![]() |
a widzieliscie demko zoom3?
git poprostu... |
Cytat:
pzdr |
Cytat:
Ale to faktycznie chyba jest wlasnie ten topic, wiec zaraz sam sprawdze z ciekawosci. ***edit No i sprawdzilem. To jednak nie ja ;) Ale w takim razie byl jeszcze jeden topic, bo pamietam, ze takowy na pewno zakladalem. Moze komus chce sie poszukac? :) |
Cytat:
|
@ciapek to jest ten temat ;) a czary te powstają w assemblerze
|
fajne :) a mogłoby być super, ale nie na moim sprzęcie.
Coś pamiętam, że był już taki podobny temat tzn. kiedyś ktoś zamieszczał takie filmiki. Może ktoś pamięta ten temat gdzie on był? A co do sprawy jak powstają te filmiki i czemu tylko tyle zajmują KB... czarna magia i brawa dla producentów! |
Cytat:
|
........Ach az łza sie w oku kreci topic jeszcze za starych "platynowych" lat forum.....
|
uuu... chetnie bym pogral, ale nie wyrabiam z ramem :(
kase mam, a kupuje i kupuje ta druga kostke i cos nie moge kupic :D |
a po co nowy temat mialem zakladac jak ten jest odpowiedni? :) niestety u mnie nie chodzi - GF2 to za malo zeby sie uruchomila :(
|
aleś wyskoczył...
taki antyk wyciągnąłeś na światło. zorientowałem się dopiero, jak odpaliłem pliki :jezyk: ale gierka całkiem całkiem... |
ja chyba nawet u siebie nie bede probowal... Ale podziwiam ich po raz kolejny za to, co robia :)
|
Nieźle tylko szkoda ze mam za słabą grafe. Ale za to wszystkie ich demówki chodzą ok, a troche ich jest ;)
|
Mam tą gre ale betę i nie chodzi mi bo mam o połowę za słabego kompa.
|
odswierzam temacik, bo wlasnie ukazala sie GRA napisana przez ekipe http://www.farb-rausch.com tworcow tych demek!
wymagania sprzetowe sa "dos spore" wiec uwaga! ale za to gra zajmuje... 96kB :) http://www.tweak.pl/news/pokaz.php?u...ndard-919#body |
Witam wszystkich.
Zarejestrowałem się dzisiaj i co widzę? Pociemniało mi w oczach, czas się cofnął, łezka zakręciła sie w oku: Cytat:
Co tu pisać, topic nie o tym przecież, ale Sniper masz u mnie :piwo: za to. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Co to ma być...1 plik mi się nie włancza, a w drugim jakiś dx error:(
|
Witam !
Ok wiem jak to trza odpalac - heh zasysa sie najpierw emulatory z tego ftp a potem demka w tych dziwnych formatach i odpala demka z emulatorów - wczoraj nie myslałęm zeby na to wpasc;) Teraz pytanie co jest do czego tzn jaki emulator obsługuje jakie pliki.??? PS: Jak mój sasiad to zobaczył to do tej pory na kuju od szczotki szczeke trzyma zeby mu nie szorowała szczeka o podłoge. PS2: Te demka jak wiecie byy jush za czasów kiedy kompy miałey pod machą 486 i 16MB RAMU - na tym to sie cholernie cieło - ale wystarczyło dodac troche ramu i było miodzio / z opowiadan sasiada Amigowca ;) / |
Cytat:
;) ;) |
Cytat:
ok, juz sobie poradzilem. Przycisniecie na pliku to bylo jego zaznaczenie, potem trzeba bylo jeszcze dac sciaganie. Na razie sie sciaga, zobaczymy, co to jest. |
Cytat:
trzeba zrobic cos jeszcze oprocz zwyklego przycisniecia na nazwie pliku? |
Cytat:
to prawda, wszedlem tam na chwile, ale szybko dalem sobie spokoj, bo nic nie moglem znalezc, a szkoda mi bylo internetowego czasu. Moze ktos ze stalym laczem cos ciekawego tam znajdzie, ja sie poddalem. |
Dema na platformę PC nie są ,biorąc pod uwagę moc sprzętu niczym nadzwyczajnym .
Pamiętam ,jak ładnych kilka lat temu zobaczyłem co programiości mogą wycisnąć (PhenomenaDemo) z Amigi i naprawdę było to coś . Padły tutaj słowa dotyczące muzyki w demach - ten temat zawsze mnie interesował ...do tego stopnia iz sam kiedyś próbowałem swoich sił na tym polu . Niekwestionowanym mistrzem polskiej sceny muzycznej(i nie tylko) jest od kilku lat XTD .Ile można i z jakim skutkiem zmieścić muzy w 30Kb ? - kilka utworów (XTD.zip) w różnych klimatach znajduje sie w poniższym linku .Jako odtwarzacz proponuje Winamp-a .jaro http://www.edysk.pl/ nick: jaro1 hasło: jarojaro0 |
Ilość załączników: 1
Witam !
Ooooooooooooo K..... wszedłem na www.farb-rausch.com i zassałem co nieco i nie moge teraz geby zamknąć - sa tam tesh demka po 7MB oraz takie cudo z muzyką ze wszystkich demek z mozliwoscia zapisania oundtracków w tylko wavach - uaga jeden zajął mi 60MB !! Trzeba rec / czerowone kółko / nacisnąc i poczekac ash pasek dojdzie do konca ;) |
Witam !
W tym ftp sie grzeznie i grzeznie - tam sa jakies emulatory atari itp - niech ktos bardziej doswiadczony na to looknie i powie co to jest Katalog pub |
Cytat:
Szkoda, ze na tej stronie nie bylo czegos jeszcze. Ale spisalem sobie z jednej gazety link, gdzie podobno jest sporo tego typu demek ftp://ftp.klosz.art.pl jeszcze nic nie sprawdzilem, ale jest tam tego podobno prawie 2GB wiec pewnie cos fajnego rowniez sie znajdzie. |
Dobra zmieniłem system i otworzyłem pliki||
Teraz moge powiedzieć : Ja *******e:o |
he, niezłe!! Naprawde!! Nie mam słów.
Eee... muza.... Muza jest dobra. Skąd ją wziąłeś? :fiu: |
Widzisz Laser - ucz sie ucz a garb sam ci wyrośnie ;)
Ty forum juz masz zrobione - a ja ku^$#^$ się jeszcze męcze |
Witam !
Czytajac Wasza rozmowe na temat Assemblerów etc dochodze do wniosku ze jestem jeszcze matołem komputerowym i tak naprawde to jeszcze wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeele przedemna .... Heh:) |
Obejrzalem te demka i tez musze przyznac, ze jestem pod wrazeniem (chociaz mniejszym o tyle, ze na Amidze, ktora ciagle u mnie w domu stoi, widzialem juz takich i lepszych wiele i zajmowaly nawet po 10 - 20 KB). I tak sie zastanawiam, w jednym z nich na koniec byl komentarz, ze wszystkie grafiki, tla i tak dalej, z ktorych demo sie sklada to razem 1,9GB danych. Skompresowanych jednak 1 do 300000 czy jako tak, co razem daje te niecale 64KB. Jak wiec uzyskac taka kompresje?!? Faktycznie zwlaszcza pierwsze demko dosc dlugo sie rozpakowuje (mam nadzieje, ze potem z pamieci i dysku znika w calosci) i widac, ze jest skompresowane. Da sie cos takiego zrobic samemu? Fajnie by bylo moc w ten sposob spakowac na przyklad mp3 albo jakies drivery. Chociaz pewnie sie rozmarzylem.
Ale z innej beczki, gdzie mozna sciagnac podobne dema (na tej stronie, ktora ktos podal nie moge nic znalezc) ??? |
Cytat:
tylko ze 100 :)) - ehhh nie bede sie rozpisywał bo i tak nikt mi nie uwerzy (poza tymi nielicznymi ) teraz jest inna era dla przykładu podam : moja nauczycielka infy na studiach (pani profesor) stwierdziłą ze teraz nie pisze sie w assemblerze bo ... jest za wolny (sic!!!) no to ja grzecznie pani profesor tłumacze ze nie ma szybszego języka, jest czasochłonny ale tylko w czasie pisania bo po prostu wszystko pisze sie samemu, wszystkie procedurki etc. ale ta wie swoje - dobre nie assembler wolny buuuuuchuhcuhcu |
Cytat:
Pozdrawiam! |
CormaC:
Fakt jak coś a assemblerze i mnie zagadało to byłem dumny że az o mało człek nie pękał. Szkaoda że nie znasz Dan-a - bo mi sie kontakt urwał - pozatym koleś świetnie sie orientuje w programowaniu |
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam! |
Cytat:
Rzeczywiscie Rarem... :blee: Ale usprawiedliwie sie, ze ikonka nie wyswietlila mi sie jako plik Rara (a ze nie uzywam zadnego programu w stylu Windows Commander to i rozszerzenia nie bardzo mialem jak zobaczyc) i nie przyszlo mi do glowy, ze to i tak moze byc archiwum. Zwykle pojawia sie ikonka, a Rar wlacza sie automatycznie. |
Cytat:
Numer znam, nawet jest zapisany kontaktach :) |
Miło mi /|\aster, że zużyłes 1000 posta na mnie ;)) a czym otworzyc hmmmm niech sie zastanowie eeee (1.rar) hmmmm eeeeee no chyba WinRar (ale wersja conajmniej 3.00)
pozdro /|\aster wiesz że wczoraj do 2.30 gadalismy - ale rachunek za modem zapłacisz ;)) - ale zawsze mozemy pogadac o duperelach nawet gg mój znasz ;) |
Cytat:
To moj tysieczny post |
Dema są z www.infojama.pl I raczej tam należy pytać o szczegóły. 8)
|
A czym to otworzyc ???
|
Master - thx za cierpliwośc ;))
LUDZIE !!!!!!!!! ale mi sie verbatimu po 3 latach powaliły zostały tylko obrazy listy directory a pliki wywaiło nic odczytac nie moge - ale troche odratowałem i Master może ci sie przyda . Nie jestem autorem tych plików kiedys zaciagłem je z netu zreszta to i tak pisze najwazniejszy powinien byc plik assembler.txt włąsnie od BinBoy-a . Pliki opisujace sposób łamania programów służa tylko nauce podstawowych rozkazów - tak najprosciej poznac assemblera ogladjąc gotowce. na koniec ostrzezenie - assembler wciaga jak nie masz qpy czasu daruj sobie ;) |
i tak po koleji :
lopus: 1.To nie jest makro tylko assembler 8086/8088/80286/80386 i jest to fragment procedury zapisu do pliku 2.Procedurka ale w assemblerze i to z atari 800/800xl/800xe/65xe/130xe - czyli po prostu 6502 - c64 maja podobne procki ale mape dysku rózne. a co robi ustawia kolor czcionki na ekranie w trybie tekstowym na max jasność i jasność ramki wokół ekranu txt na 9 ;) wiec lopus sorki ale kiszka ;) CormaC: Widać że kolega sie orientuje w temacie i do dostyć - niewiem czy jeszcze pracuje u was w redakcju Daniel 'DAN' Ś. zajmował sie płytkami i robił to mroczne menu na płytce cd-actiona- jeżeli jeszcze robi to go pozdrów serdecznie od Sniper-a - z Zawiercia (jak nadal nie bezie pamiętał a wydaje mi sie że bedzie (ale to było szmat czasu temu) to powiedz mu tylko DZZ Katowice - oraz ze Makjor Brox Rulez ;))) - dla niewiedzących był to 1 człowiek który miał tyle cierpliwości że tłumaczył mi własnie assemblera. ;) Master: zrobiłem sobie taki fajnu opis ale w pliku txt/ jak chcesz wysle a materiały znajdziesz po prostu wpisujac hasło assembler adresó nie znam bo pewno juz moje stare juz nie istnieją |
Cytat:
1.moim zdaniem jest to jakies makro, które wypisuje na ekranie zaawartość zmiennej podanej jako parametr i czeka na nacisnięcie klawisza 2.to jest jakas procedura z C-64,chyba odnosząca sie do kopiowania dyskietki. Zgadłem-odpisz!!! |
Bardzo fajne, szkoda ze tak malo ludzi pisze programy w assembleze. Chociaz samemu by mi sie nie chcialo wklepywac tysiecy lini kodu:P
|
Cytat:
Pozdrawiam! |
Cytat:
Jak cos nie tak to prosze mnie poprawic. Aha,demka są za***iste a rezydują sie w pamieci i zabierają 250MB!!! jedno... |
Nie chce wyjsc na malkontenta, ale jakos mi szczena nie opadla :) Po prostu widzialem juz takie demka i wiem co koderzy scenowi potrafia wycisnac z asemblera. A te demka zapewne pochodza z jakiegos demo-party, z konkurencji "do 64kb". Jestem pewien, ze na sieci krazy cale mnostwo takich prac scenowych.
Pozdrawiam! |
Ja ze swojej strony dodam dwa słowa komentarza
ja *******ę ! |
No i oczywiscie mnie nie chce się otworzyć.....:(
|
Witam !
Jestem w szoku - dlaczego nie moga gierek 3D robic w takich rozmiarach ... :3msie: ;) |
Cytat:
Ale chyba lepiej dmuchać na zimne.Narka. |
Cytat:
Snajper wiem co znaczy WriteLn :). TO z pascala kupilem sobie nawet ksiazke, ale niestety szybko checi przeszly, a pozniej brak czasu :( Mozesz mi polecic jakas ksiazke o Assemblerze, wiem ze to trudny temat, ale kazdy kiedys zaczynal, najlepiej gdyby byla w formacie pdf :). Gdybys mogl to skontaktuj sie ze mna gdybys mial ksiazki wassemblerze w pdf, albo w czyms takim. GG 4340336. Licze na twoja wyrozumialosc. |
No no jestem pełen podziwu że jest mozliwe upchać tyle tekstur i dźwięku do tak małego pliku. Moje najmniejsze programy mają po 9KB (Delphi) ale to się ma nijak do tego co zobaczyłem. Ci kolesie co je zrobili są naprawdę nieźli :spoko:
|
jezyk tylko jezyk to jest jezyk wykożystujacy rozkazy procesora tzn
nie ma czegos takiego jak writeln("gsdsdfsdfs"); etc.. dla przykłądu padam kod assemblere MOV AH,40H MOV BX,Numer dojścia MOV DX,OFFSET Napis MOV CX,15 INT 21H a dla np assemblera 6502 (atari 800xl,65xe,130xe, commodeor64) lda #09 sta 712 lda #15 sta 709 o własnie konkurs co robią te rozkazy ?????? po prostu najproscie to co napiszesz wykona procesor - w celu pisania w assemblerze należy znac mape pamieci - liste rozkazów procesora składnie stos przerwania etc. temat trudny do opisania w 1 zdaniu ale szczerze wart zajrzenia - daje dużo satysfakcji |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Master sorki ale az sie zatrząsłem ASSEMBLER to ojciec jezyków programowani - jest on jezykim niskiego poziomu trudny do opanowania ale serio da sie go ogarnąc assemblera 6502 uczyłem sie ok 2 lat jak zrobiłem 1 "demko" grafas+scroll+jakies badziewne effekty to o mało nie pekłęm z dumy. w sumie teraz assemblera czasami uzywam do procedur analizy matematycznej - po prostu najszybciej to robia. ale podkreslam ASSEMBLER TO NIE PROGRAM |
i tak :
1. mój kasperski nic nie wykrył - bazy z dziś 2. Demcia fajne - nawet bardzo 3. Aż mi głupio ale znowu musze potwierdzić słowa JanuszaP (zaś pozdro juz niedługo testuje divX 5.0.3 zobaczymy co z tego wyjdzie - chyba że kolega wcześniej coś wyczai ;)) jak widać podczas ładowania depacking troche trwa czyli dekompresja jest potwworna - ja jako stary atarowiec otarłem się o scene nawet troszke popisąłem i co niektórzy mogą nawet mnie znac z tej strony. i dokłądnie jest tak jak kolega pisze wszystko jest dokłądnie wyliczone i wycyrklowane gry sa pisane zyupełnie na innych zasadach ale .... demka sa zrobione miodzi - mozna autorom smiało pogratulowac |
Czy te demka sa robione w Assemblerze, bo tak slyszalem ze sa robione wlasnie w tym programie???
|
Demka niczego sobie ...
Pragne jednak zauważyc iż jeśli chodzi o wielkość to sa one potwornie pakowane ,a rzeczywista ich waga osiąga czasem spore rozmiary . Co do programistów gier ,to jest to jednak nieco inna działka... Trzeba zauważyć iż obrazy te są z góry opisane ,nie mają nic wspólnego z realiami gry . Do tego efekty 3D chociaz na pierwszy rzut oka wygladają nieźle ,to z reguły przez zastosowanie prewnych tricków "graficzno-oszukańczych" . Tak czy inaczej nie można ich Twórcom odmówić fachowego podejscia ,jadnak powtarzam : gdybyśmy mogli poruszać się wewnątrz tego dema to liczba fps-ów drastycznie by spadła .jaro |
moj kaspersky tez nic nie wykryl (najnowsza baza)
ale slyszalem ze mks_vir tak czasami ma, wykrywa cos czego nie ma raz tak mialem co okazalo sie picem na wode a nie wirusem :D po prostu mks wykryl podobny kod do wirusa i od razu krzyczy ze wir :D |
Cytat:
hmmm... to faktycznie niedobrze, "WIN32" wskazuje na to, że masz wirusa, który się nazywa Windows, a do tego 32-bitowy... ^_^ A mój NAV 2002 z najnowszymi bazami wirusów jak zwykle go nie wykrył... ^_^ :cisza: :o :buu: :boks: :blee: :jupi: Dodam, że takie demka o wielkości do 64 KB nie są niczym niezwykłym na scenie komputerowej, za to mogłyby być doskonałą lekcją dla programistów tworzących gry. Ostatnio widziałem jakieś demo 64 KB, które składało się z 6 scen 3D i 16 minut muzyki, całkiem ładne :P |
Zassałem i mój MKS VIR podczas skanowania wywalił to:
|
Faktycznie, super to wyglada.
|
sciagnij, ogladnij i lepiej uwierz
:czytaj: mam tu dwie graficzne prezentacje (dema)
kazda z nich zajmuje po 64kb jak bedziecie ogladac to pamietajcie o wadze pliku ;) i podniescie szczeki z ziemi :D PS. te male pliczki zra troche pamieci RAM, a wykorzystano tu technologie DirectX sciagajcie !!!!!!!!!!! :cisza: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:30. |