![]() |
Nieletnim wstep WZBRONIONY ...ustawa o wychowaniu w trzezwosci...
Mam do was pytanie potrzebne do moich badan naukowo-nienaukowych.......
Jaki gatunek piwa lubicie najbardziej i dlaczego ? doktor von Holmeenbrunschwein von Bavaria |
Pilsner urquell, żywiec-bo tanie i zwykle są w sklepach, ogeromne znazenie ma przyzwyczajenie.
|
Z piw to pijam tyskie :piwo: a z niepiw czasami na wakacjach tatre ew specjal :cool:
piwo pijam bo jest dobre a niepiwo dlatego ze jest dobre i tanie :P |
U nas ostatnio pojawily sie 1,5 litrowe czeskie napoje piwopodobne, ktore dumnie sprzedaja w sklepach jako piwo. Coz te napoje, maja w sobie pewna magie. Magia ta jest chyba czarna magia, poniewaz przejawia sie w tym, ze tym "piwem" nie da sie zupelnie opic.....no chyba ze ja jestem skrzywiony psychicznie :)
|
Cytat:
Tak samo :) zgadzam sie z przedmowca :) |
Heineken - bo ojciec mnie zawsze uczyl zeby pic dobre a jak nie ma na dobre to nie pic i oszczedzac
ps. bylo to moje pierwsze piwo w zyciu - na darmowej degustacji w browarze... nie smakowalo mi, feeee... az sie sobie dziwie :) |
BUDWEISER znany rowniez pod nazwa Budziejowicki Budvar! OLE!
|
Cytat:
|
Najbardziej lubie "Leszka", ale innymi tez nie pogardze ;)
|
z polskich Tatra, Żywiec.
Z innych: Fosters i piwa belgijskie np Leffe - jakos tak:cisza: |
Re: Nieletnim wstep WZBRONIONY ...ustawa o wychowaniu w trzezwosci...
Cytat:
Ale żeby nie być gołosłownym - Browary TYSKIE - RULEZZZZZZZ |
Ja uwielbiam piwa belgijskie typu Trappist np. Westmalle lub jasne typu blanche np. Hoogarden, ewentualnie Scotch Ale.
|
najbardziej lubię LECHA-ale tylko czerwonego,
potem Tyskie mocne od czasu do czasu Dębowe mocne |
KSIĄż ! - tani
Piast ! ! ! (w złotej puszcze ! juz zadko go spotykam, pewnie teraz jest w innym opakowaniu a ja niewiem w jakim :) ) Lech, Zywiec - Bo to najlepsze polskie ! Heineken - wiadomo :) Miller Light i Corona - ale to tylko jak mam naprawde full kasiorki :) |
Na ogół Heineken, czasem Beck's, Corona, Miller, dla smaku Reed's, no i jak się trafią jakieś oryginalne (w smaku też) tylko, że te trochę za drogie. No niestety ekskuzywny smak - ekskluzywna cena.
Miłego dnia, Browarnicy. |
ja z polskich lubię żywca, lecha
a z zagranicznych belgijskie, poza tym kelta, pilznera czasami lubię się napic staropromena ( ? nie wiem jak to się pisze) i wielkomorawsiego kozla ( ?) |
Cytat:
|
Kilkenny rulez :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:
|
a pił który Oran***om holenderskie?
polecam! :piwo: ps sporo Holendruf uważa Hainekena za eksportowe siuśki - serio! osobiście nie podzielam - ale sądzę że warto o tym napomknąć :o |
Cytat:
|
Okocim Mocne
Tatra Mocna ... i ogólnie wszysktie mocne piva. |
Lech Mocny, Tatra dla oslody ;)
Zywiec bo zawsze i wszedzie dostepny :) Budwar prosto z Czech - jak tylko znajomi przywioza ;p Heineken - dostaje w podziece za przysluge :cool: |
Tyskie przede wszystkim, ale czasem tez Zywca... reszta to wynalazki :0
|
Heineken rulez:)
|
Special Full Light rulezzzz
Najtansze piwko na mazurach^_^ A jak sie pieknie nim strzela - jeden moj kumpel nawet sobie podbil oko kapslem od takiego:D |
perła lubelska i warka strong
|
Żywiec najczęściej
Perła z sentymentu do smaku Tatra bo najtańsza Miller też może być ale najbardziej to Kilkenny :jupi: oraz Bamish :jupi: ... a gdzie denaturat, przemysławka, woda brzozowa ;)??? |
Będąc dawno temu na wakacjach w sklepie spotkaliśmy zawianego faceta, a kupmel skomentował ten fakt następująco:
"Dezodorant na miejscu." :) :D :D Miłego dnia. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:47. |