![]() |
Opłaca się kupić liteona 52x32x52 czy lepiej tego z RW razy 24????
:cisza: :cisza: A wiec pytam tak z samej ciekawości-dać mniej kasy i miec RW razy 24 czy wywalić więcej i mieć 32? Niby głupie pytanie ale jak mam już coś kupić to chce poznać opinie innych!!!
|
...oj
|
Cytat:
Nawiązując do tematu - jeśli te nagrywarki różnią się tylko w prędkościach zapisu CDR-W, a różnica w cenie jest spora, to myślę, że nie ma to sensu. Poza tym sądzę, że i tak będzie można zamienić w nich biosy, więc drugi powód przeciwko kupnu tej szybszej :) :) . Pozdrawiam |
Sprawa jest taka ze plyt RW 24x teraz prawie nie ma.. a jak sa to bardzo trudno takie dostac/kupic. Minie sporo czasu zanim beda powszechnie dostepne... a 32x to juz wogole.. wiec nawet jak kupisz 32x to porzytek bedzie z tego zaden przez baaardzo dlugi czas.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Osobiście palę tak samo MAX x24, minutka więcej mnie nie zbawi.
|
Re: Opłaca się kupić liteona 52x32x52 czy lepiej tego z RW razy 24????
Cytat:
|
Obecnie jest duży problem żeby kupić CD-RW 24x a 32x to jeszcze nie widziałem.
|
kolega pytal sie, czy sie oplaca
IMHO nie oplaca sie. Natomiast napewno oplaca sie kupiec LTR 48246S :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ze względu ten błąd dobrym wyborem wydaje się LTR-48125W w z biosem wcześniejszym niż VS08.
|
Jesli oczywiscie spotkasz taki model w sklepie ;)
|
W zapowiedziach stoi 52327, a 7 oznacza podobno wersję chipsetu MediaTek, na którym nagrywarka jest oparta. 52246 ma wersję 6 - więc zapewne BIOSy będą niekompatybilne, i nie da się 52246 podkręcić na 52327. Choć, z drugiej strony, tu i ówdzie można spotkać wzmianki o nadchodzącym 52326, co sugerowałoby użycie tego samego chipa i możliwość podkręcenia. Może zamiast spekulować poczekać na pojawienie się tych nagrywarek w sprzedaży?
A w ogóle uważam, że większa szybkość RW może się przydać, np. w zapisie pakietowym - tylko za jaką cenę i kiedy będzie można to wykorzystać? Na razie trudno kupić płyty 24x... Jeśli nagrywarka jest Ci potrzebna, kup teraz 52246. Moim zdaniem wystarcza. A jeśli będziesz zwlekał, czekając na coś lepszego, to nigdy niczego nie kupisz, bo prawo Murphiego w komputerach mówi, że zawsze na drugi dzień po zakupie czegoś pojawia się nowszy, szybszy model, a cena tego co kupiłeś spada. |
52326S oficjalnie juz chyba jest (www.liteon.ab.pl), tylko nie wprowadzono jej jeszcze do sprzedazy
|
52326 tkwi na stronach AB już od dawna - i jest w ofercie "wirtualnie", bo jej nie ma. A na stronach Lite-On'a jest 52327 opisana tylko jako "coming soon!". Na listach napędów kompatybilnych z różnymi programami można, zdaje się, znaleźć zarówno 52326 jak i 52327. Wygląda na to, że trzeba poczekać na to, co będzie w sklepach.
A tymczasem w sklepach jest zarówno 48246K jak i 48246S, 52246K i 52246S, a na stronach Lite-On'a figurują tylko wersje "S". Hmm... |
nie chce zasmieceac forum nowym watkiem wiec spytam sie tu :)
lepiej kupic tego lite-ona 52x24x52 czy teaca 552e na cdrinfo wypadly podobnie ? zastosowanie: glownie robienie backupow gierek wiec powinna lamac ladnie wszystkie dostepne zabezpieczenia( key2audio mnie nie interesi) no i powinna pracowac bezawaryjnie bede wypalal jakies 30 plytek tygodniowo |
Cytat:
Na dzień dzisiejszy nie widzę różnicy, więc po co przepłacać? Pozdrawiam Dosia :D |
Często używa się CDRW do przenoszenia danych między kompami. Ja jednak jakoś zawsze netu do tego używałem lub zipa lub dyskietki.
Natomiast nieraz chciałem zrobić testa na CDRW przed wypaleniem CDR. Ze speedem 4x to nigdy mi się nie chciało i niejednego cdr przez to skopałem. Ze speedem 8x-10x to niekiedy robiłem, ale rzadko. Teraz kupiłem UltraSpeed 24x - i dopiero teraz miło się testuje! Jeślibym miał teraz kupować spawarkę, to z chęcią 32x a takie cdrw wkrótce pojawią się. Zresztą sprzęt 32x lepiej wypali 24x, bo nie należy na krawędzi pracować... 32x! (jeśli lubisz testować, bawić się...) |
Cytat:
|
ok dzieki chyba wezme tego LitOna
blizej bylem kupna Teaca gdyz kierowalem sie tym ze firma ta robila kiedys naprawde dobre nagrywarki ale teraz chyba sie to troche zmienilo |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:49. |