Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Przestroga przed kolesiem z allegro (https://forum.cdrinfo.pl/f5/przestroga-przed-kolesiem-allegro-17042/)

Smartek 25.02.2003 22:53

Mnie udalo sie przez allegro sprzedac kierwonice, a klient byl uczciwy ;]... chcialem kupic jeszcze duzo wczesniej linuksa mandrake, ale postanowilem, ze sam sobie go zassam ;)

fiskomp 25.02.2003 14:33

tak zgłoś ten fakt

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
A gdzie moge ten fakt zglosic zeby udupic kolesia za to ze jest frajerem i nie poinformowal mnie o fakcie ze jest to pirat??
to potem serdecznie ci współczuję chodzenia na policję, po sądach i w ogóle wszystkiego przyjemnego, wiem bo sam w coś takiego wdepnąłem, kupiłem niby "oryginały" co okazały sie piratami i ciągali mnie po sądach, dziękuję wysiadam.

pozdrawiam,

Druss 25.02.2003 11:06

W roli scislosci zeby nie wskrzeszac juz tego tematu powiem tylko ze zalatwilem ta sprawe dzieki uprzejmosci jednego z uzytkownikow cdrinfo.

Pedros 25.02.2003 10:26

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
A gdzie moge ten fakt zglosic zeby udupic kolesia za to ze jest frajerem i nie poinformowal mnie o fakcie ze jest to pirat??
Z tym to ciężko jest - bezpłatne ubezpieczenie transakcji w Allegro jest obwarowane tyloma warunkami, że aż włos się jeży jak się to czyta. M.in. kwotą transakcji powyżej 30 zł.
No i co Ci pozostaje innego? Przeciez nie pójdziesz z tym do Policji... bo i znikoma szkodliwość i Ty się więcej napodpisujesz protokołów niż ten koleś. Dupa zbita. :(

jasut 25.02.2003 01:16

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
... ja tam sprawdzam zawsze ilosc gwiazdek
Ja też i nigdy się poważnie nie przejechałem.:chytry:

Torwald 18.02.2003 23:15

Ja narazie jestem z Allegro zadowolony...
A dlatego,ze...kupuje od firm oglaszajacych sie na Allegro :)
Zawsze wychodzi taniej i mam jako taka gwarancje uczciwosci (w koncu firma to firma).
I obyscie na jak najmniej naciagaczy trafili...:boks:

Fikander 18.02.2003 23:00

na allegro jest jak w życiu
może być w porzo, możesz też trafić na palanta i oszusta
nie sądzę, żeby dało się cokolwiek z tym zrobić...

Druss 18.02.2003 22:08

mqy 18.02.2003 16:28

Ja na allegro kupilem tylko dwie rzeczy.....
.....procesor PIII 500, oraz zakup z którego teoretycznie powinienem
byc bardzo nie zadowolony, otoz zakupilem NAGRYWARKE wlasnie
TEAC'a CD-W540e(nowego, naturalnie) jak sie dowiedzialem od sprzedawcy z BIOS'em 1.0f aaaaaa ku mojemu zdziwienu po zamontowaniu
nagrywarki BIOS bbyllll 2.4A ,,, nie wiedzalem o co chodzi, bo nikt
nic nigdy nie wspominal o takim BIOS'ie.....
.....nie robilem problemow bo dzieki temu BIOS'u moj TEAC przegrywa
zabezpieczenia(podobno):D :D ???:D??? ........
.......A na forum jest kilka osob ktorzy tez maja taki BIOS........

PS. Jak ktos by mogl nauczyc te osoby flashowac(naprzyklad mnie) TEAC'a, to byscie go mogli przetestowac taka kopiarke..........

GOLOMB 18.02.2003 16:24

A ja maiłem najleposzą akcje.. Mianowicie zapłacilem prowizje allegro pocztą ..Kasa gdzieś zagubiła i zamiast mnie o tym powiadomić dostałem pismo z firmy WINDYKACYJNEJ !(( noi co mam terazzrobić JESZCE RAZ ZAPŁACIĆ ?? bo jeśli nie to będą mnie ścigać sądownie o kwote 30zł .......(( Ale mam dowód wpłaty..więc wysłałem im skan Ale czas leci nieubłaganie a odzewu brak. Co mam zrobic !1(( już nie pierwsyz raz sie na allegro przejechalem ....Kiedyś wylicytowałem monitor za 400zl !! okazało sie że zrąbany wysłałem do allegro papiery o ZWROT prowizji .....Odpisali mi że potwierdzenie jest nieczytelne ...a koleś sie pewnie śmiał że takiego frajera znalazł ....Głupie allegro ..(( :boks:

Ice 18.02.2003 14:28

Rowniez korzystalem z Allegro i jak narazie sie nie nacialem.
Mozliwe ze mialem duzo szczescia i trafilem na uczciwych Allegrowiczow. Mam jedna zasade: Jak chce cos licytowac to dokladnie sprawdzam sprzedawce - patrze ile ma komentarzy, za co i jakie. Jak ma komentarze tylko za sprzedaz czegos typu: gazeta, dlugopis to nie kupuje od niego !!!

andrzejj9 18.02.2003 12:45

Przeciez o ile sie nie myle od jakiegos czasu w Allegro jest ubezpieczenie i ewentualne straty za niezakonczone transakcje poktywa wlasnie Allegro?

Ja na razie bralem udzial w aukcjach az trzy razy, dwa razy kupowalem ksiazki za az 15 zlotych, a raz sprzedawalem komputer za kilkaset i na szczescie wszystko bardzo sprawnie i dobrze poszlo. Niestety wiem, ze nie zawsze tak jest :(

Sniper 18.02.2003 12:12

Mój ojciec duzo i czesto siedzi na allegro (jest numizmatykiem) nicka nie potam ale ma ponag 700 pozytywów - kupił na allegro 2 dyski 2cdromy , i inne badziewia i niezliczone ilosci monet/banknotów.

Rwnież sprzedał - zawsze aukcje robi z ludzmi pewnymi - jezeli ktos ma np 20 koment. to ojciec z nim sprawe załatwia w sposób taki ze najpierw towar dopiero potem kasa. Jak sie nie zgadza to po prostu nie bierze udziału w aukcjii .

Niestey kiedy zaczynał tez miał tak samo - nowi moja ciężko (sam sie naciął ze 2 razy naszczescie kwoty nie były zbyt duze - na monit mojego taty allegro zareagowało niesamowicie ;)) - z radoscia napisali ze nie beda pobierac od niego % od tej aukcji ....

BD 18.02.2003 11:26

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Najsmieszniejsze jest to ze dalem znac o tym allegro, a typ dalej sobie sprzedaje gierki z podpisem oryginalne.
zapewne znasz temat ebookow
ja rowniez zglaszalem kilka przypadkow lamania regulaminu
reakcja jak ma miejsce to po 48 godzinach ...
a czesem bardzo mnie dziwi bo np za ewidentne lamanie regulaminu na 5 z 7 aukcji kolesia zamiast skasowac mu konto skasowano tylko te 5 niewygodnych aukcji i na tym koniec

Druss 18.02.2003 10:16

Najsmieszniejsze jest to ze dalem znac o tym allegro, a typ dalej sobie sprzedaje gierki z podpisem oryginalne.

RiT2 18.02.2003 10:14

Witam! Czesto kupuje na Allegro. Dla czlowieka mieszkajacego na wsi to duzy komfort. Na szczescie wszystkie zakupy sa udane. Mam taki zwyczaj. Zanim kupie sprawdzam komentarze. Nawet jeden negatyw lub neutralny komentarz dyskryminuje sprzedawce w moich oczach. Moze to jest sposob na spokojna licytacje!
A kupilem:
DVD Pioneer; Karte lan Intel, glosniki Creative+ sound card; kontroler; tusz do drukarki; kieszen do twardziela; narty dla zonki itp

-Sid-The-Rat=> 18.02.2003 10:08

ja wtopilem
wydalem grupo ponad 200 zeta za kolekcje plyt In Flames - niestety kiedy przyszla do mnie paczka - pudelka byly puste w srodku - co najciekawsze koles zostawil mi KSIAZECZKI do plyt... wiec w sumie nie narzekalem BARDZO ale tylko 'troche'...

BD 18.02.2003 09:44

No tak wiele slyszalem o problemach z allegro i nacigaczach ale tam kupuje. Do tej pory kupowalem plyty audio z klasyka rocka (dobre ceny i fajne pozycje). Ostatnio zaryzykowalem i kupilem nagrywarke DVD za spora kase.

Jak narazie nie zawiodlem sie i nie wtopilem kasy chodz przy nagrywarce DVD dostalem inny model niz ten z aukcji. Jak sie pozniej okazalo jest to nastepca SONU DRU 500A. Poza tym, ze przez chwile myslalem, ze kasa poszla sie opalac ale pozniej bylem zadowolony :)

Kilku moich znajomych czesto kupuje na allegro i jak narazie NIKT nie wtopil.

PS
staram sie raczej unikac super okazji

Pawel_k 18.02.2003 09:43

W Allegro trzeba miec duzo szczescia zeby nienatrafic na jakiegos *****a :blee:

sayan 18.02.2003 09:16

mnie najbardziej wqrwia to .. ze najpierw koles licytuje ostro mój przedmiot. a potem ani na maila nie odpowiada, ani telefonu nie odbiera WRRRRR !!!

Pedros 18.02.2003 09:15

Taaaaa... no to pozostają PayU, Escrow
Bo za pobraniem i koszty większe i kłopot
I weź tu wierz ludziom... Ech..

-Sid-The-Rat=> 18.02.2003 09:05

orm - jeden dobry glos na sprzedajacego kosztyje 2-5 zlotych - z tego zyje czesc moich kolegow ze studiow - nie wierz bardzo w te gwiazdki

ThanatoS 18.02.2003 01:52

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
Allegro jest zlepkiem naciagaczy... ja tam sprawdzam zawsze ilosc gwiazdek
No coz, paserstwo im wychodzi na dobre.

Ormianin 18.02.2003 01:34

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Ja wplacilem kolesiowi na konto z gory, zazwyczaj tak trobie zeby uniknac dodatkowych oplat, ale teraz chyba bede za pobraniem ciagle bral.
Allegro jest zlepkiem naciagaczy... ja tam sprawdzam zawsze ilosc gwiazdek

Druss 18.02.2003 00:32

Ja wplacilem kolesiowi na konto z gory, zazwyczaj tak trobie zeby uniknac dodatkowych oplat, ale teraz chyba bede za pobraniem ciagle bral.

Maciej 18.02.2003 00:24

Weszła ustawa że możemy ...przejżeć paczkę przed zapłatą...na poczcie...jeszcze niedawno Waiss z radia Zet ...zajmował się właśnie aukcjami poprzez internet...:)

ZbigNieff 18.02.2003 00:14

Ty to jeszcze nic ale ja wtopilem niedawno 700zl na Nokii 6310i
QRW*A CWE* ZAJE*AN* JAK GO HU*A DOPADNE DO ZAJE*IE

GOSCI MIAL NICK ->>>>> LEONIDASU

Zobaczcie sobie ile ludzi juz przekrecil, ale ja dostalem uprzedzenie
w dzien przed odebraniem przesylki, ze koles nie jest za bardzo
uczciwy ale i tak odebralem paczke, pieniadze zatrzymalem na poczcie
i wlasnie policja, prokuratura i allegro.pl juz sie za to wziely!!

Niech no ja tylko zlapie SKU*WYSY*A!!!!!!

Druss 17.02.2003 23:55

Przestroga przed kolesiem z allegro

Koles ma ksywe adamesyndeche i sprzedaje niby oryginalne gry, wtopilem 13,50, skur***syn przeslal mi kopie mimo ze mowilem mu ze jak to nie jest oryginal to niech lepiej nie przesyla, ma jeszcze pelno wystawiopnych gier i wszytskie sa niby oryginalne w opisie jego dane to
Andrzej Trzebietowski
Ul.Rzeczna
25-666 Tarnów
059-35-1562

Jak ktos mieszka blisko to niech powie chce sie mu zrewanzowac
:boks: , ale musze wiedziec czy ten ****** tam naprawde mieszka.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:27.