudonimie jest recenzentem w pismie Cd Action. wiec:

a) CormaC z CD Action i z forum to ta sama osoba, co jest raczej malo prawdopodobne

b) CormaC z forum podszywa sie, co jest niezgodne z zasadami netykiety.

to tyle. czekam na komentarze i stanowisko samego Cormy

Ice 25.01.2003 15:18

Re: CormaC - ktos ty?

Cytat:

Luke napisa***322;(a)
taka osobe ujrzalem na forum, a osoba o identycznym pseudonimie jest recenzentem w pismie Cd Action. wiec:

a) CormaC z CD Action i z forum to ta sama osoba, co jest raczej malo prawdopodobne

A może Cormac z CD ACTION podszywa się pod Cormac'a z forum CDRINFO ???

:) :) ;)

Luke 25.01.2003 15:21

Re: Re: CormaC - ktos ty?

Cytat:

Ice napisa***322;(a)

:) :) ;)

owszem, to tez jest mozliwe:)

Nol 25.01.2003 15:39

Trust no one. Dzwońcie po Muldera. To pewnie sprawka ciemnej strony Mocy :idea:

Laser 25.01.2003 17:11

Cytat:

Nol napisa***322;(a)
Trust no one. Dzwońcie po Muldera. To pewnie sprawka ciemnej strony Mocy :idea:
Witam !

Telefon : 555 Trustnoone czyli 555 8787866663 ;)

sayan 25.01.2003 17:31

... jak to on. To pewnie sie nie mile poczuł .. bo już nieraz ktoś "jechał" po CD-Action na forum :)

CormaC 25.01.2003 17:59

Cytat:

Luke napisa***322;(a)

Tak sie sklada, ze prawdziwa jest odpowiedz a). Wygrales sokowirowke z poduszka powietrzna i zmieniaczem na 5 cd ;) Czemu malo prawdopodobne? My jestesmy zwyklymi ludzmi i tez obcujemy z innymi. Daleki jestem od zamykania sie w palacu ;p Zwlaszcza ze w pismie nie jestem zaden szefu, tylko zwykly szeregowiec Ryan ;) Na grupie dyskusyjnej o grach udzielam sie regularnie.

Pozdrawiam!

CormaC 25.01.2003 18:03

Cytat:

Ice napisa***322;(a)

A to prosiak z niego, co? ;)

Pozdrawiam!

CormaC 25.01.2003 18:07

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
... jak to on. To pewnie sie nie mile poczuł .. bo już nieraz ktoś "jechał" po CD-Action na forum :)
Akurat jestem tu nowy i nie czytalem starych postow. A co do "jechania", to sie przyzwyczailem nas grupie pl.rec.gry.komputerowe, ze co jakis czas wyskakuja malkontenci/roszczeniowcy/znudzeni, ktorzy sobie marudza ;) Poki nikt mnie nie wyzywa, to niech sobie mowi - do pewnego momentu wolno mu.

Pozdrawiam!

Bartez 25.01.2003 19:04

Cytat:

Luke napisa***322;(a)

hehe
nigdy nie mow nigdy :)

Witamy na forum CormaC :)

CormaC 25.01.2003 19:18

Cytat:

Bartez napisa***322;(a)
hehe
nigdy nie mow nigdy :)

Swieta prawda - mozna sie zdziwic ;)
Cytat:

Witamy na forum CormaC :)
Dzieki!

Pozdrawiam!

Remix 25.01.2003 19:28

Witam!

hehehe ale jaja :D

witam serdecznie CormaC

GOLOMB 25.01.2003 19:52

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

hehehe ale jaja :D

witam serdecznie CormaC

O kurcze, szkoda że mnie nikt tak nie przywitał następnym razem dam sobie xywe Sabrina nastoletnia Czarownica;)

cana 25.01.2003 20:02

Cytat:

GOLOMB666 napisa***322;(a)
O kurcze, szkoda że mnie nikt tak nie przywitał następnym razem dam sobie xywe Sabrina nastoletnia Czarownica;)
lepiej Tsung Lee czy jak się to pisze :)
murowane gorące 8) powitanie
pozdrófka

Bartez 25.01.2003 20:10

Cytat:

cana napisa***322;(a)
pozdrófka

Ja proponuje Bill Gates to dopiero by bylo gorace przywitanie :D:D:D
Tylko Billowi mogloby sie nie spodobac co tu sie pisze o łyndołsach :)

Remix 25.01.2003 20:21

Cytat:

cana napisa***322;(a)
pozdrófka

Witam!

a nie chodzi Ci przypadkiem o Sang Hai Lee ?

Adik 25.01.2003 21:02

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

a nie chodzi Ci przypadkiem o Sang Hai Lee ?

chyba jednak chodzi o Sung Hee Lee:)

a tak btw: CormaC - rónież witam na Forum :chytry:

Remix 25.01.2003 21:11

Witam!

... jak zwal tak zwal... kazdy wie o kogo chodzi i zdaje sobie sprawe ze to fajna laseczka. oczka ma skosne ale ciekawe czy szparke tez ma skosna? :D

Pawel_k 25.01.2003 21:27

Cytat:

Bartez napisa***322;(a)
Ja proponuje Bill Gates to dopiero by bylo gorace przywitanie :D:D:D
Tylko Billowi mogloby sie nie spodobac co tu sie pisze o łyndołsach :)

eee raczej on ma tyle kasy ze opinie zwyklych uzytkownikow moze miec gleboko w.... ;p

btw. witam cdaction na forum, kiedy odpalicie jakies wlasne ???

Patrix 25.01.2003 21:50

coraz ciekawsze osoby ...
pozdróvka CormaC kim kolwiek jesteś 8) :chytry:

sayan 25.01.2003 22:00

Ja przyznam sie troche szkoda kasy na gazetki :)
Ale Cd-A można kupic raz na kilka miechów żeby ocenić co sie tam ciekawego dzieje :) (inne gazetki tez tak kupuje .. )
Ostatni numer jaki mam to październik 2002 !

Niewiem czy moje zdanie sie wogóle dla was liczy.
Ale moim zdaniem najlepszy rok cd-a to 2000 ! Mam wszystkie numery z tego roku !

A tak nawiasem mówiąc ?

to jakie pełne wersje na przyszłość ? ;p ;p ;p hehehe

a wogóle to jaka teraz jest cena gazety ?

CormaC 25.01.2003 22:04

Cytat:

cana napisa***322;(a)
pozdrófka

Sung Hi Lee :) To ja wtedy kwiaty wręczam ;)
A powitaniem tez bylem zaskoczony :) Jeszcze raz za nie dziekuje!

Pozdrawiam!

CormaC 25.01.2003 22:17

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
btw. witam cdaction na forum, kiedy odpalicie jakies wlasne ???
Nie traktujcie mnie tylko jako rzecznika CDAction ;) Stronka CDAction ponoc wkrotce ma byc nowa, wiec pewnie i forum sie pojawi. A poki co, to w piatki miedzy 14-16 mozna kogos z redakcji zazwyczaj dorwac na irc, kanal #cdaction.

Pozdrawiam!

/||\aster 25.01.2003 22:19

Witaj CormaC.

(ale sie wysililem :D:D:D:)

CormaC 25.01.2003 22:25

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
Niewiem czy moje zdanie sie wogóle dla was liczy.
Nie, nie sluchamy ludzi z ksywka na literke "s" ;)

Cytat:

Ale moim zdaniem najlepszy rok cd-a to 2000 !
Niemozliwe - wtedy mnie tam jeszcze nie bylo :P

Cytat:

A tak nawiasem mówiąc to jakie pełne wersje na przyszłość ? ;p ;p ;p hehehe
Hehe... bedzie dyplomatycznie: "tej informacji Pan ze mnie nie wyciagnie' ;) Bo nie wiem, a nawet jakbym wiedzial, to bym nie powiedzial :)

Cytat:

a wogóle to jaka teraz jest cena gazety ?
TYLKO 19.50 :)

Pozdrawiam!

/||\aster 25.01.2003 22:34

Cytat:

CormaC napisa***322;(a)

TYLKO 19.50 :)

Tanio, chyba sobie nie kupie :)

Pawel_k 25.01.2003 23:11

Cytat:

CormaC napisa***322;(a)
Nie traktujcie mnie tylko jako rzecznika CDAction ;) Stronka CDAction ponoc wkrotce ma byc nowa, wiec pewnie i forum sie pojawi. A poki co, to w piatki miedzy 14-16 mozna kogos z redakcji zazwyczaj dorwac na irc, kanal #cdaction.

Pozdrawiam!

bo ja uzywam irc... ;) ma byc porzadne forum i juz :P

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
Tanio, chyba sobie nie kupie :)
ja tez sadze ze za tanio :P kupilbym gdyby cda kosztowalo 22.99 ;p

GOLOMB 25.01.2003 23:20

to się przeradza w CZ@T z CDA ;) PS mam WSZYSTKIE NUMERY CDA (kupel prenumeruje) A co najlepsze ten kumpel jest Opem naszej sieci :) server unixowy komendy w trybie textowym ...ufff...i CDA kupuje ...szok :D

CormaC 25.01.2003 23:22

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
ja tez sadze ze za tanio :P kupilbym gdyby cda kosztowalo 22.99 ;p
Ehhh.. no dobra, niech bedzie 22.99. Ale ANI GROSZA WIECEJ!! Tylko nie rozpowiadajcie wszystkim, ze ide na takie ugody, bo sie potem nie opedze od chetnych :D

Pozdrawiam!

Yahol 25.01.2003 23:22

No, dobra! Toscie sobie pogadali:)
A teraz....:) co to jest CD-Action?:)
...za 19.50? toc to 4 paczki ....... mietowych! Dwa dni palenia!

CormaC 25.01.2003 23:27

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
No, dobra! Toscie sobie pogadali:)
A teraz....:) co to jest CD-Action?:)
...za 19.50? toc to 4 paczki ....... mietowych! Dwa dni palenia!

Przerzuc sie na CDAction - bedziesz zdrowszy ;)

Pozdrawiam!

-Sid-The-Rat=> 26.01.2003 04:25

mam nadzieje ze to nie ty odpisujesz na listy do redakcji - bo takiej bufonaday jak tam wystepuje i ogolnego braku szacunku dla kogokolwiek dawno nie widzialem

rowniez uwazam ze rok 2000 - zwlaszcza poczatek byl najbardziej udany - bo jeszcze nie przewrocilo sie wam w glowach i sodowa nie walnela - poza tym jak widac nie ma ludzi niezastapionych :D

od czasu upadku gamblera ne czytam zadnej gazety komputerowej - wszsytko w necie a gambler mial w sobie cos co cignelo nawet w deszczowy dzien do kiosku

reklamy sa tu zabronione

i jesli odpowiadasz na post'y to staraj sie zmiescic w jednym - mniej miejsca, czytelniej i jasniej

GOLOMB 26.01.2003 09:06

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
mam nadzieje ze to nie ty odpisujesz na listy do redakcji - bo takiej bufonaday jak tam wystepuje i ogolnego braku szacunku dla kogokolwiek dawno nie widzialem

rowniez uwazam ze rok 2000 - zwlaszcza poczatek byl najbardziej udany - bo jeszcze nie przewrocilo sie wam w glowach i sodowa nie walnela - poza tym jak widac nie ma ludzi niezastapionych :D

od czasu upadku gamblera ne czytam zadnej gazety komputerowej - wszsytko w necie a gambler mial w sobie cos co cignelo nawet w deszczowy dzien do kiosku

reklamy sa tu zabronione

i jesli odpowiadasz na post'y to staraj sie zmiescic w jednym - mniej miejsca, czytelniej i jasniej

Wszyscy sie dobrze bawią i to nie CormaC dał reklamę wszyscy zadawali pytania i on odpowiadał ....jakby to był kolo z gamblera to byś nienarzekał ...

-Sid-The-Rat=> 26.01.2003 09:09

moze i bym nie narzekal... moje prawo zgredzic

to o reklamie to tak na przyszlosc

CormaC 26.01.2003 12:31

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
Nie, nie ja. Ja jestem tylko stalym wspolpracownikiem, nie mam etatu w redakcji.
Cytat:

reklamy sa tu zabronione
Nie reklamuje i nie zamierzam. Jestem tu calkiem prywatnie, nie z ramienia redakcji ;) Ale na ewentualne pytania zwiazane z CDA bede odpowiadal w ramach moich mozliwosci.

Pozdrawiam!

-Sid-The-Rat=> 26.01.2003 12:39

witam na forum

i ciesze sei ze to nie ty - bo do autorow tych 'odpowiedzi' mam stosunek tak zly jak stad do wiecznosci...

na pytania odpowiadaj nie mam nic przeciwko - sam poczytam - sadze ze sam wyczujesz granice gdzie zaczyna sie reklama i postrasz jej nie przekroczyc

Sniper 26.01.2003 15:25

Mimo tak "niezwykłego" początku witamy na forum CormaC.
z czasem (o ile bedziesz tu czestym gościem) zorientujesz sie ze są tu ludzie o przycięzkawym dowcipie ale bedziesz miał okazje dowiedziec sie cos na temat jakis swoich problemów gra/kompem etc.

A i przyda sie jakies miłę słowo o forum na łamach cd-action (w końcu jest głosowanie - a własnie jakie sa wyniki ???? )

Sniper

Yahol 26.01.2003 16:01

Jest 1 miejsce w komputerach - 1960 glosow! :)

Majonez 26.01.2003 17:29

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Jest 1 miejsce w komputerach - 1960 glosow! :)
jakby moglo byc inaczej
przeciez nie od parady mialem stronke z glosowaniem jako startowa ustawiona przez ponad miesiac
a ze lacze stale to hehehehe

otywyte zartuje - az tak duzo nie nabilem

CormaC witam - czy czasem nie grywasz w q3 na serwerku dialoga ??? ||

Yahol 26.01.2003 18:20

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
jakby moglo byc inaczej
przeciez nie od parady mialem stronke z glosowaniem jako startowa ustawiona przez ponad miesiac
a ze lacze stale.....

Nie badz taki hop do przodu|| ja mam w tym tez znaczacy wklad^_^
a ze lacze stale:D

CormaC 26.01.2003 18:40

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
Nie, to nie ja jestem. Juz od jakies czasu wiem, ze nie mam wylacznosci na moja ksywke ;) Chyba zarejestruje ja jako znak zastrzezony :chytry:

Pozdrawiam!

Patrix 26.01.2003 18:49

Jestem ciekaw po co te zamieszanie ...:blee:
Przecież tylko zwykły user sie zarejestrował ^_^

CormaC 26.01.2003 19:05

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)
Jestem ciekaw po co te zamieszanie ...:blee:
Przecież tylko zwykły user sie zarejestrował ^_^

Tez sie zastanawiam :) Pierwszy raz mnie cos takiego spotyka :) Choc nie ukrywam, ze to mile, jak czlowieka inni zauwazaja ;p

Pozdrawiam!

Luke 26.01.2003 19:08

sorki Corma za posadzenie cie o podszywanie sie. na razie jednak zostane ostrozny. ale witam. swoja droga, to pierwszy raz widze, aby ktos tak byl witany. reklame zrobilem, a potem wszyscy o mnie zapomnieli :). to dzieki mnie cie zauwazyli:) coz, zostane z boku i bede obserwowal. jak zawsze zreszta.

Luke 26.01.2003 19:12

jeszcze jedno: Sid, co masz przeciwko odpowiedzia w dziale listy? ten koles ma po prostu poczucie humoru, a jak ktos pisze cos powaznego, to umie powaznie odpowiedziec. mi to odpowiada.

tomgoo 26.01.2003 20:17

Witam na forum Cormac !
ech..... tomgoo ma złe dni....

CormaC 26.01.2003 22:08

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
Witam na forum Cormac !
Dzieki!
Cytat:

hmmm... mam rozumiec, ze moje pojawienie sie na forum przypisales swojemu pechowi? ;)

Pozdrawiam!

murt 26.01.2003 23:10

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
Witam na forum Cormac !

Heh Tomgoo nie przejmuj sie. Dzis jest zle jutro bedzie lepiej.. Pozatym sa juz ferie i czas na maly wymarzony odpoczynek :)
P.S. Witaj CormaC Zycze milego pobytu ale najpierw przeczytaj regulamin :D ^_^
Acha musze sie pochwalic, ze mam az :P !!1!! :P numer CD-Action z bodajze roku 2000.

Bartez 26.01.2003 23:36

Cytat:

murt napisa***322;(a)
Heh Tomgoo nie przejmuj sie. Dzis jest zle jutro bedzie lepiej.. Pozatym sa juz ferie i czas na maly wymarzony odpoczynek :)
P.S. Witaj CormaC Zycze milego pobytu ale najpierw przeczytaj regulamin :D ^_^
Acha musze sie pochwalic, ze mam az :P !!1!! :P numer CD-Action z bodajze roku 2000.

kto ma ferie to ma :( :(
a co do CDA to swego czasu kupowalem kazdy numer i mam ich kilkadziesiat
ale juz od ponad roku nie mam zadnego bo po prostu mnie tematyka gier przestala interesowac tak bardzo

/||\aster 26.01.2003 23:52

Co do CDaction to mialem bodajze 7 numerow, pamietam pierwszy byl chyba z 7/97 byly tam az 2cd oraz super demko theme hospital, ale w to pykalem :D, to byl moj ulubiony numer CDA, przestalem kupowac CDA gdzies w 2001 (te 7 numerow), pozniej to chodzilem do sklepu notowalem tytuly na kartke i sobie zalatwialem.

camfo 27.01.2003 22:51

Witaj CarmaC...
No ludzie, ale zrobiliście aferę z tego, że zjawił się tu ktoś z CD-A.
Na forum każdy powinien być równy...ale widać, że CD-A cieszy się dobrą reputacją, a co do wypowiedzi sid the rat'a to smuggler i jedi (to oni odpisują na listy w CD-A) to odpowiedzi są w porządku.Carmac też spoko gość...teraz będę uważnie czytał Jego recenzje, bo lepiej się czyta coś jak wiesz jaki ma gość charakter...

CormaC 27.01.2003 23:06

Cytat:

camfo napisa***322;(a)
Witaj CarmaC...
Dzieki. BTW - sparafrazuje pewne powiedzonko: "Niech pisza o mnie co chca, byleby ksywki nie przekrecali" ;) To ciekawe, ze czasem ludzie robia ze mnie Carmaca. Pewnie przez to podobienstwo mojej ksywki do nazwiska Johna Carmacka. Tyle ze ja przy Carmacku jestem taki malutki :)

Cytat:

No ludzie, ale zrobiliście aferę z tego, że zjawił się tu ktoś z CD-A.Na forum każdy powinien być równy...
Tu masz niezaprzeczalna racje!

Cytat:

ale widać, że CD-A cieszy się dobrą reputacją, a co do wypowiedzi sid the rat'a to smuggler i jedi (to oni odpisują na listy w CD-A) to odpowiedzi są w porządku.
Powiedzialbym, ze odpowiedzi sa na poziomie listow. Powazny list - powazna odpowiedz. *****ny list - zlosliwa odpowiedz. Ciezko sie silic na grobowa powage, jak sie czyta n-ty list 15-latka, ktory jest pewien, "ze wasi recenzenci to gowniarze. Ile oni maja lat? 13?" A odpisuje na to recenzent 2.5 raza starszy od delikwenta...

Cytat:

Carmac też spoko gość...teraz będę uważnie czytał Jego recenzje, bo lepiej się czyta coś jak wiesz jaki ma gość charakter...
Dzieki za cieple slowa. Komentarze do recenzji mile widziane!

Pozdrawiam!

tomgoo 27.01.2003 23:07

Cytat:

CormaC napisa***322;(a)
Dzieki!

hmmm... mam rozumiec, ze moje pojawienie sie na forum przypisales swojemu pechowi? ;)

Pozdrawiam!

Nie martw się 8) ||

TOMMYx 28.01.2003 00:33

Ja również witam nowego Forumowicza. :)
Niestety nie kupuję i nie czytam CDA (nie interesują mnie już gry), więc kolega CormaC nie jest mi znany z tej strony. Ale myślę, że będzie okazja poznać kolegę od strony "zwykłego użytkownika Forum" :)

Miłej zabawy, pozdrawiam. :)

PS"" Jak już ktoś wspomniał wcześniej - przeczytaj dobrze regulamin, jak czegoś nie zrozumiesz ;) to się nie przejmuj, tak ma być ;) to w końcu tylko regulamin :) ""

Luke 29.01.2003 18:13

taa, Smuggler jest elastyczny i dopasowuje poziom odpowiedzi, do poziomu autora. a co do tej uwagi o 15-latku: uwazaj, ja tez mam 15 lat, bynajmniej do lutego:). a co do twoich recek to sa OK i nie ma sie czego przyczepic. zazwyczaj;). a tutaj taka mala reklama: CD-Action nie jest tylko o grach, a to co znajdziecie na plytach dolaczanych do owej GAZETY (prawda Corma:)), a w szczegolnosci zin ActionMag, to juz o grach nie jest na pewno. zreszta kazdy moze sobie sciagnac dowolny numer z www.actionmag.psychodelic.org a w numerze 35 bedzie cos mojego:).

paja 24.05.2004 17:36

Heh a propo pism komputerowych niedawno wyszedł 100 numer cdaction w którym dali warcrafta II i coś tam jeszcze (sposdziewałem się czegoś lepszego) dziś przechodzę obok kiosku patrze a tam w piśmie PLAY gry DEVASTATION (PL) THE PARTNERS (tyż PL) original war (PL) i Air rush PEŁNE WERSJE za 11.90 szok i to bez żadnej okazij (a ostatnio dali postala 2 :D)
i co myślicie o tym??

*To nie żadna reklama

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:32.