Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   Nowy DivX (https://forum.cdrinfo.pl/f16/nowy-divx-15885/)

Y@nkee_PL 25.01.2003 15:20

Nowy DivX

wlasnie wyszla nowa wersja DivX'a 5.0.3
jak zwykle jest ona dostepna w trzech wersjach:

DivX (wersja podstawowa, darmowa) - ŚCIĄGNIJ
DivX Pro Adware (darmowa, ale z reklamami) - ŚCIĄGNIJ
oraz DivX Pro (bez reklam, ale za 29,99$) - SZCZEGÓŁY

Historia wersji, czyli co nowego ;)

andrzejj9 25.01.2003 16:16

Re: Nowy DivX

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
wlasnie wyszla nowa wersja DivX'a 5.0.3
jak zwykle jest ona dostepna w trzech wersjach:

DivX (wersja podstawowa, darmowa) - ŚCIĄGNIJ
DivX Pro Adware (darmowa, ale z reklamami) - ŚCIĄGNIJ
oraz DivX Pro (bez reklam, ale za 29,99$) - SZCZEGÓŁY

Historia wersji, czyli co nowego ;)

Hmmm, ostatnio pytalem sie o kodeki, wiec temat mnie interesuje. Sa jakies powazniejsze roznice w porownaniu do poprzedniej wersji. Beda najnowsze filmy chodzily jesli to zainstaluje? Mam teraz zainstalowane Nimo Pack chyba najnowsze i wszystko ladnie chodzi, ale DivX jest mi bardziej znajomy i chetnie wrocilbym do niego.

Weron 25.01.2003 16:27

Bardzo dobra informacja :jupi:
Trzeba bedzie zassac i wybrobowac.:3msie:
Pozdrowka

Y@nkee_PL 25.01.2003 16:33

Re: Re: Nowy DivX

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
Hmmm, ostatnio pytalem sie o kodeki, wiec temat mnie interesuje. Sa jakies powazniejsze roznice w porownaniu do poprzedniej wersji. Beda najnowsze filmy chodzily jesli to zainstaluje? Mam teraz zainstalowane Nimo Pack chyba najnowsze i wszystko ladnie chodzi, ale DivX jest mi bardziej znajomy i chetnie wrocilbym do niego.
DivXa nalezy miec w systemie, jesli juz sie oglada filmy, ale za pomoca niego ogladniesz tylko te filmy, ktore zostaly nim skomresowane, bo okazuje nie wszystkie filmy sa kompresowane za pomoca tego kodeka, np. taki kodek Xvid (nazwa od DivX czytajac od tylu), tym kodekiem skomresowano np. film Dwie Wieze (wersja 2 CD), a wiec zeby go ogladnac sam DivX nie wystarczy, trzeba tez miec Xvid
ja obecnie mam w systemie zainstalowane DivX 5.0.3, Xvid oraz AC3 i to mi w zupelnosci wystarcza, nie mialem potrzeby uzywac czegos innego (jak narazie ;) )

Laser 25.01.2003 17:06

Witam !

Jak zawsze cos za cos - im nowszy DivX tym wymagania o 500MHz wieksze ...

sayan 25.01.2003 17:29

ja mam nimo (nawet nie najnowsze) i ffdshow (do obsługi Xvid)

Wystarcza w zupełności :)

Kasprzak 25.01.2003 17:30

dobre info skorzystam. TNX!

Ormianin 26.01.2003 01:03

Warto instalowac tego divixa? mam wersje 5.0.2 pro, mysle ze ta nie wniosla nic rewolucyjnego do systemu

Sniper 26.01.2003 01:53

Troszke bawiłem sie 5.0.2pro ( i tu trudno nie napisac THX JANUSZP ;) ) przy kompresji VOB_ów i sprwował się świetnie teraz poczytałem sobie troche o 5.0.3 zmian troche jest. Ale dopiero przy kompresji zobaczymy jaki lwi pazur kryje sie za tym kodekiem

TOMMYx 26.01.2003 02:32

Re: Re: Re: Nowy DivX

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
(...) ja obecnie mam w systemie zainstalowane DivX 5.0.3, Xvid oraz AC3 i to mi w zupelnosci wystarcza, nie mialem potrzeby uzywac czegos innego (jak narazie ;) )
No nie do końca, bo w momencie gdy film będzie skompresowany koedekiem Huffyuv lub Microsoft Mpeg-4 to już raczej sobie nie pooglądasz.

/||\aster 26.01.2003 02:52

Re: Re: Re: Re: Nowy DivX

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
No nie do końca, bo w momencie gdy film będzie skompresowany koedekiem Huffyuv lub Microsoft Mpeg-4 to już raczej sobie nie pooglądasz.
Fajny kodek :)

ThanatoS 26.01.2003 13:51

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Glownie wymagania do odtwarzania. Ale w sieci juz sie pojawila wersja Pro (platna) z ulepszaczami.

kepin 26.01.2003 22:22

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

to jest fakt dplatego polecaDivxpack
Zamiera w sobie wszystko co najlepsze :
- Divx 3.11alpha (new core)
- DivX 4.12
- XviD (04092002)
- DivX Pro 5.0.2
- WMA Codecs
i wszystko hodzi ladnie na moim slabym sprzecie :) Czekam na nowsza wersje z nowym DivXem.

Pagerus 27.01.2003 14:46

No nic - ściągnąłem tego nowego Divx'a :) Zobaczymy jak się będzie sprawował - ale mam nadzieję, że szybko ukaże się nowa wersja DIVXPacka - która będzie zawierać tego nowego Divx'a, bo zaczynają mnie nieco wnerwiać te wymagania filmów (jeśli chodzi o właściwe kodeki). Z Dwoma Wieżami miałem nieco zabawy - ale w końcu udało mi się odpalić ten film - i warto było ;)
Przy okazji - ma ktoś jakieś namiary na dobrą wersję najnowszego Bonda (to znaczy nie wersję zgrywaną z kina)??

sayan 27.01.2003 14:55

Cytat:

Pagerus napisa***322;(a)
No nic - ściągnąłem tego nowego Divx'a :) Zobaczymy jak się będzie sprawował - ale mam nadzieję, że szybko ukaże się nowa wersja DIVXPacka - która będzie zawierać tego nowego Divx'a, bo zaczynają mnie nieco wnerwiać te wymagania filmów (jeśli chodzi o właściwe kodeki). Z Dwoma Wieżami miałem nieco zabawy - ale w końcu udało mi się odpalić ten film - i warto było ;)
Przy okazji - ma ktoś jakieś namiary na dobrą wersję najnowszego Bonda (to znaczy nie wersję zgrywaną z kina)??

nie zgrywaną z kina ... chodzi Ci o DVD RIP !

(wiesz tak chcialem powiekszyc twoja wiedze bo jestes nowy na forum :) ) pozdrawiam :)

TOMMYx 27.01.2003 15:10

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
nie zgrywaną z kina ... chodzi Ci o DVD RIP !

(wiesz tak chcialem powiekszyc twoja wiedze bo jestes nowy na forum :) ) pozdrawiam :)

Sayan, DVD RIP ?? Rest In Peace ?? :D

A tak BTW Sayan, jaką rozdzielczość ma - jak to napisałeś - DVD RIP ?

ThanatoS 27.01.2003 15:34

DVD-Rip 720x576 dla PAL i 720x480 dla NTSC. Ustawienia maksymalne.:cool:

Pagerus 27.01.2003 17:29

Hehe :D Wiem, że to jest DVD Rip :) Tylko napisałem "nie zgrywany z kina" - bo pomyślałem, że może nie wszyscy używają tego terminu ;) I miałem rację jak widać :P

TOMMYx 27.01.2003 23:08

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
DVD-Rip 720x576 dla PAL i 720x480 dla NTSC. Ustawienia maksymalne.:cool:
Sayan miał to napisać :cisza: :)

andrzejj9 28.01.2003 00:04

Cytat:

Pagerus napisa***322;(a)

A co, w DC nie ma? ;p

Ale szukaj, jak sciagniesz, to mi pozyczysz:jezyk:

Pagerus 30.01.2003 13:52

W DC jest - tylko sporo zajmuje - i na razie nie będę ściągał ;) Ale kiedyś może tak...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:24.