![]() |
ISDN i Dialog :)
Witam ! Dzisiaj zadzwonił domnie koleś z Dialogu i zaproponował założenie ISDN za 44zł (promocja ..normalnie 440zł) powiedział że dostaje od nich centralke i modem cyfrowy.
Czy ktoś z was leci na takim łaczu ? jakie transfery osiąga ? może ktoś mi poda wiecej info na temat tego :) pzdr |
Wiec cdi czyli 2 kanaly B+D. Przepustowosc 128 kb/s czyli ok 16 kB/s.
Mile lacze, sam mam takie, po 10 godzinach automatycznie sie rozlacza, ale zaraz znowu mozna sie polaczyc. Wiec jest ok. |
dwa kanały czyli przy połaczeniu 128kb/s mam zajęty telefon ?? a przy połączeniu 64kb/s telefon jest wolny ? czy sie myle ?
|
my mamy ISDN-a z tepsy ( dwa kanały po 64 , ale przy używaniu obu = 128 płaci się podwójn ie :((
Telefon jest na osobnym numerze :)) Pozdrawiam Justyna ;p |
Cytat:
ps. Internet mam z innego źródła. |
Cytat:
Cytat:
tak wiec spokojnie mozesz siedziec w necie i korzystać z dwoch kanałów i bezproblemu kazdy się do Ciebie dodzwoni... mam nadzieje ze coś zrozumialeś... :fiu: |
Cytat:
|
dzieki ThanatoS i krzpac widze ze bede z tego bardzo zadowolony !! :) :) JUUUPI !! jutro podpisze umowe :)
|
Cytat:
|
Ja też mam ISDN w Dialogu, jest to tzw. usługa CDI
założenie w promocji kosztuje 100 pln dostajesz tzw. końcówkę ntip z wbudowanym modemem isdn o przepustowości 128 kbit/s !!! ale: !!! 1. port rs232 w kompie ciągnie maksymalnie 115,200 kbit więc transfer będziesz miał maksymalnie 11-12 kb/s 2. urządzenie łączy się na dwóch kanałach tylko przy odpowiednim obciążeniu, inaczej ciągnie na 1 (b1 lub b2) 3. na to jest rada opiasane wszystko na www.infojama.pl Dwa kanały można włączyć/wymusić za pomocą komendy AT lub programując terminal (ale tylko nt-aethra ip !, to są te nowsze ternminale, nie daj sobie wcisnąć starszego !). Można też na niektórych płytach głównych zainstalować sterownik hiserial, który w jakiś sposób umożliwia uzyskanie przepustowości 128 kbit/s, ale wymagany jest win 2000 lub xp. Wszystko an www.infojama.pl Ja mam podpięte to do routera więc nie muszę się martwiś bo mam 128 kbit i łączy się na 2-óch kanałach (zmieniłem standardowe ustawienia aethry), automatycznie łączy sie po rozłęczeniu... |
a ja mam isdna z tepsy i zabulime za niego 580zł
na poczatku mialo byc 300 zł potem okazalo sie ze trzeba dokupic modem isdn bo w komplecie nie ma(a mial byc) i potem okazalo sie ze do tych 300zł trzeba doliczyc vat(a miala to byc cena brutto) i oto moja wymoarzono okazja co nie? telekomunkacja polska sa to ludzka zecz okradac ps modem to diva isdn usb niestety nie dziala pod linuxem:( ogolnie nie jestem zadowolony bardzo nie jestem!!!! |
nie ma co sie nawet zastanawiac
lepszej oferty juz chyba nie znajdziesz na polskim rynku (???) sam mam CDI i jest SUPER :spoko: :jupi: |
no wiec podpisałem dzisiaj umowe !
mają mi to dostarczyć w ciągu dwóch miesięcy :) ta promocja jest tylko dla osób co niemiały niższego rachunku za tel. niż 150zł (tak mi koleś mówił :) ) pzdr :) |
no witam
mam ISDN od piątku wkońcu założyli no i mam pytanie LEWAP pisał ze łaczyc sie dwoma kanałami tylko przy odpowidnim obciązeniu, umnie łaczy sie cały czas tylko kanałem B1 co zrobic zeby korzystał cały czas z obydwu ? pzdr |
Cytat:
1. dwa kanały można włączyć za pomocą komendy AT... gdzieś była na forum :) lub 2. zobacz tu: http://www.infojama.pl/sections.php?...icle&artid=127 tam jest opisane wszystko w razie problemów pytaj śmiało nie bój się zmian w urządzeniu AETHRA NT IP (można zawsze przywrócić) najlepiej jakbyś włączył sobie 2 kanały i zainstalował sterownik hiserial aby podciągnąć (raczej) transfer. Działą tylko na win nt/xp/2000... ale nie miałem okazji oprzetestować :( |
!!!witam!!!
a ja mam pytanie: czym sie laczycie(soft), ja FRITZ!web, malutki programik dolaczony do sterownika od mojego modemu isdn'owego, a ze mam karnet to rowniez za pomaca malego pragramu(tez ze sterownika) ISDNWatch, licze ile juz wysiedzialem jest tylko problem, ten progs(FRITZ!web i ISDNWatch wspol pracuja z soba...)liczy impulsy, a dla mnie NIE jest to wazne, dlatego musze kopiowac informacje czasowe(dlugosc polaczena) z ISDNWatch do arkusza Exela........ ....troche mnie to wkurza................ |
Re: ISDN i Dialog :)
Cytat:
|
Re: Re: ISDN i Dialog :)
Cytat:
opłata miesięczna ok. 100zł z vatem juz coś chyba 102zł niepamietam dobrze zobacze na najbliższym rachunku jak wyjdzie :P LEWAP nt/2k/xp narazie odpada jade na ME |
Re: Re: ISDN i Dialog :)
Cytat:
pakiet 30/60 -tj 30godz za 60zł lub inny pakiet8) |
ale w przypadku dialogu i cdi to opłata miesięczna za sam net wynosi coś ok. 110 pln
razem z najniższym abonamentem coś ok 130 pln |
Cytat:
Lewap to jest też tak że jak masz niższy abonament to opłata miesieczna za net też jest wieksza, ale to są różnice kilku złotych ja mam ten abonament nie najdroszy ale ten zaraz po nim :) pzdr |
Ja mam ISDN-a z TP.
Łączę się na jednym kanale (64 kb/s). Jak mój ojciec kupował to dostałem aparat i modem ISDN-owy gratis. Z tego co wiem, w Dialogu ISDN chodzi cienko... :P |
za porownywalne pieniadze (no, moze troche wyzsze) to jzu lepiej neo+ matki Tepsy zalozyc - stale, szybkie, JUZ bezawaryjne - jak tylko ktos moze zalozyc - nie radze zwlekac - bo warto
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ATKAS0 Na końcu jest zero. |
Cytat:
poza tym CDI chodzi bdb ! i w porównaniu do isdn z tepsy jest super mega opłacalne !!!!!! |
Nie ma porównania TPSA z Dialogiem! Oczywiście wszystko przemawia za Dialogiem: jakość, cena. 8)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:05. |