![]() |
Niekonczaca sie opowiesc LG 48/24/48
No tak jakby to wam powiedziec mam juz dosc tego LG zaluje ze sie dalem namowic, wprost mowiac plytki wypala dokladnie co do sekundy 5:33 nie dluzej nie krocej, nie wiem testowalem wszystko co napisaliscie na tym forum DOSLOWNIE wszystko, oprocz aktualizacji biosu ale na razie nie ma takiej potrzeby,
Spec sprzetu: Athlon XP 1,5 256 DDR (266) BARACUDA 40 SOLTEK 75 FRV No chyba wszystko i nie mam pojecia wlasnie robie sobie sesje i wypalilem juz pod zad 10 plyt z czego 1 zaskoczyla mnie strasznie bo wypalila cale 4 minuty a to juz sukces Czekam na jakas podpowiedz :) :cisza: |
Aha wingroza XP Profesjonal wypasiona w ustawieniach a jednak przymula :) przy nagrywaniu, wypalam nero 5,5,9,0 i clone Cd najnowszym w clonie mam predkosc 16,4 i nie wiecej nie mniej
|
NO BEZ KITU BIJE REKORD PANOWIE CALE 3 MINUTY
Jak zrobic zeby tak bylo ciagle ?? |
wejdz do menadzera urzadzen i w kontrolerach IDE zaznacz wszedzie DMA , innego powodu wolnego nagrywania nie widze
|
Cytat:
PS: oczywiscie testowo, bo takich szybkosci na codzien nie uzywam! |
Hi!
Mam od kilku dni ta sama nagrywarke. Poczatkowo tez np na dysanach 48x nagrywara zwalniala do 16x i wypalala okolo 5 minut. Na lepszych plytkach jednak nawet z biosem 1.00 potrafila wypalic na 32x czyli okolo 3 minuty. Ale wiecej niz 32x nie uzyskalem. Zflashowalem jednak bios na 1.02, wynik: ten sam dysan przy niepelnym obrazie (60 minut z kawalkiem) doszedl do predkosci 42x. Wiec naprawde polecam update biosu na 1.02 Pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Najnowsze nagrywarki LG (40x, 48x, 52x) mają "wadę", która dla wielu użytkowników jest dręcząca. Zamiast napędy nagrywać prędkością X, to nagrywają prędkością Y. Te napędy tak mają! W pewnym stopniu można to uniknąć dzięki zaktualizowaniu do najnowszego biosu. Przeszukja forum na temat nagrywarek LG, a dowiesz się, że to co napisałem jest prawdą. Spróbuj jeszcze tego (jeśli posiadasz Windows XP):
|
Nie lubię LG w żadnej postaci. Tym stwierdzeniem postanowiłem uczcić mój 500 post na tym forum.
LG nie da się lubić. 8) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Heh u mnie we wlasciwosciach napedu tez tego nie ma...
|
Ja nagrywam na mojej LG 48x plytke zazwyczaj 2.50s tzn. teraz jako 52x:) i nie mam zadnych problemow.
|
Cytat:
|
Cytat:
mam windowsa XP Profesional a oro zrzutka tak jak ty to zrobiles :) z tym ze nie ma zadnego nagrywania :buu: http://www.tvknet.pl/crash/ups.jpg |
Qrde!
Normalnie jest! Moze cos przy instalce Widy? Albo jakiegos progsa? |
Cytat:
Pozdrawiam |
Stosunkowo niedawno kupilem LG 48x i wypalitem sporo plytek, ale przy predkosci 32x (kupile tanie starsze tdk). Po przeczytaniu kilku wiadomosci na forum postanowilem sprawdzic czy beda problemy przy predkosci 48x. Kupilem w sklepie Platinumy 48x (glownie dlatego ze byly tanie) i ... przy 48x wypalalem 4:50min, przy 40x 5:12, a przy 32x 5:13. Cosik nie tak, wiec zmienilem biosa na 1.02 i... to samo a nawet gorzej. Sprawdzilem te tdk i okazalo sie ze teraz moge nagrac je 40x (wczesniej nie moglem). Sprobowalem i po ponad 5 min mialem plytke (wczesniej przy 32x zajmowalo to okolo 3 min teraz zreszta tez). Nie wiem co mam robic. Moze sprobuje jakies lepsze plytki kupic, a moze upgrade do 52x. Jesli ktos by cos wiedzial dajcie znac.
pentium 3 667mhz abit be6-2 128 mb sdram seagate 60gb (pod kontrolerem ata 66) A i jeszcze jedno w sprawie tej zakladki "Nagrywanie". Przed zmiana biosu tez jej nie mialem, ale teraz juz jest. |
Cytat:
pulpicie mozesz mi ja przeslac na maila! Z gory dzieki! Jak sie nie myle to chyba jest J.Lo. a ona mnie kreci ;p hotsoft@interia.pl |
U mnie też nie istniała zakładka nagrywanie ale przywróciłem ją programikiem Tweak XP. Być może można też to zrobić w msconfig. Warto sprawdzić czy opcja: "Usługa COM nagrywania dysków CD IMAPI" jest zaznaczona.
Pozdrawiam |
No chlopaki dziekuje za pomoc :P w sumie sie wkurzylem zzainstalowalem windowsa ME i teraz jest spox nie wiem jakos nie jestem przekonany do windowsa XP jakos wysiadam, a i plytki pali w 2:50 jedna za druga zmienilem tez biosa na 1,02 no i niby cos tam pomoglo ale spox
A co do tapety to wielkie sorki ale niestety nie mam jej juz na dysku wiem ze byla wnecie na jakiejs oficjalnej stronie fanow J.LO. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:30. |