![]() |
Win'y
Jakiego Win'a polecacie do netu i cd-r??? Proszę o obiektywne opinie...
|
Do neta Linux
Do cdr Windows |
Witam !
Ja szczerze polecam 2k - przesiadłem sie po 3 latach z 98se i mówie Ci nie ma porównania ! Szczególnie w nagrywaniu płyt - na 98se komp pracował pełna para jak nagrywał 16x i ani raza wiecej a na 2k jade spokojnie 44x i jest git mocy starczy jeszcze na muzyczka www a nawet filmik i kopiowanie / nie przesadzam / Jesli jestes w sieci lokalnej to napewno przydadza sie ci zaawansowane funkcje jakie oferuje 2k. - jest ich troche ale da sie wszystko opanowac. Przeczytaj takze sobie ten topic jak jeszcze go nie odkryłes;) http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=17432 Pozdrawiam;) |
Re: Win'y
Cytat:
|
Cytat:
Fajny windows ten Linux - oczywiscie żartuje;) |
Widze że masz Durona 800Mhz i 128MB ramu ...hmmm XP to bym nie polecał na taki sprzęt ...:cisza: ...no chyba ze dorzucisz ramu do 256MB.
Polecał bym ci Win Me albo cos profesionalnego jak Win 2000 ...:chytry: |
Polecam Windowsa Xp Pro z Sp1 (bez sp1 mojemu kumplowi nie chodził skaner)jest bardzo stabilny i nowoczesny. Szybko się włącza i jest prosty jak to na winde przystało;) Minusem jest to, że zajumje ok 1,3GB i ma dość duże wymagania jeżeli chodzi o RAM (do prawidłowej pracy 256MB).Można by znaleźć jeżcze wiele błędów, ale i tak jest to najlepsza moim zdaniem wersja windowsa. Pozatym jest spox 8-)
|
Sprzęcioch
Cytat:
|
Cytat:
Mama 550MHz i 256MB ramu i 2k śmiga ash miło - mozesz go spokojnie sprobowac odpalic na swoim sprzecie - XP jush nie tak bardzo ale ten system na 486 da sie zainstalowac;) |
Cytat:
|
Sprzęt nie najnowszy, ale szukam czegoś niezłego głównie do netu. To co??? Jechać 2k???
|
Cytat:
|
Ja polecam Win 2000!!
Chyba ze lubisz ladne kolorki to WinXP+SP1 ;p Ja osobiscie mam 2 systemy do cd-r Win98SE a do sieci WinXP+SP1 (moim zdaniem najlepsze rozwiazanie!) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jesli jednak pragniesz bawic sie w roznego rodzaju multimedialne rozrywki i gry... lepszym wyborem bedzie windows XP Do netu jesli o to pytasz to kazdy win jest dobry... win98, 98SE, ME, 2000 i XP, to nie zmienia postaci rzeczy... tam wszedzie jest IE :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak najbardziej instaluj Win 2000 ...:)
A moje zdanie na temat śmiganie Win Xp na 128Mb Ramu... nie przekonuje mnie...:cisza: |
Cytat:
|
A mi sie wlasnie bardzo dobrze pracuje na XP Pro. Co prawda 2000 nigdy nie uzywalem, a oprocz 98 i 98SE przez dluzszy czas siedzialem na Me (i pewnie jeszcze bede do niego wracal, bo kraze miedzy nim, a XP), ale teraz nie mam powodow do narzekania na XP. No moze jedynie to, ze na wolniejszym troche sprzecie moze jednak czasami bardzo ciezko pracowac (ale nie musi to byc norma, wiec ja dalbym mu szanse ;) ).
|
A jednak optowł bym za 2k. 8)
|
Jak najbardziej win2000.!
|
Cytat:
Cytat:
I to rozumie ! - 2k ;) |
Cytat:
Zdarza się, że w jednej chwili chodzi muł, IE6, nagrywane jest coś w nero, mp3 w tle, Vmware, który rezerwuje dość sporo pamięci dla siebie, a mimo to komputer sobie radzi. Z drugiej strony znam ludzi, u których na podobnych komputerach, lub nawet lepszych, XP nawet nie chce się zainstalować. A jak już się uda to trudno to nazwać poprawnie działającym systemem. Zależy to pewnie od jakości poszczególnych komponentów komputera i ich stabilnej pracy. Szczególnie płyty głównej, jeśli jest to jakaś porządna płyta z przed tych trzech, czterech lat to winXP, powinien chodzić całkiem dobrze. Jesli jakiś badziew to najprawdopodobniej nawet nie uda się go zainstalować. |
Polecam Windows 2000
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:30. |