Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   TDK vs. Plextor (https://forum.cdrinfo.pl/f2/tdk-vs-plextor-15938/)

SEBAW 26.01.2003 20:24

TDK vs. Plextor

TDK vs. Plextor
Która firma produkująca nagrywarki jest Waszym zdaniem lepsza? Przeglądałem testy na CDRinfo i mam mały problem z wyborem.
Przed głosowaniem, chciałbym aby Wasza decyzja bardziej była przywiązana do najnowszych modeli.

-Sid-The-Rat=> 26.01.2003 20:41

AJ!

sprawdz czyim tym razeme oem'em jest ten TDK - przeciez tdk nigdy nei robil nagrywarek tylko je przemalowywal - i wtedy porownaj (przypuszczam ze tak jak do tej pory liteona - choc jeszcze modele 12i 16 to byly plextory - fajnie by bylo gdyby to byly te same nagrywarki :D)

ZbigNieff 26.01.2003 22:50

Moim zdaniem TDK to PLEXTOR tyle ze z plastikowa soczewka!!! ;p
Takie jest bynajmniej moje zdanie

-Sid-The-Rat=> 26.01.2003 23:52

zbignieff - uzywaj slow ktorych znaczenie rozumiesz... - wszystkim bedzie lepiej

ZbigNieff 27.01.2003 00:04

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
zbignieff - uzywaj slow ktorych znaczenie rozumiesz... - wszystkim bedzie lepiej

????????????????????????

**** Ale ostatnimi czasy ktos tu na mnie "najezdza"(( :zly:??? ****

rybas 27.01.2003 00:07

Czesc!

Jak masz kase to kup Plextora, a jak chcesz zaoszczędzić to TDK, też będziesz zadowolony.

ZbigNieff 27.01.2003 00:14

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
Czesc!

Jak masz kase to kup Plextora, a jak chcesz zaoszczędzić to TDK, też będziesz zadowolony.

Dzieki stary za dobra rade!!

-Sid-The-Rat=> 27.01.2003 00:20

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
????????????????????????

**** Ale ostatnimi czasy ktos tu na mnie "najezdza"(( :zly:??? ****

bynajmniej

w twoim zdaniu 'bynajmniej' jest bledem stylistycznym jak stad do wiecznosci... - nic nie znaczy - poniewaz - wysile sie na 'styliste' - 'bynajmniej' powinno byc ( i jest) negacja a nie konfirmacja - stad ten najazd

zreszta coz... masz bogata przeszlosc :)

Zetoxa 27.01.2003 01:04

... Sid, no co ty, przecież nie studiujesz polonistyki, nie strofuj (i nie stresuj) ZbigNieff'a

-Sid-The-Rat=> 27.01.2003 01:13

mam koleznake polonistke - o jakich to rzeczach czlowiek rozmawia po winku jednym i drugim... :D

SEBAW 27.01.2003 08:05

Cytat:

mam koleznake polonistke - o jakich to rzeczach czlowiek rozmawia po winku jednym i drugim... :D
Widzę że temat nagrywarek przeszedł na tanie produkty alkoholowe. No cóż...:blee:

-Sid-The-Rat=> 27.01.2003 08:24

oooOOOO sorry nie zejde nigdy ponizej 20 zeta a wino!
wole nic nie pic i oszczedzac niz obalac 'tani produkt odpadopodobny'

ZbigNieff 27.01.2003 16:13

Cytat:

(...) zreszta coz... masz bogata przeszlosc :)

A ty dalej swoje!!

sayan 27.01.2003 16:22

ciekawszą ankietą ( i bardziej na miejscu ) było by PLEXTOR vs YAMAHA !

co do TDK to juz lepiej LiteOna kupic jedno i to samo :) a cena niższa :P

sayan 27.01.2003 16:24

Cytat:

... choć mam dopiero =naście= lat piło się to i tamto ...

tomgoo 27.01.2003 18:17

Re: TDK vs. Plextor

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
TDK vs. Plextor
Która firma produkująca nagrywarki jest Waszym zdaniem lepsza? Przeglądałem testy na CDRinfo i mam mały problem z wyborem.
Przed głosowaniem, chciałbym aby Wasza decyzja bardziej była przywiązana do najnowszych modeli.

SEBAwl sprawa ma sie tak:
TDK to najczęsciej oem'owy Liteon
PLEXTOR to Mercedes wsród nagrywarek
Jeśli masz kase i nie potrzebujesz za bardzo kopjować zabezpieczonych płytek to weź Plextora.
Jednak jesli masz mało kasy a potrzebujesz nagrywarki która weźmie wszystkie pop. zabezpieczenia to polecam liteona .

-Sid-The-Rat=> 27.01.2003 21:11

plextor to troche przereklamowany mercedes... jego korekcja bledow wciaz i wciaz wola o pomste do nieba

tomgoo 27.01.2003 22:53

Cytat:

plextor to troche przereklamowany mercedes... jego korekcja bledow wciaz i wciaz wola o pomste do nieba
Powiedziałem że to mercedes ..bo to prawda ale to nie znaczy że jakbym miał kase to bym go wybrał.....

/||\aster 27.01.2003 23:35

Najlepsze sa Kawaliery w kartonowym pudelku (koniecznie w kartonie)

SEBAW 29.01.2003 13:29

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
Najlepsze sa Kawaliery w kartonowym pudelku (koniecznie w kartonie)
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, czy ty czasami nie jesteś znawcą tanich win.^_^
Ta ankieta nie miała na celu porównywanie trunków do nagrywarek.^_^

-Sid-The-Rat=> 29.01.2003 13:35

efektem ankiety jest supersubiektywny ranking popularnosci nagrywarek... - bo o ich jakosci rzeczowo moze sie wypowiadac 0.05% populacji...
i tak zawsze jest w takich ankietach - kazdy chwali swoje - a reszta pisze na podstawie opnii innych ktore to opinie tez byly wziete.... i tak dalej

Plemnik 29.01.2003 14:02

Cytat:

Ojjj nie przesadzaj - nie do konca masz racje. Kidys saczylem sobie na wieczor Kadarke (pychotka) i o ile w Poznaniu kosztowala srednio 25-30zl to w Szczecinie 12-15 ;-))) A to wcale nie produkt odpadopodobny!

Plemnik 29.01.2003 14:08

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
Powiedziałem że to mercedes ..bo to prawda ale to nie znaczy że jakbym miał kase to bym go wybrał.....
E tam... albo mercedes albo nie ;-) Plex to co najwyzej mercedes ale taki 5-8 letni. Korekcja bledow do dupy (doslownie beznadzieja), awaryjnosc faktycznie niewielka ale ktory naped sie teraz psuje? Samsungi, BTC... Brak kopiowania zabezpieczen... Ektrakcja audio tez nie jest jakas wybitnie dobra. Plus za dodatkowe systemy nie spotykane w tanszych napedach ale a) z opini posiadaczy wynika ze nic nie daja albo daja niewiele b) Mam wrazenie ze rozne takie malowanie po plycie itp to zwykly gadzet do lapania naiwynych - wydaja sporo wiecej pieniedzy a dostaja mozliwosc ktora bardzo rzadko wykorzystaja.

Tak wiec podsumowujac - drogi, przereklamowany, przecietny produkt.

SEBAW 30.01.2003 09:43

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Ojjj nie przesadzaj - nie do konca masz racje. Kidys saczylem sobie na wieczor Kadarke (pychotka) i o ile w Poznaniu kosztowala srednio 25-30zl to w Szczecinie 12-15 ;-))) A to wcale nie produkt odpadopodobny!
I znów o tych winach...:buu: ^_^

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:29.