![]() |
co sądzicie o płytach BTC?
co sądzicie o płytach BTC (CD-R 74min/650MB 4X, 2X, 1X
record speed) |
Nagrałem ok 30 szt. audio oraz dane i wszystkie ok.
|
moim zdaniem są kiepskie nagrywają się dobrze ale puźniej CD-ROMY mają kłopoty z odczytem tych płytek wogóle je nie wykrywają i tak już miałem w paru przypadkach na CD-ROMACH Hitahi i Samsung.
|
Zgadzam sie z LUKIM w 100%
Zeus |
Potwierdzam.
|
Moge tez powiedziec ze to prawda ze te plyty potrafia "wywietrzec". Moj znajomy nagral kiedys na BTC mpg'a i odtwarzal go sobie. Po perwnym czasie CDROM przestal w ogole wykrywac plyte! Dal mi ja mnie i moj LG*40 tez nic nie pokazywal! Moja Yamaha 8424 widzi ja i odtwarza bez problemow - zrobilem mu nawet kopie, ale to dlatego ze wypalara ma mocniejszy laser i z regoly o wiele lepsza korekscje bledow.
BTP to najwiekszy chlam jaki widzialem!!! Nie kupujcie tego!!! Zreszta wystarczy spojrzec na cene - najmniejsza, no a tanie nie moze byc dobre (tak jest zazwyczaj...) |
Popatrz na nie - sa prawie przezroczyste.
Tez spotkalem sie z tym ze po pewnym czasie mialy problemy z ich odczytem (plyty nie byly porysowane) Ale nie zgadzam sie ze co tanie musi byc do niczego Nagrywam duzo na Samsungach i larionach i chodza doskonale. |
Nie polecam tych plytek ...
|
NIGDY WIĘCEJ btc.
jeden z największych śmieci na rynku tak samo jak nagrywarka philips 3610. Ile btc moze kosztować żeby się na niego skusić jeśli Verbatim 1-12 hurtowo kosztuje 2,3 zł. i nie ma z nim jakichkolwiek problemw. |
Gdzie widziałeś płyty Verbatim 1-12 za 2,3 zł?
|
W Gdańsku
|
2.30 ale chyba netto, czyli brutto 2.80
To jest już prawdopodobna cena hurtowa, bo 2.30 to chyba przesada. |
ja tez mialem z tymi plytkami same problemy. nie czytal ich ani cd-rom panasonic x32 ani nagrywara LG 8080B tylko od czasu do czsu. Juz ich nie mam zamiaru dotknąć!!!
|
Cytat:
|
Bardzo mnie cieszy że ceny płytek tak szybko lecą w dół.
BTC kupowałem po 2.49 (brutto, detal), a Verbatimy (które wolę używać i praktycznie tylko na nich teraz nagrywam) były wtedy po ok. 4 zł (detal nie hurt) Aktualnie kupuję Verbatimy (1x-12x) po 2.70-2.90 i o BTC proponuję zapomnieć, jeżeli komuś bardzo zależy na bezpieczeństwie danych. |
Z tego wynika, że lepiej dołożyć parę złotych więcej i kupić lepsze płyty, np.Verbatim niż BTC
|
Cytat:
Ostatnio bylem w MediaMarkt w Niemczech i kupowalem Verbatimy AZO x12 po 7,99DM za 10szt. !!! A w Szczecinie chodza po 2,5zl |
kompletne dziadostwo
|
wiekszego shitu nie widzialem
|
Dziwie sie ze takie pytanie padło w tym miejscu ale jesli juz pytasz odpowiadam:
BTC to Badzo Tandetna Cdrka, polecam Varbatim, TDK, Kodak oraz mało znaną markę Euro Data (tanie i niezłe) ale przede wszystkim VERBATIM. |
PRAWDZIWY SHEET!!!!
TAK SAMO JAK PRINCO!!! |
Zgadzam sięz przedmówcami lepiej dołożyć niewiele więcej i kupić coś lepszego np.: VERBATIM,TDK,PHILIPS jeśli nagrywasz dla siebie :)
dla innych polecam coś tańszego ....:))) dostosuj do siebie ... CO do PRINCO to bym mógł polemizować i nie zaryzykowałbym postawienia na jednym poziomie z Bardzo Trefnymi Cdromami Ostatnio się chyba polepszyły, natomiast BASFy -- jak się trafi ...osobiscie nie ufałbym im w 100% (zależnie od partii) |
teraz kicha
na samym poczatku (cos kolo 2 lat, moze troche wiecej) byly super tak samo na psx jak i na pceta, ale potem to juz na psy zeszly. p.s. swego czasu w w-wiena gieldzie "kopie zapasowe" byly tylko na btc |
Cytat:
(LG 40X)ale ona jest wyjatkiem. spojrzcie na barwe i obejrzyjcie krawedzie - sa nierowne. Slabo sie tez przepalaja przy overburningu. W Olsztynie byly po 1.9 zl w detalu ale po co to kupowac skoro sa verbatimy metalazo w cenie 2.5 zl za sztuke w detalu |
Chłam jakich mało ;(
|
WIEC TAK POWIEM KROTKO NIEMA WIEKSZEGO GOWNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
BTC to chyba najgorsze płytki, z jakimi się spotkałem,
ale chciałbym sprzeciwić się opinii, że wszystko co tanie jest do bani. Sam nagrywam na CD-R Platinum (w kopertach po 1,70 zł na giełdzie w Warszawie) i nie mam z nimi żadnych problemów. |
Jasne ze BTC to dziadostwo.
Potwierdzam z kolei ze Verbatim i Platinum sa OK. |
BTC to najwieksze gowno. Pewnego pieknego dnia przestaly byc czytane przez naped, ot tak po prostu. Nowiutka nagrywarka wprawdzie daje im rade ale co z tego?
A Verbatimy w Szczecinie faktycznie mozna kupic za 2,5 zeta brutto. |
Cytat:
a BTC to kicha na całego. Po nagraniu nawet sama nagrywarka nie mogła 3 z 4 płytek odczytać... |
BTC - wiekszego śmiecia nie widziałem. Zgadzam się z całą resztą co do tych płyt.
Verbatim 1-12 można kupić na WGK po 2,53 ale od 100 sztuk. |
To rzeczywiscie jest chlam. A Verbatimy 1-12 na WGK tydzien temu byly po 2.60/10sztuk
Pozdrawiam lasic |
BTC - Bierze Tylko Ciemniak,
ale BASF rzeczywiście się pogorszył - nie polecam |
Czlowieku co do tych beznadziejnych plyten nie wypowiadam sie...
albo jednak sie wypowiem... tak ochydnych i niepotrzebnych plyten jeszcze nigdy nie widzialem... sa to poprostu zalosne wybryki natury komputerowej... ****ly mi sie chyba wszystkie 10 i moze 1 dobrze sie nagrala... |
Widzę, że moje pytanko wam się spodobało.
Przed pytaniem kupiłem 20 sztuk tych płyt i mówię wam to jedno wielkie g... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:32. |