Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Animatrix, juz jest :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/animatrix-juz-jest-16412/)

Patrix 22.05.2003 15:28

już ją mam ||

CrazyLucas 22.05.2003 02:22

Cytat:

Pagerus napisa***322;(a)
A ściągnąłeś to już może? :)
od tygodnia na CD lezy ;-)

Cytat:

JacoM napisa***322;(a)
Ktos oglądał może Ghost In The Shell Stan Alone Complex?
To Jest serial w tematyce Ghosta ale wydaje mi sie ze moze nawet lepszy na razie mam 12 odcinków jest naprawde fajny.
Moze nawet lepszy od animatrixa ale ocene zostawiam ludzią którzy tak jak ja widzieli to i to

GITS TV to zupelnie inny swiat i klimat ale taz fajny, btw - wlasnie ciagne 16 odcinek

JacoM 21.05.2003 12:59

Ghost in The Shell

Ktos oglądał może Ghost In The Shell Stan Alone Complex?
To Jest serial w tematyce Ghosta ale wydaje mi sie ze moze nawet lepszy na razie mam 12 odcinków jest naprawde fajny.
Moze nawet lepszy od animatrixa ale ocene zostawiam ludzią którzy tak jak ja widzieli to i to

-Sid-The-Rat=> 19.05.2003 16:28

wersja DVD wyciekla... przy odrobinie wysilku mozna ja zdobyc - dodatkow nie ma za duzo, polecam skolowanie 733mb ripa z 9 odcinkami - swietna jakosc, cudowna tresc

kraluk 19.05.2003 15:06

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
@Blaze - czy sa moze gdzies dostepne czesci pozostale - nie kociecznie z hard sub'ami ale zeby były juz AVI /?

Aha p2p odpada :(

Od 6 czerwca wszystkie czesci Animatrixa beda dostepne na DVD i wideo, tak przynajmniej pisalo na mojej ulotce z Matrixa: Reaktywacja...
Pozdro;)

Laser 19.05.2003 12:56

@Blaze - czy sa moze gdzies dostepne czesci pozostale - nie kociecznie z hard sub'ami ale zeby były juz AVI /?

Aha p2p odpada :(

Pagerus 19.05.2003 09:22

Cytat:

CrazyLucas napisa***322;(a)
trzafila mi sie ostatnio na DC DVDrip animatrixa - 9 odcinkow w 1 pliku - 1.5h dobrej zabawy dla fanow matrixa jaki M&A
A ściągnąłeś to już może? :)

CrazyLucas 19.05.2003 02:38

trzafila mi sie ostatnio na DC DVDrip animatrixa - 9 odcinkow w 1 pliku - 1.5h dobrej zabawy dla fanow matrixa jaki M&A

Blaze 19.05.2003 00:59

Cytat:

Pagerus napisa***322;(a)
... Zastanawiam sie tylko nad jedna rzecza - czy ta edycja DVD to po prostu nie powiazane ze soba 9 krotkich filmow czy sa jakos powiazane (poprzez jakies specjalne przerywniki albo co)? W sumie to mam nadzieje, ze mozna to juz dostac w necie - szkoda tylko, ze pewnie nie bedzie wersji z hard subem tylko trzeba bedzie sobie napisy skolowac :P Bo koles co robil te hard suby pewnie nie bedzie sie bawil w tlumaczenie calosci...
Z tego co wyczytałem w zapowiedzach/recenzjach, itd. to te wszystkie odcinki są ze sobą powiązane tylko nie z filmem, a z ogólną ideą matrixa. Różne światy, różne wymiary...kilka matrix'ów. Pewnie będzie menu, wybieramy co chcemy oglądać albo wszystko po kolei.
A co do hardsubów to pewnie będą predzej czy później tylko pewnie nie z oficjalnych stron. Ale cóz ja na to poradzę. Znowu trzeba będzie siedzieć i szukać albo pożyczyć od kogoś DVD.

Pagerus 18.05.2003 22:18

Mam te 4 darmowe odcinki Animatrixa w wersji z polskim hard subem - bo plikow mov jakos specjalnie nie trawie :P Zastanawiam sie tylko nad jedna rzecza - czy ta edycja DVD to po prostu nie powiazane ze soba 9 krotkich filmow czy sa jakos powiazane (poprzez jakies specjalne przerywniki albo co)? W sumie to mam nadzieje, ze mozna to juz dostac w necie - szkoda tylko, ze pewnie nie bedzie wersji z hard subem tylko trzeba bedzie sobie napisy skolowac :P Bo koles co robil te hard suby pewnie nie bedzie sie bawil w tlumaczenie calosci...

Laser 18.05.2003 17:24

Cytat:

Blaze napisa***322;(a)
Jakby ktoś chciał te darmowe odcinki, to są polskie hardsub'y w AVI

http://www.kawaii.pl/animatrix/the_s...e_part1_pl.zip
http://www.kawaii.pl/animatrix/the_s...e_part2_pl.zip
http://www.kawaii.pl/animatrix/program_pl.zip
http://www.kawaii.pl/animatrix/detectivestory_pl.zip

ładnie zrobione, ale duże 65-90mb

Witam !

Tego wałsie szukalem !

THX !

Gorzala 18.05.2003 17:17

Thx Yankee, pokombinuje. :) ;)

Blaze 18.05.2003 16:25

Jakby ktoś chciał te darmowe odcinki, to są polskie hardsub'y w AVI

http://www.kawaii.pl/animatrix/the_s...e_part1_pl.zip
http://www.kawaii.pl/animatrix/the_s...e_part2_pl.zip
http://www.kawaii.pl/animatrix/program_pl.zip
http://www.kawaii.pl/animatrix/detectivestory_pl.zip

ładnie zrobione, ale duże 65-90mb

Y@nkee_PL 18.05.2003 15:07

Cytat:

Gorzalka napisa***322;(a)
Sam obraz skompresowany XviD'em wyglada super...ale mam problem z dzwiekiem. Yankee, jak Ci sie to udalo? Kombinowales z Total Recorder'em?
to fakt, czasami jest problem z tym dzwiekiem
ja robie to tak:

za pomoca RAD Video Tools "wyciagam" tylko obraz, ktory kompresuje do DivX albo Xvid ;)

natomiast sciezke dzwiekowa "wyciagam" za pomoca opcji Export... w odtwarzaczu QT, wybieram Sound to Wave, bez kompresji ;)

Calosc potem zcalam w VirtualDub'ie, Video ustawiam na Direct stream copy, w Audio, wybieram WAV audio..., otwieram WAVa ktorego eksportowalem w QT, Full processing mode, kompresja to juz jak kto chce ;)

teraz juz nie ma mowy o nie zsynchronizowanyum dzwiekiem :)

Gorzala 18.05.2003 14:05

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
testy wypadly pomyslnie, a wiec mozna konwertowac za pomoca RAD Video Tools :jupi:

jest tez drugi sposob
w QT wybieramy File -> Export, zapisujemy jako nieskompresowany avi, a potem mozna to potraktowac np. Virtual Dubem

Sam obraz skompresowany XviD'em wyglada super...ale mam problem z dzwiekiem. Yankee, jak Ci sie to udalo? Kombinowales z Total Recorder'em?

-Sid-The-Rat=> 18.05.2003 11:01

do mnie przyszlo poczta... :) na dvd... choc jak popatrzylem na ripy jakie sa na sieci to poza tym ze moge to sobie na tele obejzec to roznicy nie ma - kreskowki sie swietnie kompresuja tymi nowymi divixami czy xvidami

Gorzala 18.05.2003 10:56

Cytat:

woitas napisa***322;(a)
tez to mam. jest genialne.
kazda czesc jest wykonana inna technika, co samo w sobie jest rewelacyjnym pomyslem.
polecam kazdemu, kto od czasu do czasu lubi wyslic swoje szare komorki...:chytry:

To moze powiecie, gdzie to wyhaczyliscie?

woitas 18.05.2003 10:49

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
stalem sie wlasnie bardzo szczesliwym posiadaczem pelnej wersji (9 odcinkowej) animatrixow - sa one nagrane na plyte dvd w swietnej jakosci w nastepujacej kolejnosci

flight of the osiris
second renaisance - 1
second renaisance - 2
program
a detective story
beyond
matriculated
world record
kid's story

powiem jedno... to sa arcydziela

niektore odcinki sa tak przygnebiajace ze nie polecam ogladania wszystkich jednym ciagiem

tez to mam. jest genialne.
kazda czesc jest wykonana inna technika, co samo w sobie jest rewelacyjnym pomyslem.
polecam kazdemu, kto od czasu do czasu lubi wyslic swoje szare komorki...:chytry:

andrzejj9 18.05.2003 08:34

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
no na to wygląda ze to to samo :)

1. "The Final Flight of the Osiris" - scenariusz - bracia Wachowscy, reżyseria - Andy Jones

to chyba było na TVN (niewiem bo nie oglądałem) a tam widnieje jako odcinek nr 1 !

no to fajnie :) Za jakies 2-3 tygodnie powinienem w koncu miec stale lacze wiec juz wiem, w jaki sposob je przetestuje ;)

sayan 17.05.2003 23:08

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
a to na pewno jest to, co lecialo na TVN, a nie to jakies anime?
no na to wygląda ze to to samo :)

1. "The Final Flight of the Osiris" - scenariusz - bracia Wachowscy, reżyseria - Andy Jones

to chyba było na TVN (niewiem bo nie oglądałem) a tam widnieje jako odcinek nr 1 !

andrzejj9 17.05.2003 22:38

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
jest 9 odcinków, można je sciągać pojedyńczo np. w formacie *.mov (jeden film ok. 120Mb), albo odrazu wszystkie naraz w jakimś DivX (zajrzyj na osloskop)

pzdr

a to na pewno jest to, co lecialo na TVN, a nie to jakies anime?

Zelea 17.05.2003 13:24

musze przyznac iz mnie sie znacznie bardziej podobal ten Animatrix co byl na TVN niz te ktore sciagnalem w nocy... nie obejrzalem nawet wszystkich przyznam gdyz to niestety nie klimat dla mnie to co bylo w TVN to calkowicie co innego a przyznam iz myslalem ze jako takie bedzie podobienstwo... no coz mam poprostu dziwny gust :P

kraluk 17.05.2003 13:09

Cytat:

paja napisa***322;(a)
Po co ściągać dziś na TVN o 23.35 jest ANIMATRIX ostatni lot ozyrysa
Jeśli ktoś was poinformował wcześniej to sory ale nie czytałem całego topica :)

Ogladalem...
Poprostu SUPER!!!
Nie moge sie doczekac nastepnych odcinkow i
MATRIX-a 2 REAKTYWACJA.

sayan 17.05.2003 09:55

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)
ja sobie zassyssam: The.Animatrix.[DVL].(osloskop.net).avi
to chyba to :)

tak dokładnie to TO !
to nawet Xvid jest:)

Patrix 17.05.2003 09:52

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
jest 9 odcinków, można je sciągać pojedyńczo np. w formacie *.mov (jeden film ok. 120Mb), albo odrazu wszystkie naraz w jakimś DivX (zajrzyj na osloskop)

pzdr

ja sobie zassyssam: The.Animatrix.[DVL].(osloskop.net).avi
to chyba to :)

sayan 17.05.2003 09:34

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
(...) Ale czy jest tego wiecej?,(...)

pzdr

andrzejj9 17.05.2003 05:59

Cytat:

Zelea napisa***322;(a)
ja tez ogladalem na TVN dzis a raczej wczoraj ( bo juz 1 w nocy ;p ) animatrixa i nie wydaje mi sie andrzej9 aby to bylo to samo... choc pewnien nie jestem ale raczej to nie to samo...
ze to nie to samo to sam jest prawie pewien, bo widzialem fragmenty tego anime Animatrix (moze byc ciekawe) :) Ale czy jest tego wiecej?, bo przyznaje, ze bardzo mi sie podobalo (bardziej niz identyczne jesli chodzi o poziom wykonania - Final Fantasy).

Zelea 17.05.2003 02:56

a ja wlasnie skonczylem sciagac 4 odciniki animatrixa lacznie 560 mb :P ale obejrzem jutro to napiszemwrazenia teraz mi sie nie chce... (fajnie sie szybko sciagnely... :) )

VermilioN 17.05.2003 01:31

Widzialem

wczoraj na TVN Animatrixa i rzeczywiscie bardzo dolujacy. Facet zegna sie ze swoja kobieta po czym w walce z maszynami gina... ardzo ladnie zrobione.

Zelea 17.05.2003 01:03

ja tez ogladalem na TVN dzis a raczej wczoraj ( bo juz 1 w nocy ;p ) animatrixa i nie wydaje mi sie andrzej9 aby to bylo to samo... choc pewnien nie jestem ale raczej to nie to samo...

andrzejj9 16.05.2003 23:55

Cytat:

paja napisa***322;(a)

no wlasnie obejrzalem i mam dwa pytania i jedna uwage :)

uwaga - bylo swietnie ;)

a pytanie to po pierwsze chce sie upewnic, ze to, o czym dyskutowaliscie w tym topicu nie mialo nic wspolnego z tym, co puscili w TVN

a po drugie to czy takich animacji jest wiecej a jesli tak, to skad mozna je sciagnac?

paja 16.05.2003 21:09

-=Shade=- 16.05.2003 14:37

Oj potrafia i to nie tylko w filmach. Wystarczy zagrac w jakas gierke z kraju kwitnacej wisni a odrazu widac kto tu rzadzi. Dla przykladu polecam FFX na ps2 ;)

-Sid-The-Rat=> 16.05.2003 11:33

tak - to mialobyc kino filozoficzne a nie sensacyjno rombankowe - dodanie do swiata matrixa tego co umknelo tworcom pierwszej czesci - glebi, wielkiej glebi...
a Japonczycy potrafia to zrobic

-=Shade=- 16.05.2003 11:25

Tez to ogladalem Sid. Sciagnolem sobie z netu :P DVDRipa na 2 CD i prawde powiedziawszy zawiodlem sie i to bardzo. Niebardzo wiem co o tym myslec, niby jest to takie uzupelnienie tych rzeczy ktore nie zastaly powiedziane w Matrixie ( np dokladnie jest przedstawione jak roboty dochodza do wladzy i jak wygladala wojna z nimi ) ale to tyle. Ani to nie jest jakies zachwycajace graficznie, muzyka tez przecietna, fabula hmmm... tu trzeba chyba kogos kto wczulby sie w ten klimat. Ja nie potrafilem. To trzeba zobaczyc samemu i ocenic. Moze gdybym obejrzal to kilka razy to cos by z tego bylo ale czy animatrix to mialo byc kino filozoficzno-psychologiczne ? Ciezko powiedziec czy mialo ale takie wlasnie jest.

-Sid-The-Rat=> 16.05.2003 11:00

stalem sie wlasnie bardzo szczesliwym posiadaczem pelnej wersji (9 odcinkowej) animatrixow - sa one nagrane na plyte dvd w swietnej jakosci w nastepujacej kolejnosci

flight of the osiris
second renaisance - 1
second renaisance - 2
program
a detective story
beyond
matriculated
world record
kid's story

powiem jedno... to sa arcydziela

niektore odcinki sa tak przygnebiajace ze nie polecam ogladania wszystkich jednym ciagiem

Laser 07.04.2003 17:10

Witam !

Nawiązując do wczesniejszego postu Yankiego:

Info z www.film.wp.pl

Detective Story - trzeci odcinek Animatrixa!
2003-04-07 10:11

Na oficjalnej stronie filmu Matrix pojawił się już trzeci odcinek serii Animatrix - cyklu krótkich filmów animowanych, których akcja rozgrywa się w świecie wykreowanym przez braci Wachowskich.

Najnowszy odcinek nosi tytuł "Detective Story". Jego twórcą jest Shinichirô Watanabe (autor m.in. filmów anime z serii "Cowboy Bepop"). Akcja filmu dzieje się gdzieś w alternatywnej rzeczywistości będącej połączeniem świata przyszłości z Ameryką lat 40. ubiegłego stulecia. Akcja utrzymana jest w biało-czarnym klimacie mrocznego kryminału spod znaku Raymonda Chandlera.

Oczywiście występuja także elementy świata matrixowskiego. Zdradzimy wam, że w filmie pojawi się Trinity i ścigający ją agenci Matrixa. Resztę obejrzyjcie sami.

"Detective Story" w 3 rozdzielczościach znajdziecie pod poniższymi linkami:

Detective Story 320x136 (MOV)

Detective Story 480x204 (MOV)
Detective Story 640x272 (MOV)

Pliki do ściągnięcia (ZIP):

320x136

480x204

640x272

Cały cykl ma się składać z 9 odcinków, 4 będą udostępnione na oficjalnej stronie Matrixa (www.thematrix.com). czwart odcinek tej niesamowitej serii już w maju!

Laser 06.04.2003 16:55

Ilość załączników: 1
Witam !

Spoko dam znac;)

Y@nkee_PL 06.04.2003 16:39

a tak przy okazji informuje ze jest juz 3 czesc :)

wersja LARGE -> http://progressive1.stream.aol.com/w...ect_640_dl.zip 114MB

czesc ta nosi tytul "A Detective story"

Y@nkee_PL 06.04.2003 16:31

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
...
AVi 134 MB - i przynajmniej na spokojnie dociagne ;)

134MB :o - troche duzo

ja sam sobie przerobilem z MOVa do AVI - video: XVID + audio: MPEG Layer-3 = 68MB :)

ciekawe jaka jakosc to z eMule oferuje ???
Laser, jak sciagniesz to napisz ;)

Laser 06.04.2003 16:28

Witam !

JEsli ktos jest zainteresowany to - http://www.intothematrix.com/

Laser 06.04.2003 16:20

Witam !

Od czego jest emule;)

ed2k://|file|The.Second.Renaissance.-.Part.I.(Animatrix.-.enc.by.INsanityDesign).avi|141039616|339c6bed9ca2 a7c260aa444a2516d6fd|/

AVi 134 MB - i przynajmniej na spokojnie dociagne ;)

JacoM 06.04.2003 14:37

Fullscreen

Cytat:

wersja - 6 - nie ma tam takij opcji - ctrl-f nic nie robi
beznadziejny program
((

Wpisałeś serial? Ja znalazłem w seials.ws i wpisałem
Fullscreen działa u mnie w 6 ,jak dam zakładke Movie Fullscreen to mam do wyboru kolejne opcje pełnego obrazu.

sayan 27.03.2003 17:40

zrobiłem to nie XVIDEM tylko DIVX 4 i wszystko smiga :P

pzdr

ob@r 27.03.2003 10:44

a jak wczytasz do virtuala to idzie ?

sayan 26.03.2003 21:27

mam wersje najdłuzszą 141mb

przerobiłem to RAD VIDEO TOOLS kodekami XVID i pokazało 151mb ale plik niedziała ? trzeba cos jeszcze z tym plikiem robic ? ? ?

help me ?

Torwald 26.03.2003 20:17

A mi animatrix nie chodzi :buu:
Ani jako .mov ani po konwersji na .avi
Zatrzymuje sie na pierwszej klatce i stoi...
Dzwiek leci dalej normalnie a obraz ni :buu:
Wszystkie filmy odtwarzam normalnie tylko animatrix mi sie tak kshaczy...
Zupelnie nie wiem dlaczego.
Juz kiedys mialem takiego zonka, tez z Animatrix'em, myslalem ze to wina kodekow, systemu, itd. Ale teraz mam to samo...
Wie ktos moze o co chodzi ?

sayan 25.03.2003 17:10

Napisy jakby ktoś chciał :

sayan 25.03.2003 17:08

napewno sciagne ...!!

może dzisiaj bede miał ISDN ..to niewiele ale lepsze to niż modem. wiec to bedzie pierwszą rzeczą od jakiej zaczne :P

ANIME RRUUUUULEEEZZZZZ !!!!!!

kraluk 25.03.2003 15:07

Cytat:

kraluk - a raczyles przeczytac post do konca? w ktorejs z nastepnych odpowiedzi jest napisane ze mam niezarejstrowana wersje qt...
Sory...
Mój kolega ma QT 6.0.1 i u niego działa CTRL+F...
Ma NIEZAREJESTROWANEGO QT... ;)

ob@r 25.03.2003 12:21

to prawda, tym razem jak ją przerobiłem do avika to mi zajęlo 550 mega

a co do Y@nkee_PL to musze sie niezgodzić, w zależności od tego jakie kodeki masz poinstalowane istnieje mozliwość ustawienia rodzaju kompresji, ilości klatek, rozdzielczości i dzwieku, dużo formatów i efekt jest różny w zalezności od rodzaju kompresji można uzykać jakość taka jak w QT ale wielkość pliku moze być wieksza, a okrajając jakość można zmniejszyć o 50% z niewielką utrata jakości...

-Sid-The-Rat=> 24.03.2003 20:48

kraluk - a raczyles przeczytac post do konca? w ktorejs z nastepnych odpowiedzi jest napisane ze mam niezarejstrowana wersje qt...

kraluk 24.03.2003 20:20

Cytat:

beznadziejny program
((

Ja mam 6 Pro i CTRL+F działa u mnie...

-Sid-The-Rat=> 24.03.2003 19:10

pojawila sie druga czesc animatrixa...
http://progressive1.stream.aol.com/w...____640_dl.zip

link do wersji LARGE

Y@nkee_PL 08.02.2003 13:13

Cytat:

ob@r napisa***322;(a)
[...]export z quick time, zadziałał najlepiej (thx Y@nkee_PL)[...]
hmm, sam sprobowalem i nie jestem zadowolony, odradzam uzywac export, chyba ze mov jest w super jakosci, ale na slabszych jakosciowo filmikach traci sie zbyt duzo przez export do formatu nieskompresowanego a potem kompresowanie do np. DivX
lepiej jest uzyc RAD Video Tools i tam z mov robic avi w DivX

POZDRAWIAM.

zYxMa 07.02.2003 04:27

Cytat:

Pagerus napisa***322;(a)
Mam pytanko - czy jest jakiś program, którym możnaby z tego mov'a zrobić avi'ka? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Zmień rozszerzenie z *.mov na *.avi ^_^ :D ^_^ :D ^_^

ob@r 07.02.2003 03:54

dobra zakończyłem mój bój z tym move i powstał MOVRiP o wielkości 50_454_528 i roz 640 x 272 troche przy tych przejsciach pixeluje ale i tak jes niexle jak na kompresje do 1/3 oryginału.
dobre rady znalazłem na tej stronce ponadto jeszcze wykorzystałem Wasze rady i total recordera a w końcu export z quick time, zadziałał najlepiej (thx Y@nkee_PL) jesli ktos chce moge wrzucić mu, bo napisów chyba nie bede robił... nie mam juz ochoty ... po tylu obejrzeniach i wysłuchaniach...

shyja 07.02.2003 03:02

Dobra, doje tego animatrixa, w wersji midi :)
dziwna sprawa, transferek 11KB/sec :fiu:

krzpac 07.02.2003 02:19

Cytat:

ob@r napisa***322;(a)
avika to se juz zrobiłem, nawet niezły wyszedł i 50 mega ze 140 - jakby nie mogli tego od razu zrobić
to teraz wrzuć to na jakiś serwer i zapodaj adres... ;p :fiu:

Y@nkee_PL 07.02.2003 01:42

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
znalazlem, bajecznie proste bylo znalezenie tego ;p

http://www.dvdrhelp.com/mov2avi.htm

zaczynam testowac :)

testy wypadly pomyslnie, a wiec mozna konwertowac za pomoca RAD Video Tools :jupi:

jest tez drugi sposob
w QT wybieramy File -> Export, zapisujemy jako nieskompresowany avi, a potem mozna to potraktowac np. Virtual Dubem

ob@r 07.02.2003 00:32

avika to se juz zrobiłem, nawet niezły wyszedł i 50 mega ze 140 - jakby nie mogli tego od razu zrobić, tylko mam zagryche z dzwiękiem,ale mysle ze poradze sobie, -> ogólnie to "katedra" mi sie bardziej podobała :P

Y@nkee_PL 07.02.2003 00:15

Cytat:

Pagerus napisa***322;(a)
Mam pytanko - czy jest jakiś program, którym możnaby z tego mov'a zrobić avi'ka? Z góry dziękuję za odpowiedź.
znalazlem, bajecznie proste bylo znalezenie tego ;p

http://www.dvdrhelp.com/mov2avi.htm

zaczynam testowac :)

Pawel_k 06.02.2003 20:24

Ogladnolem filmik i niepowiem calkiem calkiem :cool:

Pagerus 06.02.2003 20:11

camfo 06.02.2003 16:49

No nareszcie mi się to ściągnęło...ale co za szajs...to nie jest w ogóle związane z matrixem(przynajmniej ta część):(

seoman 06.02.2003 16:47

A wersia Offline jest na płycie Chip-a.

seoman 06.02.2003 16:44

Od QT5.0 żeby mieć full screen trzeba program zarejestrować.

Key gen jest dostępny na kazdej stronie z crackami !!!

-Sid-The-Rat=> 06.02.2003 14:42

jasne ze nie rejestrowalem tego szajsu...
po co mialem rejestrowac cos czym nei da sie zrobi full screen? (bo o tym ze sie da dowiaduje sie teraz)

za chiny nie bede tego rejestrowal - to juz przy unstalacji sie krzaczy bo trzeba z netu costam scaigac - a ja nie ufam takim programom
jakby ktos mial offline'owa instalke do qt to niech da znac...

Y@nkee_PL 06.02.2003 14:40

Cytat:

beznadziejny program
((

wlasnie cos mi sie przypomnialo
niech zgadne, masz niezarejestrowanego QT 6 ;)
jesli nie masz to zapomnij o FullScr :(

PS. moze cukiereczka? ;)

-Sid-The-Rat=> 06.02.2003 14:31

beznadziejny program
((

Y@nkee_PL 06.02.2003 14:13

Cytat:

zle sie wyrazilem - moja wersja quicktime'a nie pozwala nawet zrobic fullscreen - zaden inny player nie luya tego formatu - nie znosze za to firmy Apple!

a film obejzalem - jest naprawde niezly - widac ze ktos wie jak sie robi filmy

pozatym - mimo ze animka, ze duze oczy, ta panienka z za dlugimi wlosami na poczatku - to jednak to JEST matrix...

ja mam QT 6.0.1 i w full screen wchodzi sie przez CTRL+F, po czym wybieramy FS i Play
w wersji 5.0 skrot to CTRL+M
a jaka ty masz wersje?

Pawel_k 06.02.2003 14:07

Cytat:

(...)(a realmedia jeszcze bardziej - w tym ich playerze to chyba tylko sterowania satelitami nie wstawili)
(...)

eee sterowanie odpala sie z menu->sterowanie->satelity ;p ew skrotem ctrl+alt+s ;p ^_^ :D ^_^

camfo 06.02.2003 14:00

Kurde!!Ściągałem sobie tą najsłabszą wersję i miałem transfer 8.5kb/s i 92% i zwis:) Teraz sciagam od nowa...

-Sid-The-Rat=> 06.02.2003 13:46

zle sie wyrazilem - moja wersja quicktime'a nie pozwala nawet zrobic fullscreen - zaden inny player nie luya tego formatu - nie znosze za to firmy Apple!

a film obejzalem - jest naprawde niezly - widac ze ktos wie jak sie robi filmy

pozatym - mimo ze animka, ze duze oczy, ta panienka z za dlugimi wlosami na poczatku - to jednak to JEST matrix...

Y@nkee_PL 06.02.2003 13:41

Cytat:

[...]ogladac tego quicktime sie nie da - nie znosze tego playera[...]
a czemu sie nie da ???
nie rozumiem :blee:

-Sid-The-Rat=> 06.02.2003 12:52

niech ktos zrobi z tego avi - ogladac tego quicktime sie nie da - nie znosze tego playera (a realmedia jeszcze bardziej - w tym ich playerze to chyba tylko sterowania satelitami nie wstawili)

ale jako ze nazwisko autora mi znane - sciagnaelm - i obejzalem - szkoda ze urywa sie przed decydujacym starciem...

Y@nkee_PL 06.02.2003 12:10

info uzupelniajace ;)

zrodlo www.wp.pl (film.wp.pl)
Cytat:

Lista filmów składających się na Animatrix :
2. "Detective Story" - scenariusz i reżyseria - Shinichiro Watanabe
3. "Mariculated" - scenariusz i reżyseria - Peter Chung
4. "Beyond" - scenariusz i reżyseria - Koji Morimoto
5."World Record" - scenariusz i reżyseria - Yoshiaki Kawajiri
6. "Second Renaissance: Part 1" - scenariusz - bracia Wachowscy, reżyseria - MahiroMaeda
7. "Second Renaissance: Part 2" - scenariusz - bracia Wachowscy, reżyseria - Mahiro Maeda
8. "Program" - scenariusz i reżyseria - Yoshiaki Kawajiri
9. "Kid's Story" - scenariusz - bracia Wachowscy, reżyseria Shinichiro Watanabe.
jesli ktos jeszcze nie wie czy sciagnac, to niech najpierw ogladnie sobie zwiastun (56 sek.) z calej serii

linki:
Wersja QuickTime (.mov) 240x105 (3036 Kb)
Wersja QuickTime (.mov) 320x140 (6773 Kb)
Wersja QuickTime (.mov) 480x210 (13546 Kb)

ob@r 06.02.2003 11:59

własnie oglądnąlem... takie sobie ... do matrixa wcale nie podobne no chyba ze to wstęp... poczekam na druga część nieanimowaną :), ale prace to ktoś włozył w to ładną...

Pawel_k 06.02.2003 11:34

Juz sciagam 8)

Pagerus 06.02.2003 11:26

Chociaż kurde z drugiej strony ten ostatni plik może być w niezłej jakości - nie doczytałem, że te wszystkie pliki to ten sam odcinek tylko w różnych wersjach objętościowych :P
Jak ktoś to ściągnie to niech się podzieli wrażeniami - abym wiedział czy warto to ściągać :)

Pagerus 06.02.2003 11:24

Hmmm... a ja poczekam jak ktoś zrobi dobre pliki avi - nie mam ochoty ściągać plików mov (chyba że trzeba będzie za długo czekać na aviki :P)

ThanatoS 06.02.2003 02:16

Ja sobie sciagne. Dzieki.

shyja 06.02.2003 01:59

spore :( nie na moje łącze (SDI na 7os.) :(

Y@nkee_PL jak masz to u ciebie obejrze.:cool: hehe

Y@nkee_PL 06.02.2003 01:56

Animatrix, juz jest :)

Cytat:

Na oficjalnej stronie filmu Matrix pojawił się wreszcie pierwszy odcinek oczekiwanej od dawna serii Animatrix - cyklu krótkich filmów animowanych, których akcja rozgrywa się w świecie wykreowanym przez braci Wachowskich.
http://i.film.wp.pl/f/news/w0051396.jpg
Pierwszy odcinek nosi tytuł The Second Resistance, Part One i został zrealizowany przez Mahiro Maedę, japońskiego artystę odpowiedzialnego za pokazywane również w Polsce anime Blue Submarine. Z filmu dowiemy się jak doszło do wojny pomiędzy ludźmi i maszynami i w jaki sposób te ostatnie przejęły władzę nad światem.
zrodlo www.wp.pl (film.wp.pl)

linki:
(poszczególne wersje różnią się od siebie jedynie jakością video)
The Second Resistance, Part One - mini (MOV, 30.5 MB)
The Second Resistance, Part One - midi (MOV, 90.4 MB)
The Second Resistance, Part One - maxi (MOV, 141.3 MB)
Cytat:

Cykl Animatrix składał się będzie z 9 odcinków, za których realizację odpowiedzialni będą m.in. najwybitniejsi twórcy anime: Yoshiaki Kawajiri (Ninja Scroll, Vampire Hunter D: Żądza krwi), Mahiro Maeda i Shinichiro Watanabe

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:24.