![]() |
prosba o wydobycie biosu 2.4A dla nagrywarki TEAC W540
w zwiazku z licznymi problemami z pozyskaniem tego biosu mam prosbe - czy nie znalazl by sie ktos kto ma ten bios w swoim sprzecie, lub nawet ma go w postaci pliku - o podeslanie go do mnie? (lub choc o kontakt)
dodam ze sam nie mam takiej nagrywarki - a jako ze TEACi uwazam za przereklamowany produkt (choc dobry) to i nie zamierzam - wiec ta prosba ma uszczesliwic ogol... moze ktos? |
Wreszcie ktos sie odwarzyl.....
......a dlaczego uwarzasz ze TEAC'i sa przereklamowane.... |
dlaczego odwazyl?
jesli chodzi i przereklamowanie - hmm... o tych nagrywarkach to juz legendy kraza jakie to one nie super - a jak sie taka rozkreci o w srodku to samo co w innych - plastikowe trybiki, plastikowa mechanika, najtansze silniczki, plastikowa optyka - tak jak w pogardzanym LG - ale fakt - TEACi sa dobre, choc model 48x jest bublem jakich malo i prozno szukac takiej wpadki u np. LiteOna nazywanego pieszczotliwoe jednorazowka... |
zgadzam się z tobą sid
teaci były dobre do modelu w540e ten 48 to ma tackę, która się tak szybko wysuwa, że można iść na kawę ;) obawiam się że szukasz jednego z pierwszych biosów do tej nagrywarki a każdy zazwyczaj robi updata.... chyba że znajdziesz osobę, która się na tym nie zna.... i majeszcze stary bios 2.4 a bo najnowszy to chyba 2.x h ??? |
Re: prosba o wydobycie biosu 2.4A dla nagrywarki TEAC W540
Cytat:
|
Cytat:
mylisz sie... najnowszy bios na stronie producenta to 1.0h a ten bios 2.4A jest tylko w najnowszysch modelach i ine ma go na necie w postaci pliku... a bios ten potrafi wiele i czyni z cd-w540e calkiem miodna maszyne! |
Kupiłem TEACa w540e prawie dokładnie rok temu. Wtedy napewno była to najlepsza spawarka na rynku, chociaż nie najtańsza.
Przez ten rok wypaliłem kilkaset płytek, żadna nie poszła do kosza. Nie mam żadnych zastrzeżeń do niej. Produkty TEAC zawsze były kultowe. Martwią mnie opinie o najnowszych produktach tej firmy. Kupując TEACa szedłem aby kupić LiteOn. Niestety, na giełdzie szybko mnie przekonali do TEACa. Piszę to, bo przyznaję się bez bicia, że to ja wprowdziłem na to szanowne forum funkcjonujące na wrocławskiej giełdzie w tamtych czasach pojęcie o LiteOn JEDNORAZÓWKA. 8) |
QUOTE]remix napisa***322;(a)
Witam! mylisz sie... najnowszy bios na stronie producenta to 1.0h a ten bios 2.4A jest tylko w najnowszysch modelach i ine ma go na necie w postaci pliku... a bios ten potrafi wiele i czyni z cd-w540e calkiem miodna maszyne! [/QUOTE] niech zgadnę ? kopiuje sf 2.8 wzwyż ? |
Cytat:
niech zgadnę ? kopiuje sf 2.8 wzwyż ? [/QUOTE] Witam! czy wzwyz to nie wiem ale sd 2.8 tak |
BIOS
A ja mam takie pytanko ? (Mam oczywiście TEAC w540e) kupiłem go całkiem niedawno. Tylko tak jak mam sprawdzić jaki mam bios? ??? ???
|
Wersja biosu wyświetla ci się przy odpalaniu kompa na liście napędów, a także powinna być widoczna w Menedżer urządzeń -> cdrom -> twój napęd -> właściwości -> ustawienia -> wersja firmware. To w win98, w win2000 tego nie ma, w innych nie wiem.
Pozdrawiam. |
Re: BIOS
Cytat:
Lub na starcie kompa naciśnij PAUSE i odczytaj co wykrył Ci BIOS. 8) |
Re: BIOS
Cytat:
|
2.4A
A ja się cieszyłem moim TEACiem dopóki 10 cds poszło się walić.
Wymienili mi na nową z BIOSem 2.4A i okej. Ale, żeby BIOS 2.4A w pliku to nie mam. Może jest program do clonowania BIOSów ^_^ ^_^ |
ja tez mam Teaca 540E i chetnie bym wyprobowal ten nowy bios :)
|
Cytat:
|
Biosu i chlebaaaa !!!!!!!!!!!
|
Co Wy tak za tym biosem szalejecie. To że mi wymienili na nową spaware już z tym biosem nie znaczy, że tamta była zła. Zepsuta była z innego powodu.
Panowie nie ma się czym zachwycac. Pozdrawiam. :) http://www.remont.friko.pl/vpolish.swf |
!!!witam!!!
Przesladowco a jak to sie stalo ze przesadziles sie z ASUS'a na TEAC'a.............. |
prośba
Cześć.
Potrzebuje informacji czy można podkręcić TEAC 512EB np. na 16x. Jeśli tak to w jaki sposób /konkretnie jaki bios/. Szukałem w poprzednich postach ale niestety nic takiego nie znalazłem. Bardzo proszę o informację. |
Cytat:
|
Cytat:
|
!!!witam!!!
no kiedys u wazales ze :"i tak asus jest najlepszy", no nie mamy chyba kilku przesladowcow PS. nie porownuje cie ani nie nie utozsamiam z TRAVISEM........ |
Ojej!!! Topic umarł? Coś więcej wiadomo na temat tego biosu?:o
|
Cytat:
Znam doskonale modele TEAC CD-W58E i TEAC CD-W540E . Uważam że to dobry i solidny sprzęt wart swojej ceny. Marka też się liczy i nie uważam, że TEAC przereklamowany. Możliwe, że nowsze modele są gorsze ale nie dane mi było sprawdzić tych informacji. ( Jeśli TEAC schodzi na psy będzie się po prostu gorzej sprzedawał, ryzyko wolnego rynku ). :jezyk: |
Re: prosba o wydobycie biosu 2.4A dla nagrywarki TEAC W540
Cytat:
|
Re: Re: prosba o wydobycie biosu 2.4A dla nagrywarki TEAC W540
Cytat:
mój adres w podpisie. |
Re: Re: prosba o wydobycie biosu 2.4A dla nagrywarki TEAC W540
Cytat:
|
Re: Re: Re: prosba o wydobycie biosu 2.4A dla nagrywarki TEAC W540
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: prosba o wydobycie biosu 2.4A dla nagrywarki TEAC W540
Cytat:
|
Chłopaki tylko przypadkiem nie flaszujcie tym biosem nagrywarki
CD W540E. Bo ten bios jest do cedeka CD 540E! Zbieżność nazw napędów przypadkowa.:klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :podbite: :podbite: :help: :help: :help: |
Cytat:
|
tego biosu chyba już nikt nie ma
|
!!!witam!!!
no ja mam......... |
Cytat:
|
odklejamy - trzeba miejsce dla FAQow zrobic
a biosa chybanie ma na rynku - pytalem sie osob bardzo gleboko siedzacych w temacie - nie maja... |
Gdzie można znaleźć coś nowszego od 2.4A ??????
|
nie ma jedyny sposób to poprzez elektroniczne sprzeciki mozna by bylo zrobic podpinasz tego z 2.4 zgrywa sie do pamieci urzadzenia podpina sie tego na ktory ma byc wladowany i zapisujemy ale czy i gdzie takie cus jest tego nie wiem wiem ze idzie zrobic, a do pliku to watpie by szlo i czy by taki plik istniał to raczej nie
|
coolart - wiesz ze idzie zrobic? a pewnys ze to te same elektronicznie sprzety? ze kontroler jest wlasciwy w stos do biosu jaki bys mu wgral? bo takiej pewnosci nie ma...
|
Mam świadomość. Dzięki.:idea:
|
-Sid-The-Rat=>- wiesz co gdzybys tak czytal co ja isze to bys zrozumiał no ale nie kazdy jest inteligentnym, ja pisalem w jaki sposob mozna bylo przegrac z jednej na druga nagryware czyli update hardwarowy a nie softwarowy i nie pisalem ze moze to nie chodzic ino ze mozna zamianic a raczej wladowac takowy bios, wiec czytajcie ludzie, a i wiem ze moze nie działac bo podobno ta z 2.4 ma na koncu jakies oznaczenie niejakie CD 540E! wiec w stosunku do ciebie to czytam posty dokladnie nie tak jak ty.
|
Cytat:
Nowy jesteś, młody jesteś, uspokuj się i nie wypisuj głupot. 8) |
@coolart a avatara to masz obrzydliwego, no sory :(
Co on ma oznaczać? Prezentować?:blee: |
Cytat:
|
Oj, widze ze reakcja szybka i koledzy mnie wyprzedzili ;) Ale odczucia chyba podobne, co ?
|
Cytat:
Cytat:
|
coolart - 'przegranie' czarodziejskim sposobem z jednej nagrywarki na druga ma sens i sie uda tylko wtedy kiedy oba modele sa na tych samych bebechach - a czy tak jest tego nikt nie wie
jesli wiesz o czym mowisz to powinienes to wiedziec - jesli gdybasz 'w ciemno' - to przestan ps. jak sobie wyobrazasz taki zabieg? (pytam bo chce wiedziec czy wiesz o czym mowisz - skad bys pobieral, na jakiej kosci wg. ciebie siedzi to co chcesz przegrywac, kozystajac z jakich wejsc chcesz to nagrac - no i naturalnie czym...) na club.cdfreaks.com jest piekna zasada - podawanie niesprawdzonych teori bez uprzedzenia o niepewnosci = ban... tu by mnie za to zjedli - ale cos w tym jest... |
Cytat:
|
Cytat:
Pięknie głupia zasada wg. mnie. Rozumiem specjalne wprowadzanie w błąd. Heh to są dla mnie kozaki dopiero. Nie dziw się Sid, że tu by Cie zjedli bo tu są normalni ludzie, tam może nie :blee: |
hmmm - tamto forum jest specyficzne - to forum dla profesjonalistow, 10% zalogi to developerzy ze znanych firm - nie dziwie im sie ze nie zycza sobie niemerytorycznych wypowiedzi
dodam ze podanie informacji jako wlasnego domyslu nie ma skutkow ubocznych - tam tez sa normalni ludzie - ale wciskanie niesprawdzonych i nieprawdziwych danych konczy sie usunieciem - forum dba o poziom |
Weźcie się "odpimkajcie" od SID'a.
Jakiś młody gówniarz się popisuje i nie wiadomo czemu bierzecie go w obronę? 8) |
Cytat:
do mnie pijesz?????????? ja do sida mam jedna uwage jest tylko za zlosliwy czasem ale to oki gosc i niemam na razie powaznych zastrzezen tacy ludzie jak sid sa potrzebni i niedziwie sie ze sid na mne czesto najezdza w 79 % ma rtacje i tyle |
Cytat:
Nic do Sida nie mam! Wyraziłem swoją opinię na temat zasad. A ten gówniarz to nic o nim nie wiem i albo ma wpisane złe dane w profilu (1980 rocznik) albo ja nie wiem czemu nazywacie go gówniarzem. Ale jego avatar jest bardzo przykry :( I skończmy bo dyskusja "prosba o wydobycie biosu 2.4A dla nagrywarki TEAC W540" będzie zamknięta na kłóde! :D 8) :3msie: |
Cytat:
A abstrakcyjne domysly chyba nie sa tu kompetentna informacja ... bo stracic mozna sporo ... |
co do elektroniki to sie nie znam ale sa niejakie uklady flashujace po przerobce szlo by zrobic, co do mojego pierwszego wypowiedzenie to moze fakto ze cos naknocilem w slowach bo piasłem ledwo zywy i juz mialem isc spac
|
Cytat:
Jednak szkoda, że nie poszedłeś spać: byłby z tego większy pożytek. 8) |
zamknijmy sprawe
nie wiem co to jest uklad flashujacy - ale jesli to cos czym chcemy zapisac lub odczytac cos z kosci flash to trzeba albo wyjac kosc i wlozyc w odpowiednie 'sanki' albo znalesc przez tkore punkty w nagrywarce mozna sie do niej dobrac (wyprowadzenia serwisowe, ew. jakies zlacza) - bez tego to tylko pogadac sobie mozna zabawa jest jeszcze inna kiedy pamiec jest zintegrowana z kontrolerem, lub siedzi na eepromie odczyt 'jak pan Bog przykazal' - czyli przez zlacze ide spod DOSA jest mozliwy jesli sie zna specyfikacje danej kosci - ktora noga co robi - jak nie to to ciagle jest gadanie sprawe biosa 2.4a uwazam za zamknieta |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:05. |