![]() |
teraz wiemy dlaczego saddam ma 100% poparcie w iraku
Ilość załączników: 1
sami popatzrcie
no comment |
Ja zakreślam drugą pozycję. :jupi: :jezyk:
|
Witam!
cholera... tak chlapnalem krwia, ze na dwie kratki sie rozlala... i co teraz bedzie? |
taaaaaaaa...
a od kiedy w Iraku oficjalnym jezykiem jest angielski :blee: |
Cytat:
Hehe dobre. O tym niepomyslalem :) |
bylo w cdaction... ale tak czy siak jest swietne...
|
ja dostalem od qmpla (cdaction nie czytam)
|
Zwykła propaganda ...:cisza:
|
Cytat:
Speak English kazdy chce :D:D:D nawet Sadam! |
brakuje opcji:
"jestem amerykańskim szpiegiem - strzel mi w mój amerykański łeb!" |
Chodzi o to, ze Saddam jest amerykanskim agentem, wychowal sie w New Albany w stanie Nebraska, w rodzinie radykalnego czlonka KKK. Teraz to wszystko wychodzi na jaw. Caly plan jest po to, zeby amerykanscy chlopcy polozyli swoje lapki na tym na czym im najbardziej zalezy czyli paru barylkach ropy zwanej naftowa ...
stad ten angielski i inne dziwne sprawy |
Cytat:
|
Cytat:
:glaszcze: |
Cytat:
oraz "jesli jestes nie zorientowany zawsze mozesz przeczytac czerwona ksiazeczke wodza Mao" pozdrawiam ... :) |
Cytat:
|
proszę o oficjalny adresik, bo nie chce mi się szukać. zaraz składam.
|
Cytat:
|
Z tym Saddamem w wiekszosci my nie rozumiemy jednego. Uwazamy ze jest
on gorszym potworem niz taki Bush, bo wyroslismy na gruncie etyki chrzescijanskiej. Posiadamy przykazanie 5 "nie zabijaj" ale przykazan "nie wykorzystuj swojego blizniego" ani "nie pastw sie nad swoim bliznim" nie mamy. Tymczasem w Islamie jest odwrotnie. Mahomet powiedzial wrecz ze wrogow nalezy zabijac chyba ze zgodza sie przejsc na islam lub okupic. Za to Mahomet nakazal milosierdzie jako obowiazek kazdego muzulmanina. W naszej kulturze obowiazek ten dotyczy jedynie niektorych zakonow, w islamie dotyczy kazdego a sprawujacego wladze szczegolnie. Saddam Husajn morduje wiec swoich wrogow ale jakos w Iraku nie bylo dzielnic slumsow w ktorych ludzie umieraliby z glodu. Sam owszem oplywa w bogactwo, klase srednia grabi jak moze, ale biedakom nie pozwala zdychac. Takie byly i sa odwieczne prawa Orientu, dokladnie tak samo jest w innych panstwach arabskich, co wiecej, taka to kultura ze gdyby przywodca nie budowal sobie ogromnych palacow, narod uznalby go za gowno-przywodce, obalil i wybral sobie innego. Rozumujac kategoriami kultury arabskiej nie mozna zarzucic Saddamowi Husajnowi ze jest zlym przywodca. Jedyna wina Husajna bylo ze zadarl z Ameryka i Zydami, atakujac Kuwejt, rzucajac skudy na Izrael, po czym pokonany zaczal gromadzic bron masowego razenia i szkolic terrorystow. Teraz wiec Irakijczycy zupelnie slusznie obawiaja sie Amerykanow. Dzialanie w warunkach demokracji jest im zbedne, w warunkach wolnorynkowych - nie maja o tym pojecia i pomimo posiadania ropy skazani sa na ekonomiczna katastrofe. I do tego przyjdzie do nich bieda, nedza, pozostawienie wlasnemu losowi. Czy mozna sie dziwic ze sie bronia? Mozna sie dziwic tylko ze udaje im sie to tak dobrze. Ale dziala tu zwykle prawo psychologii: Irakijczycy maja o wiele wiekszy interes w obronie swojej ziemi niz Amerykanie w jej zdobyciu. Amerykanie sa winni powstalej sytuacji. Powinni byli tego Saddama obalic podczas wojny o Kuwejt. To przeciez normalne ze taki pokonany Saddam bedzie dazyl do zemsty i odegraniu sie na Amerykanach i Zydach. I trzeba bylo byc idiota zeby tego nie zauwazyc i pozwolic Saddamowi przygotowac sie do wszystkiego przez 11 lat, byc przez ten czas dobrym dla narodu, zbudowac kult swojej jednostki i wyszkolic w Moskwie aparat bezpieczenstwa. |
Re: teraz wiemy dlaczego saddam ma 100% poparcie w iraku
Cytat:
|
Saddam
Ilość załączników: 1
Różne oblicza Saddama
|
Re: Saddam
Cytat:
|| || || dobre dobre :jezyk: :jezyk: |
Ja zakreślam drugą pozycję.
|
Moj poglad jest stabilny, jak .....Linux:)
http://www.web-go.org/Pages/hcc/Vied...s/cj_14439.swf http://www.liquidgeneration.com/popt...amfromiraq.asp http://www.gradis.net/xray.htm powodzenia:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:12. |