![]() |
LiteOn kupić czy nie???
Postanowiłem kupić se nagrywarkę LiteOn tylko że niewiem jaką??? Prosiłbym o porade jaką nagrywarkę kupić (LiteOn)??? Teraz mam LG GCE 8320B a LiteOn'ka chciałbym kupić wersję BOX (bo mam na to kasę).
HELP!!! A i jaka jest różnica (jeżeli chodi o LiteOn'ki) między wersją BOX a OEM??? I jak już polecicie jakiś model to podajcie cenę (w przybliżeniu) |
(LiteOn)Oem = nagrywarka,Box = Nagrywarka + pudełko + 1xCDR i 1xCDRW + Nero(bundle)+ śrubki do przykręcenia :)!.Polecam ci taka jak ja mam czyli LiteOn 48x24x48 (LTR 48246S) kupiłem w promocji w M1!!! wersje box za 269zł.
|
Cytat:
|
Moim zdaniem poszukaj napedu LTR-48125S/W chyba ze wypalasz duzo
RW!! To wez tego LTR-48246S P.S. Ja kupilem ostatnio (2 tydonie temu) LiteOn 48x12x48 w BOX za 235zl na allegro!! Wiec szukaj a znajdziesz!! ;p |
Liteon 48 x 24 x48
A propos Liteokow ....:3msie:
Mam tego od niedawna -jeszcze nie do konca przetestowalem ale na razie jest cool 8) . Mam tylko pytanko: jakie sa wasze doswiadczenia na tym modelu z overburningiem no i plytakmi 90 i 99 min..... w kontekscie ostatnich wiesci na temat problemow z biosem? dzieki:cisza: |
Re: Liteon 48 x 24 x48
Cytat:
|
Re: LiteOn kupić czy nie???
Cytat:
|
Mam jeszcze pytanie: co oznaczają te końcowe literki s/w??????
|
Cytat:
|
Powiem ci ze ja korzystam z litka od 6 miechow i jest zadowolonony.
ale najwazniejsze to kupic taka zeby tobie odpowiadala |
polecam LTR-48246s cena w lodzi 261, a jak bedziesz chcial to sobie ja podkrecisz do 52x ^_^ i zaoszczedzisz 100zl.
I jeszcze jedno wydaje mi sie (nie jestem na 100% pewien) ze: box=24 michy gwarancji a oem=12 miechow gwarancji. Pozdrawiam |
Re: Re: LiteOn kupić czy nie???
Cytat:
|
A ja dla odmiany mam nagrywarkę LG:P x32 (podkręcony do x40) i też jestem zadowolony!
Ale nie otym chciałem... Jeśli chodzi o gwarancje: WSZYSTKIE LITE-ONy MAJĄ 24 MIESIĄCE GWARANCJI!!! Obojętnie czy BOX czy OEM! Jeśli ktoś twierdzi inaczej to CHCE CIĘ OSZUKAĆ!!! Wiem bo sprzedaję taki sprzęt. Poza tym... czego byś nie wybrał i tak zaraz po zakupie okaże się, że wyszedł nowszy szybszy model albo ceny spadły na łeb i na szyję...:buu: |
Cytat:
Ale ja dalej nie rozumiem co oznaczają te s/w przy nazwach bo w tym artykule nic nie wyczytałem!! |
Cytat:
S- SANYO W -WRITEC (czy cus takiego :D) To wszystko co oznacza S/W Pozdrawiam |
Dzięki ZEUS!!! a który jest lepszy???
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Chyba kupie sobie jednak (17 marca) tą wypalare LiteOn LTR 48246S lub LTR 52246S
Jak myślicie tak będzie dobrze??? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozwolicie, że wtrącę się do dyskusji, od pewnego czasu przeglądam tę stronę chcąc się co nieco dowiedzieć o nagrywarkach i widzę, że liteony są chwalone. Zdecydowałem się na zakup LTR 48246S i mam z wiązku z tym pytanko czy ten model ma najnowszą wersję biosa a jeżeli nie to którą i jak mogę to poznać po opakowaniu. Jednak dziwi mnie fakt 12 miesięcznej gwarancji dawanej przez jedną z większych firm sprzedającej sprzęt skoro wszędzie są informacje o 24 miesiącach. |
Cytat:
ps. w obecnej chwili najnoszy jest SS0B a z opakowania sie niedowiesz. Jesli jeszcze nie kupiles to sie wersja biosu nie przejmuj tylko bierz pierwsza lepsza (bios najnowszy sobie wgrasz sam w domu). Dobry wybor. :) Pozdrawiam |
Jesteś tu nowy i pewnie jeszcze nie znasz opcji 'szukaj' :P
Masz wersję box litka to pewnie też masz Nero. Bios sprawdzisz wybierajac z menu 'Nagrywarka' => 'Wybór nagrywarki' i tam wersja firmware. A z tą gwarancją to chyba jakiś przekręt ;p |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdr |
Cytat:
|
Cytat:
:D:D:D:D:D Powiem ci szczerze ze nie masz sie czego bac, ja to samo co ty myslalem ze cos popsuje ale wkoncu to zrobilem! Zaczolem od nagrywarki (udalo sie) Czego by pozniej nie sprubowac z czyms innym i zrobilem BIOS w cd-rom`ie (udalo sie) Ale balem sie jesli chodzi o plyte glowna, (ludzie z forum dzieki) przekonali mnie i zrobilem (udalo sie ;p) Takze jak narazie jestem z siebie zadowolony, a z tego co wiem to w LiteOn`ach mozna sie bawic BIOS`ami jak klockami wiec uwierz mi nie masz sie czego bac!! Powodzenia na przyszlosc! :3msie: |
Cytat:
Jak ktos sie zna to moze tak sie bawic ze wszystkimi sprzetami. Niepamietam zebym w jakims sprzecie nie zmienial biosa. Pozdrawiam |
Re: LiteOn kupić czy nie???
Cytat:
Pomoge jescze odowiadajac na glowne pytanie Kizio`wi!!!!!! Chyba troche cie rozumiem, skad twoje obawy do tego czy kupic LiteOn`a ale ja mialem ten sam problem co ty tzn. balem sie kupic LiteOn`a bo wydawal mi sie taki i do kitu, jednak (ludzie z forum dzieki po raz drugi) przekonali mnie tutaj i naprawde nie zaluje!! Wczesniej mialem TEAC bylem z niego zadowolny ale meczylo mnie w nim ze nie odtwarza cd 99min (nie mowie juz o nagrywaniu) wiec chcialem wymienic i zdecydowalem sie na LiteOn`a - okazal sie jednym z najlepszych moich zakupow i naprawde moge ci go polecic!! Tyle ze ja mam Litka LTR-48125S (48x12x48) takich juz nie ma ale jesli nie wiesz ktory kupic to walnij sobie TDK 48x24x48 i bedziesz mial z glowy problem z OverBurning`iem! Decyzja nalezy do ciebie ale jak mowie LiteOn jest wart swojej ceny!! |
Re: Re: LiteOn kupić czy nie???
Cytat:
Pozdrawiam |
Moge tylko powtorzyc za moimi przedmowcami. Lite-on to teraz naprawde dobry sprzet i mimo, ze niektore testy mowia inaczej, mozna go kupowac w ciemno. Oczywiscie moga sie zdarzyc jakies wadliwe egzemplarze, jak zreszta i w Plextorach czy Teacach, ale mozesz bez obaw zainwestowac w ten sprzet. Powinienes byc zadowolony.
Jedyne czego ja zaluje, to ze kiedy kupowalem nagrywarke, Yamaha nie byla w tej cenie, co teraz. Gdyby byla, prawdopodobnie zdecydowalbym sie na nia. Ale tez tak bardzo sie tym nie martwie, bo LT naprawde dobrze mi sie sprawuje, a logo na CD to nie taka wazna dla mnie sprawa (pomijajac fakt, ze i tak wiekszosc plyt nagrywam do granic pojemnosci (a czasami i dalej ;p )). Tak wiec poszukaj sobie jeszcze jesli chcesz jakis testow, poczytaj wczesniejsze posty na forum, i jesli dalej bedziesz sie wahal to... inwestuj w Lite-ona :spoko: |
Cytat:
Ale na razie jeszcze nie sprobuje, bo naprawde nie widze takiej potrzeby. Niewykluczone, ze zaczne od plyty glownej, bo tam przynajmniej bede mial pewne zabezpieczenie (;p ), a mianowicie DUAL BIOS. A to w przypadku, gdybym cos spiep.... (co jest bardzo niewykluczone), bedzie jak znalazl. A gdy juz to zrobie, pewnie tez stwierdze, ze bylo to duzo duzo prostsze i nie bylo sie czego obawiac. Jak to mowia, pierwszy raz jest najtrudniejszy || |
Cytat:
chociaz niewykluczone, ze tez sie da :fiu: |
Cytat:
|
Liteon
Zauwazyliście, że oni nie mają w swojej ofercie nagrywarek DVD (przynajmniej na stronie ich nie mogłem znależć:P ).
Biorąc pod uwage przyszłość to jest to trochę dziwne :chytry: - tylu innych badziewiaków robi teakie napędy :-o ...... A tak w ogóle to Liteon jest cool 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) Tanio :kasa: i dobrze ;p Więc chłopaki i dziewczyny - Naprzód na zakupy! || |
Cytat:
:D ^_^ :D ^_^ :D ^_^ |
Można zrobić nawet update dziewczyny np. na żonę
|
ale wyjadacz
a pyta sie o podstawowe rzeczy
chyba nastawiles maszynke na nabijanie postow |
Re: ale wyjadacz
Cytat:
|
Re: ale wyjadacz
Cytat:
Dzięki za rady 17 marca kupie sobie albo: LiteOn LTR 48246S lub LTR 52246S (niepytajcie się dlaczego dopiero w marcu;p ;p ) |
Re: Re: ale wyjadacz
Cytat:
|
Re: Re: Re: ale wyjadacz
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: ale wyjadacz
Cytat:
Ps.Podziękowania dla życzliwego doradcy. |
Moze podziekowania nie naleza sie mi, ale powiedz jak chodzi.
I czy jestes jak narazie zadowolony z zakupu??? |
Ja używam LiteOn wesja OEM (producent 4kus) 6S48 i płyty wypalają
się świetnie na maksymalnych prędkościach 48x/12x, dałem za nią 250 zł. w hurtowni (cennik detaliczny). |
Cytat:
|
Re: Liteon 48 x 24 x48
Cytat:
|
Re: Re: Liteon 48 x 24 x48
Cytat:
|
Przy probie zapisu wywala mi komunikat ze nie ma wystarczajacej ilosci miejsca na plycie. Oczywiscie w Nero ustawilem wszystkie potrzebne opcje do nagrywania w trybie overburning, ale nic to nie daje. Nagrywarka jest w zasadzie nowa (nieco ponad miesiac) wiec byc moze to jakas wada fabryczna ?
|
Zawsze przy probie zapisu wiekszej ilosci danych na plyte pokazuje sie okienko, ze jest tego za duzo ;) i czy chcesz kontynuowac wykorzystujac overburning.
|
No własnie w tym problem ze tej opcji nie ma - jest tylko jeden przycisk do wybrania (anuluj) i nie ma ani slowa o overburningu. Nagrywara "wypluwa" CD i koniec zabawy :(
|
Mowiac o opcjach, to miales na mysli ustawienie opcji zezwalania na overburning i dodatkowego czasu oraz zapis metoda DAO ?
|
Powiedz jeszcze z jakiej wersji nero korzystasz???
|
We wlasciwosciach i ustawieniach ustawilem overburning, DAO, długosc CD - wszystko co potrzebne a jednak przy próbie nagrania wysiwetla mi sie okienko ze na dysku jest za malo miejsca i moge jedynie nacisnac "anuluj" (nie pojawia sie nic o overburningu) i na tym koniec nagrywania.
Wersja Nero: 5.5.9.13 |
We wczesniejszych wersjach tez tak bylo??
Mozesz tez zainstalowac sobie 5.5.10.20 na probe :) |
Nagrywarke mam od niedawna i nie korzytsalem z innych wersji Nero ale tak dla swietego spokoju sprawdze to na innych wersjach i innych programach. Tak czy inaczej dzieki za probe pomocy, na szczescie rzeczy ponad 700 mb nie jest zbyt wiele wiec zawsze mozna podskoczyc do kumpla (tak sie tylko pocieszam, bo jednak nie po to ma sie nagrywarke zeby do znajomych chodzic ;-)
|
Zawsze mozesz sprobowac przeinstalowac system, czasem zwykle odswiezenie moze pomoc.
|
KIlka miesięcy temu nagrywarki LiteOn miały problem z biosem, napiszcie prosze czy zostam on rozwiązany, Opis tego problemu:
http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/003861.php#003861 |
Niestety jeszcze nie ;)
|
Witajcie, jestem nowym burnowiczem więc tylko jeno pytanie: Gdzie znajdę info po polsku dotyczące zmieniania biosu w nagrywarkach i zwykłych napędach CD-Rom ?
Z góry dziękuję. |
Na cdrinfo.pl
|
Ja jeszcze jedno takie pytanie, wiem że zaraz mnie od searchów wyzwiecie itd., ale najpierw - proszę (szukałem na kilku stronach na tym forum) - moglibyście podać w kilku prostych podpunktach, dlaczego LiteOn jest lepszy od LG ? Oraz - czy dostępne w sklepach są juz Liteony 52/3*/52 (w każdym bądź razie cd-rw rzędu trzydziestego) ?
|
Co do porownania tych spawarek, to proponuje przejrzec testy na cdrinfo.pl i opinie na forum na temat problemow z powyzszymi nagrywarkami. Naprade wiele mozna sie dowiedziec ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:13. |