![]() |
Dokladnie Western Digital 80 GB JB z 8MB cache to jest super wyscigowka.. potezny transfer, malo sie grzeje, i jest stosunkwo cichy. Super dysk :)
|
Cytat:
Kurcze mialem porownanie - ten dysk a 60GB Maxtora, 40 Seagate i jakis IBM - jedynie IBM choc czasami nie zostawal potwornie w tyle... |
Cytat:
|
1. Western Digital 80 GB JB (8MB cache)
2. Seagate Barracuda IV 80 GB 3. Seagate Barracuda II 30 GB 4. Seagate Medalist 6.4 GB (oddalem dziewczynie :) ) Krutko mowiac Western Digital wgniata w ziemie obie Barracudy :))) Zbieram teraz na kolejny taki :) A Barracudy II sie pozbyje (patrz punkt 4 :) ) |
Seagate Barracuda ATAIV 40GB. Zawsze wierny Seagate`owi
|
Re: Jakiej firmy posiadasz dysk twardy ?
Cytat:
Seagate Barakuda V - 80 GB a ja wiem ktory lepszy ... :) jak dla mnie sa podobne ... |
Cytat:
Cytat:
|
a gdzie fujitsu w tej ankiecie?
|
Cytat:
artoor |
A o Quantumach jush nik nie pamięta ? ;( Mój wierny fireball 10gb służy jush 2,5 roku :)
|
Ja mam wiekszy dylemat. Mam 3 Maxtory i 2 Seagate'y. 8)
|
Hmmm. widze tu problem ilosciowy. Piszemy wszyscy o jednym dysku.
A ja mam 4 dyski Samsunga, co natchmiast winduje go na 2 miejsce na liscie z wynikiem 15 szt. Mysle, ze z innymi dyskami tez tak jest. Tak wiec to tupanie - to byli pracownicy Samsunga swietujacy zajecie 2-go miejsca, a ten spiew - mam problemy ze sluchem:) - to rewolucyjna piesn koreanska: Samsung, Samsung uber alles! |
Słyszycie to tupanie ? ;)
To pracownicy Seagate'a zobaczyli wyniki i skaczą do góry ^_^ |
Barracuda IV 40GB:spoko:
|
2x Maxtor 60 GB macierz dyskowa Raid
|
Tuz kolo mojego domu:) sprzedaja IBM 40GB za 480 zl/brutto z 3-letnia gwarancja.???. Nowki. Sa tez 60 i jeszcze jakies. Nie sprawdzalem.
www.cezkom.com.pl e-mail: cezkom@cezkom.com.pl |
szczęśliwy posiadacz
Samsung 20GB 5400, wbrew pozorom cichy twardziel, może nie demon wydajności ale spełnia moje wymagania.
Pozdrawiam, |
Ilość załączników: 1
Witam !
Jush 5 / slownie pięciu / posiadaczy WDC !!!! :jupi: ;) |
maciej samsung fakt ma wolne dyski ale na przenosny nadaje siem idealnie!!!
|
Re: Jakiej firmy posiadasz dysk twardy ?
Cytat:
Barracuda przy nim to traktor ;) |
Jak w podpisie - Maxtor, ale będę mu się bacznie przyglądał, bo jego poprzednik sprawiał trochę problemów (o czym zresztą pisałem w innym topicu).
Może jednak znów pierwsza myśl była najlepsza i trza było brać Barracudę? Miłego dnia |
przyłączając się do dyskusji to ja posiadam IBM-a DPTA 20 i Barracudę IV 60 i na razie nie mam problemów ( chociaż IBM coraz głośniej chodzi - mam go już 3 lata)
|
... brakuje mi w sondzie pytania "co to jest dysk twardy" oraz "nie posiadam dysku twardego"
|
Ja mam Seagate U5 20GB :) Ale wczoraj sobie zamowilem WD Caviara tego z 8MB cache i 80GB :chytry: A jeszcze dodam ze ten moj dysk to wolny jak.... 8)
|
Cytat:
tak sie składa ze ja załozyłem tego topica o IBM Made in Hungary i mam IBM 15GB Madie in Hungary May 2000 i odszedł w chwale na spoczynek / ustapił WDC 80 GB Jb / ale jest gotowy do pracy wystarczy podłaczyc bo winda i wsio jest zainstalowane;) |
Cytat:
A propos HDD byl topic o nedznym wykonaniu IBMow Made in Humgary! To ciekawe bo mam jednego 60GB i hula super od ponad 1 roku!? |
2 x Barracuda IV - 80GB kazdy. cichy, szybki i 3 lata gwarancji... :czytaj:
a ibm-a nigdy juz nie kupie. padl mi jeden, kumplowi drugi (ten sam model, zreszta nie zamierzam wylaczac kompa co 8 godzin dla ochrony dyskow, jak to zalecil ibm). |
Pierwszy mój dysk to Seagate Medalist 6.4GB
Drugi to IBM DJNA 20GB Trzeci to i juz jako jedyny Western Digital Caviar WD800JB 80MB (8MB cache) ... jestem z niego bardzo zadowolony ... ;) Widzę że popyt na WD ...jest niski...:o Oto moje zdanie na temat innych dysków: WD Caviar --> najlepszy dysk obecnie na rynku, modele WDxxxJB. Seagate Barracuda I-IV --> stara technologia. Ibm Deskstar --> szczęśliwy ten co trafił na dobry model. Samsung --> hmmm... nigdy bym nie kupił samsunga (wolne). Maxtor --> robi coraz lepsze dyski...(szybsze i mniej zawodne). |
januszp
nie masz co się załamywać ja też posiadam 4x IBM wszystkie made in thailand a jeden chodzi ponad pół roku non stop nigdy nie wyłączany jak na razie dla mnie nie do pobicia dwa pracują w raidzie bez zarzutu męczę je dużymi plikami video |
Samsung 20GB
|
Ja póki co użuwam Fujitsu, bo mi Seagate padł :buu:
|
Cytat:
Moze teraz jest lepiej... |
Witam !
Widze ze grono zwolenników EDC powiekszyło sie od wczoraj z 2 do 3 ! Oby tak dalej !;) |
Ja mam 2 dyski, oba IBM, jeden stary (9.1) jeszcze z serii DJNA... drugi nowszy DeskStar.... i szczerze mowiac NIE KUPUJCIE DYSKOW IBM... cala seria DeskStarow i pozniejszych w znacznej wiekszosci zostala wyprodukowana w Bulgarii (niezeleznie od tego co pisze na naklejce), a w tej fabryce produkuja dyski z odpadow... co samo swiadczy o ich jakosci.
Z tym nowszym (deskstar) to juz byl post o nim na forum, lezy juz 2 raz w komputroniku, a spierd*lil sie bez powodu juz z 10 razy... |
A ja tu mam starego Quantum 9.1 GB 7200 obr./s Hihi... nie wiem po co tu az taka predkosc jak na taki malutki rozmiar... hehe... ale podobno male jest piekne (tylko to akurat dosc glosne) ;)
|
No nie ...
Totalnie się załamałem po tej ankiecie ... No ale takie są fakty .jaro(cztery dyski - wszystkie IBM) . |
Seagate ST310212A 10GB
Seagate Barracuda ST340016A 40GB Tworzą strasznie zgrany zespół || 8) |
Ja z mojej Barracudy bylem zadowolony, jak pojde ja reklamowac to jeszcze z buta dostanie na pozegnanie (wymienie jak na magazynach nie bedzie Barracud 4:) )
|
Witam !
Ja tam jestem z mojego zadowolony w 100% i jest ok IBM 15GB tesh jest ok ale narazie odpoczywa ... nazlezy mu sie;) |
zaskakuje mnie mala ilosc WD !
myslałem ze te dyski są zaraz za Seagate w popularnosci a tu zonk ! :) |
Seagate U6 40Gb, wcześniej jeżdziłem na Caviarkach
|
SEAGATE BARRACUDA IV 80 GB
SEAGATE 30 GB |
Ja mam SEAGATE BARRACUDA IV ATA/100 40GB. Wcześniej miałem też SEAGATE tylko że z seri U6. Dla mnie baraki są najlepsze ciche, dość tanie, niezawodne w porównaniu do niektórych szajsungów:)
|
Barracuda IV 80gb popsuta :D, ale jeszcze mieli
|
Obecnie - 4x Samsung!
Q! Q! Q! Q! Ale wszystkie dzialaja:) |
Barracuda 80GB/ATA 100 :klnie: i musze go zareklamowac bo sie badki porobiły ale w sumie dobre dyski tylko ja mam do nich pecha :'(
|
Seagate BIV 40GB 8)
|
2 x seagate
40GB U6 15GB :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: |
Ja też zawsze miałem i mam Seagate---Rulez
|
Jaki dysk mam, a jaki chciałbym mieć to dwie różne sprawy. Mimo to zagłosowałem na to co mam.
|
1x seagate 40 gb u6 + 1x fuji MPE3084AE (8 GB)+ 40 GB Samsung SV4012H
|
Cytat:
|
heh ja mam dość stary już Samsung 8,4 gb... musze kupić coś lepszego:)
|
2x segate Rulezzzz
|
Cytat:
|
2*80Gb Seagate...
poniewaz jeden wisi tylko na kablach, buja sie i obija - i ciagle ie nie uszkodzil - zaraz go przykrece however - wiec seagate ma moje pelne poparcie PS. nie za duzo tych ankiet? |
Ja mam 40GB baraka :jupi: :jupi: niech dziala wiecznie :piwo: :piwo:
|
Ciekawe czy kogos zszokuje ;)
SAMSUNG 4,3GB stary ale dobry (testuje go juz 4 lata) Mialem tez Maxtora 40GB ale wytrzymal ledwo troche ponad rok (splonal :( ) |
qrcze panowie, no to po jednym wielkim :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:
|
!Witam!
:) :) :) 1.Seagate Barracuda 40GB/ATA 100 2.Seagate 13GB/ATA 66 :) :) :) Tylko i wyłącznie SEAGATE |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Seagate 40GB (ATA-100) +... ... + Samsung 8,4GB (ATA-66), co do niego to stare juz dzieje, sluzy mi od dawna jako dysk przenosny ;) |
Witam!
uzywam tylko Seagate'ow i nic mnie nie przekona do innych dyskow... podobnie jak z prockami tylko AMD :) |
Cytat:
|
Dwa Bartki.Jeden 60GB drugi 20GB. Mam jeszcze jednego 3,2 ale teraz jego talerze robia za podkladke na herbatke :P
|
Ja zawsze miałem i mam obecnie dyski Seagate. Bardzo je sobie chwalę.
|
Witam !
WDC 80gb JB 8MB cache ....;) |
Barracuda 40GB/ATA 100
P.S. Topic troche zbedny bo i tak kazdy pisal ostatnio w topicu o sprzecie jaki ma dysk, ale i tak sie przyda!!!! ;p |
Podobnie, ale 60GB, calkiem niezly
|
Maxtor 80 GB 7200 obr./s A133
|
Jakiej firmy posiadasz dysk twardy ?
Witam ! :)
wracam po 3 dniowej przerwie na forum :) i na początek ankieta! :) Jeśli posiadasz 2 lub wiecej dysków to napisz TEN który jest wiekszy lub szybszy lub.. lepszy według Ciebie :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:42. |