Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   lite on 32x12x40x (s) mam bios podkrecajacy tylko (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lite-32x12x40x-s-mam-bios-podkrecajacy-tylko-15894/)

Pajac666 25.01.2003 19:10

lite on 32x12x40x (s) mam bios podkrecajacy tylko

nie wiem jak go zainstalowac .mam z tad tez ten programik ktury umozliwia wgrywanie starszych biosow ale plik biosu jest bin a potrzebuje exe skad go wyczasc i czy jest jakis programik ktury umożliwia zmiane tych rozszezen

Remix 25.01.2003 19:19

Re: lite on 32x12x40x (s) mam bios podkrecajacy tylko

Cytat:

Pajac666 napisa***322;(a)
nie wiem jak go zainstalowac .mam z tad tez ten programik ktury umozliwia wgrywanie starszych biosow ale plik biosu jest bin a potrzebuje exe skad go wyczasc? i czy jest jakis programik ktury umożliwia zmiane tych rozszezen
Witam!

rzeczywiscie pajac

back to school

Weron 25.01.2003 20:56

Re: Re: lite on 32x12x40x (s) mam bios podkrecajacy tylko

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

rzeczywiscie pajac

back to school

Jesli chodzi o ortografie to remix nie zanaczyles wszystkich bledow.
Hehe.

A pomijajac juz ta ortografie to proponuje abys sie rozejrzal Na stronie glownej serwisu jest opisane jak podkrecic nagrywarke.
No i musisz miec program, ktory wyciagnie z exe bios do postaci binu.
Znajdziesz go we wczesniejszych postach.

Remix 25.01.2003 21:07

Re: Re: Re: lite on 32x12x40x (s) mam bios podkrecajacy tylko

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Jesli chodzi o ortografie to remix nie zanaczyles wszystkich bledow.
Hehe.

A pomijajac juz ta ortografie to proponuje abys sie rozejrzal Na stronie glownej serwisu jest opisane jak podkrecic nagrywarke.
No i musisz miec program, ktory wyciagnie z exe bios do postaci binu.
Znajdziesz go we wczesniejszych postach.

Witam!
no fakt... spieszylem sie jeszcze: "rozszezen" ktos cos jeszcze widzi?

Pawel_k 25.01.2003 21:26

:o ale zescie sie uczepili :blee:

Weron 25.01.2003 22:19

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
:o ale zescie sie uczepili :blee:
Nikt nikogo tutaj sie nie czepia.

A program, ktory wyciaga z exe bios do binu nazywa sie litefirm.

Pajac666 25.01.2003 22:35

MAM BINA ALE POTRZEBUJE EXE ZEBY PODKRECIC MOJA NAGRYWARKE

Weron 25.01.2003 23:09

Cytat:

Wlasnie, ze nie bo jakbys chcial podkrecic z exe to program sprawdza nagrywarke i nie pozwoli ci tego uczynic gdyz nie znajdzie odpowiedniej.
Dlatego nalezy wyciagnac z exe do bina i wtedy podkrecic.
Zrobisz to mtkflash.Opis tak jak mowilem jest na tej stronie.
Tylko pamietaj, ze nie wszystkie nagrywarki mozna podkrecac na niektorych moze sie ta operacja nie udac.

Zeus 26.01.2003 20:48

Cytat:

Wyglada na to ze niemasz pojecia o "podkrecaniu" Liteonow, wiec daj sobie spokoj.

Ale jak bardzo chcesz tego exe-ka to jest TU ^_^ Jak sobie zwalisz wypalarke bo wgrasz biosa od modelu 5 do modelu 3 bedzie tylko TWOJA wina ||

Pozdrawiam

Pajac666 26.01.2003 22:03

jak sprawdzic jaki mam model?????
nie mam pojecia dlatego tez tu pisze.

Remix 26.01.2003 22:08

Cytat:

jak sprawdzic jaki mam model?????
nie mam pojecia dlatego tez tu pisze.

Witam!

buahahahahahah nie wiesz jaki masz model a chcesz sie zabierac za podkrecanie spawary!!!! buahahahah daj sobie spokoj pajacu!

-Sid-The-Rat=> 26.01.2003 22:27

remix - LUZ - ale to JUZ!

nie objezdzaj za niewiedze...

bo tez keidys nie wiedzials

fakt ze z ortografia ma na pienku (nie znosze tego!) ale nie wie i pyta - jego prawo nie zostac za to zjechanym

Pajac666 26.01.2003 22:34

pisze ze z modelu 5 do modelu 3 ,ja nie jestem duchem swietym zebym wiedzial o co komus w danej chwili chodzi.a tak poza tym to jak nie masz ohoty pisac to po prostu nie pisz i juz bez lachy.
moja wersja nagrywarki to 32123s i slyszalem ze mozna ja podkrecic .pisze tu zeby zweryfikowac dane i cos sie dowiedziec ale nie trzeba byc tak niemilym.ale trudno.

Zeus 26.01.2003 23:02

Cytat:

pisze ze z modelu 5 do modelu 3 ,ja nie jestem duchem swietym zebym wiedzial o co komus w danej chwili chodzi.a tak poza tym to jak nie masz ohoty pisac to po prostu nie pisz i juz bez lachy.
moja wersja nagrywarki to 32123s i slyszalem ze mozna ja podkrecic .pisze tu zeby zweryfikowac dane i cos sie dowiedziec ale nie trzeba byc tak niemilym.ale trudno.

Wersja chipa jest przed literka S lub W, w twoim przypadku jest to 3. Masz nagrywarke na 3 wersji chipa wiec jej RACZEJ niepodkrecisz. Jest jeden bios od oemowego Liteona LTR-40125S ktory sie nadaje do podkrecena twojej spawarki (moglo by sie wydawac ze jest na 5 wersji chipa bo koncowka jest 5 ale tak nie jest). Jesli bardzo chcesz podkrecic swoja spawarke to sciagnij sobie ten bios (ja go niemam ale moze ktos z userow forum ma)i TEN program. O dokladnych procedurach przeczytasz TU . Nie daje gwarancji ze wszystko po tej operacji bedzie ok, wiec to co zrobisz TO TWOJA SPRAWA I JA NIEBIORE ZA TO ODPOWIEDZIALNOSCI!!!!!!!

Pozdrawiam

Pajac666 26.01.2003 23:11

dzieki serdeczne

Remix 26.01.2003 23:11

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
remix - LUZ - ale to JUZ!

nie objezdzaj za niewiedze...

bo tez keidys nie wiedzials

fakt ze z ortografia ma na pienku (nie znosze tego!) ale nie wie i pyta - jego prawo nie zostac za to zjechanym

Witam!

OK Sid :) ponioslo mnie :0 ale coz... tak to jest jak gosc zabiera sie za cos czego nie umie... powinien zaczac od pytania..."jak sprawdzic jaki mam bios?" nieprawdaz?

Pajac666 26.01.2003 23:15

jak bys nie zaowazyl to nie hodzi mi o to jaki mam bios tylko o wgranie nowego.o ile zdazylem sie skapnac to hodzi nie o wersje biosu tylko o wersje chipsetu inteligecie.

Zeus 26.01.2003 23:17

Witam

Znalazlem ten bios ktorym mozna podkrecic LTR-32123S na LTR-40125S http://people.freenet.de/maikhorst/XSU1.zip

Pozdrawiam i pamietaj ja nie biore odpowiedzialnosci 8) ||

Pajac666 26.01.2003 23:19

mam rozumiec ze jak nie zadziala to kuniec i moge sobie wtedy tylko tymi paskami pokabinowac albo do serwisu zaniesc.

Zeus 26.01.2003 23:29

Cytat:

mam rozumiec ze jak nie zadziala to kuniec i moge sobie wtedy tylko tymi paskami pokabinowac albo do serwisu zaniesc.
Hmm PODOBNO ten program do ktorego dalem Ci linka (mtkflash) potrafi flashowac nawet wypalarki ktore nie sa wykrywane przez bios plyty glownej, wiec RACZEJ nie powinno byc problemow z powrotem do starego biosu.

Pozdrawiam

Pajac666 26.01.2003 23:36

serdeczne dzieki.i ostanie pytanie jesli mozna.nazwe programu do robienia kopi zapasowe biosu potrzebuje

Zeus 26.01.2003 23:41

Cytat:

serdeczne dzieki.i ostanie pytanie jesli mozna.nazwe programu do robienia kopi zapasowe biosu potrzebuje

Widze ze jeszcze nieprzeczytales artykulu do ktorego dalem Ci linka. MKTFLASH robi kopie aktualnego biosu :)

Pozdrawiam

Pajac666 26.01.2003 23:46

mam modem takze sam rozumiesz dlaczego jak jestem na necie nie czytam niczego.:)

Zeus 26.01.2003 23:51

Cytat:

mam modem takze sam rozumiesz dlaczego jak jestem na necie nie czytam niczego.:)
BEZ CZYTANIA TEGO ARTYKULU NAWET SIE NIEZABIERAZ ZA PODKRECANE SWOJEGO LITEONA !!!!!!

-Sid-The-Rat=> 26.01.2003 23:55

pajac - pisz po polsku - ok? hodzi - nalezy pisac 'chodzi'

kuniec to koniec - i tak dalej...

Cytat:

pajac666 wrote:
.a tak poza tym to jak nie masz ohoty pisac to po prostu nie pisz i juz bez lachy.
oj oj oj - zwolnij - poczytaj sobie 'forum do dupy' pouczajaca lektura

Remix 27.01.2003 01:14

Witam!

Sid czemu tak po mnie jedziesz?... czy ja jade po ludziach ktorzy zachowuja sie normalnie? otoz(dzieki Bartez) NIE... ja jade tylko po tych co sami z siebie robia lame... ja nie trawie chaltury, braku kultury, kozactwa, cwaniactwa, mastah'ow i analfabetow :)

Sid... masz racje tez kiedys bylem zielony w tym temacie ale dlugo czytalem forum i najpierw przeczytalem caly serwis zanim zaczalem pisac :)

ogolnie peace

ps. ja mu nie wymyslalem nicka pajac :D

-Sid-The-Rat=> 27.01.2003 01:20

powyzszy post byl nie o tobie remix... :)

jechac po tobie nie jade - tylko jakos tak ostatnio agresywniej poczynasz - a objezdzanie czlowieka zanim sie wytlumaczy to jzu troche koazctwo - ktorego i ja nie lubie...

tak samo niestety drwienie z niewiedzy userow

jechanie dla przyjemnosci jechania nie naprawienia sytuacji a rodzi konflikty - tu ich dawno nie bylo

wyskoki jak radoskor czy teraz ww__ sa bolesne i szybko tepione

co to jest chaltura? poza zarabianiem na graniu marnych kawalkow w barach?

Remix 27.01.2003 01:28

Witam!

ja wiem, ze powyzszy nie byl do mnie... mialem na mysli ten wczesniejszy...

no dobra mniejsza z tym... fakt faktem ale przesadzilem jadac po kolesiu ktory nie ma wiedzy. ale z drugiej strony to... a dobra nie bede sie tlumaczyl... moj blad i sie przyznaje - postapilem glupio!

ja mam ogromny szacunek a wrecz szacun dla wiekszosci userow tego forum i nigdy nie powiem zlego slowa o ludziach na wysokim poziomie, a takich jest tu wielu.

Pajac przepraszam, ze tak Cie pojechalem.

Sid... ja ostatnio agresywniej poczynam? ale zauwaz, ze ostatnio sa powody zeby troszke ostrzej podchodzic do pewnych panow.

:piwo:

-Sid-The-Rat=> 27.01.2003 01:30

i good
zapomnijmy o tej sprawie...

mam tylko nadzieje ze nasz mlody pajac przczyta ten artukl przed upgradem - bo kolejnego posta pt. HEEELP wgralem zly bios nie zniose... :)

Bartez 27.01.2003 01:32

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

Sid czemu tak po mnie jedziesz?... czy ja jade po ludziach ktorzy zachowuja sie normalnie? otorz...

oj blad blad :D:D:D

Bartez 27.01.2003 01:34

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
i good
zapomnijmy o tej sprawie...

mam tylko nadzieje ze nasz mlody pajac przczyta ten artukl przed upgradem - bo kolejnego posta pt. HEEELP wgralem zly bios nie zniose... :)

Sid Ty sie miales uczyc a nie nabijac posty na forum :P :D ;)

Remix 27.01.2003 01:37

Cytat:

Bartez napisa***322;(a)
oj blad blad :D:D:D
Witam!

faktycznie lamka ze mnie... juz to poprawiam dzieki

Bartez 27.01.2003 01:40

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

faktycznie lamka ze mnie... juz to poprawiam dzieki

aaa tam od razu lamka
kazdemu sie moze zdarzyc
zwlaszcza o tej godzinie :)
:piwo:

Remix 27.01.2003 01:45

Witam!

wiesz... staram sie pisac poprawnie, nie mowie tu o interpunkcji ale o ortografii, jak czegos nie wiem to uzywam slownika. wiadomo, ze czasem sie zdarzaja bledy ale sa to najczesciej drobne literowki lub przy trudnych wyrazach

ale jak widze czasamu bledy typu "jusz" "hodzi" czy "ktury" to mi krew w zylach gotuje :D

czego ONI ucza w tych szkolach?

szperacz 27.01.2003 10:12

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

wiesz... staram sie pisac poprawnie, nie mowie tu o interpunkcji ale o ortografii, jak czegos nie wiem to uzywam slownika. wiadomo, ze czasem sie zdarzaja bledy ale sa to najczesciej drobne literowki lub przy trudnych wyrazach

ale jak widze czasamu bledy typu "jusz" "hodzi" czy "ktury" to mi krew w zylach gotuje :D

czego ONI ucza w tych szkolach?

Nie chcę rozpoczynać ¶więtej wojny, ale proponuje przeczytać na głos
"jusz" i "juz"
"ktury" i "ktory"
itp. itd.
Pozdrawiam i kończę
P.S.

-Sid-The-Rat=> 27.01.2003 15:11

oj bo rozpetasz - czemu skoro brzmi to tak samo pisac po lamersku?
bo nie ma pewnosci co do poprawnej pisowni? bo tak jest coooool? bo tak sie wyglada jak 'mastah'...?

i to tylko kilka wersji dlaczego ...

Weron 27.01.2003 16:25

Cytat:

szperacz napisa***322;(a)
Nie chcę rozpoczynać ¶więtej wojny, ale proponuje przeczytać na głos
"jusz" i "juz"
"ktury" i "ktory"
itp. itd.
Pozdrawiam i kończę
P.S.

Jak dla mnie to jusz i juz inaczej brzmi.
To po pierwsze, a po drugie to obowiazuje chyba jakas kultura pisania.

madmax2 27.01.2003 23:00

Oj Panowie, a słyszeli¶cie o czym¶ takim, jak dysleksja.
Pozdrawiam
:)

Pajac666 28.01.2003 00:16

po pierwsze to chyba nie wszyscy zrozumieli mojego ostatniego posta.mam modem gdybym tak sobie czytal dostawal bym rachunki po 1000 a tyle kasy to nie mam,sciagam cos rozlanczam sie a puzniej czytam.po drugie z nagrywarka wszystko wpozadku podkrecilem i lazi jak ta lala.(dzieki zeus jestes boski).po trzecie robie duzo bledow ale przeczytajcie pare postow wczesniej to moze skapniecie sie dlaczego.
Dziekuje za pomoc Zeus.(przeczytalem ten artykul tak dla pewnosci pisze)

Zeus 28.01.2003 00:27

Witam

Spox w koncu poto jest to forum :D

Pozdrawiam

QBUS 28.01.2003 15:12

Cytat:

madmax2 napisa***322;(a)
Oj Panowie, a słyszeli¶cie o czym¶ takim, jak dysleksja.
Pozdrawiam
:)

W dobie elektronicznych slownikow ortograficznych slowo to jest dla mnie pustym dzwiekiem :jezyk:.

Pajac666 28.01.2003 23:40

bez obrazy ale pusty to jestes ty.

QBUS 29.01.2003 00:30

Cytat:

bez obrazy ale pusty to jestes ty.
Nie, po prostu dla mnie dysleksja to nie przywilej tylko dodatkowe obowiazki. Jak bedziesz pisal CV to tez napiszesz "ktury"? A robienie bledow ortograficznych to jednoczesnie okazywanie braku szacunku dla innych uzytkownikow forum. Co to za problem przeleciec tekst "sprawdzaczem" ortografii, skoro wiesz, ze masz z tym problemy?

PS jak sie nie ma kontrargumentow to najprosciej kogos obrazac, nie :glaszcze: ?

Pajac666 29.01.2003 00:37

dobra teraz wszystko bede przepuszczal przez sprawdzacz ortografi bo nie mam co robic

-Sid-The-Rat=> 29.01.2003 04:06

Cytat:

dobra teraz wszystko bede przepuszczal przez sprawdzacz ortografi bo nie mam co robic
skoro nie masz dodatkowych zajec to ci to nie sprawi klopotu - dysleksja nie zwalnia cie z obowiazku DBANIA o to co piszesz - "ktury" jest tak ewidentnym bledem - ze mozna tylko przypuszczac ze celowo kozaczysz - bo nauczenie sie na pamiec 200-1000 najpopularniejszych 'trudnych' slow nie jest trudne - bo sam mam dysleksje i wiem co to jest... na pewno nie wymowka do pisania w taki sposob jak ty (zreszta jesli znasz zasady pisowni - a powinienes skoro masz papier na to - bo przed nalezy napisac test i porozmawiac z psychologiem - to nie powinienes stosujac sie to tych zasad robiz ZADNYCH bledow...)

len jestes i tyle

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:58.