![]() |
już ją mam ||
|
Cytat:
Cytat:
|
Ghost in The Shell
Ktos oglądał może Ghost In The Shell Stan Alone Complex?
To Jest serial w tematyce Ghosta ale wydaje mi sie ze moze nawet lepszy na razie mam 12 odcinków jest naprawde fajny. Moze nawet lepszy od animatrixa ale ocene zostawiam ludzią którzy tak jak ja widzieli to i to |
wersja DVD wyciekla... przy odrobinie wysilku mozna ja zdobyc - dodatkow nie ma za duzo, polecam skolowanie 733mb ripa z 9 odcinkami - swietna jakosc, cudowna tresc
|
Cytat:
Pozdro;) |
@Blaze - czy sa moze gdzies dostepne czesci pozostale - nie kociecznie z hard sub'ami ale zeby były juz AVI /?
Aha p2p odpada :( |
Cytat:
|
trzafila mi sie ostatnio na DC DVDrip animatrixa - 9 odcinkow w 1 pliku - 1.5h dobrej zabawy dla fanow matrixa jaki M&A
|
Cytat:
A co do hardsubów to pewnie będą predzej czy później tylko pewnie nie z oficjalnych stron. Ale cóz ja na to poradzę. Znowu trzeba będzie siedzieć i szukać albo pożyczyć od kogoś DVD. |
Mam te 4 darmowe odcinki Animatrixa w wersji z polskim hard subem - bo plikow mov jakos specjalnie nie trawie :P Zastanawiam sie tylko nad jedna rzecza - czy ta edycja DVD to po prostu nie powiazane ze soba 9 krotkich filmow czy sa jakos powiazane (poprzez jakies specjalne przerywniki albo co)? W sumie to mam nadzieje, ze mozna to juz dostac w necie - szkoda tylko, ze pewnie nie bedzie wersji z hard subem tylko trzeba bedzie sobie napisy skolowac :P Bo koles co robil te hard suby pewnie nie bedzie sie bawil w tlumaczenie calosci...
|
Cytat:
Tego wałsie szukalem ! THX ! |
Thx Yankee, pokombinuje. :) ;)
|
Jakby ktoś chciał te darmowe odcinki, to są polskie hardsub'y w AVI
http://www.kawaii.pl/animatrix/the_s...e_part1_pl.zip http://www.kawaii.pl/animatrix/the_s...e_part2_pl.zip http://www.kawaii.pl/animatrix/program_pl.zip http://www.kawaii.pl/animatrix/detectivestory_pl.zip ładnie zrobione, ale duże 65-90mb |
Cytat:
ja robie to tak: za pomoca RAD Video Tools "wyciagam" tylko obraz, ktory kompresuje do DivX albo Xvid ;) natomiast sciezke dzwiekowa "wyciagam" za pomoca opcji Export... w odtwarzaczu QT, wybieram Sound to Wave, bez kompresji ;) Calosc potem zcalam w VirtualDub'ie, Video ustawiam na Direct stream copy, w Audio, wybieram WAV audio..., otwieram WAVa ktorego eksportowalem w QT, Full processing mode, kompresja to juz jak kto chce ;) teraz juz nie ma mowy o nie zsynchronizowanyum dzwiekiem :) |
Cytat:
|
do mnie przyszlo poczta... :) na dvd... choc jak popatrzylem na ripy jakie sa na sieci to poza tym ze moge to sobie na tele obejzec to roznicy nie ma - kreskowki sie swietnie kompresuja tymi nowymi divixami czy xvidami
|
Cytat:
|
Cytat:
kazda czesc jest wykonana inna technika, co samo w sobie jest rewelacyjnym pomyslem. polecam kazdemu, kto od czasu do czasu lubi wyslic swoje szare komorki...:chytry: |
Cytat:
no to fajnie :) Za jakies 2-3 tygodnie powinienem w koncu miec stale lacze wiec juz wiem, w jaki sposob je przetestuje ;) |
Cytat:
1. "The Final Flight of the Osiris" - scenariusz - bracia Wachowscy, reżyseria - Andy Jones to chyba było na TVN (niewiem bo nie oglądałem) a tam widnieje jako odcinek nr 1 ! |
Cytat:
|
musze przyznac iz mnie sie znacznie bardziej podobal ten Animatrix co byl na TVN niz te ktore sciagnalem w nocy... nie obejrzalem nawet wszystkich przyznam gdyz to niestety nie klimat dla mnie to co bylo w TVN to calkowicie co innego a przyznam iz myslalem ze jako takie bedzie podobienstwo... no coz mam poprostu dziwny gust :P
|
Cytat:
Poprostu SUPER!!! Nie moge sie doczekac nastepnych odcinkow i MATRIX-a 2 REAKTYWACJA. |
Cytat:
tak dokładnie to TO ! to nawet Xvid jest:) |
Cytat:
to chyba to :) |
Cytat:
pzdr |
Cytat:
|
a ja wlasnie skonczylem sciagac 4 odciniki animatrixa lacznie 560 mb :P ale obejrzem jutro to napiszemwrazenia teraz mi sie nie chce... (fajnie sie szybko sciagnely... :) )
|
Widzialem
wczoraj na TVN Animatrixa i rzeczywiscie bardzo dolujacy. Facet zegna sie ze swoja kobieta po czym w walce z maszynami gina... ardzo ladnie zrobione.
|
ja tez ogladalem na TVN dzis a raczej wczoraj ( bo juz 1 w nocy ;p ) animatrixa i nie wydaje mi sie andrzej9 aby to bylo to samo... choc pewnien nie jestem ale raczej to nie to samo...
|
Cytat:
uwaga - bylo swietnie ;) a pytanie to po pierwsze chce sie upewnic, ze to, o czym dyskutowaliscie w tym topicu nie mialo nic wspolnego z tym, co puscili w TVN a po drugie to czy takich animacji jest wiecej a jesli tak, to skad mozna je sciagnac? |
Po co ściągać dziś na TVN o 23.35 jest ANIMATRIX ostatni lot ozyrysa
Jeśli ktoś was poinformował wcześniej to sory ale nie czytałem całego topica :) |
Oj potrafia i to nie tylko w filmach. Wystarczy zagrac w jakas gierke z kraju kwitnacej wisni a odrazu widac kto tu rzadzi. Dla przykladu polecam FFX na ps2 ;)
|
tak - to mialobyc kino filozoficzne a nie sensacyjno rombankowe - dodanie do swiata matrixa tego co umknelo tworcom pierwszej czesci - glebi, wielkiej glebi...
a Japonczycy potrafia to zrobic |
Tez to ogladalem Sid. Sciagnolem sobie z netu :P DVDRipa na 2 CD i prawde powiedziawszy zawiodlem sie i to bardzo. Niebardzo wiem co o tym myslec, niby jest to takie uzupelnienie tych rzeczy ktore nie zastaly powiedziane w Matrixie ( np dokladnie jest przedstawione jak roboty dochodza do wladzy i jak wygladala wojna z nimi ) ale to tyle. Ani to nie jest jakies zachwycajace graficznie, muzyka tez przecietna, fabula hmmm... tu trzeba chyba kogos kto wczulby sie w ten klimat. Ja nie potrafilem. To trzeba zobaczyc samemu i ocenic. Moze gdybym obejrzal to kilka razy to cos by z tego bylo ale czy animatrix to mialo byc kino filozoficzno-psychologiczne ? Ciezko powiedziec czy mialo ale takie wlasnie jest.
|
stalem sie wlasnie bardzo szczesliwym posiadaczem pelnej wersji (9 odcinkowej) animatrixow - sa one nagrane na plyte dvd w swietnej jakosci w nastepujacej kolejnosci
flight of the osiris second renaisance - 1 second renaisance - 2 program a detective story beyond matriculated world record kid's story powiem jedno... to sa arcydziela niektore odcinki sa tak przygnebiajace ze nie polecam ogladania wszystkich jednym ciagiem |
Witam !
Nawiązując do wczesniejszego postu Yankiego: Info z www.film.wp.pl Detective Story - trzeci odcinek Animatrixa! 2003-04-07 10:11 Na oficjalnej stronie filmu Matrix pojawił się już trzeci odcinek serii Animatrix - cyklu krótkich filmów animowanych, których akcja rozgrywa się w świecie wykreowanym przez braci Wachowskich. Najnowszy odcinek nosi tytuł "Detective Story". Jego twórcą jest Shinichirô Watanabe (autor m.in. filmów anime z serii "Cowboy Bepop"). Akcja filmu dzieje się gdzieś w alternatywnej rzeczywistości będącej połączeniem świata przyszłości z Ameryką lat 40. ubiegłego stulecia. Akcja utrzymana jest w biało-czarnym klimacie mrocznego kryminału spod znaku Raymonda Chandlera. Oczywiście występuja także elementy świata matrixowskiego. Zdradzimy wam, że w filmie pojawi się Trinity i ścigający ją agenci Matrixa. Resztę obejrzyjcie sami. "Detective Story" w 3 rozdzielczościach znajdziecie pod poniższymi linkami: Detective Story 320x136 (MOV) Detective Story 480x204 (MOV) Detective Story 640x272 (MOV) Pliki do ściągnięcia (ZIP): 320x136 480x204 640x272 Cały cykl ma się składać z 9 odcinków, 4 będą udostępnione na oficjalnej stronie Matrixa (www.thematrix.com). czwart odcinek tej niesamowitej serii już w maju! |
Ilość załączników: 1
Witam !
Spoko dam znac;) |
a tak przy okazji informuje ze jest juz 3 czesc :)
wersja LARGE -> http://progressive1.stream.aol.com/w...ect_640_dl.zip 114MB czesc ta nosi tytul "A Detective story" |
Cytat:
ja sam sobie przerobilem z MOVa do AVI - video: XVID + audio: MPEG Layer-3 = 68MB :) ciekawe jaka jakosc to z eMule oferuje ??? Laser, jak sciagniesz to napisz ;) |
|
Witam !
Od czego jest emule;) ed2k://|file|The.Second.Renaissance.-.Part.I.(Animatrix.-.enc.by.INsanityDesign).avi|141039616|339c6bed9ca2 a7c260aa444a2516d6fd|/ AVi 134 MB - i przynajmniej na spokojnie dociagne ;) |
Fullscreen
Cytat:
Wpisałeś serial? Ja znalazłem w seials.ws i wpisałem Fullscreen działa u mnie w 6 ,jak dam zakładke Movie Fullscreen to mam do wyboru kolejne opcje pełnego obrazu. |
zrobiłem to nie XVIDEM tylko DIVX 4 i wszystko smiga :P
pzdr |
a jak wczytasz do virtuala to idzie ?
|
mam wersje najdłuzszą 141mb
przerobiłem to RAD VIDEO TOOLS kodekami XVID i pokazało 151mb ale plik niedziała ? trzeba cos jeszcze z tym plikiem robic ? ? ? help me ? |
A mi animatrix nie chodzi :buu:
Ani jako .mov ani po konwersji na .avi Zatrzymuje sie na pierwszej klatce i stoi... Dzwiek leci dalej normalnie a obraz ni :buu: Wszystkie filmy odtwarzam normalnie tylko animatrix mi sie tak kshaczy... Zupelnie nie wiem dlaczego. Juz kiedys mialem takiego zonka, tez z Animatrix'em, myslalem ze to wina kodekow, systemu, itd. Ale teraz mam to samo... Wie ktos moze o co chodzi ? |
Napisy jakby ktoś chciał :
|
napewno sciagne ...!!
może dzisiaj bede miał ISDN ..to niewiele ale lepsze to niż modem. wiec to bedzie pierwszą rzeczą od jakiej zaczne :P ANIME RRUUUUULEEEZZZZZ !!!!!! |
Cytat:
Mój kolega ma QT 6.0.1 i u niego działa CTRL+F... Ma NIEZAREJESTROWANEGO QT... ;) |
to prawda, tym razem jak ją przerobiłem do avika to mi zajęlo 550 mega
a co do Y@nkee_PL to musze sie niezgodzić, w zależności od tego jakie kodeki masz poinstalowane istnieje mozliwość ustawienia rodzaju kompresji, ilości klatek, rozdzielczości i dzwieku, dużo formatów i efekt jest różny w zalezności od rodzaju kompresji można uzykać jakość taka jak w QT ale wielkość pliku moze być wieksza, a okrajając jakość można zmniejszyć o 50% z niewielką utrata jakości... |
kraluk - a raczyles przeczytac post do konca? w ktorejs z nastepnych odpowiedzi jest napisane ze mam niezarejstrowana wersje qt...
|
Cytat:
|
pojawila sie druga czesc animatrixa...
http://progressive1.stream.aol.com/w...____640_dl.zip link do wersji LARGE |
Cytat:
lepiej jest uzyc RAD Video Tools i tam z mov robic avi w DivX POZDRAWIAM. |
Cytat:
|
dobra zakończyłem mój bój z tym move i powstał MOVRiP o wielkości 50_454_528 i roz 640 x 272 troche przy tych przejsciach pixeluje ale i tak jes niexle jak na kompresje do 1/3 oryginału.
dobre rady znalazłem na tej stronce ponadto jeszcze wykorzystałem Wasze rady i total recordera a w końcu export z quick time, zadziałał najlepiej (thx Y@nkee_PL) jesli ktos chce moge wrzucić mu, bo napisów chyba nie bede robił... nie mam juz ochoty ... po tylu obejrzeniach i wysłuchaniach... |
Dobra, doje tego animatrixa, w wersji midi :)
dziwna sprawa, transferek 11KB/sec :fiu: |
Cytat:
|
Cytat:
jest tez drugi sposob w QT wybieramy File -> Export, zapisujemy jako nieskompresowany avi, a potem mozna to potraktowac np. Virtual Dubem |
avika to se juz zrobiłem, nawet niezły wyszedł i 50 mega ze 140 - jakby nie mogli tego od razu zrobić, tylko mam zagryche z dzwiękiem,ale mysle ze poradze sobie, -> ogólnie to "katedra" mi sie bardziej podobała :P
|
Cytat:
http://www.dvdrhelp.com/mov2avi.htm zaczynam testowac :) |
Ogladnolem filmik i niepowiem calkiem calkiem :cool:
|
Mam pytanko - czy jest jakiś program, którym możnaby z tego mov'a zrobić avi'ka? Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
No nareszcie mi się to ściągnęło...ale co za szajs...to nie jest w ogóle związane z matrixem(przynajmniej ta część):(
|
A wersia Offline jest na płycie Chip-a.
|
Od QT5.0 żeby mieć full screen trzeba program zarejestrować.
Key gen jest dostępny na kazdej stronie z crackami !!! |
jasne ze nie rejestrowalem tego szajsu...
po co mialem rejestrowac cos czym nei da sie zrobi full screen? (bo o tym ze sie da dowiaduje sie teraz) za chiny nie bede tego rejestrowal - to juz przy unstalacji sie krzaczy bo trzeba z netu costam scaigac - a ja nie ufam takim programom jakby ktos mial offline'owa instalke do qt to niech da znac... |
Cytat:
niech zgadne, masz niezarejestrowanego QT 6 ;) jesli nie masz to zapomnij o FullScr :( PS. moze cukiereczka? ;) |
wersja - 6 - nie ma tam takij opcji - ctrl-f nic nie robi
beznadziejny program (( |
Cytat:
w wersji 5.0 skrot to CTRL+M a jaka ty masz wersje? |
Cytat:
|
Kurde!!Ściągałem sobie tą najsłabszą wersję i miałem transfer 8.5kb/s i 92% i zwis:) Teraz sciagam od nowa...
|
zle sie wyrazilem - moja wersja quicktime'a nie pozwala nawet zrobic fullscreen - zaden inny player nie luya tego formatu - nie znosze za to firmy Apple!
a film obejzalem - jest naprawde niezly - widac ze ktos wie jak sie robi filmy pozatym - mimo ze animka, ze duze oczy, ta panienka z za dlugimi wlosami na poczatku - to jednak to JEST matrix... |
Cytat:
nie rozumiem :blee: |
niech ktos zrobi z tego avi - ogladac tego quicktime sie nie da - nie znosze tego playera (a realmedia jeszcze bardziej - w tym ich playerze to chyba tylko sterowania satelitami nie wstawili)
ale jako ze nazwisko autora mi znane - sciagnaelm - i obejzalem - szkoda ze urywa sie przed decydujacym starciem... |
info uzupelniajace ;)
zrodlo www.wp.pl (film.wp.pl) Cytat:
linki: Wersja QuickTime (.mov) 240x105 (3036 Kb) Wersja QuickTime (.mov) 320x140 (6773 Kb) Wersja QuickTime (.mov) 480x210 (13546 Kb) |
własnie oglądnąlem... takie sobie ... do matrixa wcale nie podobne no chyba ze to wstęp... poczekam na druga część nieanimowaną :), ale prace to ktoś włozył w to ładną...
|
Juz sciagam 8)
|
Chociaż kurde z drugiej strony ten ostatni plik może być w niezłej jakości - nie doczytałem, że te wszystkie pliki to ten sam odcinek tylko w różnych wersjach objętościowych :P
Jak ktoś to ściągnie to niech się podzieli wrażeniami - abym wiedział czy warto to ściągać :) |
Hmmm... a ja poczekam jak ktoś zrobi dobre pliki avi - nie mam ochoty ściągać plików mov (chyba że trzeba będzie za długo czekać na aviki :P)
|
Ja sobie sciagne. Dzieki.
|
spore :( nie na moje łącze (SDI na 7os.) :(
Y@nkee_PL jak masz to u ciebie obejrze.:cool: hehe |
Animatrix, juz jest :)
Cytat:
linki: (poszczególne wersje różnią się od siebie jedynie jakością video) The Second Resistance, Part One - mini (MOV, 30.5 MB) The Second Resistance, Part One - midi (MOV, 90.4 MB) The Second Resistance, Part One - maxi (MOV, 141.3 MB) Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:24. |