![]() |
Yamaha f1
Witam !
Wlasnie zamienilem sie z litka na yamahe i juz mam maly problem ,otoz CDRW ktory nagrywalem na litku (24x)w yamasze mozna wypalac tylko 16x czego jest to przyczyna.A orginalny CDRW z yamahy palony jest przez nia 24x Czy CDRW z LiteOna jest nie rozpoznawane czy jakosc nie ta ,bios mam 1.0F czyli najnowszy Prosze o sugiestie i moze jeszcze na co trzeba uwazac i jak np. pisac okragle texty na tych tatoo , bede wdzieczny za wszystkie uwagi pozdrawiam Ampel |
To jest tylko wina Firmware --> zła identyfikacja nośników...
|
To jest tylko wina Firmware --> zła identyfikacja nośników..
To znaczy ze jest to jeszcze nie dograne i zmieni sie np. z nowym firmware ,czy ze to moj firmware jest jakis porombany? |
Cytat:
Zmieni sie jak wyjdzie nowe firmware!! |
Serdecznie dziekuje za odpowiedz .
No to jestem spokojniejszy ale ile przyjdzie mi na ten nowy firmwar czekac , uzylem tej funkcji muzycznej do nagrywania muzyki i cdr tDK d-view 80 16x nagrywalo sie 1,5 godziny to katastrofa nie ?? |
Cytat:
Ale pewnie jakosc jest niesamowita??? |
Cytat:
No czyli nagrywałeś z predkoscia 1x ! 80min to 1h 20min czyli wsio sie zgadza - ale chyba da sie ustaic jeszcze 4x i 8x;) |
ustawienie szybkosci bylo takie najszybsze jakie sie da ,zaznaczylem funkcie badania szybkosci i tam ukazal sie meldunek ze plyta ta moze byc palona z szybkoscia 16x anie 441 tak!441x troche mnie to zdziwilo ale on sam zaczal palic dalej wiec nieprzaszkadzalem i trwalo to ponad godzine .Panowie jak macie jakies sugiestie to bardzo prosze co uzywac czego nie itd itp ,
Kombinowalem z tym tatoo to jest poprostu wielkie G!po pierwsze nie wiem jak napisac na tej plycie okragly text a po drugie to zawsze mam meldunek ze jset za malo miejsca .Ile naj mniej musi byc tam miejsca zeby bylo widac np. jakis napis i przynajmiej 600mb muzy??? |
Panowie przeczytalem wlasnie ze Yamaha nie bedzie wiecej prod. nagrywarek czy oznacza to ze firmwer mozna sobie wybic z glowy aco bedzie z gwarancia
|
Gwarancja nadal obowiazuje.
|
Cytat:
Podziwu godne!:) Gwarancja biegnie bez zmian! Firmware - prawdopodonie, PRAWDOPODOBNIE! bedzie robione jeszcze przez jakis czas, albo kto inny przejmie te nagrywarki. Zbyt lakomy kasek, aby producenci odpuscili to sobie. |
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
|
odp
ja tez mam firmware 1.0f i cdrwin 3.9c normalnie wypala z predkoscia x40 tzn moge wypalac ze wszystykimi predkosciami
|
Re: odp
Cytat:
|
tak tak
dokladnie x44 moj blad ale oblsuguje w kazdym badz razie
|
Ha ha para to bylo dobre.
Dzieki za odpowiedzi , no to jestem spokojniejszy bo mialem lite ona tego nowego i zamienilem na Yamahe i myslalem ze juz sklepalem bolca- Kiedy przeczytalem ze Yamaha nie bedzie wiecej produkowana . Bylem zadowolony z litka i nie interesowaly mnie inne nagrywarki do czasu jak kupilem nowy cd do mojej wiezy, wtedy okazalo sie ze plytki zrobione przez litka roznily sie nieco od tych ktore robilem kiedys np. na plextorze czy philipsie , sprawialy wrazenie jak by gluchych ,matowych naprawde to sie slyszy, ale po mimo tego bylem bardzo z tej nagrywarki (do wszystkiego) bo tak mozna ja nazwac b.zadowolony . Kiedy trafila sie okazja zamiany pomyslalem czemu nie i okazalo sie ze muzyka zrobiona na Yamashe bzmi lepiej .Mam te nagrywarke dopiero pare dni stad te lamerskie pytania , przepraszam i dzieki za typy . Pozdrawiam Ampel |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:23. |