Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   techniawka rulezzzz!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/techniawka-rulezzzz-16348/)

shyja 09.02.2003 15:32

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)

pozdrawiam reszte muzykalnej braci - tych ciut przygluchych tez - grunt przeciez w tym ze TWOJA muza ma poprawiac humor i to TOBIE a nie innym [/B]
Dzięki za pozdrowienia, choć nie uważam żebym był jakiś przygłuchy (no może troshke dziś bo całą noc miałem słuchawki na uszach), ale BTW masz racje, każdy słucha to co lubi, mi się na przykład ostatnio spodobała ta nutka którą zrobiła A.M. Jepek z jakimś "ciężkim" zespołem nie pamiętam jego nazwy, ale tytuł nutka ma "Dziś mnie kochasz.." czy coś w tym stylu, co doprowadziło mnie do wniosku, że jednak nie mam z góry ustalonego gatunku muzycznego; ale i tak 98% muzy której słucham to muza klubowa.

-Sid-The-Rat=> 09.02.2003 07:29

madry ten twoj kolega...
mysle to samo - ale mnie obrzydzenie wielkie bieze jak mam syntezator obslugiwac (choc niestety zdazalo sie to...)

jak teraz napisze ze slucham dobrej muzyki bez podzialu na gatunki - to zostanie to uznane za wycofanie sie tylknymi drzwiami... coz - ale i tak tak napisze
:)

bo w konuc co wspolnego ma ze soba KIng Crimson, aperfect circle, tom waits i anathema?

pozdrawiam reszte muzykalnej braci - tych ciut przygluchych tez - grunt przeciez w tym ze TWOJA muza ma poprawiac humor i to TOBIE a nie innym

pepperman 09.02.2003 05:20

Cytat:

Sid_The_Rat napisal(a)
...lubie metal, nie trawie muzyki w ktorej jest bit i nic wiecej - jestem muzykiem, wyksztalcenie (czesciowe niestety) odebralem i wiem ze przy wiekszosc utworow techno kompozytorzey (a potem DJe) sie nie napracowali...
mam kolege, ktory tez przechodzil edukacje muzyczna i kiedys powiedzial takie zdanie ;) "leje na muzyke, ktora moglbym zrobic i zagrac tysiac razy lepiej niz Ci goscie" (przynajmniej cos w tym stylu)... podzielam jego zdanie i dlatego nie przepadam za techno. za hip hopem tez. przynajmniej jesli chodzi o te polska miernote. bawia mnie te dzieciaki, ktorym oczy blyszcza sie na mysl o ich ukochanych bandach. dlaczego? troche inaczej to wyglada jak zna sie niektorych ludzi z tych "topowych" bandow. jezeli chodzi o hip hop to cenie sobie tylko francuski i hiszpanskojezyczny. a tak napradwe to raczej trzymam sie ciezszych i bardziej undergroundowych klimatow, ale ogolnie lubie po prostu dobra muzyke bez szufladkowania.

shyja 09.02.2003 02:23

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
part2 (2/2)
ostatnia ;)

ooooo to jest dobre!! :D

brzuszki 08.02.2003 22:32

Muzyka Ericha Zana -the best:jupi:

Krzycho83 08.02.2003 22:30

Cytat:

mati1700 napisa***322;(a)
A mzoe znacie jakies stronki na których śa tytuły najlepszych kawałków trance.Nie wiem co mam sciagać :(
Na stronkach osiołka dużo tego leży tyle że głównie składanki. Jeśli korzystasz tego progsa, to mogę podrzucić Ci kilka adresów.:)

mati1700 08.02.2003 22:26

A mzoe znacie jakies stronki na których śa tytuły najlepszych kawałków trance.Nie wiem co mam sciagać :(

Krzycho83 08.02.2003 22:14

Cytat:

Adik napisa***322;(a)
podałem to jako przykład- skoro "niektórzy" się nie szczypią i mówią o różnych stylach co o nich myślą, to czemu ja mam sobie żałować...???
Chodziło mi o to, że zaprzeczasz sam sobie :P

Adik 08.02.2003 22:04

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
No właśnie widać, że potrafisz uszanować 'cudzą opinię' nie próbując nikogo obrażać.
podałem to jako przykład- skoro "niektórzy" się nie szczypią i mówią o różnych stylach co o nich myślą, to czemu ja mam sobie żałować...???

Krzycho83 08.02.2003 21:35

Cytat:

Adik napisa***322;(a)
nie pisze ze to jest do niczego itd"- ja mam swoje zdanie o techno, metalu, i innych takich "stylach" i nie pisze, ze techno to gówno (chociaż tak jest :wsciekly: ) - potrafie uszanować (moim zdaniem) cudzą opinię
No właśnie widać, że potrafisz uszanować 'cudzą opinię' nie próbując nikogo obrażać.

Adik 08.02.2003 20:33

ok- nie chcialem sie juz wtracac, ale chyba jednak dopowiem jeszcze cos od siebie- ludzie- szanujmy sie- kazdy ma swoje zdanie i to jest jego prawo- dokladnie tak, jak murt napisal- "Ja nie lubie (byc moze nie rozumiem) innych stylow ale nie pisze ze to jest do niczego itd"- ja mam swoje zdanie o techno, metalu, i innych takich "stylach" i nie pisze, ze techno to gówno (chociaż tak jest :wsciekly: ) - potrafie uszanować (moim zdaniem) cudzą opinię

to tyle z mojej strony na ten temat :klotnia:

aaaaaa- zapomniałbym- :piwo: dla murt'a za podobne zdanie :spoko:

ZbigNieff 08.02.2003 19:29

Stary kazdy ma swoje zdanie a ja mam akurat takie!!!! :cisza:

murt 08.02.2003 19:23

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)

Hip-Hop odpada calkowicie (do niczego sie nie nadaje)
Moje zdanie jest takie ale nie bijcie mnie za to ze tak napisalem!! :D 8)

Wiesz co nie pisz takich rzeczy jesli nie rozumiesz tej muzyki. To naprawde wkurza (( Ja nie lubie (byc moze nie rozumiem) innych stylow ale nie pisze ze to jest do niczego itd. Jezeli czegos nie rozumiemy to nie piszmy bzdor bo mozemy kogos mocno urazic i wkurzyc tak jak mnie w tej chwili :-o :wsciekly: :klnie: Mysle ze dyskusje na tym powinnismy zakonczyc. Ja przynajmniej nie wejde juz do tego topicu zeby sie nie denrwowac.
P.S. ZbigNieff - nie zamierzam nikogo bic za swoje zdanie ale czasami uwazajmy co piszemy.

Krzycho83 08.02.2003 18:11

Witam!

Słucham techno ale z dresami na szczęście nie mam nic wspólnego :P Lubię też słuchać muzyki, która jest jak najmniej powiązana z komercją, czyli taka, która nie jest poskładana z wielu innych kawałków, które są oklepane od dawna (żadne tam densiki itp. :D ) A co do starszych ludzi ode mnie, to już wielokrotnie widywałem facetów dobrze po 30 na imprezkach techno (nie dyskotekach :P ), którzy potrafili dobrze się bawić. Wogóle to są ludzie, którzy potrafią się bawić przy wszystkim co im puszczą, ale przeważnie pod dużym wpływem alkoholu itp. ;) Ale tacy to z prawdziwym techno nie mają za wiele wspólnego :)

Y@nkee_PL 08.02.2003 14:01

Ilość załączników: 1
part2 (2/2)
ostatnia ;)

Y@nkee_PL 08.02.2003 13:59

Ilość załączników: 1
a ja mam tu fuzje Techno i Rocka, czadowy kawalek
jak chcecie to sciagajcie
kawalek jest w mp3Pro (32 kbps, zeby to mialo sensowny rozmiar)
bedzie potrzebna odpowiednia wtyka do winampa
mp3PROAudioDecoder for Winamp

part1 (1/2)

ZbigNieff 08.02.2003 13:41

Moze ujmijmy to tak!!

TECHNO do samochodu i na dyske!!
METAL do sluchania w domu (moze byc na dyske, u mnie jest club dla metalowcow)
ROCK i SOUL dla relaxu
Hip-Hop odpada calkowicie (do niczego sie nie nadaje)
Reszta muzy ..... to juz wasz wybor co z tym zrobicie ;p

Moje zdanie jest takie ale nie bijcie mnie za to ze tak napisalem!! :D 8)

Plemnik 08.02.2003 13:31

Cytat:

shyja napisa***322;(a)
Tyyyyyy ................ hehehe. JOKE
Myśle, że nie za bardzo wiesz o czym mówisz (zwłaszcza to umc.....), wyrażasz zdanie na temat tej muzyki nie mając pojęcia czym ona jest, opierasz się wyłącznie na stereotypach. Swoją drogą ze wszystkiego się wyrasta a gusta muzyczne prawie zawsze degradują się do disco-polo :( :blee: A co do disco... bo coś tam o nim wspominałeś raczej w negatywnym znaczeniu to ja nie widze nic przeciwko tej muzyce, oczywiście mam na myśli dzisiejsze disco klubowe; disco XXI wieku :)

no zaraz - to 'umc umc' tez jest zaliczane do techno prawda? Ale nigdzie nie twierdze ze to jedyny rodzaj techno.

Ja wiem czy ze wszystkiego sie wyrasta? Chodzilo mi o to ze mozna spotkac 50-60 letnich rockmanow a juz o takich disc-man trudno a to tez przeciez byla bardzo popularna muza. I nie sugerowalem ze techno wyroslo z disco bo tak chyba zrozumieliscie - porownalem tylko zjawisko popularnosci(nie oceniam disco negatywnie tylko jako muzyke popularna tak jak znaczna czesc techno - ale nie jego calosc).

Koncze bo niebezpiecznie zbaczamy w strone a ja slucham tego i to jest najlepsze i rulez hehehe.
Pozdrawiam i zycze przyjemnosci ze sluchania swojej kochanej muzy ;-))

Plemnik 08.02.2003 13:21

O wlasnie... dzieki Sid napisales to co ja chcialem napisac i ja juz tego robic nie musze hehe.

Wpadlem w pulapke pewnego rodzaju zbytniego lenistwa wypowiedzi - oczywiscie nie chcialem generalizowac, jasne ze i wsrod techno wykonawcow sa prawdziwe talenty. Moje uogolnienie wzielo sie stad ze wiekszosc fanow techno to wlasnie milosnicy jego najprostszej formy - trudno temu zaprzeczyc prawda. Cos to musi oznaczac ze jest to muzyka mocno laczona ze srodowiskiem dresow (czyli niespecjalnie wyrobionych delikatnie mowiac odbiorcow). Ale jeszcze raz - jasne jest dla mnie to ze nie dotyczy to kazdego utwory i wykonawcy. Co wiecej - przyznam ze nie mam wielkiej wiedzy o techno - jeden kolega probowal mnie na nie nawrocic i faktycznie pokazal mi obszary tej muzyki w ktorej sluchac to cos - tyle ze ta muzyka ktora pokazal nie miala nic wspolnego z setkami uderzen na minute a o czyms takim wspomnial kolega. Byly to wysmakowane, dosc wolne i klimatyczne utwory.

Moj kumpel (a wlasciwie to siory ale to nie istotne) ma taki klubik w ktorym kiedys zrobilismy sobie jaja z ludzi - dwie godziny pracy na jego Amisi (chyba) 4000 pozwolilo nam stworzyc muze przy ktorej techno fani bawili sie pol nocy - a my mielismy niezla polewke - ani on ani ja nie mamy a) wyksztalcenia muzycznego b) talentu c) nawet zamilowania do tej muzyki a i tak udalo nam sie stworzyc muze ktora zyskala uznanie tych 'znawcow techno'. Wystarczyla prosta zasada - wolno-szybko wolno-szybko i prostacki refrenik na syntezatorku (najczesciej zreszta wyciety z czegos innego) po ktorym nastepowalo bum bum bum....

Moja poprzednia wypowiedz mogla byc zrozumiana jak deprecjowanie wartosci tej muzy a nie o to chodzi - twierdzilem tylko i twierdze ze przez swoja 'powszechnosc' i fakt latwosci tworzenia (zeby nagrac nawet slaby kawalek powiedzmy rockowy trzeba miec kilku ludzi wiedzacych co robic z instrumentami - w techno wystarczy minimum checi i komp) glowny nurt / ten najbardziej slyszalny / to masowka robiona hurtem...

Pozdrawiam i licze ze juz wyjasnilem o co mi szlo.

BTW Sid nie ma co grozic zamkniecie topica kiedy nikt nikogo nie obraza choc faktycznie dyskusja jest bezcelowa w kontekscie co sie komu podoba - dlatego mowilem o czym innym - wartosci muzyki w sensie jej zywotnosci i przekazywania czegos dalej.

-Sid-The-Rat=> 08.02.2003 12:00

dla kogos kto choc raz naglasnial koncert sprzed dj'ow jest oczywistoscia :) ale to nic nie znaczy

jak zwykle generalizowalem - wiem ze sa technicy (jak to odmienic?) sorry muzycy grajacy techno z wyzszym i trudnym wyksztalceniem (inzynier dzwiku to a) swiadectwo OGROMNEGO 'czucia' muzyki b) pewna kasa w zawodzie) - to ejst oczywiste - jest tez naturalnie na odwrot - sa solisci w wielkich filcharmoniach ktorzy sa zupelnymi samoukami

oki - sprecyzuje swoja wypowiedz - chodzi mi o to ze wiekszosc (niestety) muzyki techno to nic innego niz chlam i kicz - bo biora sie za to ludzie ktorzy mysla za skoro tego tylke jest na swiecie i wszyscy to robia TO JA TEZ MOGE! i owszem - moga...
szkoda - bo sa utwory (techno i nie tylko) ktore mnie - zatwardzialamu rockmanowi sie podobaja - bo sa swiadectwem geniuszu i wielkiej wyobrazni
wielka szkoda tylko ze tona w powodzi - przepraszam - chaly...

chcialbym sie jakos z tej dyskuzji wycofac - bo z zasady nie lubie dyskutowac nie tylo 'z' gustami ale i o nich...

shyja 08.02.2003 11:52

Cytat:

Żeby dobrze grać na gitarze albo pianinie też nie koniecznie trzeba posiadać stosowne wykształcenie. Są różne talenty :P. A co DJ'ów to nikt przypadkowy z podwórka nim nie zostaje. To są także lata praktyki jeśli się chce coś osiągnąć. Obsługa całego sprzętu też nie jest taka łatwa i prosta (nie mówie tu o puszczaniu muzyki z wieży na dyskotekach ^_^ ).

Dokładnie!!! Zgadzam się z przedmówcą, jak kiedyś zobaczyłem ten cały sprzęt DJa to mi kopara na ziemię opadła. Nie wiedziałem co do czego służy.

BTW: Muzycy z zespołu Brooklyn Bounce mają pełne wykształcenie muzyczne i tytuły Inżynier dźwięku. :)

Krzycho83 08.02.2003 11:47

Cytat:

a co do DJ'ow - coz - nie chcialem generalizowac - ale jest to generalnie sztuka nei wymagajaca wyksztalcenia (choc talentu juz owszem - jesli mowimy coagle o sztuce a nie kiczu) - to o to mi chodzilo - sorki za generalizacje
i problem lezy w tym ze powszechnosc srodkow do robienia techniawy (nie trzeba sie przy tym 2 lata uczyc obslugiwac gitare czy pianino) i latwosc kreacji rodzi ZALEW chlamu - co niszczy skutecznie te nienajgorsza moim zdaniem muzyke - industrial wogole jest calkiem dobry chocby jako podlkad do nauki :)

Żeby dobrze grać na gitarze albo pianinie też nie koniecznie trzeba posiadać stosowne wykształcenie. Są różne talenty :P. A co DJ'ów to nikt przypadkowy z podwórka nim nie zostaje. To są także lata praktyki jeśli się chce coś osiągnąć. Obsługa całego sprzętu też nie jest taka łatwa i prosta (nie mówie tu o puszczaniu muzyki z wieży na dyskotekach ^_^ ).

shyja 08.02.2003 11:30

Cytat:

to taka mala grozba zeby - kulturalna istotnie - dyskusja nie zeszla na poziom:
a: techno rullllezzz
b: techno sucks, metal ruuuule!
c: techno, metal suck, hiphor maaaan rulezezezez!
d: you guys suck - trance rules
a,b,c: yu 'd' suck'a, f**** * ** *** ** **** *** !
d: your mom'a was *** ** ***** ***! ***! and you ***** *** *****!
moderator: guys, you all suck, but you still can't understand that...'
a,b,c,d: kill the mod!!!!!!!!!!!!!!!!!
mod: ban a,b,c,d :D

zbieznosc przypadkowa - podobna dyskusja miala kiedys miejsce na forum modu True Combat - chodzilo o 'favourite gun'...

Hehe, ale łach :D Niezła polewka, chciałbym zobaczyć taką dyskusję, bo jeżeli ślą takie texty to rzeczywiście jest z nimi coś nie tak, ja jak na razie niczego takiego niezauważyłem, a jeżeli coś takiego będzie to osobiście poprosze Cię o zamknięcie jej.

-Sid-The-Rat=> 08.02.2003 11:24

to taka mala grozba zeby - kulturalna istotnie - dyskusja nie zeszla na poziom:
a: techno rullllezzz
b: techno sucks, metal ruuuule!
c: techno, metal suck, hiphor maaaan rulezezezez!
d: you guys suck - trance rules
a,b,c: yu 'd' suck'a, f**** * ** *** ** **** *** !
d: your mom'a was *** ** ***** ***! ***! and you ***** *** *****!
moderator: guys, you all suck, but you still can't understand that...'
a,b,c,d: kill the mod!!!!!!!!!!!!!!!!!
mod: ban a,b,c,d :D

zbieznosc przypadkowa - podobna dyskusja miala kiedys miejsce na forum modu True Combat - chodzilo o 'favourite gun'...

a co do DJ'ow - coz - nie chcialem generalizowac - ale jest to generalnie sztuka nei wymagajaca wyksztalcenia (choc talentu juz owszem - jesli mowimy coagle o sztuce a nie kiczu) - to o to mi chodzilo - sorki za generalizacje
i problem lezy w tym ze powszechnosc srodkow do robienia techniawy (nie trzeba sie przy tym 2 lata uczyc obslugiwac gitare czy pianino) i latwosc kreacji rodzi ZALEW chlamu - co niszczy skutecznie te nienajgorsza moim zdaniem muzyke - industrial wogole jest calkiem dobry chocby jako podlkad do nauki :)

shyja 08.02.2003 11:19

[QUOTE]-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]zaraz zamkne ten temat i go wywale na maledivy bo:

lubie metal, nie trawie muzyki w ktorej jest bit i nic wiecej - jestem muzykiem, wyksztalcenie (czesciowe niestety) odebralem i wiem ze przy wiekszosc utworow techno kompozytorzey (a potem DJe) sie nie napracowali (i znam rowniez tem XXI muzik - bo w klubie za barmana robilem :()

Że o gustach sie nie dyskutuje to wiedział już Kartezjusz, to zdaje się on pierwszy powiedział: "De gustibae non disputantum" :), a co do kompozytorów czyli Dji muzyki Techno też nie masz racji bo znam trzech i wiem, że jednak sie muszą troche napracować, i nie mówie tu o remiksach ale o nowej nucie.

Nie wiem dlaczego chcesz zamknąć dyskusje skoro panuje tu pewna kultura :D

-Sid-The-Rat=> 08.02.2003 09:02

zaraz zamkne ten temat i go wywale na maledivy bo:

a) dyskusja przupomina wojne amd vs intel
b) o gustach sie nei dyskutuje - a juz klotnie na ten temat uwazam za wybutny brak dojzalosci i paru innych elementow
c) wydaje mi sie ze niektorzy dyskutanci nie poznali dobrze tego co krytykuja
zart) lubie metal, nie trawie muzyki w ktorej jest bit i nic wiecej - jestem muzykiem, wyksztalcenie (czesciowe niestety) odebralem i wiem ze przy wiekszosc utworow techno kompozytorzey (a potem DJe) sie nie napracowali (i znam rowniez tem XXI muzik - bo w klubie za barmana robilem :()

wiec dzieci - spokoj prosze - pusccie sobie to co was relaksuje, uspokaja nerwy (jest cos takiego w techno? bo chill-out to raczej techniawkowego nie slyszalem) i wroccie do tematu - ale z glowa a nie emocjami

shyja 08.02.2003 03:42

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Nie chcialbym cie martwic ale twoja kochana muza to taka wspolczesna odmiana disco hehe... poczekaj dwadziescia lat - jak te wasze "super hiper umc umc umc bum bum bum" utwory dalej dadza sie sluchac to bedzie dowod ze cos w tym jest. Tak jak wlasnie klasyki rocka czy metalu... Obawiam sie jednak ze 'techniawka' to typowa muzyka z ktorej sie wyrasta - bez urazy oczywiscie. Heh juz czuje te lecace w moim kierunku obelgi itp heehehe

Tyyyyyy ................ hehehe. JOKE
Myśle, że nie za bardzo wiesz o czym mówisz (zwłaszcza to umc.....), wyrażasz zdanie na temat tej muzyki nie mając pojęcia czym ona jest, opierasz się wyłącznie na stereotypach. Swoją drogą ze wszystkiego się wyrasta a gusta muzyczne prawie zawsze degradują się do disco-polo :( :blee: A co do disco... bo coś tam o nim wspominałeś raczej w negatywnym znaczeniu to ja nie widze nic przeciwko tej muzyce, oczywiście mam na myśli dzisiejsze disco klubowe; disco XXI wieku :)

Krzycho83 08.02.2003 02:58

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Nie chcialbym cie martwic ale twoja kochana muza to taka wspolczesna odmiana disco hehe... poczekaj dwadziescia lat - jak te wasze "super hiper umc umc umc bum bum bum" utwory dalej dadza sie sluchac to bedzie dowod ze cos w tym jest. Tak jak wlasnie klasyki rocka czy metalu... Obawiam sie jednak ze 'techniawka' to typowa muzyka z ktorej sie wyrasta - bez urazy oczywiscie. Heh juz czuje te lecace w moim kierunku obelgi itp heehehe
Techno też ma swoją klasykę :P . Pierwsze utwory powstawały w latach '80, przetrwały tyle lat i od tamtej pory nastąpił ogromny rozwój, który trwa do dziś i ma ogromną rzeszę zwolenników ;)

Plemnik 08.02.2003 02:49

Cytat:

shyja napisa***322;(a)
Zazwyczaj jestem tolerancyjny, jeżeli chodzi o inne gusta muzyczne, le to już troche dla mnie za wiele :) jak można "nie trawić" takiej niezłej muzy, i nie mówie tu tylko o techno, mam na myśli też trance, house, drum 'n base i wogóle całą muzę klubową.

Metal...:blee: brr...

Krzycho83 08.02.2003 02:47

Cytat:

murt napisa***322;(a)
Dla relaksu to ja sobie codziennie slucham samochody na dwupasmowej ulicy ;) Najlepsze sa karetki oraz straz pozarna. :P Niestety/stety to przymus.
Ja za to jak załącze jakąś fajną techniawkę w aucie przy odpowiednim natężeniu dźwięku, to nie mam takiej przyjemności słuchania muzyki miasta :D

RAVENSHEART 08.02.2003 02:35

Cytat:

shyja napisa***322;(a)
Pasqdna muza ten Metal, ale nie to, że chce kogoś urazić, po prostu nie da sie słuchać czegoś takiego :blee:
Jest kilkanascie odmian metalu trzeba trafić na właściwa ,a wciągnie

(ja kiedyś absolutnie nie trawiłem,a teraz bardzo lubię-SZCZEGÓLNIE Z ELEMENTAMI OPEROWO-SYMFONICZNYMI LUB GOTYCKIMI) :)

murt 08.02.2003 01:53

Dla relaksu to ja sobie codziennie slucham samochody na dwupasmowej ulicy ;) Najlepsze sa karetki oraz straz pozarna. :P Niestety/stety to przymus.

Y@nkee_PL 08.02.2003 01:48

techno, techno i jeszcze raz techno (itp. czyli Dance, House, Trance... muza klubowa)
przy innej muzie nie wyobrazam sobie imprezki

ale jest jeszcze cos, lubie sobie pod wieczor posluchac muzyki filmowej, klasycznej (Howard Shore, James Newton Howard, Hans Zimmer, James Horner, John Williams, mam nadzieje ze to wszyscy)
a tak dla relaksu, polecam 8)

tomgoo 08.02.2003 01:47

Cytat:

murt napisa***322;(a)
Dokladnie. Jeszcze Rock i Soul. To mi do szczescia wystarcza :)
Dokładnie:)

murt 08.02.2003 01:29

Cytat:

Adik napisa***322;(a)
na przykład HIP-HOP :P
Dokladnie. Jeszcze Rock i Soul. To mi do szczescia wystarcza :)

Adik 08.02.2003 00:31

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
są inne style muzyczne:)

na przykład HIP-HOP :P

tomgoo 08.02.2003 00:18

Cytat:

shyja napisa***322;(a)
Zazwyczaj jestem tolerancyjny, jeżeli chodzi o inne gusta muzyczne, le to już troche dla mnie za wiele :) jak można "nie trawić" takiej niezłej muzy, i nie mówie tu tylko o techno, mam na myśli też trance, house, drum 'n base i wogóle całą muzę klubową.

Ja techno nie lubie....
Metalu zresztą też....
są inne style muzyczne:)

brzuszki 07.02.2003 21:27

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)
Kuźka Brothers.
Kuśka !
Pozdrawiam rabrbarowcuf:cisza:

murt 07.02.2003 17:26

Cytat:

shyja napisa***322;(a)
Pasqdna muza ten Metal, ale nie to, że chce kogoś urazić, po prostu nie da sie słuchać czegoś takiego :blee:
Podobnie uwazam:)

shyja 07.02.2003 17:23

Cytat:

murt napisa***322;(a)
???

murt 07.02.2003 17:17

Cytat:

shyja napisa***322;(a)

???

shyja 07.02.2003 17:14

murt 07.02.2003 17:00

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
A ja nie trawie techno:P
Ja tez nie. Rowniez nie trawie metalu ale juz w mniejszym stopniu.

tomgoo 07.02.2003 16:56

Cytat:

najwyrazniej jestes inno-zerny :D
Heh po prostu nie lubie tego typu muzy i już:)

Y@nkee_PL 07.02.2003 01:46

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
najwyrazniej jestes inno-zerny :D

tomgoo 07.02.2003 01:19

shyja 07.02.2003 01:00

Cytat:

DLA WSZYSTKICH CO SA

TECHNO RULEZ

ZAPRASZAM NA WWW.CYBERSTACJA.COM BARDZO CZESTO JEST TECHNO
WIEC ZNAJDZIECIE COS DLA SIEBIE!!

na radiu index też jest dość często techniawka, nie jestem pewien czy można ich słuchać przez neta, ale można zawsze sprawdzić (mi sie nie chce) www.index.pz.zgora.pl :)

ZbigNieff 07.02.2003 00:49

DLA WSZYSTKICH CO SA

TECHNO RULEZ

ZAPRASZAM NA WWW.CYBERSTACJA.COM BARDZO CZESTO JEST TECHNO
WIEC ZNAJDZIECIE COS DLA SIEBIE!!

Krzycho83 06.02.2003 01:50

Re: Re: techniawka rulezzzz!!!

Cytat:

michalsza napisa***322;(a)
2 DJs And One - I Engineer [DJ Neo Remix]
Kenny Takito - Moskito (Japanese Sunrise Mix)
Master Blaster - Hypnotic Tango (Klubbingman Remix)

te utwory to nie takie prawdziwe techno to wszystko TRANCE (ale spoko ja tesh lubię trance) [/B][/QUOTE]

Ja bym powiedział że raczej House bo Trance to raczej bez wokalu :P

shyja 06.02.2003 01:18

Cytat:

te utwory to nie takie prawdziwe techno to wszystko TRANCE (ale spoko ja tesh lubię trance) [/B][/QUOTE]

w zasadzie dla mnie cala muza klubowa o bicie bardzo szybkim jest techniawka :)

WhiteMan 06.02.2003 00:34

>>>>>>>>>>>TECHNO RULEZZ<<<<<<<<<<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>>TECHNO RULEZZ<<<<<<<<<<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>>TECHNO RULEZZ<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

mapsajm 06.02.2003 00:02

Cytat:

Chopin - etiuda rewolucyjna
Behemoth - decades of therion

to jest dopiero prawdziwe techno.

michalsza 05.02.2003 23:51

Re: techniawka rulezzzz!!!

Master Blaster - Hypnotic Tango (Klubbingman Remix) [/B][/QUOTE]

te utwory to nie takie prawdziwe techno to wszystko TRANCE (ale spoko ja tesh lubię trance)

Krzycho83 05.02.2003 16:02

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)
a ja tam wam mówię:
CHOPIN & METAL - to jet to!!!

Szedł sobie Szopen i bach :P ^_^

mapsajm 05.02.2003 15:19

a ja tam wam mówię:
CHOPIN & METAL - to jet to!!!

Laser 05.02.2003 11:59

Witam !

No to ja ze swojej strony dodam ;)

Drum'n Bass RULEZZ

ZbigNieff 05.02.2003 11:22

Cytat:

RAVENSHEART napisa***322;(a)
TECHNO do zabawy

ROCK&METAL do słuchania

Tak naprawdę "prawdziwa" muzyka skończyła sie na początku lat 90.:chytry: ;)
Teraz to często przeróbki i ponowne nagrywanie tych samych utworów w nowych (najcześciej beznadziejnych) wersjach.

Za moich czasów to była MUZYKA ^_^ :D ^_^ ;pROCK&METAL

Dobrze to ujales!!!
Techno do zabawy ewentualnie do samochodu .........

ROCK RULEZZzzzzzzz.....

przemas 05.02.2003 02:30

Cytat:

shyja napisa***322;(a)
Możliwe ale jak można sie dobrze bawić przy tak monotonnej muzyce???
a kto powiedział że HH to muzyka do zabawy? musiałbyś przyjść do nas do strasznego dworu na imprezkę to byś zobaczył przy czym sie bawimy.
pobawić się można nawet przy polskiej odmianie jugosławiańskiej [bodajże] muzyki turbo. a HH w moim mniemaniu nie nadaje się do tego. to jest muza do posłuchania. jest o jeden schodek wyżej.

ps
nigdy nie powiedziałem że słucham wyłacznie HH. po prostu lubię ten gatunek [a przynajmniej jego część]. "kinematografia" dla mnie to najlepsza polska płyta która ukazała się w sklepach. od tego zacząłem przygodę z tą muzyką i choć początkowo mój młodszy brat nie raz dostał opiernicz za to co przywlókł do domu. ale okazuje się że wystarczy trafić na dobry towar. nie wszstko da się słuchać. nie można generalizować. nie twierdzę że cały polski HH jest ok [a co jest na vivie nie mam pojęcia] ale HH będę bronił bo go lubię. bo dla mnie jest wartościowy.

/||\aster 05.02.2003 02:18

Cytat:

shyja napisa***322;(a)
Master hmmmm.... no nie wiem, chyba się z tobą nie zgodze co do komercji w dzisiejszej techniawce. Nie należy patrzeć na takie zespoły jak Brooklyn Bounce, bo to jest totalna komercja (chociaż bit mają mimo wszystko dobry), należy skerować swoje ucho w kierunku innych Dj, tych mało znanych, niestety nie mają oni siły przebicia i wychodzą zazwyczaj z jednym kawałkiem a potem gdzieś giną :)

Clubmasters - 3 polscy Dj'e, grają w klubie Protector w Głogowie k. Z.G. to są Dj, którzy mogą konkurować z Dj z zachodu :)

Zle przeczytales, chodzilo mi tylko o samego Aquagena ;)

RAVENSHEART 05.02.2003 02:16

TECHNO do zabawy

ROCK&METAL do słuchania

Tak naprawdę "prawdziwa" muzyka skończyła sie na początku lat 90.:chytry: ;)
Teraz to często przeróbki i ponowne nagrywanie tych samych utworów w nowych (najcześciej beznadziejnych) wersjach.

Za moich czasów to była MUZYKA ^_^ :D ^_^ ;pROCK&METAL

shyja 05.02.2003 02:07

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
Na poczatek chcialem powiedziec:
TECHNO RULEZ
Teraz do rzeczy, lubie nowe kawalki techno i tylko takich slucham glosniej :), ale ja preferuje utowry, z przed kilku lat sa o niebo lepsze od tych co teraz sa. Nie mowie ze teraz sa zle, ale kiedys (2-3 lata temu) techno bylo lepsze, nie mowcie ze mi sie znudzilo bo wcale tak nie jest. Uwielbiam starsze kawalki Aquagena, teraz to komercja, kiedys Aquagen mial w sobie to cos. Takze, lubie jeden utwor w wykonaniu Mr. X and Mr. Y ( Westbam to Y albo X nie pamietam) - Global Players ten utwor jest zaje**sty.
Szkoda, ze przypal glosniej poscic starsze kawalki, chociaz w tej wiosce i tak nie maja pojecia o tym rodzaju muzyki.

Co do HH to nie przeszkadza mi on, tez lubie czasami posluchac, ale nie moge za dlugo, nie wiem czemu.

Nie ma to jak rytmy Techno, Trance, House :)

GREETZ

Master hmmmm.... no nie wiem, chyba się z tobą nie zgodze co do komercji w dzisiejszej techniawce. Nie należy patrzeć na takie zespoły jak Brooklyn Bounce, bo to jest totalna komercja (chociaż bit mają mimo wszystko dobry), należy skerować swoje ucho w kierunku innych Dj, tych mało znanych, niestety nie mają oni siły przebicia i wychodzą zazwyczaj z jednym kawałkiem a potem gdzieś giną :)

Clubmasters - 3 polscy Dj'e, grają w klubie Protector w Głogowie k. Z.G. to są Dj, którzy mogą konkurować z Dj z zachodu :)

shyja 05.02.2003 02:01

Cytat:

Adik napisa***322;(a)
shyja - widać, ze nie słuchasz HH- to co piszesz, to sterotypy oparte na zasłyszanych kawałkach Liroy'a, czy Karramby (chyba, ze sie myle)- ten Hip-Hop o którym mówisz juz prawie odszedł- teraz tematami textów są zupełnie inne serawy- tak jak mówił kiedyś (daaaaaaaaawno temu) Tede- "polski HH pójdzie w kierunku ROZRYWKI", a nie nawijania jak to na świecie jest źle...

a co do tego rabarbaru, to jakoś mi sie zassać nie chce :( - jak plik się ściągnie, to ma 0 bajtów :(

Możliwe ale jak można sie dobrze bawić przy tak monotonnej muzyce??? Tego nie wiem, słyszalem troche kawałków tego nowego, jak mówisz, hip hopu na vivie i nadal nie za bardzo widze różnicy.

Krzycho83 05.02.2003 01:58

Everybody klaszczą w hands :D

Cała sala za******** ;p

/||\aster 05.02.2003 01:49

Teraz jade z koksem :)

Bawimy sie Everybody
:jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

mapsajm 05.02.2003 01:40

Kuźka Brothers.

/||\aster 05.02.2003 01:32

Na poczatek chcialem powiedziec:
TECHNO RULEZ
Teraz do rzeczy, lubie nowe kawalki techno i tylko takich slucham glosniej :), ale ja preferuje utowry, z przed kilku lat sa o niebo lepsze od tych co teraz sa. Nie mowie ze teraz sa zle, ale kiedys (2-3 lata temu) techno bylo lepsze, nie mowcie ze mi sie znudzilo bo wcale tak nie jest. Uwielbiam starsze kawalki Aquagena, teraz to komercja, kiedys Aquagen mial w sobie to cos. Takze, lubie jeden utwor w wykonaniu Mr. X and Mr. Y ( Westbam to Y albo X nie pamietam) - Global Players ten utwor jest zaje**sty.
Szkoda, ze przypal glosniej poscic starsze kawalki, chociaz w tej wiosce i tak nie maja pojecia o tym rodzaju muzyki.

Co do HH to nie przeszkadza mi on, tez lubie czasami posluchac, ale nie moge za dlugo, nie wiem czemu.

Nie ma to jak rytmy Techno, Trance, House :)

GREETZ

Krzycho83 05.02.2003 01:29

No ja też tak czasem mam, lubie przypomnieć coś sobie ale przeważnie mam to w zasięgu ręki na CD :P. Kiedyś ściągałem tyle muzy, że nienadążałem wszystkiego przesłuchać, dopiero po jakimś czasie odkrywałem fajne kawałki na dysku ^_^

Y@nkee_PL 05.02.2003 01:19

faktem jest, ze tej muzy sporo, ale tylko niektore kawalki zasluguja na dluzsza uwage :)
a jesli chodzi o starsze nieco nutki, to se wyobraz ze zassalem z netu Barthezz - On The Move i Aquagen - Lovemachine bo chcialem se poprostu posluchac ;)

Krzycho83 05.02.2003 01:14

Re: Re: Re: techniawka rulezzzz!!!

Cytat:

no i co z tego ze maja pol roku :P
ja dla przykladu lubie wrocic do kawalkow np. z roku 2000 ;)
w przypadku techno itp. dla mnie zawsze slowami prawdy beda: "Stare, ale jare" :jupi:

A ja właśnie odwrotnie. Cały czas wychodzi masa muzyki techno i coraz to fajniejsze kawałki. A lubie być na bieżąco ze wszystkimi nowościami, bo takie oklepane kawałki potrafią się znudzić. Chociaż też lubię sobie przypomnieć i odświeżyć wspomnienia ;)

Y@nkee_PL 05.02.2003 01:09

Cytat:

hmm...z tym że te utworki owszem świetne są, ale mająż dobrze ponad półroku :P (przynajmniej dwa pierwsze)
no i co z tego ze maja pol roku :P
ja dla przykladu lubie wrocic do kawalkow np. z roku 2000 ;)
w przypadku techno itp. dla mnie zawsze slowami prawdy beda: "Stare, ale jare" :jupi:

Krzycho83 05.02.2003 01:04

Re: techniawka rulezzzz!!!

Cytat:

shyja napisa***322;(a)

hmm...z tym że te utworki owszem świetne są, ale mająż dobrze ponad półroku :P (przynajmniej dwa pierwsze)

Esiek 05.02.2003 01:03

Dla mnie HH to największa kicha i jak juz wcześniej napisano:
Cytat:

Muzyka ludzi bez celu zagubionych w sobie i nie mających żadnych perspektyw.
Techniawa panuje!!!!!

przemas 05.02.2003 01:03

Cytat:

(..) O.S.T.R. - Kochana Polsko (..)
gratuluję dobrego wyboru. kawałek jest niesamowity. sama czołówka mojej playlisty :zeby:

Adik 05.02.2003 01:00

ok- rabarbar też może sobie troche poRULEZZZ'ować (ciekawe scrathe są na początku:P )

Y@nkee_PL 05.02.2003 00:57

Cytat:

To dopiero kiszka!! Nie nawidze tego!! Zwlaszcza polski HH jest do
bani!! Jesli chodzi o ameryke to Eminem z ta cala reszta takze
odpada!! Ludzie co sie z wami dzieje ta muzyka RUJNUJE psychicznie!!

Ale nie mowcie ze zaczelismy potyczke, tu poprostu wymieniamy sie
swoimi zdaniami a wy juz od razu szukacie czegos do wojny!! ;p

Ludzie niech LOOOOOZzzz bedzie z Wami ;p :D :D

popieram, oj popieram

a jest jeden kawalek z HH, ktory jest dla mnie do przetrawienia
mianowicie O.S.T.R. - Kochana Polsko i na tym Finito
sluchajac HH mozna tylko wpasc w jakas niepotrzebna depresje, czy zeswirowac :blee:
a trance i techno to muza zycia, przy tym mozna sie wyszalec ile dusza zapragnie, przy tym chce sie zyc :jupi:

przemas 05.02.2003 00:53

chlopaki no to pora na rabarbar. ściągajcie majonez już naprawił linka

Y@nkee_PL 05.02.2003 00:49

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
a ja polecam rabarbar

www.t3.ds.pwr.wroc.pl/~majonez/polecam.zip

to mp3 spakowana w rarze - sfx

cos ty spakowal, powietrze???
ten plik zajmuje zeroooooooo :cisza:

Adik 05.02.2003 00:48

shyja - widać, ze nie słuchasz HH- to co piszesz, to sterotypy oparte na zasłyszanych kawałkach Liroy'a, czy Karramby (chyba, ze sie myle)- ten Hip-Hop o którym mówisz juz prawie odszedł- teraz tematami textów są zupełnie inne serawy- tak jak mówił kiedyś (daaaaaaaaawno temu) Tede- "polski HH pójdzie w kierunku ROZRYWKI", a nie nawijania jak to na świecie jest źle...

a co do tego rabarbaru, to jakoś mi sie zassać nie chce :( - jak plik się ściągnie, to ma 0 bajtów :(

shyja 05.02.2003 00:48

Cytat:

A i tu mylicie sie oboje!!!!! Prawdziwy styl na terazniejszosc to

ROCK & METAL

Techno, odmiana muzyki elektronicznej spopularyzowana na przełomie lat 80. i 90. Charakteryzuje się szybkim rytmem (ok. 130 uderzeń na min) oraz zaskakującymi efektami brzmieniowymi uzyskiwanymi dzięki komputerowej obróbce dźwięku. Techno powstało w Detroit m.in. z elementów rocka progresywnego i muzyki funky.

:cisza:

GOLOMB 05.02.2003 00:46

Cytat:

shyja napisa***322;(a)
Adik a czymże jest hip-hop, przecież to najbardziej dołująca muza na ziemi ilekroć słysze jakiś kawałek gdziekolwiek to mam ochote wziąść żyletke i sie pociąć. Hip Hop pokazuje tylko te złe strony życia i przeważnie są to sceny z jakichś slumsów. A techniawka, trance, czy house to jest muzyka ludzi radosnych i zadowolonych z życia.
MAM TAKIE SAMO ZDANIE JAK YANKEE I SHYJA !

ZbigNieff 05.02.2003 00:46

Cytat:

Adik napisa***322;(a)
więc chwytajmy za miecze/bronie/słowa (:zeby: )

HIP-HOP Rulezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz(...)

To dopiero kiszka!! Nie nawidze tego!! Zwlaszcza polski HH jest do
bani!! Jesli chodzi o ameryke to Eminem z ta cala reszta takze
odpada!! Ludzie co sie z wami dzieje ta muzyka RUJNUJE psychicznie!!

Ale nie mowcie ze zaczelismy potyczke, tu poprostu wymieniamy sie
swoimi zdaniami a wy juz od razu szukacie czegos do wojny!! ;p

Ludzie niech LOOOOOZzzz bedzie z Wami ;p :D :D

przemas 05.02.2003 00:43

rabarbar rulez!! ale hip hop też lubię [bardziej niżli techno]

shyja 05.02.2003 00:43

Adik a czymże jest hip-hop, przecież to najbardziej dołująca muza na ziemi ilekroć słysze jakiś kawałek gdziekolwiek to mam ochote wziąść żyletke i sie pociąć. Hip Hop pokazuje tylko te złe strony życia i przeważnie są to sceny z jakichś slumsów. A techniawka, trance, czy house to jest muzyka ludzi radosnych i zadowolonych z życia.

Majonez 05.02.2003 00:39

a ja polecam rabarbar

www.t3.ds.pwr.wroc.pl/~majonez/polecam.zip

to mp3 spakowana w rarze - sfx

Adik 05.02.2003 00:38

więc chwytajmy za miecze/bronie/słowa (:zeby: )

HIP-HOP Rulezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

Y@nkee_PL 05.02.2003 00:37

HIP-HOP ???
:blee: a co to jest :blee:
jesli to jest to co widze czasami na Viva Polska, to powiem jedno:
"panstwu juz podziekujemy" :D

wole techniawke i trance :jupi: :piwo: :jupi: :piwo:

shyja 05.02.2003 00:36

Adik wlasnie rozpoczales kolejna potyczke w odwiecznym konflikcie miedzy techniawka a... Hip-Hopem (sic!)

hehe

ZbigNieff 05.02.2003 00:35

A i tu mylicie sie oboje!!!!! Prawdziwy styl na terazniejszosc to

ROCK & METAL

GOLOMB 05.02.2003 00:34

Cytat:

Adik napisa***322;(a)
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...- jakby Ci to powiedzieć- niestety, ale mylisz się ;)

jest tylko jeden prawdziwy styl i zwie się on HIP-HOP

:zeby::zeby::zeby::zeby::zeby::zeby::zeby::zeby::z eby:

nie ma to jak rozpętać kolejną wojnę...:chytry:

Muzyka ludzi bez celu zagubionych w sobie i nie mających żadnych perspektyw.

Adik 05.02.2003 00:33

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...- jakby Ci to powiedzieć- niestety, ale mylisz się ;)

jest tylko jeden prawdziwy styl i zwie się on HIP-HOP

:zeby::zeby::zeby::zeby::zeby::zeby::zeby::zeby:

nie ma to jak rozpętać kolejną wojnę...:chytry:

shyja 05.02.2003 00:22

techniawka rulezzzz!!!

Nie ma to jak pożądny i ostry bit!!! :))))
Muza przy której można sie dobrze zabawić i wyrwać niezłe dupcie na różnego rodzaju techno-party.
Ostatnio zauważyłem rosnącą popularność muzyki klubowej w Polsce. Tylko tak dalej :)))))

Poniżej zamieszczam kilka tytulów nutek które warto posłuchać. Ci, którzy również gustują w tego typu muzyce mogą zamiescić swoje typy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:11.