![]() |
Kupujcie Athlony Xp 1700+ !!
Najlepsze serie to JIUHB lub JIUCB oraz JIUGB...OCZYWIŚCIE stepping B0 i tylko wersje z 51,52 TYGODNIA 2002 ROKU !! szatańsko się kręcą ze 1700+ można 2600+ osiągnąć. Takiego sprzętuu od czasu CELERONA 300A nie było ! naprawdę polecam!8)
|
Oj gołąb, gołąb - mało masz problemów. Na ilu forach jesteś ze swoimi problemami? 8)
|
Re: Kupujcie Athlony Xp 1700+ !!
Cytat:
|
Cytat:
|
hhmm a ile kosztowalby zakup juz podkreconego proca u ciebie ? pytam serio
|
Cytat:
|
co???
czyzby w amd cos sie zmienilo przeciez zawsze trzeba bylo mostki ciac i laczyc samemu zeby byl podkrecony - podkrecanie na plycie (ww biosie) nic nie dawalo |
Cytat:
|
zalewasz jisas gdzie jak cholera na gielde chyba bede musial w niedziele skoczyc
hmm ciekawe czy w prolinie mi pozwola na wybieranie sposrod prockow |
Cytat:
po co ciąć mostki jeśli płyta wspiera oc / jesli niewspiera to się tnie jedne a jak wspiera to się łączy inne aby odblokowac mozliwość sterowania mnożnikiem proca za pomocą płyty glownej / BTW ja tam zamiast wysokego mniżnika oprzy sztandardowych fsb wolę miec wysokie fsb /zawsze to caly blaszak chodzi znacznie wydajniej / pozdro |
Ale mam beret w mojej płycie GA-7VA niema opcjii zmiany mnożnika !!!!!:buu: :buu: :buu: ale fsb jest co jeden MHZ .....tyle dobrze..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
P.S. Od roku mam Athlona 1700+ (w starej technologii) na płycie która ma wszystko do podkręcania (sl75drv4). Jakoś jeszcze nie ciągnie mnie do podkręcania mimo iz teoretycznie jestem do tego przygotowany. Zapewne przyjdzie ten moment, tak jak w poprzednik kompie (PIII450) iż uznam że coś jest za wolno i odstaję wyraźnie od czołówki i zacznę go kręcić. Ale nie odbieraj mnie źle i pisz jak najwięcej. Powodzenia. 8) |
a czym to chłodzić wtedy ???
|
Smierdzi mi to sciema, chyba musiales wodne chlodzenie zastosowac.
|
Cytat:
|
Cytat:
nalepiej zimnym browarem :D |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
odkopuje temat bo zdaje sie ze mam takiego antka 8)
ponizej scren z wcpuid i pcprobe - dodam iz za chlodzenie robi mi kilo miedzi z wiatrakiem wyregulowanym (by q-fan)na 5000obr :cool: ludzie zyc nie umierac :jezyk: a napiecie jest ofkorz 1.7 :) |
Cytat:
A co z Epox`em... a na tego Athlonka to chyba sie skusze... ;p |
Cytat:
Mam 10,5x205 co daje okolo 2155 na napieciu 1,575v :) i co ty na to Druss :). Ale to nie ostatnie moje slowo musze zalozyc radyjko na SB i bedzie wiecej fsb, patent z mlotkiem mi ktos podrzucil bo sie nie miesci radyjko z NB na SB w 8rda+ |
A tak na marginesie za ile moge sprzedac Athlona 1,2ghz z wentylem
w idealnym stanie... nigdy nie krecony, nie przegrzewany (moj komp chodzil zazwyczaj tylko w dzien, nie zostawialem go wlaczonego na noc)?? Ewentulanie gratis dorzuce paste slilikonowa... ;p |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
A tu zdjatko. Napiecie jak wczesniej wspomnialem to 1,575 nie chce nadwyrezac mojego skarbu :)
|
Cytat:
p.s. porobowales dac swojemu antkowi wiekszy mnoznik ??? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.ocinside.de/index_e.html |
Cytat:
nie wiem czy juz mowilem ze na 170mhz mi robil restarty takze wrocilem na sabilne 166mhz :) |
Cytat:
A że jest po angielsku, mój angielski jest taki sam jak twój, ale koledzy pomogli :D Cytat:
A jakie masz temperatury? Ja też nie zostałem na tych ustawieniach, wróciłem do 166MHz, chodziło tylko o to, żeby sprawdzić ile można. Testowałem przy odłączonych peryferiach, więc nie wiem jak zachowywałaby się nagrywarka i inne. |
Cytat:
Cytat:
|
Pamieci to podstawa moje chodza w trybie dual ddr na 205mhz przy ustawieniach 4-3-3-2.0 na napieciu 2,77v. Sa to Twinmos DDR333 na M-tecach 6ns, to znaczy ida dalej :) ale cos z dzwiekiem mi sie kaszani i musze zamontowac radiator na SB.
|
Cytat:
|
Cytat:
Widze ze qrwa juz nikt mnie nie lubi... dzieki!! Sam sobie odpowiem... jakos za 200zl mozesz go puscic!! (( (( (( |
Cytat:
Looknij tutaj http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=12647570 Myślę, że możesz wyciągnąć więcej (zwłaszcza z wentylatorem). Proce na magistrali 200MHz to chodliwy towar jak ktoś chce zmodernizować kompa nie wymieniając płyty. Zobacz ilu gostków się o to bije :boks: Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=12358659 Pozdrawiam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:59. |