![]() |
Problem z nagrywaniem
Wszystkich którzy będą czytać tą wiadomość proszę o wyrozumiałość i cierpliwość. Po prostu nie moge uruchomić mojej nagrywarki. zrobiłem wszystko co było zalecone (zainstalowałem sterowniki aspi, wpis do rejestru, zainstalowałem nowe sterowniki do płyty i nic).
Co robić? |
Odp: Problem
Co to znaczy "nie mogę uruchomić"? Opisz dokładniej.
|
Tzn ze Nero jej nie widzi
jest tylko virtual device |
Cytat:
|
Sprawdź najpierw czy widzisz ją jak komputer startuje tj. przed uruchomieniem systemu operacyjnego.
|
Jeszcze moze byc kwestia wersji nero i seriala.
|
Kiepski kluczyk, albo nowa nagrywarka i stare Nero (zakładając, że komputer wogóle widzi napęd). Bo jeśli nie widzi, to fatalnie - sprawdź podłączenia kabli, zworki itd.
|
Sprawdż najpierw czy system ją widzi...
-panel Sterowania /menadzer urządzeń ... -może to tylko wina Nero...:chytry: |
Więc jak komputer startuje to widzi wszystko
Konfiguracja jest nastepująca: Primary master hdd Primary slave - Secondary master dvd Secondary slave cdr |
System widzi nagrywarke
nie ma zadnych konfliktow sprzetowych a Nero nie widzi jej |
Cytat:
|
Wszystko ze sprzetem jest OK.
Jest widzialna jako cd. Tylko nero jej nie widzi |
Cytat:
|
Cytat:
|
A czy sa potrzebne jakies specjalne sterowniki do cdr?
|
Cytat:
|
CO ROBIC????????
|
W sumie to nie wiem jakie mam Nero, bo nie zrwocilem uwagi na numer. Ale kupilem nowego kompa z plytka zawierajaca Nero. Wiec chyba nie jest wersja sprzed roku....
Mam natomiast powazne watpl;iwosci co do polaczenia w srodku kompa - z HDD i DVD. |
Cytat:
NERO Spolszczenie |
A jesli nowe Nero nie pomoze?
|
jaka masz nagrywarke ?!?!?! jakie masz nero ?!?!?!?! Sprawdz na www.ahead.de ktore nero (najlepiej najnowsze sobie zainstaluj) i czy obsluguje twoja nagrywarke. :chytry:
|
Cytat:
Mam nagrywarke BTC czy cos takiego Co to za firma? |
Cytat:
|
ACzy Nero moze jej nie obslugiwac?????
|
zobacz model w panelu sterowania, i na stronie producenta nero jest link do obslugiwanych nagrywarek product info\supported recorders\ tam wybierz BTC i jest lista obslugiwanych modeli wypalarek :)
|
Cytat:
|
Nowe nero to jedna sprawa, druga to odpowiedni serial gdyz ten ktory masz moze byc dla nagrywarek okreslonej firmy i tylko takie bedzie widzial. Na razie sprawdzilbym jaka masz wersje nero i zmienil mu serial na jakis "normal" czy "OEM", jesli po tym zabiegu nero zobaczy nagrywarke to mozesz isc z reklamacja do sklepu gdzie kupowales kompa i zadac nowy legalny serial.
|
Cytat:
|
No problemem moze byc stare nero co jest bardzo prawdopodobne... Ja tez mialem taki problem ze moje nero ie widzilo mojej nagrywarki bo bylo zbyt stare mimo ze mialem je moze miesiac wzcesniej przed tym jak kupile mnagrywarke... wiec sprobuj z najnowsza wersaj nero... powinno pomoc
|
Cytat:
Gdy po uaktualnieniu NERO oraz zmianie Numeru Seryjnego (jeżeli to jest potrzebne) nagrywarka dalej nie będzie rozpoznawana, to sprawdź ją w innym kompie. |
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
moim zdaniem dlatego nero ci nie widzi ponieważ masz cdr na slave weż przełącz na master a dvd na slave tak apropo to na stronie http://www.soft4pc.com/select_typ.php3?typ=1 masz najnowszą wersje nero + serial do każdej nagrywarki(crak) tak apropo niezłe to z tą dziurą chłopak nieżle jara:D :D :D :D :idea: |
Cytat:
|
[QUOTE]Cesarz napisa***322;(a)
[B]moim zdaniem dlatego nero ci nie widzi ponieważ masz cdr na slave weż przełącz na master a dvd na slave Ale jakby to bylo przyczyna to by mu w ogole CDr nie wykryl, bo ja tak mialem i u mnie wtedy nie wykrywal nagrywarki windows w ogole ani komp w biosie... Tu jest raczej stare nero |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:35. |