![]() |
Pytanie finansowe do WebMasterów !!!
Mam pytanie ile płaci sie za zrobienie stronek ????? i na jakiej zasadzie jest to liczone ?????
Chodzi mi o to, że zrobiłem gościowi/firmie stronke i chce mi zapłącic ale niewiem ile od niego wziasc. stronka a włąsciwie reklama zawiera tytuł opis działalnosci/telefony kontaktowe oraz linka do e/mila nic niezwykłego dla mnie brocha do zrobienia - ale ile mozna wyciagnac ????? |
nie wiem w jakich jestes stosunkach - ale gdyby to byli moi znajomi to raczej bym sie obrazil za taka propozycje - chyba ze to bylo cos nad czym naprawde dlugo siedzialem
jesli to wchodzi w gre to iddzcie na browar czy na kebab i juz... od obcego? hmm kurcze... 50 zeta? nie mam pojecia... |
a linka do strony byś dał??? Wtedy można ocenić!!!
|
Jeśli to nic specjalnego to 50zł i browar;)
Ale jesli to coś wiecej to podaj mi linka to podam ci przybliżoną kwotę jaką możesz wziąsc za zrobienie tej stronki;) |
Jak to zwykły html to od 400zł w dół.
Jak mała to około 100zł Daj linka to się zobaczy |
stronka to ma adres http://www.michalski.piotr.prv.pl robiłem ja naprawde krótko raptem 10 min - gosc jest zachwycony - jakbymiał czym - problem polega na tym ze bede o nia dbac - tzn to jest pierwotna wersja - ale mniej wiecej tak ma wygladac
|
ile byś nie wziął to wstyd się pod tym podpisać, a w każdym razie do CV tego nie wpisuj... :zeby:
z tego co ja się orientuję: znajomy koleś za full wypasione www bierze od firmy np 1zł ale kosi ich na miejscu na serwerze. ma kilka takich klientów. 1 serwer i biznes się kręci. stronę jak robi 1 dzień to wszystko. a musze powiedzieć że mi jego prace bardzo się podobają |
Jak mam byc szczery to ona mi sie kompletnie nie podoba - no cóz co mozna było zrobic maja kilka linijek txt - gosc nieche zadnych wodotrysków nic własnie taka ja jest - klient nasz pan. Najprawdopodobniej wezme od niego pare broqwców i na tym sie zakonczy albo od 30~50zł. Najgorsze ze widziałem stronke pewnej firmy - generalnie koszmar - i skroili ja na 800zł (!!) i z tad mam te dylematy.
odpowiadajac Przemasowi to tej "stronki" to ja w CV nie zamieszcze bo az byłby wstyd (generalnie moje oststnie "dzieci" mam w stopce) i nadal jest w fazie tworzenia. Choc nadal sie zastanawiam jak oblicza sie wartosc napisanej stronki??? |
Twoja stronka Blokersów... fajna jest!
|
rysunki coś się nie wczytały (mam nadzieję, że tylko u mnie)
poza tym ok, zwykła strona www, standard... do 30 minut pracy - 20 pln max no i + ten browar ;) |
Cytat:
|
tak włąsnie mysle - mnie zajeło to az 10 min ;) no dobra 10 min robiłem grafe pod tło i napis z lewa -
Gorzalka - dzieki - robie tą stronke z qmplem - niestety dopiero od niedawna cos sie zaczeło dziac (obrana prac mgr) - co jakis czas pojawiaja sie nowinki -np system newsów - po zalogowaniu wpisujesz txt dodajesz plik do sciagniecia grafe (duze zdjecie + ikone ) w zaleznosci co sie doda to kod jest modyfikowany ( w tej chwili jest 1 news z nasz historia ) aktualnie walcze z naszym forum (powiem szczerze idealne by było zeby wygladało conajmniej jak cdrinfo ;))) - w tej chwili walcze nad dodaniem zmiany czcionki kolorów etc - juz wiem jak to zrobic teraz tylko testuje. Co do statystyk (mamy zrobione dwie) nie bede komentowac - niektórzy z Was juz o nich słyszeli ;)) sa odbajerzone ;))) mamy w planach (i to juz od wakacji) tworzyc opisy szlaków i ciekawych miejsc na jurze krakowsko-czestochowskiej ale nie tak nudno jak wszedzie (najmilszym pkt. maja byc opisy po barach gdzie mozna bedzie sie raczyc zimnym/srebrzystym/babelkowym) mamy duze plany i jest kupe roboty powoli sie tworzy rys wszystkiego mysle ze za kilka miesiecy wszystko ruszy na full wypas - czemu tak długo - proste bedzie duzo materiałów - newsów etc/ nawet reklam - poczatkowo za free zamieszczane - co wyjdzie zobaczymy ale narazie dosc tej autoreklamy -;) wracajac do tej nieszczesnej stronki/informacyjnej - wybadam goscia ile jest gotowy zapłącić i powiem troche mniej - niech sie cieszy - najlepiej bym nic nie wziął ale obawiam sie ze moze dojsc do sytuacji ze bedzie w 3 tyłki chetnych aby tez za free byle co im robic (juz chca - a jakas kase wezme to sie odwala i bede miał czas na swoje projekty) tyle ogólnie temat chyba wyczerpany - dziekuje za pomoc i wypowiedzi - mniej wiecej mam rozeznanie za ile taki bzdet moze pójsc |
Cytat:
|
Cytat:
Stronka jak to stronka typu "wizytówka", jesli koleś nie chciał nic specjalnego, to wg mnie taka może być. HEJ HEJ, moment, nawet nie zwróciłem uwagi na to, co jest tam napisane :) To ten facet jest jakimś egzorcystą ?? ?? ?? :o WOW. :) |
no i to cholernie dobrym - tzn nigdy nie wiezyłem w takie "pierdoły" jak moja siora łąziła do wróżek to miałem pełną gembe smiechu -
miałem okazje z gosciem pogadac tzk na luzie o pierdołam z on od tak sobie zaczął mi opowiadac o mojej byłej (szczegóły takieze mnie zamurowało jakby ja znał) no ale ostatnio głosno było o moim krachu uczuciowym to mógł sie dowiedziec - jakby go to interesował . ale po chwili zaczał opowiadac o poprzedniej mojej lasce (opisał jej wygląd, ze nie mieszkała w naszym miescie (32km stad) a teraz jest b. daleko z mężem (Australia !!! ), ze rozstalismy sie w przyjazni - tu mnie zagiał. A jak zaczął o mnie mówic o moich uczuciach myslach - poddałem sie - tzn dlaej to sa dla mnie pierdoły i bzdury (nie moge twierdzic inaczej jako mgr inz. twardo myslacy) - ale hmmmm cos w tym kurde jest. Zaciagłęm wtedy jezyka o gosciu i co sie okazało przyjezdzaja do niego z całego kraju oraz świata(!!!) nawet policja z jego usług czasem kożysta Podsumowując - cholera niewiem co o tym myslec (ale jak opowiadział mi jakie stosunki sa w domu mojej byłej - jak sie zachowuje co robi w pewnych sytuacjach - i podał pewna konkretna cyfre (która znałem tylko ja i ona i nkit nikt wiecej - po prostu mnie zaskoczył. Dobra koncze bo to temat rzeka - ale jednak ciekawostka. Zawsze dobrze miec taka wtyke po "ciemne strronie " uuuuuuuuuuhuuuuu !!!! ;)) |
Cytat:
A nie wiesz, czy posiada jakieś dokumenty, świadczące o jego "wiarygodności" ? Może jakieś dyplomy i inne cuda ? PS" Może zapytaj go, jakie masz skreślić cyferki w sobotnim Dużym Lotku i będziecie "kwita" (za stronkę) ;) :) " PS 2" Jak już Ci poda te cyferki, to wyslij mi je na mail'a :), nie musisz wszystskich sześciu, może być pięć :cool: " |
;)))
nieche z nim gadac na takie tematy - i tak mam obciach pod blokiem bo kazdy sie pyta, dokładnie o to samo co ty ;))) podkreslam daleki jestem aby w to wierzyc - jednak cos w tym jest a jak krecił bajer robił to b. przekonujaco - choc nie musiał |
Cytat:
|
;)
|
No widziałem!
Sniper za takie coś to bym wziął 30zł + browar;) Chociaż to ten facet mógłby sobie zrobić sam taką "wizytówke";) |
no tak ale jest to kompletny lewar w tym temacie - na komie wie gdzie jest power jedynie ;) - serio jest kupa jeszcze takich ludzi
|
Ale wy sie slabo cenicie, kolega mojego qmpla bierze zz pierwsza glona stronke 200zl (obojetnie jak wyglada, po prostu html), nastepne podstrony po 100zl, zas wodotryski typu flash po ok 70zl dodaje ;).
pozdro ;) |
włąsnie pisałem ze za taka saobie stronke firma wzieła 800zł (az mnie zatkało) - kurcze narazie nie mam czasu z gosciem pogadac - (podłączanie nowych Blokersów ;)))
|
Nie przesadzalbym z tym obciachem na osiedlu Sniper. Po prostu nie chce podac nam kolegom tych 6 marnych cyferek, a wszyscy juz wiemy ze je masz tylko czekasz na kumulacje. Ale coz moze jednak jutro na podlaczaniu jakos sie dogadamy i "obciach" sie skonczy :)
|
Simon (DarkestDream) - rozszyfrowałęs mnie ;)) - spoko mogę Cię przedstawić może od niego wycyganisz ;))
A jutro na podłaczaniu to cigniemy losy kto bedzie w piwnicy siedział - Nexer sie zobowiązał ze moze (on w końcu kopci to te "zapaszki" go walą) - pozatym tam gdzies musi byc ktos zamurowany bo ***ie że hejjjj. Kurde 2 bluza w ciagu 2 dni w pranie poszła. łeeeeeee |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:41. |