Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Warcraft 3 big problem (https://forum.cdrinfo.pl/f2/warcraft-3-big-problem-16781/)

ThanatoS 24.02.2003 12:05

To nie pierwsza osoba co dostala bana za brak kultury. Takie przypadki beda analizowane i szyko usuwane z forum.

Bartez 24.02.2003 08:49

Cytat:

Paradox napisa***322;(a)
...Blablabla jakies bzdety....
Cu all.
Ps2.

no comments
koles zle trafiles
1)na moderatora
2)obrazasz ludzi sie tu wypowiadajacych
3)chamstwa tu nie tolerujemy - miales zly dzien to sobie zagraj w jakiegos fpp
Zegnamy

-Sid-The-Rat=> 24.02.2003 06:11

Cytat:

Paradox napisa***322;(a)
Heh... Czy ty wiesz co to znaczy szacunek? Pocholere piszesz nie na temat! Jak nie umiesz przeczytac tematu postu to po kiego ***** sie udzielasz! Skoro prosilem zeby na temat wypowiedzieli sie ludzi, ktozy juz mieli taki problem badz wiedza jak sobie z nim poradzic to po kiego grzyba pisza tacy ludzie jak ty! Co ty w chlewie sie wychowales czy co? Pisz na temat albo won! Zaloz sobie inny temat np. Rozmowy z cymbalem, albo jak wypowiedziec sie nie na temat? moze jakis przedszkolak bedzie chcial cie poznac i pogadacie sobie o bajeczkach ale on by cie wiedza zabil! Wiec lepiej nie zaczynaj. Ehhh... co za pajac. Jak by tu bylo wiecej takich jak ty to wszystkie posty by byly nie na temat! Jak nie kumasz bazy to sie nie udzielaj, a jak kumasz to napisz albo zachowaj to dla siebie. Kazdy jest w czyms dobry ale ty w czym? Chyba w wpierdalaniu sie w nie swoje sprawy, a pisanie nie na temat to twoja specjalnosc. Jeszcze raz ci powiem **** mnie to interesuje co ty piszesz, jak zechca to niech sie wypowiedza ludzie ktorzy potrafia i moga pomoc a nie takie scierwo jak ty. Z gory takim ludziom wielkie THX! CU.
Ps. Mam nadzieje, ze takie gowno jak ty szybko zniknie ze sceny i nie bedzie dalej smierdzialo.
Ps2. A to do Impio nie chcem pomocy od ciebie i od ludzi ktorzy nie kumaja bazy. Jak szukasz pomocy to napisz pytanie a nie odpowiadaj chyba, ze jestes w przedszkolu to wtedy chyle czoła ;P, ludzie ktorzy kumaja bazke i sa sklonni do pomocy pomoga.

Cu all.
Ps2.

ban

dziwnie sie zachowujesz jak na kogos z sdi ktore mozna latwo namierzyc

ps. przeczytaj to co ci napisalem wczesniej - jest zdecydowanei an temat
ps2. jestem tu moderatorem
ps3. przeczytaj jesli zdazysz - za ten tekst masz bana na caaalej lini

Marius_The_Mad 24.02.2003 01:38

Nie wróżę ci długiego życia na tym forum.

P.S. PLONK, tak na wszelki wypadek.

Paradox 23.02.2003 22:36

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
kim ty jestes ze tak wszsytkich po katach rozstawiasz? co? pisac bedzie tu kazdy kto ma na to ochote - i zachecam do tego innych niniejszym - szacunku ci brak kolego
Heh... Czy ty wiesz co to znaczy szacunek? Pocholere piszesz nie na temat! Jak nie umiesz przeczytac tematu postu to po kiego ***** sie udzielasz! Skoro prosilem zeby na temat wypowiedzieli sie ludzi, ktozy juz mieli taki problem badz wiedza jak sobie z nim poradzic to po kiego grzyba pisza tacy ludzie jak ty! Co ty w chlewie sie wychowales czy co? Pisz na temat albo won! Zaloz sobie inny temat np. Rozmowy z cymbalem, albo jak wypowiedziec sie nie na temat? moze jakis przedszkolak bedzie chcial cie poznac i pogadacie sobie o bajeczkach ale on by cie wiedza zabil! Wiec lepiej nie zaczynaj. Ehhh... co za pajac. Jak by tu bylo wiecej takich jak ty to wszystkie posty by byly nie na temat! Jak nie kumasz bazy to sie nie udzielaj, a jak kumasz to napisz albo zachowaj to dla siebie. Kazdy jest w czyms dobry ale ty w czym? Chyba w wpierdalaniu sie w nie swoje sprawy, a pisanie nie na temat to twoja specjalnosc. Jeszcze raz ci powiem **** mnie to interesuje co ty piszesz, jak zechca to niech sie wypowiedza ludzie ktorzy potrafia i moga pomoc a nie takie scierwo jak ty. Z gory takim ludziom wielkie THX! CU.
Ps. Mam nadzieje, ze takie gowno jak ty szybko zniknie ze sceny i nie bedzie dalej smierdzialo.
Ps2. A to do Impio nie chcem pomocy od ciebie i od ludzi ktorzy nie kumaja bazy. Jak szukasz pomocy to napisz pytanie a nie odpowiadaj chyba, ze jestes w przedszkolu to wtedy chyle czoła ;P, ludzie ktorzy kumaja bazke i sa sklonni do pomocy pomoga.

Cu all.
Ps2.

SEBAW 22.02.2003 16:52

Cytat:

seoman napisa***322;(a)
Gra nie odpali z cd-rw
Mi chodziło o napęd CD-RW a nie o płytkę CD-RW.;p SORY;p

impio 22.02.2003 15:18

a dlaczego nawet skoro nie mam pojecia na jakis temat nie moge sie wypowiedziec?????? przeciez nie tylko ty oczekujesz odpowiedzi na ten temat a jesli ktos ma problem ktorego tu nie ma a nie chce zalozyc nowego tematu i szuka po odpowiedziach ???? a skoro jestes taki madry to po co zakladasz temat jezeli nie chcesz nawet pomocy od innych?

-Sid-The-Rat=> 22.02.2003 14:58

kim ty jestes ze tak wszsytkich po katach rozstawiasz? co? pisac bedzie tu kazdy kto ma na to ochote - i zachecam do tego innych niniejszym - szacunku ci brak kolego

Paradox 22.02.2003 00:48

Cytat:

impio napisa***322;(a)
paradox to jest forum i kazdy moze pomagac a przynajmniej sprobowac !!!!!!!!!!!!!! a skoro chcesz odpowiedzi to lepiej kazdego wysluchac a jesli nie chcesz to po co zadajesz pytania??????
Heh... stary o problemach prosilem by sie wypowiadali ludzie kumaci a nie newbie, ktory wie toche mniej odemnie, co mi po jego radach?! Nic, a jak sie ludzie kumaci wypowiedza to i on nie bedzie pisal a sie czegos nauczy no nie?! Dosc postow nie na temat! Prosze byscie sie nie wypowiadali o grzecznosci tylko skupili sie na temacie. Za odpowiedzi na temat bardzo dzienkuje. BIG THX! Pozdrowienia dla tych ludzi.

impio 21.02.2003 15:47

paradox to jest forum i kazdy moze pomagac a przynajmniej sprobowac !!!!!!!!!!!!!! a skoro chcesz odpowiedzi to lepiej kazdego wysluchac a jesli nie chcesz to po co zadajesz pytania??????

-Sid-The-Rat=> 21.02.2003 09:29

wiec tak - zadnego zapisywania plyty w rejestrze - to bajka i bzdura

dalej - owszem nagrywarka umie przeczytac ATIP i dlatego kopie bezpieczenstwa nei chodza z CDRW (czhyba ze 'ukryjemy nosnik') - ale nie jest wykluczone ze funkcje odczytu atip dodano do zwyklych napedow (nie ma przeciwwskazan - choc poco to komu - nie wiem) - ale to bym odrzucil

podobny problem - tym razem z Medieval: Total War zaklocal mi radosc z grania - i niestety mimo wielo prob nie udalo mi sie odpalic tej gry z kopii z DVD - program wykoywal nieprzepisowaa operacji i byl zamykany - podejzewam ze te nowe safediski (medieval) i securomy (w3) maja jakas metode wykrywania kopii - jakis roznic, czegostam i DVD potrafi im w tym pomoc - bo tego Total Wara przegrywalem 7 razy na kilku roznych nagrywarkach (powiedzmy ze mam doswiadczenie) i d...
od pewnego czasu gram z obrazu - a pudelko lezy w szufladzie bezpieczne - to dziala zawsze
niewykluczone ze bedziesz sie musial pogodzic z takim zonkiem (dodam ze ja mam dvd lg 16x - moze ty tez?)

marky 21.02.2003 03:19

Jesteś trochę za nerwowy. Gość chciał pomóc, a Ty na niego z mordą.
Robiłem kilka kopii tej gry clonem i nie było żadnego problemu z odczytem na CD czy DVD - romie. Na CDRW jest jasne, że się wykrzaczy.
Musiałeś coś spie...przyć ewentualnie wina sprzętu.
Robiłeś obraz płyty z dvd czy cdrw?
Próbowałeś odczytu z oryginalnej płyty na tym dvd?

Paradox 21.02.2003 00:06

[QUOTE]SEBAwl napisa***322;(a)
Ale mu dogadałeś^_^
Wydaje mi się, że wcześniejsza (oryginalna) płyta została zapisana w rejestrze. Przez to pirat musi być odczytany w wybranym napędzie. Ja też mam ten problem (jak już wcześniej pisałem), tylko na DVD mi idzie, a na CD-RW pisze "pleace insert CD" (czy coś w tym stylu). Odziwo nawet po sformatowaniu dysku i wgraniu świeżego Windowsa problem mi się pojawia. Trochę to staje się skomplikowane...((
[/QUOTE

Na cdrw ci napewno nie odczyta bo cdrw rozpozna plytki ale DVD i CD-ROM powinien. U mnie czyta tylko cd-rom a nie wiem dlaczego DVD nie czyta, tego probuje sie tu dowiedziec. Do odczytania z CD-Roma i DVD nie potrzeba dodatkowych programow tylko do odczytu z cdrw potrzeba. W takim wypadku polecam Daemontool dziala idealnie. Mam nadzieje, ze chociaz ty juz wszystko wiesz. Pozdrawiam

seoman 20.02.2003 23:19

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
CD-RW pisze "pleace insert CD" (czy coś w tym stylu). Odziwo nawet po sformatowaniu dysku i wgraniu świeżego Windowsa problem mi się pojawia. Trochę to staje się skomplikowane...(( [/B]

Gra nie odpali z cd-rw ponieważ tylko nagrywarka potrafi
rozpoznać czy jest włożona płyta tłoczona, czy też cd-r,
Aby "oszukać" skopiowaną grę, by działa z cd-rw należy
mieć uruchomiony program clone cd lub alkochol 120% z
opcją : "ukryj nośnik cd-r" !!!!:idea:

SEBAW 20.02.2003 23:03

Cytat:

Paradox napisa***322;(a)
Człowieku jak nie wiesz o co chodzi to sie wcale nie udzielaj. Pieciolatek wie, ze na orginale nie ma cracka, ale zdobyc go to tez nie problem tu nie chodzi o cracka!!! Chodzi o to, ze gra skopiowana z orginału chodzi tylko i wylacznie na CD-Romie. Dlaczego? Przeciez na DVD-Romie tez powinna why nie chodzi? Gra jest skopiowana poprawnie, zgodnie z instrukcjami na stronach cdrinfo. Wiec niech pomoga ci co potrafia i sa z takimi problemami obyci. Wielkie dzieki takim ludziom.
Ale mu dogadałeś^_^
Wydaje mi się, że wcześniejsza (oryginalna) płyta została zapisana w rejestrze. Przez to pirat musi być odczytany w wybranym napędzie. Ja też mam ten problem (jak już wcześniej pisałem), tylko na DVD mi idzie, a na CD-RW pisze "pleace insert CD" (czy coś w tym stylu). Odziwo nawet po sformatowaniu dysku i wgraniu świeżego Windowsa problem mi się pojawia. Trochę to staje się skomplikowane...((

Paradox 20.02.2003 22:51

Cytat:

impio napisa***322;(a)
nie wiem jak tam oryginaly czy maja cracki ale moze tu tkwi wina zamieszania????? nie masz skopiowanego cracka
Człowieku jak nie wiesz o co chodzi to sie wcale nie udzielaj. Pieciolatek wie, ze na orginale nie ma cracka, ale zdobyc go to tez nie problem tu nie chodzi o cracka!!! Chodzi o to, ze gra skopiowana z orginału chodzi tylko i wylacznie na CD-Romie. Dlaczego? Przeciez na DVD-Romie tez powinna why nie chodzi? Gra jest skopiowana poprawnie, zgodnie z instrukcjami na stronach cdrinfo. Wiec niech pomoga ci co potrafia i sa z takimi problemami obyci. Wielkie dzieki takim ludziom.

impio 20.02.2003 21:28

nie wiem jak tam oryginaly czy maja cracki ale moze tu tkwi wina zamieszania????? nie masz skopiowanego cracka

Paradox 14.02.2003 10:52

Re: Re: Warcraft 3 big problem

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
....stary, nie wiem jak paliłeś tą gre ???? Ja wypaiłem se W3 w ORYGINAŁU (ClonyXXL później Clone) i nie mam problemu z jej odczytem... Jak ja kopiowałeś i czym ?
Jak napisalem palilem Warcrafta 3, jak tez mozesz sie domyslec palilem ja CloneCD z wykorzystaniem ClonyXXL no i dziala tak jak w moim poprzednim opisie. Czekam na wasza bezcenna pomoc. THX

SEBAW 13.02.2003 23:28

Re: Warcraft 3 big problem

Cytat:

Paradox napisa***322;(a)
Czesc All mam maly problemik mianowicie chodzi mi o to, ze po wypaleniu Warcrafta 3 z orginala gra mi chodzi tylko na cd-romie a nie wiem dla czego nie chodzi na Dvd-romie? Przegladalem inf na temat Securerom new no i wyraznie jest napisane, ze jezeli jest skopiowane dobrze powinno chodzic na wszystkim procz nagrywarki wiec w czym jest problem? Za pomoc w rozwiazaniu problemu wielkie dzieki.
U mnie to samo występuje w jednej grze. Żeby ją odpalić muszę skorzystać z DVD, a leżeli włożę grę do nagrywaki to odpala, ale po chwili pisze "Pleace instert CD" (czy coś w tym rodzaju).:buu:

seoman 13.02.2003 22:42

Zrobiłem sobie kopie zapasową W3. Clonecd4 securom2 new.

Działa na każdym CD ,DVD, CDR/RW , (kumlpe 6 szt.)z wyjatkiem jednego modelu
DVD Samsug 616T o zgrozo którego jestem "szczęścliwym" posiadaczem.:'(
Mało tego to orginał również nie działa na tym DVD.Wrrrrr((

-=KoWaLiK=- 13.02.2003 20:50

Re: Warcraft 3 big problem

Cytat:

Paradox napisa***322;(a)
Czesc All mam maly problemik mianowicie chodzi mi o to, ze po wypaleniu Warcrafta 3 z orginala gra mi chodzi tylko na cd-romie a nie wiem dla czego nie chodzi na Dvd-romie? Przegladalem inf na temat Securerom new no i wyraznie jest napisane, ze jezeli jest skopiowane dobrze powinno chodzic na wszystkim procz nagrywarki wiec w czym jest problem? Za pomoc w rozwiazaniu problemu wielkie dzieki.
....stary, nie wiem jak paliłeś tą gre ???? Ja wypaiłem se W3 w ORYGINAŁU (ClonyXXL później Clone) i nie mam problemu z jej odczytem... Jak ja kopiowałeś i czym ?

Paradox 13.02.2003 01:55

Warcraft 3 big problem

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:59.