Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   LiteOn kupić czy nie??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/liteon-kupic-czy-nie-16585/)

kizio 09.02.2003 16:47

LiteOn kupić czy nie???

Postanowiłem kupić se nagrywarkę LiteOn tylko że niewiem jaką??? Prosiłbym o porade jaką nagrywarkę kupić (LiteOn)??? Teraz mam LG GCE 8320B a LiteOn'ka chciałbym kupić wersję BOX (bo mam na to kasę).
HELP!!!

A i jaka jest różnica (jeżeli chodi o LiteOn'ki) między wersją BOX a OEM???

I jak już polecicie jakiś model to podajcie cenę (w przybliżeniu)

shkieletor 09.02.2003 17:02

(LiteOn)Oem = nagrywarka,Box = Nagrywarka + pudełko + 1xCDR i 1xCDRW + Nero(bundle)+ śrubki do przykręcenia :)!.Polecam ci taka jak ja mam czyli LiteOn 48x24x48 (LTR 48246S) kupiłem w promocji w M1!!! wersje box za 269zł.

Krzycho83 09.02.2003 17:08

Cytat:

shkieletor napisa***322;(a)
(LiteOn)Oem = nagrywarka,Box = Nagrywarka + pudełko + 1xCDR i 1xCDRW + Nero(bundle)+ śrubki do przykręcenia :)!.Polecam ci taka jak ja mam czyli LiteOn 48x24x48 (LTR 48246S) kupiłem w promocji w M1!!! wersje box za 269zł.
W wersji box jest jeszcze kabelek do audio i instrukcja montażu :P

ZbigNieff 09.02.2003 22:27

Moim zdaniem poszukaj napedu LTR-48125S/W chyba ze wypalasz duzo
RW!! To wez tego LTR-48246S

P.S. Ja kupilem ostatnio (2 tydonie temu) LiteOn 48x12x48 w BOX za 235zl na allegro!!
Wiec szukaj a znajdziesz!! ;p

baski 09.02.2003 23:05

Liteon 48 x 24 x48

A propos Liteokow ....:3msie:

Mam tego od niedawna -jeszcze nie do konca przetestowalem ale na razie jest cool 8) .

Mam tylko pytanko: jakie sa wasze doswiadczenia na tym modelu z overburningiem no i plytakmi 90 i 99 min..... w kontekscie ostatnich wiesci na temat problemow z biosem?

dzieki:cisza:

ThanatoS 09.02.2003 23:12

Re: Liteon 48 x 24 x48

Cytat:

baski napisa***322;(a)
A propos Liteokow ....:3msie:

Mam tego od niedawna -jeszcze nie do konca przetestowalem ale na razie jest cool 8) .

Mam tylko pytanko: jakie sa wasze doswiadczenia na tym modelu z overburningiem no i plytakmi 90 i 99 min..... w kontekscie ostatnich wiesci na temat problemow z biosem?

dzieki:cisza:

Moj kolega ma ten model, 0 problemow.

tomgoo 09.02.2003 23:26

Re: LiteOn kupić czy nie???

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Postanowiłem kupić se nagrywarkę LiteOn tylko że niewiem jaką??? Prosiłbym o porade jaką nagrywarkę kupić (LiteOn)??? Teraz mam LG GCE 8320B a LiteOn'ka chciałbym kupić wersję BOX (bo mam na to kasę).
HELP!!!

Liteon 48125 s/w - bardzo dobra Polecam!!!

kizio 10.02.2003 07:08

Mam jeszcze pytanie: co oznaczają te końcowe literki s/w??????

RAVENSHEART 10.02.2003 08:57

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Mam jeszcze pytanie: co oznaczają te końcowe literki s/w??????
poczytaj tutajhttp://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/liteon_oc/

chester 10.02.2003 09:16

Powiem ci ze ja korzystam z litka od 6 miechow i jest zadowolonony.
ale najwazniejsze to kupic taka zeby tobie odpowiadala

Zeus 10.02.2003 11:12

polecam LTR-48246s cena w lodzi 261, a jak bedziesz chcial to sobie ja podkrecisz do 52x ^_^ i zaoszczedzisz 100zl.
I jeszcze jedno wydaje mi sie (nie jestem na 100% pewien) ze: box=24 michy gwarancji a oem=12 miechow gwarancji.
Pozdrawiam

Krzycho83 10.02.2003 11:53

Re: Re: LiteOn kupić czy nie???

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
Liteon 48125 s/w - bardzo dobra Polecam!!!
Zgadzam się w 100% :)

Miro 10.02.2003 15:01

A ja dla odmiany mam nagrywarkę LG:P x32 (podkręcony do x40) i też jestem zadowolony!
Ale nie otym chciałem...

Jeśli chodzi o gwarancje: WSZYSTKIE LITE-ONy MAJĄ 24 MIESIĄCE GWARANCJI!!! Obojętnie czy BOX czy OEM! Jeśli ktoś twierdzi inaczej to CHCE CIĘ OSZUKAĆ!!! Wiem bo sprzedaję taki sprzęt.

Poza tym... czego byś nie wybrał i tak zaraz po zakupie okaże się, że wyszedł nowszy szybszy model albo ceny spadły na łeb i na szyję...:buu:

kizio 10.02.2003 15:12

Cytat:

Miro napisa***322;(a)
Poza tym... czego byś nie wybrał i tak zaraz po zakupie okaże się, że wyszedł nowszy szybszy model albo ceny spadły na łeb i na szyję...:buu:
Normalne w sprzęcie komputerowym:buu: :buu: :buu: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie:

Ale ja dalej nie rozumiem co oznaczają te s/w przy nazwach bo w tym artykule nic nie wyczytałem!!

Zeus 10.02.2003 15:17

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Ale ja dalej nie rozumiem co oznaczają te s/w przy nazwach bo w tym artykule nic nie wyczytałem!!
S/W oznacza producenta optyki
S- SANYO
W -WRITEC (czy cus takiego :D)

To wszystko co oznacza S/W
Pozdrawiam

kizio 10.02.2003 15:27

Dzięki ZEUS!!! a który jest lepszy???

Zeus 10.02.2003 15:33

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Dzięki ZEUS!!! a który jest lepszy???
Hmm nowe wychodza tylko w wersji S (nie kupisz litka 52 w wersji W). Zdania sa podzielone ja mam S i sobie chwale :D

andrzejj9 11.02.2003 13:36

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Hmm nowe wychodza tylko w wersji S (nie kupisz litka 52 w wersji W). Zdania sa podzielone ja mam S i sobie chwale :D
Rowniez posiadam S (48125s) i nie ma zadnych powodow do narzekan, polecam :spoko:

ZbigNieff 11.02.2003 16:19

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
Rowniez posiadam S (48125s) i nie ma zadnych powodow do narzekan, polecam :spoko:
Masz w nim BIOS od S czy fleszowales na W???

SEBAW 11.02.2003 16:23

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Jeżeli czytałeś o tym to ja nie polecam lub radziłbym wstrzymać się od kupowania napędów Liteona. Ja polecam zamiast Litka to Asusa. (twój wybór)

Zeus 11.02.2003 16:35

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Jeżeli czytałeś o tym to ja nie polecam lub radziłbym wstrzymać się od kupowania napędów Liteona. Ja polecam zamiast Litka to Asusa. (twój wybór)
No tylko nalezy pamietac ze problem jest tylko podczas testowania, Overburning dziala bardzo dobrze na litkach.

kizio 11.02.2003 16:38

Chyba kupie sobie jednak (17 marca) tą wypalare LiteOn LTR 48246S lub LTR 52246S
Jak myślicie tak będzie dobrze???

SEBAW 11.02.2003 16:42

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
No tylko nalezy pamietac ze problem jest tylko podczas testowania, Overburning dziala bardzo dobrze na litkach.
Ale niedoświadczeni użytkownicy mogą mieć z tym wielki problem; będą myśleli: "ale kupiłem szajs nagrywarkę; muszę oddać ją do serwisu..." Moim zdaniem takie usterki powinny być szybko wyeliminowane, a nie żeby ciągnęły się przez kilka miesięcy.((

Krzycho83 11.02.2003 16:45

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Problem zdarza się podczas testowania i do tego nie na wszystkich płytkach.

SEBAW 11.02.2003 16:47

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Problem zdarza się podczas testowania i do tego nie na wszystkich płytkach.
Jak już wcześniej pisałem, taki błąd powinien zostać jak najszybicej naprawiony. To już się ciągnie przez kilka miesięcy...((

Zeus 11.02.2003 16:51

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Jak już wcześniej pisałem, taki błąd powinien zostać jak najszybicej naprawiony. To już się ciągnie przez kilka miesięcy...((
100% racja tez mnie to troche wnerwia((

jasku 11.02.2003 17:06

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Ale niedoświadczeni użytkownicy mogą mieć z tym wielki problem; będą myśleli: "ale kupiłem szajs nagrywarkę; muszę oddać ją do serwisu..." Moim zdaniem takie usterki powinny być szybko wyeliminowane, a nie żeby ciągnęły się przez kilka miesięcy.((
Witam serdecznie.
Pozwolicie, że wtrącę się do dyskusji, od pewnego czasu przeglądam tę stronę chcąc się co nieco dowiedzieć o nagrywarkach i widzę, że liteony są chwalone. Zdecydowałem się na zakup LTR 48246S i mam z wiązku z tym pytanko czy ten model ma najnowszą wersję biosa a jeżeli nie to którą i jak mogę to poznać po opakowaniu. Jednak dziwi mnie fakt 12 miesięcznej gwarancji dawanej przez jedną z większych firm sprzedającej sprzęt skoro wszędzie są informacje o 24 miesiącach.

Zeus 11.02.2003 17:14

Cytat:

jasku napisa***322;(a)
Witam serdecznie.
Pozwolicie, że wtrącę się do dyskusji, od pewnego czasu przeglądam tę stronę chcąc się co nieco dowiedzieć o nagrywarkach i widzę, że liteony są chwalone. Zdecydowałem się na zakup LTR 48246S i mam z wiązku z tym pytanko czy ten model ma najnowszą wersję biosa a jeżeli nie to którą i jak mogę to poznać po opakowaniu. Jednak dziwi mnie fakt 12 miesięcznej gwarancji dawanej przez jedną z większych firm sprzedającej sprzęt skoro wszędzie są informacje o 24 miesiącach.

Hmm co do gwarancji to niewiem ale bios to sprawdza sie programem np NERO INFO TOOL w rubryce "firmware version" jest wersja biosu, jesli chcesz wiedziec czy to jest najnowszy bios to wchodzisz TU i sprawdzasz jaki jest najnowszy :D
ps. w obecnej chwili najnoszy jest SS0B a z opakowania sie niedowiesz. Jesli jeszcze nie kupiles to sie wersja biosu nie przejmuj tylko bierz pierwsza lepsza (bios najnowszy sobie wgrasz sam w domu). Dobry wybor. :)
Pozdrawiam

Krzycho83 11.02.2003 17:18

Jesteś tu nowy i pewnie jeszcze nie znasz opcji 'szukaj' :P

Masz wersję box litka to pewnie też masz Nero. Bios sprawdzisz wybierajac z menu 'Nagrywarka' => 'Wybór nagrywarki' i tam wersja firmware. A z tą gwarancją to chyba jakiś przekręt ;p

Zeus 11.02.2003 17:21

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Jesteś tu nowy i pewnie jeszcze nie znasz opcji 'szukaj' :P
Masz wersję box litka to pewnie też masz Nero. Bios sprawdzisz wybierajac z menu 'Nagrywarka' => 'Wybór nagrywarki' i tam wersja firmware. A z tą gwarancją to chyba jakiś przekręt ;p

Tak tez mozna a co do gwarancji to tez mnie sie wydaje ze tu cos smierdzi.

jasku 11.02.2003 17:24

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Hmm co do gwarancji to niewiem ale bios to sprawdza sie programem np NERO INFO TOOL w rubryce "firmware version" jest wersja biosu, jesli chcesz wiedziec czy to jest najnowszy bios to wchodzisz TU i sprawdzasz jaki jest najnowszy :D
ps. w obecnej chwili najnoszy jest SS0B a z opakowania sie niedowiesz. Jesli jeszcze nie kupiles to sie wersja biosu nie przejmuj tylko bierz pierwsza lepsza (bios najnowszy sobie wgrasz sam w domu). Dobry wybor. :)
Pozdrawiam

Wielkie dzięki za poradę w tym tygodniu to się stanie
Pozdr

andrzejj9 11.02.2003 17:39

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
Masz w nim BIOS od S czy fleszowales na W???
Bios oryginalny. Poki nie stwierdze, ze jest powod, aby bawic sie w zmiane biosu to nie bede tego robil. Przyznam sie, ze troche sie tego boje, bo jeszcze nigdy nie robilem (naturalnie mowie o zmianie biosu ;p )

ZbigNieff 11.02.2003 21:38

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
(...) (naturalnie mowie o zmianie biosu ;p )

:D:D:D:D:D

Powiem ci szczerze ze nie masz sie czego bac, ja to samo co ty
myslalem ze cos popsuje ale wkoncu to zrobilem!
Zaczolem od nagrywarki (udalo sie)
Czego by pozniej nie sprubowac z czyms innym i zrobilem
BIOS w cd-rom`ie (udalo sie)
Ale balem sie jesli chodzi o plyte glowna, (ludzie z forum dzieki)
przekonali mnie i zrobilem (udalo sie ;p)

Takze jak narazie jestem z siebie zadowolony, a z tego co wiem
to w LiteOn`ach mozna sie bawic BIOS`ami jak klockami wiec
uwierz mi nie masz sie czego bac!!

Powodzenia na przyszlosc! :3msie:

Zeus 11.02.2003 21:42

Cytat:

[..]LiteOn`ach mozna sie bawic BIOS`ami jak klockami wiec

Witam
Jak ktos sie zna to moze tak sie bawic ze wszystkimi sprzetami.
Niepamietam zebym w jakims sprzecie nie zmienial biosa.
Pozdrawiam

ZbigNieff 11.02.2003 21:46

Re: LiteOn kupić czy nie???

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
HELP!!!

Pomoge jescze odowiadajac na glowne pytanie Kizio`wi!!!!!!

Chyba troche cie rozumiem, skad twoje obawy do tego czy kupic LiteOn`a
ale ja mialem ten sam problem co ty tzn. balem sie kupic LiteOn`a bo
wydawal mi sie taki i do kitu, jednak (ludzie z forum dzieki po raz drugi)
przekonali mnie tutaj i naprawde nie zaluje!!
Wczesniej mialem TEAC bylem z niego zadowolny ale meczylo mnie w nim
ze nie odtwarza cd 99min (nie mowie juz o nagrywaniu) wiec
chcialem wymienic i zdecydowalem sie na LiteOn`a - okazal sie
jednym z najlepszych moich zakupow i naprawde moge ci go polecic!!

Tyle ze ja mam Litka LTR-48125S (48x12x48) takich juz nie ma ale
jesli nie wiesz ktory kupic to walnij sobie TDK 48x24x48 i bedziesz
mial z glowy problem z OverBurning`iem!

Decyzja nalezy do ciebie ale jak mowie LiteOn jest wart swojej ceny!!

Zeus 11.02.2003 21:49

Re: Re: LiteOn kupić czy nie???

Cytat:

[..]walnij sobie TDK 48x24x48 i bedziesz
mial z glowy problem z OverBurning`iem!
[/B]
Z tego co sie orientuje to TDK ma ten sam problem z TESTEM overburingu, w koncu to ten sam naped co LiteOn -- poco wiec wydawac ponad 100 zl wicej ??? No chyba ze ktos chce miec blekitna tacke :D
Pozdrawiam

andrzejj9 11.02.2003 22:13

Moge tylko powtorzyc za moimi przedmowcami. Lite-on to teraz naprawde dobry sprzet i mimo, ze niektore testy mowia inaczej, mozna go kupowac w ciemno. Oczywiscie moga sie zdarzyc jakies wadliwe egzemplarze, jak zreszta i w Plextorach czy Teacach, ale mozesz bez obaw zainwestowac w ten sprzet. Powinienes byc zadowolony.
Jedyne czego ja zaluje, to ze kiedy kupowalem nagrywarke, Yamaha nie byla w tej cenie, co teraz. Gdyby byla, prawdopodobnie zdecydowalbym sie na nia. Ale tez tak bardzo sie tym nie martwie, bo LT naprawde dobrze mi sie sprawuje, a logo na CD to nie taka wazna dla mnie sprawa (pomijajac fakt, ze i tak wiekszosc plyt nagrywam do granic pojemnosci (a czasami i dalej ;p )). Tak wiec poszukaj sobie jeszcze jesli chcesz jakis testow, poczytaj wczesniejsze posty na forum, i jesli dalej bedziesz sie wahal to... inwestuj w Lite-ona :spoko:

andrzejj9 11.02.2003 22:17

Cytat:

:D:D:D:D:D

Powiem ci szczerze ze nie masz sie czego bac, ja to samo co ty
myslalem ze cos popsuje ale wkoncu to zrobilem!
Zaczolem od nagrywarki (udalo sie)
Czego by pozniej nie sprubowac z czyms innym i zrobilem
BIOS w cd-rom`ie (udalo sie)
Ale balem sie jesli chodzi o plyte glowna, (ludzie z forum dzieki)
przekonali mnie i zrobilem (udalo sie ;p)

Takze jak narazie jestem z siebie zadowolony, a z tego co wiem
to w LiteOn`ach mozna sie bawic BIOS`ami jak klockami wiec

Powodzenia na przyszlosc! :3msie:

no coz, przekonales mnie :)

Ale na razie jeszcze nie sprobuje, bo naprawde nie widze takiej potrzeby. Niewykluczone, ze zaczne od plyty glownej, bo tam przynajmniej bede mial pewne zabezpieczenie (;p ), a mianowicie DUAL BIOS. A to w przypadku, gdybym cos spiep.... (co jest bardzo niewykluczone), bedzie jak znalazl. A gdy juz to zrobie, pewnie tez stwierdze, ze bylo to duzo duzo prostsze i nie bylo sie czego obawiac. Jak to mowia, pierwszy raz jest najtrudniejszy ||

andrzejj9 11.02.2003 22:21

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Witam
Jak ktos sie zna to moze tak sie bawic ze wszystkimi sprzetami.
Pozdrawiam

a w stacji dyskietek??^_^

chociaz niewykluczone, ze tez sie da :fiu:

kizio 12.02.2003 07:15

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
A w obudowie??? A w karcie sieciowej??? A w wentylatorku???

baski 12.02.2003 10:49

Liteon

Zauwazyliście, że oni nie mają w swojej ofercie nagrywarek DVD (przynajmniej na stronie ich nie mogłem znależć:P ).

Biorąc pod uwage przyszłość to jest to trochę dziwne :chytry: - tylu innych badziewiaków robi teakie napędy :-o ......

A tak w ogóle to Liteon jest cool 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Tanio :kasa: i dobrze ;p

Więc chłopaki i dziewczyny - Naprzód na zakupy! ||

Zeus 12.02.2003 11:17

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
A w obudowie??? A w karcie sieciowej??? A w wentylatorku???

:D ^_^ :D ^_^ :D ^_^

para 12.02.2003 11:19

Można zrobić nawet update dziewczyny np. na żonę

cubic 12.02.2003 12:14

ale wyjadacz

a pyta sie o podstawowe rzeczy
chyba nastawiles maszynke na nabijanie postow

Zeus 12.02.2003 13:04

Re: ale wyjadacz

Cytat:

cubic napisa***322;(a)

Nie kazdy musi sie znac na wszystkim prawda ???

kizio 12.02.2003 14:55

Re: ale wyjadacz

Cytat:

cubic napisa***322;(a)

Nowy na forum a już krytyka!!! (co za ludzi na tym świecie żyją;p[oczywiście pomijając grzecznych i uczciwych forumfowiczów])

Dzięki za rady 17 marca kupie sobie albo: LiteOn LTR 48246S lub LTR 52246S (niepytajcie się dlaczego dopiero w marcu;p ;p )

Zeus 12.02.2003 14:59

Re: Re: ale wyjadacz

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Nowy na forum a już krytyka!!! (co za ludzi na tym świecie żyją;p[oczywiście pomijając grzecznych i uczciwych forumfowiczów])

Dzięki za rady 17 marca kupie sobie albo: LiteOn LTR 48246S lub LTR 52246S (niepytajcie się dlaczego dopiero w marcu;p ;p )

Co prezencik dostaniesz na dzien kobiet :D???

kizio 12.02.2003 16:42

Re: Re: Re: ale wyjadacz

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Co prezencik dostaniesz na dzien kobiet :D???
NIE!!! JA JESTEM MĘŻCZYZNOM!!!!!!!!(przynajmniej tak sądzę;p ) A 17 marca są moje imieniny czyli Patryka!!! Więc już wiesz!!!

jasku 12.02.2003 21:05

Re: Re: Re: Re: ale wyjadacz

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
NIE!!! JA JESTEM MĘŻCZYZNOM!!!!!!!!(przynajmniej tak sądzę;p ) A 17 marca są moje imieniny czyli Patryka!!! Więc już wiesz!!!
Tylko żebyś zdążył kupić, ja dziś kupiłem LTR 48246S za 258 PLN i stałem w kolejce bo dopiero co przywieźli jeszcze ciepłe z grudnia 2002. Trzy osoby po kolei brały te same nagrywarki.
Ps.Podziękowania dla życzliwego doradcy.

ZbigNieff 12.02.2003 21:10

Moze podziekowania nie naleza sie mi, ale powiedz jak chodzi.
I czy jestes jak narazie zadowolony z zakupu???

DreamCrusher 12.02.2003 21:17

Ja używam LiteOn wesja OEM (producent 4kus) 6S48 i płyty wypalają
się świetnie na maksymalnych prędkościach 48x/12x,
dałem za nią 250 zł. w hurtowni (cennik detaliczny).

jasku 12.02.2003 21:23

Cytat:

Moze podziekowania nie naleza sie mi, ale powiedz jak chodzi.
I czy jestes jak narazie zadowolony z zakupu???

Narazie jestem zadowolony bo ma ładne pudełko:D i mogę sobie ją podotykać bo leży obok i dziś chyba już nie będę jej instalował bo muszę trochę poprzesuwać meble. Jak podepnę to coś popiszę.

jamaal 01.04.2003 18:35

Re: Liteon 48 x 24 x48

Cytat:

baski napisa***322;(a)
Ja mam wersje 48246S i niestety nie moge nagrywac plytek 800 mB :-( Jeden z userów pisze powyzej ze jego kolega nie ma zadnych problemow, wiec od czego to moze zalezec ?

Krzycho83 01.04.2003 20:16

Re: Re: Liteon 48 x 24 x48

Cytat:

jamaal napisa***322;(a)
Ja mam wersje 48246S i niestety nie moge nagrywac plytek 800 mB :-( Jeden z userów pisze powyzej ze jego kolega nie ma zadnych problemow, wiec od czego to moze zalezec ?
Jak to nie mozesz??? Ta nagrywarka ma w swojej naturze nagrywanie plytek 800 MB :cisza: (co niby jest tego powodem ? )

jamaal 01.04.2003 20:57

Przy probie zapisu wywala mi komunikat ze nie ma wystarczajacej ilosci miejsca na plycie. Oczywiscie w Nero ustawilem wszystkie potrzebne opcje do nagrywania w trybie overburning, ale nic to nie daje. Nagrywarka jest w zasadzie nowa (nieco ponad miesiac) wiec byc moze to jakas wada fabryczna ?

Krzycho83 01.04.2003 21:11

Zawsze przy probie zapisu wiekszej ilosci danych na plyte pokazuje sie okienko, ze jest tego za duzo ;) i czy chcesz kontynuowac wykorzystujac overburning.

jamaal 01.04.2003 21:54

No własnie w tym problem ze tej opcji nie ma - jest tylko jeden przycisk do wybrania (anuluj) i nie ma ani slowa o overburningu. Nagrywara "wypluwa" CD i koniec zabawy :(

Krzycho83 01.04.2003 22:17

Mowiac o opcjach, to miales na mysli ustawienie opcji zezwalania na overburning i dodatkowego czasu oraz zapis metoda DAO ?

Krzycho83 01.04.2003 22:19

Powiedz jeszcze z jakiej wersji nero korzystasz???

jamaal 02.04.2003 08:09

We wlasciwosciach i ustawieniach ustawilem overburning, DAO, długosc CD - wszystko co potrzebne a jednak przy próbie nagrania wysiwetla mi sie okienko ze na dysku jest za malo miejsca i moge jedynie nacisnac "anuluj" (nie pojawia sie nic o overburningu) i na tym koniec nagrywania.

Wersja Nero: 5.5.9.13

Krzycho83 02.04.2003 20:17

We wczesniejszych wersjach tez tak bylo??
Mozesz tez zainstalowac sobie 5.5.10.20 na probe :)

jamaal 02.04.2003 21:56

Nagrywarke mam od niedawna i nie korzytsalem z innych wersji Nero ale tak dla swietego spokoju sprawdze to na innych wersjach i innych programach. Tak czy inaczej dzieki za probe pomocy, na szczescie rzeczy ponad 700 mb nie jest zbyt wiele wiec zawsze mozna podskoczyc do kumpla (tak sie tylko pocieszam, bo jednak nie po to ma sie nagrywarke zeby do znajomych chodzic ;-)

Krzycho83 02.04.2003 22:53

Zawsze mozesz sprobowac przeinstalowac system, czasem zwykle odswiezenie moze pomoc.

aq123 06.04.2003 17:47

KIlka miesięcy temu nagrywarki LiteOn miały problem z biosem, napiszcie prosze czy zostam on rozwiązany, Opis tego problemu:
http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/003861.php#003861

Krzycho83 07.04.2003 21:51

Niestety jeszcze nie ;)

Theriel 13.04.2003 21:24

Witajcie, jestem nowym burnowiczem więc tylko jeno pytanie: Gdzie znajdę info po polsku dotyczące zmieniania biosu w nagrywarkach i zwykłych napędach CD-Rom ?
Z góry dziękuję.

Krzycho83 13.04.2003 21:38

Na cdrinfo.pl

Theriel 13.04.2003 21:43

Ja jeszcze jedno takie pytanie, wiem że zaraz mnie od searchów wyzwiecie itd., ale najpierw - proszę (szukałem na kilku stronach na tym forum) - moglibyście podać w kilku prostych podpunktach, dlaczego LiteOn jest lepszy od LG ? Oraz - czy dostępne w sklepach są juz Liteony 52/3*/52 (w każdym bądź razie cd-rw rzędu trzydziestego) ?

Krzycho83 13.04.2003 21:50

Co do porownania tych spawarek, to proponuje przejrzec testy na cdrinfo.pl i opinie na forum na temat problemow z powyzszymi nagrywarkami. Naprade wiele mozna sie dowiedziec ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:13.