![]() |
Nagrywanie Dvd
WITAM MAM 2 PYTANka .chce sobie zakupic nagrywarke dvd wiec
jaką wybrac, czy mozna nagrywac dvix na dvd tak aby chodziły w domowych odtwarzaczach dvd prosze o pomoc i moze odnosniki do jakis artykułow na ten temat itd pozdrawiam |
odpowiadając na pytanie drugie - hmm śmiesznym sie wydaje fakt ze chcesz divx'a na dvd oglądać :) , z tego co mi wiadmo to trzabybyło to na svcd przerobic , no ale daj spokój to co był na DVD zostało na divxa przerobione a ty chcesz to odwrócić ? --> utrata jakości jest NIEODWRACALNA !!!
a co do nagrywarki to z tego co sie kiedys interesiłem były dwa standardy i w zasadzie sam nie wiedziałem którą wybrac a obecnie to już nie wiem który jest wiodacy... prosze by ktoś mnie naprostował z tym tematem... |
Koledze chodzi chyba o to zeby zmieścić sporo filmów na jednym prawie 5 GB krążku DVD - jeśli o to Ci chodziło to napewno TAK
|
Cytat:
cudów oczywiście nie ma ale zapewniam, że oglądając później taki film na dobrym, panoramicznym telewizorze jestem bardzo zadowolony. to oczywiście wyjście awaryjne i robię tak, żeby obejrzeć najnowsze produkcje albo filmy które u nas nie wyszły na DVD. bo nie ma jak oryginał - mam ich ok. 90 :) co do formatów nagrywania nie chcę wchodzić w szczegóły - proponuję po prostu kupić nagrywarkę Sony DRU-500, która obsługuje oba formaty zapisu. jest naprawdę świetna pozdrawiam |
Re: Nagrywanie Dvd
Cytat:
|
no ok rozumiem ! albo LG albo sony .
ale czy ktos przegrywał na przykład płyty dvd te ruskie tłoczki. czy one są tez zabezpieczone itd. i ile trwa takie nagranie płyty .???????srednio! i czy jest w taka opcja jak w nagrywarkach cdrw. czyli płyta -płyta cos takiego???? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
pzdr |
Jak na razie jedynym odtwarzaczm stacjonarnym ,który czyta filmy w formacie DivX nosi nazwę "Kiss" .
Opórcz tego ,że radzi on sobie z DivX-ami zapisanymi na "zwykłym" nosniku CDR potrafi czytać : -MP3 -DVD -VCD -SVCD -CDRW Oczywiście istnieje mozliwośc przerobienia DivX-a do formatu DVD ,jednak moim zdaniem jest to najgorsza alternatywa z jaką się spotkałem - dlatego nie polecam . Całość zabiegu można porównać z nagraniem płyty "Audio" z plików "MP3" kompresowanych w 96kBit . jaro |
nie rozumiecie mnie odnosnie nagrywania dvix na dvd.\chodzi mi o to ze mam od zarypania divx i chciałbym naprzykład nagrac koledze ktory nie mam kompa a ma dvd stacjonarne a tych filmow nie ma na dvd bynajmniej u nas . i czy te ruskie dvd co sprzedaja na stadionie tez trzeba kopiowac na dysk , ripowac czy ym podobne czy poprosyu płyta płyta( bo nie wiem czy one tez są zabezpieczone ) i pod tym względem nie wiem jaka nagrywarke wybrac dlatego szukam pomocy .wydac 1300zł zeby to lezało to nie ma sensu . dlatego licze na pomoc
|
Cytat:
a co do "technicznych" wyrażeń które użyłem to myślałem, że polemizuję z facetem który się zna na tym - sorry za pomyłkę. powtórzę swoje pytanie - czy próbowałeś robić coś takiego ??? skoro nie, to skąd możesz wiedzieć ??? ja nie zabieram głosu w kwestiach o których mam jedynie mgliste, teoretyczne pojęcie. a co do stwierdzenia "no chyba ze kiepski DVD 4:3" to powiedz co mają wspólnego wspólnego proporcje obrazu z jakością ??? i skąd wysnułeś ten błyskotliwy wniosek, że "oglądasz na TV z odległosci kilkunastu metrów" - proponuję pójść do sklepu RTV i przekonać się z jakiej odległości ogląda się film na 32" TV. i na koniec sprawa divxów - skoro jesteś ich kolekcjonerem, to przykro mi że nie spotkałeś filmów o bitrate powyżej 1000 na 2 CD - ja takie mam - np. ostatni Bond (1265 kbs), Czas Apokalipsy (1100 kbs), Gangi Nowego Yorku (1166 kbs), Harry Potter (1200 kbs), ostatni Mohikanin (1169 kbs), Papillion (1600 kbs) Władca Pierścieni (3 CD, 1200 kbs) - to "połów" tylko z ostatnich 2 tygodni. zanim coś palniesz to sprawdź, bo jak widać nie do końca masz pojęcie o tej tematyce. pozdrawiam |
Cytat:
i zadam Ci to samo pytanie co koledze o nicku ob@r - czy przerabiałeś divxy na na DVD Video ? bo być może po raz kolejny teoretyzujesz a wtedy dyskusja jest deko bez sensu. mi to wychodzi dosyć dobrze i nie próbuj mi wmawiać, że jestem ślepy albo zadowalam się tandetą. i mam pomysł - czy jest jakiś poważny user z W-wy, który poświęci chwilę czasu, wpadnie do mnie i wystąpi w roli jurora moich "prac". co wy na to ? mam już dość akademickich dyskusji z malkontentami. pozdrawiam |
Cytat:
No a co do oglądania tv z odległosci to z jakiej oglądasz ten swój 100Hz 32' Hiperwentylowany TV ? Zresztą mnie to w zasadzie lata dla mnie możesz oglądać z 1 (słownie: jednego) metra jesli Ci to pasuje. |
chłopaki spox troche luzu , nie rozumiecie mnie sram za przeproszeniem na to czy jakosc bedzie super czy nie. chce nagrywac dvd czy to z orginału czy dvix na dvd itd chodzi mi o czas trwania tej operacji ,czy sie da , czy ruskie tloczki normalnie przegrywaja się płyta -płyta ,i czy te filmy dvix -na dvd beda chodzic na dvd stacjonarnych ,odpowiedzcie mi na pytania wyczerpujaco ,najlepiej ktos kto sie tym bawił,i naprawde doradzcie mi jaka nagrywarke jaka jest ta suuuuper
ps. i troche luzu nie sprzeczajcie sie. dzieki |
Cytat:
nie stwierdziłem też, że przywracam divxom jakość DVD, więc skąd i po co wysnułeś swój dziwny wniosek ??? następnie sam sobie zaprzeczasz - napisałeś wcześniej, że divxy o których mowiłem w kontkście wysokiego bitrate miały by ponad 3 CD a wogóle to nie ma takich - podałem Ci przykłady a Ty jakby nigdy nic, przyznajesz później, że sam masz takie a nawet lepsze !!! i skoro nie zrozumiałeś mojego pytania o zależność proporcji obrazu do jego jakości to powiem ci jak dziecku - nie ma takiej zależności !!! wynikają one jedynie z dwóch rodzajów ekranów TV, kóre są używane. a co do określenia 100Hz 32' Hiperwentylowany TV - masz jakieś kompleksy na tym punkcie? może i ty kiedyś sobie kupisz porządny TV - gorąco Ci tego życzę. a dla twojej informacji - oglądam go z odległości 2-3 m. pozdrawiam |
nie trzeba pewnych rzeczy robić by o nich byc przekonanym nie zbadałeś że ziemia jest okrągła a pewnie też bys tak powiedział, ale nic to nie rozumiem w ogóle tej wypowiedzi: ja stwierdziłem prosty fakt którym jest że nie da sie przywrócić jakosci DVD z divx'a - jak BYK jest napisane w moim pierwszym poście !!! a Ty mnie zaatakowałes że jak to jak Ty to robisz i nagle przeszedłeś do wywodu że mozna osiągnąć jakość div'xa na TV po przerobieniu go na DVD tak rozumiem Twe wypowiedzi. ALE JAK TO SIĘ MA DO MEJ WYPOWIEDZI !!! ???
Po czym udowadniasz mi jak to nie, jak prawie wszystkie filmy jakie wychodzą sa z super jakością itd. a niech bedą tylko że to nie podważa mojego stwierdzenia (literuj sobie wyżej). No fakt zależy co kto nazywa wysoką bitratą co w powiązaniu z rozsądną rozdzielczością może zamknąc sie spokojnie na 4cd, dałem to dla przykladu a nie jako wyznacznik, co do trybu pracy i formatu pracy to widze róznicem miedzy divxem zrobionym w tryb 4:3 a 16:9 no ale to tez nie zmienia postaci rzeczy i nie zaprzecza niczemu co napisałem, a co do Twego tv to komplexów nie mam żadnych jesli chce coś oglądnąc na wiekszym ekranie to ... ide do kina, a czy twój tv jest taki a nie inny to zapewne jest najlepszy na swiecie a ja nawet nie mogę zobie o nim zamarzyć. To moj problem i nic Ci do tego, Ja tez Ci życze sokolego wzroku nie wspartego denkami od jaboli.(szczerze). p.s. Jennifer Lopez jest kiepska w łóżku. |
no dobra - trochę trudno nam się porozumieć ;) ja też ponad wszystko przekładam kino i oryginalne DVD (mam ich ok. 90). moim "rzemiosłem" się zajmuję tylko po to, żeby oglądać super nowości i filmy niedostępne w Polsce na dużym ekranie.
jak będziesz miał okazję to zachęcam do zabawy nagrywarką DVD i softem do mpeg2. zobaczysz że mój optymizm jest uzasadniony :) pozdrawiam p.s. Jennifer Lopez jest kiepska nie tylko w łóżku :jezyk: |
spoko za szybko sie irytuje nic nie miałem zdrożnego na mysli a o nagrywaniu DVD mysle już od dawien dawna ale o konwersji nie mam odwagi :)
pozdrawiam |
to jest proste jak barszcz - wprawdzie przez pierwszy miesiąc zarywasz noce i nic ci nie wychodzi ale potem jest coraz lepiej ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:34. |