![]() |
Cytat:
|
Cytat:
oczywiscie ze mam, i nadal mi sie tk robi :( |
Cytat:
Cytat:
Mowisz ze mu nie ufasz? Hmmm... nikt Ci nie karze ale tak czy tak powinien dzialac i problem shyja jest dziwny!! |
Mi wyszlo ok 1200pkt :D
|
Cytat:
ten 3dMark jest jakis szajsowaty :blee: :blee: :blee: nie ufam mu |
Cytat:
Dziwne ... :blee: :blee: P.S. Masz zainstalowanego DX9??? |
ok, niech mi ktos powie o co tu chodzi???? wlaczam 3dmark03 i.... komp mi sie restartuje!!!! ;(
|
poprawiam sie chodzilo mi oczywiscie o PC MARK2002 i 3dMark2001!Sorka
|
a ja sie nie przejmuje i nie zamierzam wydawac kasy na nowy sprzet
niech se 3$mark daje punktow ile chce ja to pie***** zmienilem plyte glowna z tego strasznego ecsa! i to mi narazie wystarczy:) |
Ilość załączników: 1
ok jeszcze jeden wynik
po zmianie Detkow na 42.68 udalo mi sie uzyskac 1240 punktow po podkreceniu proca z 2.4 na 2.8 przybylo jeszcze 20 |
a ja nawet nie próbuje :(
bo nie chce :blee: |
Cytat:
raczej niemozliwe zeby dali takie opcje :blee: |
Witam !
TAm powinna byc taka opcja . - Wyłączaj dodatkowe obciazanie systemu w razie za dużych wyników - Wyłaczaj zanizanie wyniku gdy karta graficzna i procesor sa starsze nish 4 miesiace. - Wyłączaj zanizanie wyniku w przypadku gdy producent danego podzespołu nie podpisał "wsparcia" dla produktu ... |
Cytat:
|
dla mnie on wyglada jak niedopracowana beta.
dziwne... |
Re: Re: Re: pierwszy test
Cytat:
a po co mam sciemniac? do wczoraj mialem Celerona 700 i GF3 ale nie TI200 tylko normalne pelne GF3 |
Re: Re: Re: pierwszy test
Cytat:
|
Re: Re: pierwszy test
Cytat:
Spoko ale nie wierze ze przedtem na Celku 700 i GF3 miales ponad 700ptk!! Ja na Athlonie 1,2 na GF3 Gainwarda mam ledwo ponad 500ptk!! |
Re: pierwszy test
Cytat:
P4 2.4 Ghz 512 DDR w trybie dwukanalowym GeForce 3 - ten sam to poprzednio testy na oryginalnych sterach z Windows XP daly 860 punktow a referencyjne Detki 40.72 z certyfikatem MS daly 1009 punktow |
Cytat:
|
slabiutki ten 3dmark2003 :( smiga na directx9 a on jest jeszcze bardziej slabiutki :(
|
A oto moje wyniczki ;p
Calkiem niezle jak na Athlona 1200Mhz, Gf3 Ti200, 384MB RAM/PC133 Na takich ustawieniach jak na screen`ie. http://hotsoft.w.interia.pl/1.JPG Oraz na wyzszej rozdzielczosci! http://hotsoft.w.interia.pl/2.JPG Szczerze mowiac oni (ci co robia 3dMark`a) chyba sa w z zmowie z producentami kart graficznych i procesorow!! Specjalnie robia coraz to bardziej wymagajace testy zeby nas komputerowcow zmobilizowac do kupna lepszego sprzetu!! Kto z Was widzac taki wynik sie tym nie przejmuje??? |
Do dupy!
Athlon +1700, GF3ti200, 256MB RAMu i tylko 664pkt. NIEWIARYGODNE! Nie wiem jaki wpływ na to ma (albo nie) NSW2003: chodzący w tle NAV i NU. 8) |
A ja sobie ciagne i ciagne i ciagne ........ (mam juz 35%)
Transfer jest strasznie wolny!! Ale musze go miec!! Ah ta ciekawosc, mysle ze do piekla za 3dMark`a nie pojde ;p |
pierwszy test
Witam
a wiec wreszcie mialem chwile by przetestowac 3dmarka 2003 narazie test poszedl na: Celeron 700 512 RAMU i GeForce 3 - pelna wersja, nie podkrecony udalo mi sie uzyskac 734 punkty PS wieczorem podam wyniki na nowym kompie - wlasnie jade odebrac ;) |
Cytat:
|
wiem ze to syntetyczne g... sam mam nienajgorszy sprzet - teraz dolozylem do tego radeona 9500@9700 - i co? i boje sie odpalic ten test zeby nie wyszlo ze byl jednak pisany pod athlona, lub ze nawet pisany oczciwie pokazuje ze pentium to g...
boje sie tego - i nie odpale tego szajsu w 3dmark2001 mam 13k punktow (na oko) |
Cytat:
pozdrawiam:) |
Ormianin nie bylwesuj sie tak - Nvidia Quadro III to z tego co czytalem nic innego nic bardzo podkecony GF2 GTS - ani tam pixel ani vertex shadera nie znajdziesz - sadze ze odpali ci sie tylko pierwszy (maxymalnie - drugi) test... (jesli to jest karta na GF3 jednak)
|
Ilość załączników: 1
oto moj wynik
|
no był 2000,2001,2002(brak),2003-sciagam - ale mam transfer kurdeeee
|
Cytat:
|
Cytat:
A byl/jest wogole 3dMark 2002??? |
jakos narazie niewierze w wyniki 3DMARK`a 2K3. Moimi najlepszymi testerami sa 3dmark2002 i 2001.
|
Cytat:
|
Wynik w 3DMark2k3 =1
Wynik w 3DMark2k3 =1
Tyle osiągnął kumple na laptopie z pIV i ATI Mobility Radeon Bez problemu gra w MoH AA i pare innych rzeczy |
Bede wulgarny... ten benchmark jest dla *******....etych, zapuscilem to na referencyjnym komputerze z Nvidia Quadro III i Athlonie 2400+, ledwo to poszlo, to tak jakbym odpalil QIII na 486, to jakies kretynstwo
|
Witam !
Nie wiem czy czytaliscie. Ale na wszelki wypadek zapodam ;) Czekano, czekano i wreszcie się doczekano. Wczoraj wieczorem firma Futuremark oficjalnie zaprezentowała najnowszą odsłonę swojego sztandarowego benchmarka - 3D Mark 2003. Cały benchmark składa się z czterech głównych testów (Game Test 1, 2, 3, 4), z których wyliczany jest końcowy wynik. Pierwsze demko nosi nazwę Wings of Fury. Pokazana jest bitwa powietrzna - natarcie na lecące bombowce. Demko to opiera się o DirectX'a 7, więc może chodzić na wszystkich kartach. Obecne jest bardzo proste tło, wymagany niewielki fillrate. Wśród tych bardziej zaawansowanych funkcji należy wymienić cube map, czy funkcja MODULATE2X. Całe demo wymaga 23MB pamięci karty. Drugie demko - Battle of Proxycon, czyli statek kosmiczny który jest atakowany przez nieprzyjaciół. Wykorzytywane są tutaj funkcje DX8, mappowaniem obiektów, dynamiczne cienie, wymagany Pixel Shader w wersji 1.4. Całość wymaga 87MB pamięci. Trzecie demko - Troll's Lair. Samotna poszukiwaczka wraz z mieczem o potężnej sile - dwa trolle nie mają szans... Już podczas pierwszego zbliżenia na twarz możemy zauważyć efektowne włosy (Anisotropic Lighting) oraz twarz (i urodę bohaterki). Wymagany jest Pixel i Vertex shader przynajmniej w wersji v1.1. Jeżeli mamy kartę z Pixel Shaderem w wersji v1.1, to w szczytowym momencie widzimy nawet i 560 000 polygonów - jeżeli v1.4, to liczba ta automatycznie redukuje się do 280 000. Wymagana pamięć to 85MB. Demko czwarte - Mother Nature. Jest to kontynuacja dema Nature z poprzedniej części. W ruch idzie DirectX9 i Vertex & Pixel shader v2.0. Niestety tylko szczęśliwcy z kartami NVIDIA GeForce FX oraz ATI Radeon 9500/9700 (PRO) będą mogli oglądnąć tą scenę. Jakość jest świetna. Zajmowana pamięć - 115MB i 780 000 polygonów na każdą klatkę. Dalej - podobnie jak w poprzedniej wersji mamy testy, które nie są zaliczane do oceny końcowej: * CPU test * Feature tests: - Fill Rate - Single-Texturing - Multi-Texturing - Vertex Shader (DX8) - Pixel Shader 2.0 (wymagana karta z DX9) - Ragtroll * Sound Test A teraz nieco mniej optymistyczne informacje. Wersja niezarejestrowana nie pozwala zmieniać rozdzielczości. Nie mamy też możliwości wglądu w pełne informacje na temat wyników - jest jednak możlwość korzystania z OnlineResultBrowsera - ale nie wersji pełnej. Bardzo fajnie prezentuje się demko - w przeciwieństwie do poprzednich wersji, demo z 3DMark03 to po prostu poszczególne testy wraz z dźwiękiem (w wersji niezarejestrowanej możemy uruchamiać demo tylko w rozdzielczości 800x600). Wyniki? Podobnie jak poprzednia wersja na początku, tak i ta jest bardzo wymagająca. Przypomnę tylko, że w momencie pojawienia się 3DMarka 2001 uzyskiwaliśmy wyniki w granicach 5000 - teraz najwyższe wyniki przekraczają barierę 20 000. Tak jest też w 3DMarku03. Oto przykładowa konfiguracja i uzyskany wynik: AthlonXP 2000+ podkręcony do 1.8 GHz Gainward GeForce4 Ti/700 (320/732) wynik: 1943 pkt Oto inne konfiguracje i uzyskane rezultaty: AMD AthlonXP 1700+ ATI Radeon 9700Pro wynik: 4423 pkt AMD AthlonXP 2700+ ATI Radeon 9700Pro wynik: 4577 pkt AMD AthlonXP 2700+ ATI Radeon 9500Pro wynik: 3486 pkt (Maverick) (nVision) Źródło http://komputery.wp.pl/aktualnosci.html?wid=307400 Pozdrawiam |
witam wynik 3d mark 03 na Atlon 2000xp 246 mb ram płyta gł MSI Kt3 ultra grafika G4 ti 4200 128 MB winda xp wynik: 1535:(
|
Witam !
No ciekaw jestem czy da sie uruchomic to na tym moim cudzie ! PS: Z tego co widze to rzeczywiscie ten Behchmark jest wydany o przynajmniej rok za wcześnie ! |
Cytat:
|
i tak to ściągnę.... ciekawość mnie zżera, a poza tym kolega ma ATi Radeom 9500 Pro HIT i p4 2,4 256 DDR kingstona na asus pe
|
Cytat:
|
:glaszcze: madonion wydal chbya nowego marka o rok za wczesnie ^_^ :D ^_^ :D
|
buhaha ^_^ :D
www.benchmark.pl Cytat:
|
Cytat:
i po co mam sciagac, zeby potem tylko sie rozczarowywac :blee: i widze ze rzeczywiscie minimum to chyba z 2GHz i GF4 Ti, albo GF3 jak pisze BD i chyba nie ma sensu tego zapuszczac jak sie nie ma karty z obsluga DX9 |
a mi żaden z tych linków wczoraj nie działał !!!
może 2 zadziałały jeden się wyłączył po chwili (odłączyło od serwera) drugi miał transfer 0,2 !!! reszta to była overloaded i max users connected |
nowy 3D wymaga wydajnych kart - min GF3 :(
w pracy nie odpalam - zobacze w domu co z tego wyjdzie i dam wam znac ... |
Qrcze pokazało mi że mogę zrobić test na jednej animacji, a do tego po jej załadowaniu wywala mnie do windozy :'( . Godzina ściągania na marne:( :(
|
to ciekawe co ja bym miał :)
żaden test nie wystartuje na PIII 500, 128Mb Dimm, GF 256 32Mb... (a reszta w profilu :) ) |
Cytat:
kto da wiecej :D ^_^ :D a i wystartowal mi tylko JEDEN test (ten z samolotami) :blee: |
Nie bede sie stresowal:) Co prawda mam DX9, ale przy moim cieniutkim sprzecie osiagne maxymalnie 90 pkt:) A po co mi to:)
Na 3D mark 01 - to mialem chyba 8000? czy ile, a inni na teoretycznie slabszym sprzecie 10000:) To nie przytk, bron Boze:) Mam troche przeciazony system:) |
Czytalem ze tylko 4 testy mozna wykonac na DX8 reszta na DX9... malo kto posiada takie wypasione karty i sterowniki do takich testow :)
pozdrawiam:) |
witam niewiem co napisać moze tylko tyle ze odpaliłem 3D marka 03 i aby chodził płynnie to chyba na SUPER PC .Test super grafika 3D odlot .Pewnie znajdzie sie ktos kto po tescie powie sobie mysze miec taki komp aby to chodziło płynnie. ale nie ja.
|
eeeeeeeeee tam
poczekam jeszcze dwa tygodnie i bede to miec na CHIPie a tak wogole szkoda czasu na 180MB bo pewnie zeby to jakos chodzilo trzeba miec z 2GHz minimum i GF4 Ti (( |
Cytat:
|
a to już jest ?
nie wiedziałem ! trzeba pobrać mam nadzieję że to nie beta |
Dzieki, juz ciagne jak bede pierwszy to dam znac!! ;p
|
3D Mark 2003
Jak w temacie rozmiar 180MB 3D Mark 2003 własnie sciągam ale na modemie jak ktos sciągnie szybciej to niech sie podieli wrażeniami:)
Polecam tego ftepa szybki tylko trudno sie zalogować ftp.nvidia.pl login i haslo jako anonim |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:54. |