Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jaką kupić nagryware ?!? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jaka-kupic-nagryware-16093/)

Sebastian997 04.02.2003 01:00

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)

Plusy to pol biedy ale powiedz mi jakie Litek ma minusy???
Bo ja jak narazie nie dostrzegam zadnych oprocz prostego
wygladu braku przycicku play i nie obslugiwania Key2Audio!!!
Wiec??? [/B]
Z tym "Key2Audio" to nie jest tak zle. Jak uczy doswiadczenie zalezy to od biosa. Np. model LTR-40125S wraz z pojawieniem sie biosa w wersji ZS0P otrzymal mozliwosc kopiowania m.in. "Key2Audio".

Krzycho83 03.02.2003 20:26

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
Ignoruje posty Krzycho83, ani mnie śmieszą ani martwią, zaciął sie czy co...

To widać bo chyba nic nie dociera :blee: Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę z tego powodu.

rybas 03.02.2003 20:07

...proponuję wszystkim zajrzeć na www.hardwarezone.com , konkretnie na testy TDK i LiteOn, niby bebechy te same(powiedzmy że jestem przekonany), a wyniki różne... hmm

ps1 Ignoruje posty Krzycho83, ani mnie śmieszą ani martwią, zaciął sie czy co...
ps2 Sid, jeśli powodzenie (to "nie tylko") ma zależeć od jako takiej wiedzo o cdr to ja Tobie również życze powodzenia (szczególnie na emeryturze) - serio

-Sid-The-Rat=> 03.02.2003 15:55

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
Witam ponownie!!!

Cieszy mnie fakt, że temat się rozwinął i to chyba głównie za moją przyczyną. Nie zdawałem sobie sprawy, że większość owiedzających forum to lajtoniarze (w przeciwnym przypadku nie narażałbym się :) )

to zle jesli piszesz pod publiczke - jesli masz racje badz argumenty, powinno sie pisac prawde - nie zwazajac na ew. konsekwecje - tu nikt za RZECZOWA krytkue nikogo nie zje - jestesmy na to zdecydowaie za dorosli

Cytat:

Podsumowując dodam, iż byłem posiadaczem napędu owej marki i raczej nie byłem zadowolony, stąd moje bulwersacje. Od pewnego czasu mam Asusa i uważam, że warto było wydać kilka złotówek więcej (rzadko zdarzają się błędy, płytki 100% dobre, dobrze sprawdza się z overburningiem, cichszy, lepszy moim zdaniem system ochromy zapisu itp.)
i tak powinienes pisac - podajesz tu namacalne argumanty 'za' danym modelem (szkoda ze nie podales co cie irytowalo w twoim liteonie)

Cytat:

Bardzo niewporządku wydaje mi sie fakt, iż zarzuca mi sie brak konkretnych dowodów, czego robił nie będę, gdyż nie ma to merytorycznego sensu, ponieważ większość odpowie: "Umnie chodzi dobrze..." itp. Wszystko zależy także od ogólnej konfiguracji komputera na którym działa nagrywarka.

Po drugie nikt także nie podał konkretnych dowodów na wyższość LiteOnów nad innymi poza stwierdzeniem: "Jestem szczęśliwym użytkownikiem Litka..."

ale to ty zaczales pisac ze liteon (sparafazuje) jest do niczego - i nie podaels na to zadnych dowodow - NIC - potem wpadka z TDK ktore chwaliles (chyba tylko za marke) - ktore jest LiteOn'em - jest to dosc powszechna wiedza [przed chwila jeszce kontrolnie sprawdzalem czym ejst ASUS - ale znalazlem tylko tyle ze DVD asus'a to Pioneery] - dlatego nalegania kolegow zebys takowe dowody przedstawil - bo smiale tezy oparte na marnych podstawach to kiepskie pole do dyskusji

Cytat:

PS, czuję się obrażony Sid!!!
przyznam ze towim tekstem rowniez poczulem sie urazony - zwlaszcza ze wyszlo w koncu na moje - na przyszlosc badaj czy to co piszesz ma oparcie w faktach a nie w emocjonalnym zaangazowaniu - poza tym przynaj sam przed soba - czy kawalek dyskusji o TDK i liteonie jest z twojej strony mertytorycznie bogaty?

postaram sie na przyszosc zalatwiac takei sprawy na priv - ale wiem ze czasem lepiej prostowac na biezaco

zycze powodzenia na forum i nie tylko - serio!

Krzycho83 03.02.2003 15:01

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
Bardzo niewporządku wydaje mi sie fakt, iż zarzuca mi sie brak konkretnych dowodów, czego robił nie będę, gdyż nie ma to merytorycznego sensu
Zarzuca się brak konkretnych dowodów bo przecieżich nie ma , więc o co chodzi ??? A swoje stwierdzenia najlepiej zawsze czymś poprzeć:P

ZbigNieff 03.02.2003 14:07

Cytat:

Sprezyn napisa***322;(a)

(...)
Litek ma swoje plusy i minusy.
(...)

Plusy to pol biedy ale powiedz mi jakie Litek ma minusy???
Bo ja jak narazie nie dostrzegam zadnych oprocz prostego
wygladu braku przycicku play i nie obslugiwania Key2Audio!!!
Wiec???

Sprezyn 03.02.2003 13:50

Widzisz ale chodzi o to, ze nikt nie mowi o wyzszosci
LiteOna nad innymi nagrywarkami, jednak nie zgadzamy sie,
ze litek jest gorszy. Litek ma swoje plusy i minusy.
I na ogol przy dobrej konfiguracji systemu chodzi
bez zastrzezen:3msie:

rybas 03.02.2003 13:00

Witam ponownie!!!

Cieszy mnie fakt, że temat się rozwinął i to chyba głównie za moją przyczyną. Nie zdawałem sobie sprawy, że większość owiedzających forum to lajtoniarze (w przeciwnym przypadku nie narażałbym się :) )

Podsumowując dodam, iż byłem posiadaczem napędu owej marki i raczej nie byłem zadowolony, stąd moje bulwersacje. Od pewnego czasu mam Asusa i uważam, że warto było wydać kilka złotówek więcej (rzadko zdarzają się błędy, płytki 100% dobre, dobrze sprawdza się z overburningiem, cichszy, lepszy moim zdaniem system ochromy zapisu itp.)
Bardzo niewporządku wydaje mi sie fakt, iż zarzuca mi sie brak konkretnych dowodów, czego robił nie będę, gdyż nie ma to merytorycznego sensu, ponieważ większość odpowie: "Umnie chodzi dobrze..." itp. Wszystko zależy także od ogólnej konfiguracji komputera na którym działa nagrywarka.
Po drugie nikt także nie podał konkretnych dowodów na wyższość LiteOnów nad innymi poza stwierdzeniem: "Jestem szczęśliwym użytkownikiem Litka..."
Cześć
PS, czuję się obrażony Sid!!!

ZbigNieff 03.02.2003 11:00

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Mam biosa z roku 97 czy ruszy nagrywarkla czy muszę zmienić biosa? drugie pytanie konfiguracja mojego kompa to 64 ram cyrik 233 ruszy nagrywarka i jak będzie nagrywać?

No to teraz juz powiem ci inaczej zamiast inwestowac
w nagrywarke to kup nowy komp!! A po 2 jak zmienisz sprzet to zmien
nagrywarke i juz!! A co do BIOS`a jak chcesz to fleszuj napewno
bedzie ci obslugiwac wiecej nosnikow a co dalej to nie wiem!!
Wiec powodzenia!!

memorando 03.02.2003 10:56

Cytat:

Troche cie nie zrozumialem ~!!!???
P.S. Ani Aopen ani Philips nie jest za dobry - ten 2 jest troche lepszy!! :P8)

Jak mowie wez LiteOn`a ale poszukaj 48x12x48 jesli nie znajdziesz
to kup Asus`a 52x24x52!!!

Powiedz wogole co ta twoja wypalarka ma nagrywac???
Audio, Date (film i soft), zabezpieczone Gry bo
do kazdego uzytku polece Ci inny naped wiec???

Mam biosa z roku 97 czy ruszy nagrywarkla czy muszę zmienić biosa? drugie pytanie konfiguracja mojego kompa to 64 ram cyrik 233 ruszy nagrywarka i jak będzie nagrywać?

ZbigNieff 03.02.2003 10:03

Cytat:

zbigneff prosze pomocy ja chce wiedziec czy musze biosa sflashowac jak mam z 97 dostane aopen albo philipsa co lepsze?

Troche cie nie zrozumialem ~!!!???
P.S. Ani Aopen ani Philips nie jest za dobry - ten 2 jest troche lepszy!! :P8)

Jak mowie wez LiteOn`a ale poszukaj 48x12x48 jesli nie znajdziesz
to kup Asus`a 52x24x52!!!

Powiedz wogole co ta twoja wypalarka ma nagrywac???
Audio, Date (film i soft), zabezpieczone Gry bo
do kazdego uzytku polece Ci inny naped wiec???

ThanatoS 02.02.2003 22:55

Re: Re: Re: Re: Jaką kupić nagryware ?!?

Cytat:

:tu byl srednio smieszny tekst
Memorando nie rzucaj sie oraz nie obrazaj innych uzytkownikow. Wiecej luzu i smiechu. Ok?

Zeus 02.02.2003 22:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jaką kupić nagryware ?!?

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
nie bo maja inne nalepki :D ^_^ :D
No i TDK ma blekitna tacke^_^ :D 8) ||
Pozdrawiam

Pawel_k 02.02.2003 22:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jaką kupić nagryware ?!?

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Nieche sie powtarzac ale TDK=LITEON :D
Wiec Jesli Liteony sa dobre to chyba TDK tez ???

nie bo maja inne nalepki :D ^_^ :D

Zeus 02.02.2003 22:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jaką kupić nagryware ?!?

Cytat:

saorrki ale wnerwileś mnie ja nie uznaję firmy tdk ks tylko sie smialem dobre sa liteo i teac ale lg tdk to syf
Nieche sie powtarzac ale TDK=LITEON :D
Wiec Jesli Liteony sa dobre to chyba TDK tez ???

memorando 02.02.2003 22:39

Cytat:

Sorry ze pisze dopiero teraz!! ;p
Powiem krotko - LiteOn - najlepiej 40x ale juz praktycznie
nie ma szans zebys je dostal, takze bierz 48x12x48
Jesli masz kase to mozesz wziac TDK 48x24x48 lub Asusa 52x24x52

Jak cos kupisz to daj znac co!!

Tymczasem :3msie:

zbigneff prosze pomocy ja chce wiedziec czy musze biosa sflashowac jak mam z 97 dostane aopen albo philipsa co lepsze?

memorando 02.02.2003 22:37

Re: Re: Re: Re: Re: Jaką kupić nagryware ?!?

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Licz się ze słowami. Jesteś pierwszy dzień na forum i już się awanturujesz. Widocznie mama nie nauczyła cię zasad kultury.
saorrki ale wnerwileś mnie ja nie uznaję firmy tdk ks tylko sie smialem dobre sa liteo i teac ale lg tdk to syf

niezaleznie od tego co napisal nie powinienes byl podskakiwac i kopac - a TDK= LiteOn wiec troche glupoty gadasz - Sid the Rat

Krzycho83 02.02.2003 22:34

Re: Re: Re: Re: Jaką kupić nagryware ?!?

Cytat:

[B]tu byl niemily dla innych tekst by memorando
Licz się ze słowami. Jesteś pierwszy dzień na forum i już się awanturujesz. Widocznie mama nie nauczyła cię zasad kultury.

memorando 02.02.2003 22:23

Re: Re: Re: Jaką kupić nagryware ?!?

Cytat:

Sugerujesz się testami komputer świata??? :fiu: :o
nie rzucaj sie na przyszlosc - Sid the Rat

ZbigNieff 02.02.2003 21:54

Sorry ze pisze dopiero teraz!! ;p
Powiem krotko - LiteOn - najlepiej 40x ale juz praktycznie
nie ma szans zebys je dostal, takze bierz 48x12x48
Jesli masz kase to mozesz wziac TDK 48x24x48 lub Asusa 52x24x52

Jak cos kupisz to daj znac co!!

Tymczasem :3msie:

Krzycho83 02.02.2003 21:44

Re: Re: Jaką kupić nagryware ?!?

Cytat:

:boks: :boks: :boks:
kup sobie tdk cyclone albo plextoraa za 500 zeta tdk kupisz za 400
polecam jednak tdk ma pierwsze miejsce w kś

Sugerujesz się testami komputer świata??? :fiu: :o

epol 02.02.2003 21:29

Zacząłeś drażniący temat. A tak przy okazji weź Teac'a.

Zeus 02.02.2003 20:39

Re: Re: Jaką kupić nagryware ?!?

Cytat:

A TDK to Liteon :D
Wiec lepiej Liteona bo tanszy na chyba ze chcesz miec niebieska tacke :D
Pozdrawiam

memorando 02.02.2003 20:29

Re: Jaką kupić nagryware ?!?

Cytat:

mardonm napisa***322;(a)
Cześć. Wlaśnie padła mi nagrywarka LG 15 po gwarancji (( i nie wiem czy mi sie oplaci ja serwisować. Dlatego chciałbym się dowiedzieć od czytelników tego FORUM jaką nagrywarkę mogłbym zakupić? Oczywiście nie chodzi mi o te z górnej półki ... rzecz jasna tylko o jakąs taką... wiecie.
Czekam na informacje. Dzięki

Krzycho83 02.02.2003 13:51

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
:D ^_^ :D
archiwizacja zdjec, naprawde przy takiej poeracji to nagrywarka sie pomeczy, takie zadanie wycisnie z niej 7,8 a nawet 9 poty :D :D
chyba jednak ludzie z tego forum (+ ekipa cdrinfo) robia nagrywarka lepsze testy niz jakies wypalanie zdjec (big lol):D
wiez albo nie ale kazdego dnia litki kopiuja setki plyt zabezpieczonych roznymi *******ami, zapewne nagrywaja tez zdjecia ;) i to bez blednie ale widac nasz specjalista wie lepiej :P

a bo ty chciales taka rozkladowke na pol sciany najlepeiej z J. Lopez albo B. Spears, kurcze jak tak to trzeba bylo reklamowac u sprzedawcy :D :D

a i bym zapomnial jak z ciebie taki specjalista to napisz recenzje paru wypalarek i wyslij na cdrinfo, moze ja opublikuja w "na wesolo" :D

To było piękne :D :rotfl: ^_^

-Sid-The-Rat=> 02.02.2003 07:54

heh - tobie to dobrze - ja z racji funkcji powinienem czytac wszystkie posty - nawet tak mizerne merytorycznie jak te kolegi rybasa...

Plemnik 02.02.2003 03:04

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
Brawo brawo, z takim rozumowaniem to tylko Ci powodzenia w życiu życzyć, kilka dni temu czytałem że TDK to oem Plextora itp. itd... Osobiście uważam że to są bzdury marketingowe, a użytkownicy super zaj...tych lajtonów tak sie pocieszają. Być może jest w tym mała ksztyna prawdy, ale należy jeszcze pamiętać o firmware, czy może też każda firma kupuje od innej???
Buhehehhehe co za bzdury. Rozbierz moze kiedy takeigo TDK i wskaz w ktorym miejscu to nie liteon?? Zreszta raz nawet widzialem TDK ktory po zdjeciu obudowy mial metke od liteona.

Zreszta skoro po wgraniu firmware od Liteona taki TDK radosne zglasza sie jako liteon i dziala bez zarzutu to jak to wytlumaczysz?

Widze ze wiedze o sprzecie masz bardzo niewielka a duzo sie wymadrzasz - wiesz dlaczego dzwon glosny? bo w srodku pusty...

PS Mozesz sie zalozyc ze jesli sprzet jast technicznie slaby to zaden firmware cudu nie dokona.

----------------------------------
Dopiero doczytalem caly watek i widze ze zupelnie niepotrzebnie sie wtracilem. Kasowac juz postu nie bede skoro sie pojawil - za to u mnie ten pan laduje w tym samym 'pomieszczeniu' co paru innych osobnikow (czytaj Travis, Helpman ), ktore zowie sie 'IGNOR' bo i nie ma co dyskutowac z kims kto na poparcie swoich tez nie daje zadnych argumentow...

Sebastian997 01.02.2003 21:40

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
... z drugiej strony, po dłuższym przemyśleniu moge zgodzić się z przedmówcami podsumowując: LiteOn jest dobry bo tani i tani bo dobry...

...podobnie jak Byk, czy Ameryka - takie jabole ze sklepu 24h po 3 zł, których używanie na dłuższą metę może skończyć się uszczerbkiem na zdrowiu :blee:

Szanowny kolega pozwoli na krotka polemike. W moich dotychczasowych zmaganiach z nagrywarkami mialem juz kilkanascie a moze wiecej modeli roznych firm. Pamietam dokladnie mojego Plextora. Przyznac musze ze jakosc nagrywanych plyt byla wysmienita. Plyty audio czytaly sie na kazdym sprzecie, niezaleznie od tego czy wypalone byly na markowym nosniku czy tez na plycie "no name". Szkoda tylko ze po krotkim czasie padla silnik krokowy...Panowie z serwisu jednak dzielnie sobie z tym poradzili i znow moglem palic...do momentu kiedy posluszenstwa odmowila optyka... To tyle w kwesti Plextora. Bron Boze nie krytykuje marki bo nagrywala naprawde doskonale, a moj przypadek(ki) mogl byc tylko marginalny. Kto wie moze mialem pecha ?.. Jednak dla mnie przygoda z tym nagrywarkami jak na razie jest zakonczona. Potem bylo kilka roznych marek od Yamahy (milo wspominam), poprzez Hewlett Packard az do Teac'a. Jednak od momentu kiedy kupilem swojego pierwszego LiteOna, modele tej marki towarzysza mi w duecie z kolejnymi modelami Teac'a. To wysmienity duet. Miale juz 6 LiteOn'ow i tylez samo Teac'ow. Z tych dwunastu napedow zaden (ani Teac ani LiteOn) nie zawiodly ani razu, zadnych awarii. A co do trwalosci - na LiteOn'ie wypalam tygodniowo od kilkudziesieciu do nawet KILKUSET plyt, glownie z prezentacjami. Sporadycznie zdarzaja sie nawet dni kiedy trzeba nagrac 150 CD. Nigdy nie liczylem dokladnie ile dany naped mial ich na swoim koncie, ale niewiele sie pomyle jesli powiem ze niektore egzemplarze wypalily okolo 2000 szt. Wiekszosc z tych nagrywarek sprzedalem potem znajomym i jakos na razie nikt nie przyszedl do mnie z pretensjami ze ktoras nagrywarka nie chodzi. Czyzby same nagrywarki uwierzyly w ta promocje i dzialnia marketingowo-reklamowe i postanowily sie nie psuc wbrew swoim wada konstrukcyjnym i slabej jakosci wykonania ? ;) Autosugestia ? :D Mow co chcesz, nastepnymi nagrywarkami jakie kupie beda Teac i LiteOn 8)

kizio 01.02.2003 19:40

Ja bym radził kupić LG GCE 8320B (niejest to najnowszy model lecz jest extra) mam go od 7 miechów i jest dobry i bardzo tani a jeżeli zależy ci na nowszym modelu to: Lg 48x lub 52x (najlepiej 48x)

Zeus 31.01.2003 10:28

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
[B[..]a bo ty chciales taka rozkladowke na pol sciany najlepeiej z J. Lopez albo B. Spears[..][/B]

HEHEHE ^_^ :D ^_^ :D ^_^ dobre. Kolego rybas uwiez ze te "plakaciki" sa potrzebne, jak posiedzisz troche na tym forum to zobaczysz o co ludzie pytaja i sie przekonasz, ze zmiana zworki z "slave" na "master" to czarna magia (w koncu nie kazdy jest specem od kompow).
Pozdrawiam i zycze wiecej argumentow (za i przeciw przeciez chcemy obiektywnej opinii.|| )

Pawel_k 31.01.2003 10:19

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
(...)
A co do Litków to co tu udowadniać, możemy sie umówić i przetestujemy u mnie w biurze, gdzie archiwizuje sie kilkadziesiąt płyt ze zdjęciami tygodniowo, zobaczymy ile pociągnie.

:D ^_^ :D
archiwizacja zdjec, naprawde przy takiej poeracji to nagrywarka sie pomeczy, takie zadanie wycisnie z niej 7,8 a nawet 9 poty :D :D
chyba jednak ludzie z tego forum (+ ekipa cdrinfo) robia nagrywarka lepsze testy niz jakies wypalanie zdjec (big lol):D
wiez albo nie ale kazdego dnia litki kopiuja setki plyt zabezpieczonych roznymi *******ami, zapewne nagrywaja tez zdjecia ;) i to bez blednie ale widac nasz specjalista wie lepiej :P
Cytat:

rybas napisa***322;(a)
ps. chociaż rozdawanie z wersją box plakatu instalacyjnego w formie tandetnej kserówki wydaje mi sie dość poniżające.
a bo ty chciales taka rozkladowke na pol sciany najlepeiej z J. Lopez albo B. Spears, kurcze jak tak to trzeba bylo reklamowac u sprzedawcy :D :D

a i bym zapomnial jak z ciebie taki specjalista to napisz recenzje paru wypalarek i wyslij na cdrinfo, moze ja opublikuja w "na wesolo" :D

-Sid-The-Rat=> 31.01.2003 09:29

hmmm
kolego drogi i szanowny - rybas
TDK
12x cyclone - plex 12
16x cyclone - plex 16
te same speedy Velocd - Nec 12 / 16

TDK CyClone 321040B - X7S3, X7S4
OEM Liteon LTR-32123S

TDK CyClone 321040X
Appears to be an OEM SANYO CRD-BP1600P

TDK CyClone 401248B - Z7S1, Z7S5, Z7S6, Z7SD
OEM Liteon LTR-40125S

TDK CyClone CDRW4800B (48x/24x/48x) - S7S3, S7S5, S7S7, S7S8
OEM Liteon LTR-48246S

TDK CyClone CDRW5200B (52x/24x/48x) - 67U2, 67U4
OEM Liteon LTR-52246S (Custom Firmware)

(zrodlo - firmware-flash.com)

faktem ejst ze liteon wypuszcza nowe biosy - i chwala mu za to - korekcja bledow ktora jest zapisana w biosie wlasnie, w Plexach lezy i lezy - tej firmie jak widac sie nie chce...

to ze yammaha przestala robic nagrywarki nie znaczy zeby jej ne kupowac lub ze to zly sprzet - ale takie terminy jak serwis, gwarancja itp moga stac sie w przyszlosci klopotem

rybas - na przyszosc prosze mi tu BZDUR nie wciskac

Krzycho83 31.01.2003 02:48

Testowanie to zostaw lepiej specjalistom :P , bo nagrywanie płyt ze zdjęciami to rzeczywiście wyczerpujące zadanie dla sprzętu ^_^ .

P.S. Twierdziełeś że Litki to sprzęt bardzi niskiej jakości, ale argumentów nadal zero :D

rybas 31.01.2003 02:38

Cytat:

Na szczęście moje ambicje sięgają wyżej niż studia na kierunku marketing i zarządzanie. Przyszłości w tym nie ma :D

A jeśli coś ci się nie podoba w tym serwisie, to co tu jeszcze robisz ??? Nikt cie tu na siłe nie trzyma, droga wolna :cisza:

Aha, i miałeś podać dowody na niską jakość Litków.

Nie studiuje marketingu i zarządzania, a apropos twoich ambicji to życze cudownej przyszłości po wybranym kierunku studiów, zapewne pracodawcy będą się o ciebie bić:boks:
A co do Litków to co tu udowadniać, możemy sie umówić i przetestujemy u mnie w biurze, gdzie archiwizuje sie kilkadziesiąt płyt ze zdjęciami tygodniowo, zobaczymy ile pociągnie.

ps. chociaż rozdawanie z wersją box plakatu instalacyjnego w formie tandetnej kserówki wydaje mi sie dość poniżające.

ThanatoS 31.01.2003 02:32

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
Jeżli promocja opiera się tylko na reklamie TV i ustawieniu na pułkach no to gratuluje wiedzy marketingowej. Public relations to z kolei kontakt speców z firmy z mediami, którzy dbają żeby w serwisach, takich jak ten było napisane to czego sobie życzą (większość artykułów, jak nie całość jest kompilowana z obcojęzycznych). Afera z nowymi biosami to też przemyślana strategia.
No coz, akurat Litek mial slaba promocje, ale za to ma dobre napedy.
Microsoft ma super reklame i srodki na marketing, i jakos sie nie pisze ze ma super stabilny system operacyjny i wirusy go nie zniszcza.
Jakosc napedow Litka jest potwierdzone przez uzytkownikow, a nie przez reklame. Jezeli jestes marketingowcem to malo znajacym sie na rynku IT i technologii IT.

mardonm 31.01.2003 02:02

co to za piroły...

Ten temat jest poświęcony "wyborowi nagrywarki" a nie jakieś opowieścia marketingowe... konkrety panowie ... konkrety.
THX:cisza:

Zeus 30.01.2003 23:47

witam

Panowie nie macie moze wrazenia rybas=trawis no.2 :D ??? (Asus box rulez ^_^ ) tez brak argumentow.

pozdrawiam

/||\aster 30.01.2003 22:35

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
Jeżli promocja opiera się tylko na reklamie TV i ustawieniu na pułkach no to gratuluje wiedzy marketingowej. Public relations to z kolei kontakt speców z firmy z mediami, którzy dbają żeby w serwisach, takich jak ten było napisane to czego sobie życzą (większość artykułów, jak nie całość jest kompilowana z obcojęzycznych). Afera z nowymi biosami to też przemyślana strategia.
Kolega wyzej chyba ma jednak troche racji w tym co mowi, ale nie zmienia to faktu, ze w testach prowadzi wlasnie Liteon oraz LG.

Krzycho83 30.01.2003 22:33

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
Jeżli promocja opiera się tylko na reklamie TV i ustawieniu na pułkach no to gratuluje wiedzy marketingowej.
Na szczęście moje ambicje sięgają wyżej niż studia na kierunku marketing i zarządzanie. Przyszłości w tym nie ma :D

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
Public relations to z kolei kontakt speców z firmy z mediami, którzy dbają żeby w serwisach, takich jak ten było napisane to czego sobie życzą
A jeśli coś ci się nie podoba w tym serwisie, to co tu jeszcze robisz ??? Nikt cie tu na siłe nie trzyma, droga wolna :cisza:

Aha, i miałeś podać dowody na niską jakość Litków.

rybas 30.01.2003 22:23

Cytat:

Licz się ze słowami. Najlepiej byłoby, gdybyś swoje stwierdzenia poparł jakimiś konkretnymi argumentami, co do tego że Sprzęt LiteOn'a jest bardzo niskiej jakości. Widocznie wiesz coś wiecej niż inni na ten temat ??? Wogóle to dobrze wiedzieć, że LiteOn jest tak bardzo wypromowany. Reklam w TV nie widziałem, a na półkach sklepowych znajduje się jak inne napędy :blee:

Pawel_k 30.01.2003 22:21

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
... kolejna ofiara marketingowych manipulacji, he he
Jest taka teoria w Marketingu, że nabywca produktu silnie wypromowanego, lecz b. niskiej jakości jest tak samo zadowolony jak ten który kupi dobry produkt, mało promowany. Reklama, public relations (brawa dla firmy LiteOn) uzmysławia mu super zakup itp. itd...

co myslisz ze jak studiujesz markeiting to siwecisz :D
tak wogole to Litki nie sa niskiej jakosci bo tak sie sklada ze mam jeden juz pol roku i jak dotad dziala b. dobrze, co wiecej niezauwazylem skarg ludzi na napedy liteon ktore by wynikaly z "niskiej jakosci" produktu 8)
takze niepisz glupot :blee:

Krzycho83 30.01.2003 22:03

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
Jest taka teoria w Marketingu, że nabywca produktu silnie wypromowanego, lecz b. niskiej jakości jest tak samo zadowolony jak ten który kupi dobry produkt, mało promowany. Reklama, public relations (brawa dla firmy LiteOn) uzmysławia mu super zakup itp. itd...

Licz się ze słowami. Najlepiej byłoby, gdybyś swoje stwierdzenia poparł jakimiś konkretnymi argumentami, co do tego że Sprzęt LiteOn'a jest bardzo niskiej jakości. Widocznie wiesz coś wiecej niż inni na ten temat ??? Wogóle to dobrze wiedzieć, że LiteOn jest tak bardzo wypromowany. Reklam w TV nie widziałem, a na półkach sklepowych znajduje się jak inne napędy :blee:

rybas 30.01.2003 21:49

Cytat:

Widze że mamy w naszym gronie znawcę markowych win ^_^

Krzycho83 30.01.2003 21:38

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
...podobnie jak Byk, czy Ameryka - takie jabole ze sklepu 24h po 3 zł, których używanie na dłuższą metę może skończyć się uszczerbkiem na zdrowiu :blee:
Widze że mamy w naszym gronie znawcę markowych win ^_^

rybas 30.01.2003 21:30

... z drugiej strony, po dłuższym przemyśleniu moge zgodzić się z przedmówcami podsumowując: LiteOn jest dobry bo tani i tani bo dobry...

andrzejj9 30.01.2003 21:06

Cytat:

rybas napisa***322;(a)
Brawo brawo, z takim rozumowaniem to tylko Ci powodzenia w życiu życzyć, kilka dni temu czytałem że TDK to oem Plextora itp. itd... Osobiście uważam że to są bzdury marketingowe, a użytkownicy super zaj...tych lajtonów tak sie pocieszają. Być może jest w tym mała ksztyna prawdy, ale należy jeszcze pamiętać o firmware, czy może też każda firma kupuje od innej???
No coz. Kazdy moze miec swoja opinie. Ja Ci tylko powiem, ze Lite-ona 48x12x48x mam od okolo dwoch miesiecy i jestem z niego naprawde zadowolony. Moge go spokojnie polecic.

Martin_TP 30.01.2003 21:05

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)

a yamaha - coz - wlasnie sie wycofala z rynku nagrywarek :)

A to przeciez nie znaczy ze nie nalezy jej kupic. Jak dla mnie to sprzet duzo lepszy od LiteONa.. a cena teraz jest cholernie zachecajaca. Mam juz Plexa 4824 ale nie moglem sie oprzec i zamawiam wlasnie yamahe f1, do palenia audio bedzie wysmienita, lepszego napedu nie ma :)

rybas 30.01.2003 20:51

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
po tym co napisales powinienes schowac leb w piasek i go nie wyjmowac az do zgonu

nagrywarki TDK to LiteOny... - niespodzianka?
czego OEMem sa asus'y nie pamietam - ale to tez jest 'malowana' marka...
plextor jest przereklamowanym gniotem ktory ciagle i nieustannie korekcje bledow ma taka ze latwej te bity wiaderkami nosic niz ufac ze plex zrzuci cos dobrze

polecam jednak iteona/LG - tanie to i dziala - ew. Traxdate (oem liteona - ale z wlasnymi przerobkami)...

-Sid-The-Rat=> 30.01.2003 20:18

po tym co napisales powinienes schowac leb w piasek i go nie wyjmowac az do zgonu

nagrywarki TDK to LiteOny... - niespodzianka?
czego OEMem sa asus'y nie pamietam - ale to tez jest 'malowana' marka...
plextor jest przereklamowanym gniotem ktory ciagle i nieustannie korekcje bledow ma taka ze latwej te bity wiaderkami nosic niz ufac ze plex zrzuci cos dobrze

polecam jednak iteona/LG - tanie to i dziala - ew. Traxdate (oem liteona - ale z wlasnymi przerobkami)...

rybas 30.01.2003 19:53

Witam!

Ja Lite-Ona nie polecam, to przeciez najgorsza firma na rynku urządzeń optycznych, powstała z czterech podupadających. Polecam (uznane marki) TDK, Asus, Yamaha, albo jak masz kase to Plextor.

Krzycho83 30.01.2003 16:02

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
Poczytaj newsy na glownej i bierz Liteona :)
i mówi to ktoś, kto jedzie na sprzęcie LG ??? ??? ??? Czy może jest w tym zawarta jakaś aluzja ??? :P

/||\aster 30.01.2003 15:57

Poczytaj newsy na glownej i bierz Liteona :)

Pawel_k 30.01.2003 15:06

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
Ja polecam Liteona 48x
Dobry
Szybki
Omija pop. zabezpieczenia
Tani
;)

Cytat:

Podobnie jak przedmówca polecam Litka. A dlaczego??? o tym pisano już wiele razy ;)
popieram przedmowcow - bierz litka 8)

Krzycho83 30.01.2003 14:46

Podobnie jak przedmówca polecam Litka. A dlaczego??? o tym pisano już wiele razy ;)

tomgoo 30.01.2003 13:07

Ja polecam Liteona 48x
Dobry
Szybki
Omija pop. zabezpieczenia
Tani
;)

mardonm 30.01.2003 12:51

... Czasami zdarza mi się kopiować oryyginalne plytki z zabezpieczeniami ... ale rzadko ... a co do nagrywania i kopiowania to sporo tego sporo ... i walsnie takiej nagrywarki potrzebuję! Doradzajcie PLEASE :-)

Bidi 30.01.2003 12:43

hello.
to zalezy co chcesz palic jesli duzo kopii bezpieczenstwa:)) to liteon jest niezly ale glosny, asus raczej do wypalania danych niz kopiowania - takie jest moje zdanie, ja osobiscie polecilbym ci teaca cdw540E , mam go i jej super pali tylko 40 x ale jest to sprzet bardzo trwaly i nawet ci ktorzy nie przepadaja za teacem musza przyznac mi racje, podobno model 48x nie jest tak rewelacyjny wiec z nim ostroznie choc to wiem tylko ze slyszenia, ah teac cdw540E kosztuje ok 330 zeta wiec cena nie jest zbyt wygurowana

SEBAW 30.01.2003 10:40

Re: :-(

Cytat:

mardonm napisa***322;(a)
... a jaki model bys mi polecił ??
Jeżeli Liteona to 48x, a co do Asusa to 52x. (ale ty wybierasz)

mardonm 30.01.2003 10:31

:-(

... a jaki model bys mi polecił ??

SEBAW 30.01.2003 10:28

Re: Jaką kupić nagryware ?!?

Cytat:

mardonm napisa***322;(a)
Cześć. Wlaśnie padła mi nagrywarka LG 15 po gwarancji (( i nie wiem czy mi sie oplaci ja serwisować. Dlatego chciałbym się dowiedzieć od czytelników tego FORUM jaką nagrywarkę mogłbym zakupić? Oczywiście nie chodzi mi o te z górnej półki ... rzecz jasna tylko o jakąs taką... wiecie.

Ja na twoim miejscu kupiłbym nowy napęd, niż zanosił LG do serwisu. Ja polecam Liteona lub Asusa.

mardonm 30.01.2003 10:22

Jaką kupić nagryware ?!?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:57.