![]() |
Re: Re: Polecane filmy
Cytat:
skapowałem :cool: ja polecam : Zagubiona Autostrada, Dobermann, Hazardziści, Podziemny Krąg, Przekręt, Być jak John Malkovich, Zawód Szpieg, Fanatyk, Więzień Nienawiści (American History X), Suma Wszystkich Strachów, Między Niebem A Piekłem, Long Time Dead, FearDotCom, Pi, Eksperyment i większość wymienona przez innych, kolejność przypadkowa |
z nowości polecam "The Guru"
|
Re: Polecane filmy
Cytat:
Ale skumalem:) Ogladalem Lyncha 5x (piec) i skumalem:) |
Polecane filmy
Ja polecam:
- 51 Stan ( Samuel.L.Jackson) - Helikopter w ogniu ( jeden z najlepszych filmów wojennych) - How High ( MethodMan&Redman8) ) - Bezsenność ( Al Pacino - orginalny scenariusz ) - Kod Dostępu ( dobre kino akcji i... Halle Berry) - Memento ( rzecz dzieje się od tyłu ) - Stygmaty ( w nocy na wielkich słuchawkach ciarki przechodzą ) - Zasady Walki ( dobre kino akcji ) - Podejrzani ( masakra film - niesamowita końcówka - ogólnie rozkminka tak jak w Memento ) - Training Day - ( jeden z najlepszych według mnie filmów nagranych w ostatnich latach ) - Mulholland Drive - ( dla tych co lubią filmy Lyncha - ciekawe czy ktoś skuma o co chodzi w tym filmie:o ) - i film który ostatnio widziałem - polecam szczególnie "Niekwestionowany" z W. Snipesem - dobra czarna muza i boks w wiezieniu |
"To nie jest kolejna komedia dla kretynow"
|
Evolution!
Diamentowa Afera! :P |
a ja polecam:
Fight club The Boondock Saints 51 stan the eye Salton sea, a także bunkier ( ale pod żadnym pozorem bunkier SS - koszmarna szmira)i ewen. 8 kobiet ale nie koniecznie i the pledge( obietnica) z nikolsonem |
Cytat:
a co do krótkiego opisu filmu to tak bym tego nie określił bo niebezpieczna to była własnie ta grupa / seria Nexus 6 -> Hauer był zawodowy w tej roli/która przybyła na spustoszoną przez przemysł Ziemię w poszukiwaniu długowieczności / zaprogamowani na krótkie życie / u swoich twórców a sam tytuł filmu to nazwa nie istniejącego już czasie trwania akcji filmu / przestali być potrzebni bo na ziemi nie bylo już androidow/odziału policyjnego do wykrywania i eliminacji sztuczniaków którego członkiem był H.Ford coniezmienia faktu ze R.Scott drugi raz stworzył coś wielkiego a co do polecania jakiegokolwiek filmu to np: Alien 1, 9 wrota, Harry Angel, Hellraiser'y ale poza 3 bo to kicha , braterstwo wilków, evil dead, the thing carpentera, prince of darkness, ghost in shell, to tak na początek :) pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
Robili dobre filmy, bo Bahdaj pisał dobre książki przygodowe dla młodzieży - wszystkie wymienione przez Ciebie filmy nakręcono na podstawie jego książek :) co pewnie i tak wiesz ;) |
Cytat:
|
Ktoś polecił film "Stary, gdzie moja bryka?" - w "Gazecie Telewizyjnej" podsumowano ten film krótkim zdaniem, ale pewnie wymownym (nie wiem, bo filmu nie widziałem): "nie horror a jednak koszmar" (1 gwiazdka na 5 możliwych).
Miłego dnia |
"Paragon Gola!" - stary,dobry polski film o rywalizacji dwóch drużyn piłkarskich - biednej syrenki i bogatego huraganu - polecam, niestety nie wiem skąd ściągnąć...
|
Cytat:
|
Polecam gorąco wszystkie części Hellraisera (najlepszego moim zdaniem horroru). Następnymi filmami godnymi polecenia są:
1.X-Files 2.Stary gdzie moja bryka? 3.Lost Highway 4.Mechaniczna Pomarańcza 5.Odyseja Kosimczna 2001 6.Hackers i Hackers 2(moim zdaniem gorsza cześc od pierwszej) 7.Ice Age 8.Dracula 2000 9.American Pie 1 i 2 |
A ja zaproponuje tylko jeden mało znany tytuł GATTAKA - Szok Przyszłosci - według mnie interesujacy i bardzo ciekawy film.
|
Monty Python - wszystko,
Terry Gilliam - wszystko, zwłaszcza 12 małp i Fear and Loathing in Las Vegas (w Polsce znany jako Las Vegas Parano), większość Tarantino, Blade Runner - wersja reżyserska, Titus Andronicus, Obcy, Mononoke Hime (Księżniczka Mononoke), Okruchy dnia, Hannibal, Gwiezdne Wojny 4,5,6, Dziewiąte wrota, Dracula Coppoli, Sleepy Hollow i w ogóle większość Tima Burtona, 8 mm, Johnny Mnemonic, Siedem, Dogma, Sprzedawcy, Diuna, Perfect Blue, Akira, Adwokat Diabła, wszystko z Deppem i Walkenem i wiele innych... |
The ring
Insomnia Ice age Shrek 8 mila Matrix Edi Man in Black 1 i 2 Transporter Zemsta Das Experiment Talk To her Spy kids 2 Zoolander Katedra :P |
Forres Gump
8 mile Dziennik Bridgiet Jones Dzien proby Czesc Tereska Blokersi Fuks Chlopaki nie placza Fight Club Matrix Reka Boga Szybcy i wsciekli |
Cytat:
Bo już np. "Pamięć absolutna"-"We Can Remember It for You Wholesale mr. Smith" to popłuczyny szwarcenegerowe A "The Minority Report" - czy ja wiem? Yahol - proponuję z tej dziedziny: 1.Rzecz (Coś)(The Thing) - Carpentera 2.Bicennetial Man - z Robinem Williamsem jako Andrew Martinem - Columbusa (zdaje się wg pierwowzoru Asimova) z Williamsem zresztą i "Patch Adams" i "Good Morning Vietnam" jest co oglądać :) 3.Informator (The Insider) - z Russelem Crow uczta konimana ;) |
"Cienka czerwona linia", jedyny film fabularny pokazujacy wojnę naprawdę, jak lejesz w gacie bo za chwilę wychodzisz z okopu do ataku to trzeba zobaczyc, ten zwierzęcy strach. Malcovich, Nolte i Travolta płacili reżyserowi by móc zagrać, a i tak tylko kilka sekund występują i chwalą się tym :cool: :jupi:
|
OGLADAM ROCZNIE JAKIE 200 FILMOW , FILMY WARTE OBEJRZENIA MOIM ZDANIEM: (JEST ICH WIECEJ :) )
1 Enemy at the gates Wróg u bram Dramat/wojenny 2 Gift The Dotyk przeznaczenia Thriller 3 Le pacte des loups Braterstwo wilków Akcja 4 Meet the parents Poznaj mojego tatę Komedia 5 Others, The Inni Thriller/horror 6 Out Cold Afera poniżej zera Komedia (ZA***ISTY FILM) 7 Saving Silverman Twarda laska Komedia 8 Stigmata Stygmaty Thriller 9 High crimes Bez przedawnienia Thriller 2002 10 Attila Attila Akcja/przyg/dramat 2001 11 Shaolin soccer (Siu lam juk kau) Shaolin soccer Komedia/karate 2001 12 Impostor Test na człowieczeństwo S-f/thriller 2001 13 Kung Pow:Enter the fist Kung Pow:Enter the fist Komedia/akcja 2002 14 Le placard Plotka Komedia 2000 (SUPER) 15 Mothman prophecies, The Przepowiednia Thriller/S-f 2001 16 Wasabi Wasabi - Hubert Zawodowiec Komedia/akcja 2002 17 Van Wilder Wieczny student Komedia 2002 18 Catch me if you can NIE PISALEM O TAKICH FILMACH JAK MATRIX CZ TYM PODOBNE BO JE I TAK TRZEBA ZOBACZYC |
Yahol, moje propozycje filmowe:
The Big Blue The Score K-Pax ew. Time Machine ach, oczywiście: wszystkie poranki świata - film taki sobie, ale ta muzyka!!! o przeprszam - Muzyka! dla rozrywki - Blues Brothers (ale nie 2000 tylko ten pierwszy) Miłego dnia no i zdrowiej szybko! |
Cytat:
Miłego dnia PS. Poza tym i tak barok jest the best. |
Cytat:
|
Cytat:
Przypomina mi się teraz piękna scena z tego filmu rozgrywająca się na dachu budynku podczas ulewnego deszczu, a wniej rozmowa dwóch bochaterów, łowca i andreoid z białym gołębiem w ręku (Rodger Hauer) - świetna rola. |
Cytat:
pozdrawiam:) |
Oszukac przeznaczenie, Shrek, Resident Evil, Bad Company!!
|
ja z kolei polecam takie filmy jak:
Ghost Dog - na prawde zaj****sty film- opowieść o współczesnym "Samuraju" Memento - też ciekawy- główną cechą, która skłoniła mnie do obejrzenia tego filmu jest to, że jest to nakręcony "od tyłu" a z reszty, to polecam: Requiem Dla Snu - również zaj***sty Władcy Piekieł II (Hellraiser II) natomiast jeśli szukasz "mocnych wrażeń", to na prawdę polecam film Martwica Mózgu (Braindead)- najlepiej go oglądać w środku nocy, będąc samemu w domu... :chytry: |
Ja stwiam na K-PAX i WRÓG U BRAM , bardzo lubie te filmy, no i jeszcze super są kreskówki np: Epoka Lodowcowa, Potwory i spółka, Shrek, Tarzan, Herkules, Nowe szaty Króla i wiele innych - polecam.
|
Guildenstern i Rosenkrantz nie zyja
Goraczka Lot Nad Kukulczym Gniazdem Amelia Amadeus Requiem For A Dream to ogladalem ostatnio - dwa ostatnie zostawiaja dziury w psychice - osroznie... |
Panic Room
Rose Red The Rock 8) The Others Tygrys i Przyjaciele :) Spy Game |
The Ring
The Others The Blair Witch Projekt Blair Witch 2 Krzyk 1 |
do mojej listy dolaczam jeszcze :
6. 13 duchow 7. NIC ŚMIESZNEGO 8. Shrek 9. Chlopaki nie płaczą 10. Poranek Kojota |
Cytat:
|
natomiast bardzo polecam
dług prosta historia |
Cytat:
Snow Dogs :D Halloween Resurection James Bond: Die another Day Rambo: First Blood |
Ja tam polecam:
Halloween Resurection - to szczegolnie!! 13 Duchow Ghost Ship Nigdy Wiecej (J.Lo. najbardziej sexowny tyleczek swiata) Austin Powers - Zloty Czlonek K-19 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pulp Fiction
Rekwiem dla snu Mechaniczna pomarańcza Czas apokalipsy Te filmy wg mnie można oglądać wiele razy ;) |
Pitch Black!!!
niesamowity film z Vin Diesel (chyba tak sie nazywa ten kolo z xXx) |
Mam 38,6 st. C!
Objezalem: Mrowke Z, Ice Age, Chicken run, Shreka, 7 samurajow, Tron we krwi, Dawno temu w trawie i cos tam jeszcze... Chce cos ciekawego, moga sie nawet bic z S. Sigalem (moj Boze, jak ja go nie lubie) |
Cytat:
|
Laser, fajne jest ICE AGE, ja rowniez jestem ZA oberjzeniem tego filmu ;).
pozdro ;) |
Cytat:
Ja polecam: Road to perdition Blood work Catch me if you can (pomimo tego za gra tam DiCaprio czy jakos tak ;p) Wtorek We were soldiers (niezly realizm) American history Fight club The Boondock Saints |
Cytat:
|
Witam !
60 Sekund Final Destination ICE AGE Go Reconstruct Antitrust Skulls 1 i 2 Human Traffic Poranek Kojota Evolution W Sieci Pajaka / Along came a spider / Pieniadze to nie fszystko;) |
Mi bardzo się podały filmy :
1.Ocean 11 2.Vanilla Sky 3.Przekręt 4.K-Pax 5.Zielona Mila |
Hmmm.Powracając do filmu Blade Runner.Muzykę do tego dzieła stworzył Vangelis.Track o nazwie Rachel Song wgniata w fotel.Jestem ciekawy o czym jest ten film ? Może ktoś z was wie ?
|
No wiec ja Ci polecam THE FOREIGNER - OBCOKRAJOWIEC:
Agent Cold (Steven Seagal) ma nowe zadanie. Ma on przewiezc paczke z Francji do USA. Bardzo szybko dowiaduje sie, ze duzo ludzi chce ta paczuszke przejac. Dobre kino akcji. Naprawde film jest super nakrecony, efekty czasami lepsze niz w matriksie ;]. pozdro ;) |
HAKER !!!!!|| || || :cisza: ;p Świetny film!!!!! jest na mule
|
Chce obejzec ciekawy film!
Ale mam zachciewajki:)
Chce obejzec ciekawy, dobry film, tylko nie wiem co! Moze podacie jakis pomysl, co by tu.... W 10 moich ulubionych, skladajacej sie z ok. 250 filmow:), znajduja sie , m. in: Gwiezdne wojny Terminatory:) Almodowar Hours Others Zabojcza bron Czas apokalipsy Blade runner i cale mnostwo innych, proponujcie! Naprawde chce obejzec dobry ciekawy fil! PS: jak mozecie to przy mniej znanych tytulach, krociutka notatka:) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:27. |