![]() |
No co ty :cool:
|
Cytat:
Witam ! Uu w takim tempie to by powietrza do dmuchania zabrakło8) |
To jest tak jak z winem, minimum jedna lampka dziennie... :o
|
Witam !
I zawsze świerzy przeczyszczony "zasilacz";) |
to gwarantuje stabilnosc formy :D
|
... ja tam dmucham średnio 2 razy w tygodniu (czasem 3 razy)|| :* :jupi:
|
Cytat:
|
Opakowanie DUREX.. ochroni Twoj komputer i Twoje dane.. ^_^ ^_^ ^_^ :cisza:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pomyśl co by było jakbyś trafił na Barteza: szybciej pisze posty niż myśli. 8) |
U mnie nastapila dziwna zbitka postow, i przeczytalem:
Otwieram zasilacz a tam, ...blokady rolnicze. |
Cytat:
|
Cytat:
Cos ten jeden kondensator taki dziwny był - teraz jush wiem !!;p ;) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
otwieram zasilacz a tam...
sid the rat... :D |
Pamiętam jak jeszcze w latach 90-tych (ale staro to zabrzmiało :o ) wyjmowałem kumplowi dysk (jakieś 700MB) z w ogóle nie używanej kieszeni. Ok. 2,5 cm przestrzeń pomiędzy dyskiem a obudową była zajęta przez kurz. Taka miła, szara watka ;p
|
Niom.. ja tez zawsze odkurzaczem wciagam to co z wierzchu... z taka cienka koncowka z wloskami :) A nastepnie podzespoly komputera czyszcze taka miekka szczotka zeby zmiesc z nich caly przylegly kurz.
|
Cytat:
Zdecydowanie preferuję odkurzanie, rozsądne oczywiście aby nie porobić uszkodzeń mechanicznych. 8) |
Z tymi zasilaczami to nic nowego. Tam zawsze masa syfu siedzi :) he he ???
|
Cytat:
W lucky starze w detalu Sprężone powietrze 600ml kosztuje 23.79 a w hurcie 22.88(ceny brutto). W act w hurcie 25.62 brutto a w detalu 30zł brutto. Pamiętaj, że wszędzie możesz się targować. |
Cytat:
Kurde drogie to jest - puszka 500ml 30PLN ! - na ile dmuchan to starcza ?? |
Ja mam zawsze pod ręką buteleczkę sprężonego powietrza i jak otwieram komputer to przy okazji robie małe dmuchanko.
|
Cytat:
No własnie i tak zrobiłem - lozysko co prawda slizgowe ale METABONDEM je potraktowałem i wentylator jak nowy - jakos ciszej teraz nawet pracuje ! |
Wszędzie tak jest... Nic nowego nie odkryłeś...
Zalecane jest nawet, aby co jakiś czas rozebrać zasilacz, odkurzyć (poprawia chłodzenie) i nasmarować wentyl. Myślę, że należy to robić raz na 2-3 lata. A przy wykładzinie dywanowej częściej. 8) P.S. Wentyl warto umyć (łopatki) - niestaranne oczyszczenie powoduje niewyważenie i drgania i rozsypanie się łożyskowania. 8) |
No pewnie ze sie kurzy. W szcegolnosci jak stoi na ziemi. Pewnie teraz mam jakas 2cm warstwe kurzu na nim :D
DEŁUUUU aaaa :blee: ;) |
Ja swojego otwieram co jakis czas i wyjmuje z niego troche "puchu" - kurde to co sie dzieje to szok !!
|
Witam!
u mnie tez sie tak kurzy, malo tego caly komp sie wewnatrz kurzy ale jak dotad nie zanotowalem jakichs specjalnych uszczerbkow na poprawnosci pracy |
Otwieram zasilacz a tam ...
... wysypał mi sie kurz / w przenosni oczywiscie /
Nie ruszałem go od nowosci / 3 lata / - otwrzyłem bo zaczał mi sie wentylator sypac / zaczał bardzo głosno pracowac / No wiec otweram ten zasilacz / wszedzie czarno / jak jush go odkopałem to ujrzałem dwa kondensatory - zgadnijcie czyjej produkcji ... sam byłem zdziwiony !! No i tak sobie patrze na ten wentylator na którym jest sproa warstwa kurzu - odkopałem go przesmarowałem METABONDEM i kurde działa !! - kurde czy u was tesh tak jest ?? czy tulko u mnie sie tak kurzy !! Kondensatory DAEWOO !! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:42. |