![]() |
Małe transfery w eMule!!!!
Mam bardzo małe transfery w eMule wahające się średnio ok. 1.0 kb/s 2.0 kb/s i czasami 3.0 kb/s czy tak ma być??? bo np. na Kazie mam ok. 9.0 kb/s 10.0 bk/s czy to jest normalne??? I jak temu zaradzić???
Mam wersję 0.26c ale na 0.26b było tak samo!!! Proszę o pomoc!!!! |
Re: Małe transfery w eMule!!!!
Cytat:
|
Re: Re: Małe transfery w eMule!!!!
Cytat:
|
Re: Re: Re: Małe transfery w eMule!!!!
Cytat:
|
Re: Re: Re: Małe transfery w eMule!!!!
Cytat:
|
ja odpuściłem sobie 0.26 / a sprawdzalem parę modow i w sumie to nie było to a taroda na 26 jeszzce nie ma/ bo też mimo dobrych ustawień szło jak krew z nosa i jadę na 0.25b tarod16d -> i od razu alles wróciło do normy
a druga sprawa że swoje musisz odstać pozdro |
A czy id 6 cyfrowy do duży czy mały???? a 5 ???? Cana a skąd wziąć tego eMule 0.25b tarod16d ???? mógłbyś/mogłabyś mi go podesłać na maila???
z góry thx. |
Cytat:
PS. ThanatoS te spostrzeżenia na temat wysokiego ID są nie tylko moje. Ale wiadomo, róznie to bywa. Ja żadko mam wysokie ID a mułek ściaga mi bardzo dobrze. Pozdrawiam :) |
Male transfery moga wynikac:
z ustawienia portu: naj 80 z parametrow lacza: naj 3x twoj transfer od/do (i nie przejmuj sie ze ci sie transfer zatka-nie) limitu zrodel - na rozum ok. 400 na plik u mnie liczby polaczen na 5 sek u mnie 100 wysoki ID to 9 cyfr maly ID powoduje ze nie mozesz pobierac plku od niskiego ID ilosci sciaganych plkow ja nie wiecej niz 5-6 jednoczesnie jak plik jest popularny to zrodel moze byc ok. 1000, ale jak sciagalem Bergmana to mialem 1 (jedno) zrodlo) po miesiacu mialem calosc. nie restartowac kompa, tracisz kolejke i czas oczekiwania jak sobie cos przypomne-wroce do topicu. |
A i jeszcze jedno, jak już sciągasz coś rzadkiego to zostaw to w incoming dla innych bo tak by wypadało / sciagnij i pozwól sciagnąc innym :)/ a co do taroda tp zartqaz Ci śle bianarkę :) /podmienić i zapomnieć jak byś nie wiedział tyl kozę trzeba będzie jeszzce raz prawdopodobnie ustawić paskudę więc zapisz ustawienia tak na wszelki wypadek/
pozdro |
Ale ja ciągle mam nie więcej niz id 6-cyfrowe już z wszystkimi serwerami się łączyłem i zawsze najwięcej to 6 cyfr a naj mniej to 3 cyfry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
|
Cytat:
ja mialem max 7 cyferek ;) jestesmy skazani na Low ID :( :'( |
http://www.edonkey2000.com/documentation/lowid.html
to Ci moze pomoze / mozliwe ze twój firewall robi porty na stealth i podczas konektowania jest ból/ a i jeszcze alt.pl.edonkey2000 |
Cytat:
też siedze z firewallem i nawet bez odkrywania portow mialem wysokie Id /ale nie zawsze / wiec juzwiesz co zrobić :) pozdro |
Ja jade na 0.24b i śmiga
|
Cytat:
|
ale skąd ściągnąć muła 0.25b ?????? Ja nie stoje za firewall'em no chyba że mój PROVIDER ma firewall'a a wtedy jestem skazany na Low ID :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu:
|
Ilość załączników: 1
Sprawdz u dostawcy jakie porty blokuje, u mnie Prov. ma i antyvira i firewalla i mam dostepne porty bez problemow: 80, 8080, to sa ogolne porty i nie sa blokowane (na ogol)
A tu masz moj transfer: piatek godz. 11.38. |
Cytat:
|
Telefonicznie?
Ja sie dogadalem z kierownikiem zmiany, mieszkamy po sasiedzku. |
A ja sobie przedwczoraj sciagnalem emula 0.25 z tarodem i tez nie smiga. moge zaryzykowac ze chodzi gorzej niz na emulu 0.23b. zobacze jak bedzie za pare dni, ale jak dalej bedzie tak uporczywie nie sciagac, to sie przerzucam z powrotem.
|
ja mam ID 10 cyfrowe i jestem na 0,26d. Jak uzyskalem takie ID? poprostu zaczalem sciagac jeden film, na poczatku nie bylo za latwo, dlugo nie moglem sie dopchac, pozniej zaczale uploadowac czesci pliku. Zostawilem tak kompa na pare nocy, i tak zdobylem 10 cio cyfrowy numerek. ID pomaga bardzo! Pare dni temu czekalem chyba 5 godzin w kolejce. Teraz ciagnie bardzo szybko nawet z 8 zrodel! Takze niedawno mialem predkosc 30KB/s a teraz moja aktualna predkosc(ze wszystkich 3 plikow wynosi 15,7. Wniosek: Trzeba poczekac. Ta sama wskazowke dostalem na jakims forum "Predzej czy pozniej doczekasz sie pozadnych transferow"
|
Ja mam już 10 cyfrowy numerek ale moje transfery dalej są strasznie małe!!!! A zmiana portu na 8080 dała mi taki ID!!!!!!
|
mój ID to 351656
21.02.2003 22:31 |
ma ktos moze w DIALOGU usluge CDI i uzywa eMule?
moze wiecie jakie porty nie sa blokowane na tym urzadzonku? ;) a moze ktos wie jak to szybko mozna sprawdzic - moze jakis program ??? Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
a ty jakie masz ID, Low czy High? bo ja mam non stop Low ID :( |
Cytat:
|
A tak przy okazji skoro mowa o mułku mam małe pytanko: dlaczego katalog "bbb" na którym mam obrazy płyt nie jest widoczny w eMule. Katalogi aaa i ccc widać a bbb nie :buu: . POMOCYYY
|
Cytat:
|
pomijajac kwestie ID
przyczyna malych transferow moze tez lezec w bledzie eMula w wersji 0.26c, blad polega na: Cytat:
Pozdrawiam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:06. |