![]() |
sorry
Toruń z Tychami pomyliłem ! |
Cytat:
To samo jutro w Tychach.... a w Zakopanem jest msza zalobna!! Chyba a raczej napewno pojade!! :'( |
a jutro w Toruniu dzień żałoby .........
|
Cytat:
|
Jesli chodzi o ten post nie chodzilo mi tu tylko o moja kuzynke ale
takze o inne ofiary tej tragedii!! Ale widze ze Brzuszki lubi cieszyc sie z ludzkiego nieszczescia!! |
Zgadzam sie z Sniper'em i Tommyx'em
|
Cytat:
|
Cytat:
|
brzuszki:
Fakt siejesz defetyzm - o ile pamiętam (a sam odpowiadałem ze 2 razy w 2 różnych postach) taka sama historia była z postem o WTC też posypały się głośy ,że dobrze amerykanom, że po co my sie z nimi solidaryzujemy (oj nie lubię tego słowa) ale w obu przypadkach nie chodzi o pisanie dla pisania - kolega po prostu jakoś chciał odreagować - widocznie taka forma mu odpowiadała lub była pierwsza jaka mu przyszłą do głowy. Skoro uznał to Forum godne tego to tylko można mu dziękować. Sam kiedyś siadłem i pisałem o moim problemie życiowym i gromada forumowiczów przez miesiąc mnie wspierała (i jestem im za to wdzięczny - choć i tak się posypało) . Po to są forum aby pisać a pisanie jest formą odreagowania. Skoro ci to przeszkadza mogłeś olać ten post (nawiązanie do żydów wydaje mi się co najmniej nie na miejscu - i zalatuje rasizmem, choć masz w tym przypadku racje). Brzuszki tak więc podsumowując, aby nie kontynuować w tym temacie dialogu, bez urazy "ale czasem milczenie jest złotem" jak to powiedziała równie mądra głowa jak O.W. pozdro. |
Cytat:
Prawdopodobnie kolega Brzuszki ma trochę racji, aczkolwiek patrząc na to z innej strony - kolega Zbignieff postanowił podzielić się z nami pewnym faktem, pragnąc w ten sposób wyrazić swój smutek z wiadomego powodu. Dlatego nikt nie powinien obwiniać go za "upublicznienie" tragedii. A że my - Forumowicze - jesteśmy także ludźmi, współczujemy Zbignieff'owi jak i pozostałym osobom, które straciły (bo to już jest raczej przesądzone i nie zależne od nas) członków ich rodzin. A ten topic należałoby traktować nie jako sposób "upublicznienia", lecz jako dowód na to, że myślimy o ofiarach, wszystkich ofiarach tego wypadku, i - jakby to napisać - po prostu modlimy się za nie. |
Ból po stracie najblizszych jest tragedią najwiekszą.
Jednak istotą cierpienia jest jego prywatność,inaczej staje się farsą. Post kolegi Zbignieffa traktuję jako imperatyw moralny - oto nieszczęście-każdy kto porządny zrobi to,czy tamto. Upublicznianie swoich cierpień dyskontuje je. Żydzi mnożący bez końca ilość ofiar Holokaustu i wciąż wracający do niego domagają się wspólczucia dla tych,którzy ocaleli,a nie dla samych ofiar Holokaustu i przez to tracą prawo do współczucia,bo to już jest brzydki koniunkturalizm. Forumowicze stanęli na wysokości zadania i zgodnie współczuli...autorowi postu.I to jest niesmaczne,bo tragedia rodzin ofiar lawiny jest godna wspólczucia i solidarności,a apelowanie kolegi nadaje tej tragedii wymiar pustego gestu.I intencje nie są tu ważne. Kiedyś powiedział Oscar Wilde: "tragedie innych są dla nas zawsze komiczne" - właśnie przez ich upublicznianie. Kolega Zbignieff czuje się teraz zapewne świetnie,zrobił coś szlachetnego i tylko brzydki Brzuszek sieje defetyzm.Hm... |
Wyrazy współczucia Tobie i rodzinom uczestników tej nieszczęśliwej wyprawy.
|
[...]
sorki nie zdążyłem na 22.00 - ale myślami byłem na forum i z tobą |
ZbigNieff- jestem z Tobą :glaszcze: :buu: :(
|
Bardzo przepraszam ale dopiero teraz zajrzalem do topic`u. Nie wiem czy bylem o 22.00 na forum ale wyrazy wspolczucie dla ciebie ZbigNieff. To musi byc dla ciebie szok. Wiem co to stracic osobe, ktora sie zawsze widzialo a teraz jej zabraknie. Jeszcze raz wyrazy wspolczucia :'(
|
Grafikiem ASCII to ja nie bede ale zrobilem to specjalnie dla niej!!!
[......*...........] [.....***.........] [....*****.......] [...**888**.....] [....******.....] [.....****.....] [...../\/\.....] [..[[[[[]]]]]..] [..[[[[[]]]]]..] [..[[[[[]]]]]..] [..[[[[[]]]]]..] [..[[[[[]]]]]..] [..[[[[[]]]]]..] [..[[[[[]]]]]..] [..[[[[[]]]]]..] |
['][']['][']['][']:'(
|
Witam !
So here I am ... :( 22 : 00 ... System STOP ... |
Dzieki!! Za to ze troche was jest (nie mowie ze wszyscy przybyli z
mojego powodu ale jest az 77 osob na forum) ale naprawde dzieki wiec za 3min odluzcie raczki z klawiatury na bok i prosze o minute ciszy!!! Jestescie SPOX Dzieki Wam za to!! |
Witam :(
chcialem tylko powiedziec, ze tragedia sama w sobie nie jest straszna... staje sie dopiero koszmarem, gdy dotyczy ludzi których znamy, bliskich lub konkretnych osob. mam na mysli cos takiego, ze jak ginie 100 osob to jest to nam troche obojetne ale jak zaczynaja wymieniac nazwiska to zdajemy sobie sprawe z tego ze ci ludzie mieli tozsamosc, rodziny itd... przykro mi :( |
A mnie tydzień temu umarła Babcia :buu: :buu: :buu:
|
Licze na waz za godzinke ze bedziecie na forum!!!
Z gory dzieki!!:'( |
przykro to zycie jest... trzeba sie jakos trzymac!
|
Cytat:
|
a rok temu zmarła ciotka.
I w Sudanie co chwila umierają dzieci z głodu. Apeluje nie surfujmy po 22.00 od dziś-dla tych dzieci:jupi: |
tak, to smutne...
wyrazy współczucia |
mi rowniez bardzo przykro z tego powodu.
trzymaj sie mocno, my tu z toba jestesmy. shuma02 |
wyrazy współczucia... :(
|
Cytat:
|
:'( :'( :'( :'(
:sciana: :sciana: :sciana: :( :( :( :( wlasnie jeden gostek z GOPRU w kurierze mowi ze szukaja juz tylko cial :( |
:buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu:
|
Re: Ofiary lawiny w ZAKOPANEM !!!!!!! Wazne
Cytat:
Wyrazy współczucia. |
............................!
|
Wlasnie dostalem informacje prosto z Zakopca ze zakonczono akcje
poszukiwawcza.... oznacza to ze zobacze ja dopiero na wiosne!! :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( |
:(
|
:buu:
|
.
|
Witam
Wyrazy wspolczucia ;( przykro mi, ale zawsze trzeba miec nadzieje Pozdrawiam |
Wspolczucie......
|
Cytat:
I moge tylko powiedziec, ze przykro mi :( |
Cytat:
|
Czy moge na Was liczyc???:buu: :'(
|
[...]
|
Ofiary lawiny w ZAKOPANEM !!!!!!! Wazne
Dnia 28.1.2003 w Zakopanem zeszla lawina z Rysow. Byla tam wycieczka
z LO z Tychow. Wsrod uczestnikow wycieczki byla moja kuzynka :'( ktorej nie odnaleziono do tej pory (dalej znajduje sie pod sniegiem!) Chcialbym was prosic aby dzis (tj. 29.1.2003) zeby jak najwiecej forumatorow znalazlo sie na forum i uczcimy to minuta ciszy o godzinie 22:00!! Z gory dzieki za wyrozumialosc :'( !! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:14. |