Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kevin Mitnick w Polsce !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kevin-mitnick-polsce-17947/)

Laser 12.03.2003 16:20

Witam !

Potwierdzam skutecnosc koszulki !

Dzisiaj o mało co nie wylapalem dwuch "gał" - ale miałem na sobie koszulke i poszedłem gadac z nauczycielami którzy normalnie sa nie do zgiecia !

Efekt - wszytsko ładnie załatwione a na odchodne jeszcze dostałem płyte WinXp PL PRO Corp:jezyk: :fiu:

shuma02 11.03.2003 21:31

tak czytajac Wasze wypowiedzi, wlasnie w drugim okienku zamowilem sobie ta ksiazke w vivid.pl
kazdy ma o nim swoja opinie, jednak jak by niebylo gosciu przeszedl do hostori, tez bym tak chcial....no moze oprocz tego wiezienia.
niemoge sie juz ksiazki doczekac....

shuma02

BD 11.03.2003 21:06

Cytat:

Laser napisa***322;(a)

Hehe to działa - z ta koszulka mozna załatwic wiecej nish bez / albo to był przypadek /

a nie mowilem :)

Pawel_k 11.03.2003 19:48

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
(...)
Hehe to działa - z ta koszulka mozna załatwic wiecej nish bez / albo to był przypadek /

Pozdrawiam !

:chytry: dziwnie to zabrzmialo ;p :jezyk: :D ^_^ :D

Laser 11.03.2003 19:40

Witam !

Ja dzisiaj ja jush na sobie mialem w szkole i paradowalem po korytarzach - najbardziej zaciekawił sie nia .... nauczyciel informatyki/matematiki oczywiscie.

Pozdrawiam !

kizio 11.03.2003 17:18

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
mam koszulke zadowolony jestem :P
Ja mam ją jutro na poczcie odebrać się zobaczy co to bedzie!!!

sayan 11.03.2003 17:09

mam koszulke zadowolony jestem :P

BD 08.03.2003 18:55

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
I wlasnie to mnie w niej najbardziej interesuje.

A wczoraj Kevin byl we Wroclawiu przez calkiem spora czesc dnia, najpierw w Empiku, potem w MediaMarkcie. W sumie przyszlo calkiem sporo osob. Tez bylem, ale sobie darowalem, bo kolejka akurat zrobila sie duza.

ja bylem w ksiegarni Kwantum bo tam Helion zorganizowal spotkanie autorow wydawnictwa z Kevinem
mielismy kilka chwil dla siebie zanim zaczal podpisywac ksiazke

Cytat:

W sumie na autografie az tak bardzo mi nie zalezalo. Ale ksiazke i tak sobie przy okazji kupie. Interesuje mnie tam wlasnie tematyka psychologiczna i socjologiczna, a nie komputerowa.
zaczalem czytac dzisiaj i powiem, ze ksiazka jest super - wciaga
natomiast znajomy z wydawnictwa wrocil z wawy do domu i dal ksiazke swojej dziewczynie (nie interesuja ja kompy itd) ona zerknele do srodka a on poszedl spac - obudzil sie pozno w nocy a jego 2 polowa czytala dalej ksiazke i nie chciala isc spac ...

czy trzeba lepszej reklamy?

andrzejj9 08.03.2003 18:28

Cytat:

BD napisa***322;(a)

ksiazka nie opisuje samego KM jako super hakera czy cos takiego
wyrok sadowy zabronil mu opisania swojej dzialalnosci - dziwne:(,
natomiast ksiazka jest swietnym opisem socjologii...

I wlasnie to mnie w niej najbardziej interesuje.

A wczoraj Kevin byl we Wroclawiu przez calkiem spora czesc dnia, najpierw w Empiku, potem w MediaMarkcie. W sumie przyszlo calkiem sporo osob. Tez bylem, ale sobie darowalem, bo kolejka akurat zrobila sie duza. W sumie na autografie az tak bardzo mi nie zalezalo. Ale ksiazke i tak sobie przy okazji kupie. Interesuje mnie tam wlasnie tematyka psychologiczna i socjologiczna, a nie komputerowa.

Ormianin 08.03.2003 01:30

BD przesadzasz, zwykly gosc ktory dzieki masmediom i reklamie zrobil kariere, dla mnie to zaden autorytet

pozdrawiam wszytskich fanow Mitnick'a

BD 08.03.2003 01:23

Cytat:

Majordomus napisa***322;(a)
BD
a gdzie twoja koszulka.

zostala w domu :( zapomnialem

Cytat:

Artykol w Wyborczej, bez entuzjazmu.
KM - takoz.
mi sie tam podobal - :)

Cytat:

Ogladalem TVN w czwartek, ale jakos Kevina nie zobaczylem, moze to nie ten program?
rozmowy w toku godzina 18
byl na koniec - glupio to poprowadzila Ewa Drzyzga
za to super byla audycja w radiowej 3

zorg 07.03.2003 23:12

wszystko ladnie pieknie

Ale stolik pusty i ludzie jacys tacy smutni -dlaczego

mowie o tych fotkach:)

Majordomus 07.03.2003 22:35

BD
a gdzie twoja koszulka.
Zdjecia jak zdjecia. (raczej ciekawostka-pamiatka)
Artykol w Wyborczej, bez entuzjazmu.
KM - takoz.
Ogladalem TVN w czwartek, ale jakos Kevina nie zobaczylem, moze to nie ten program?
Moja opinia na temat KM bz.

BD 07.03.2003 22:10

Ok juz po spotkaniu z Kevinem
posiedzielismy pogadalismy - gosc jest super
i widac, ze kocha i zyje tym co robil i robi ...

kilka fotek jakby ktos chcial - na szybko zgralem z aparatu i nie sprawdzalem co i jak http://danowski.pl/km/

przemas 07.03.2003 16:41

we wrocławiu już był [jeszcze jest - w empiku]. postaliśmy trochę w kolejce. bartez masz juz autograf...
ps
spoko koles ten michnik :zeby:

zorg 05.03.2003 20:19

mytnick mytnick

Ja tam wole Zaglobe-tez umial podejsc zeby mu postawic i glowa tega:spoko: :piwo:

Pawel_k 05.03.2003 20:12

Cytat:

BD napisa***322;(a)
(...)

wiesz jakby napisal o tych wszystkich dziurach chocby w produktach Szaj$o$oftu to by zaraz Billowi pare zer na koncie ubylo :P
Cytat:

BD napisa***322;(a)
ja tam jednak wole podejscie do psychologi od strony T. Harris'a :chytry:

BD 05.03.2003 20:09

heheeh widze, ze mlode pokolenie ma inne poglady na sprawe KM
pewnie Was nie bawia historie Cup Cruncha, S. Wozniaka i innych magow...

dla mnie sztuka jest wlamanie bez pisania nowych ekspolitow czy tez stosowania wymyslnych technik - liczy sie pomysl a KM go mial - sztuka bylo takie omamienie czlowieka by zrobil to o co chodzilo KM

moim zdaniem KM jest specem od inz. spolecznej i to wlasnie on zaczynal stosowac te techniki a wlamy to jedynie efekt opanowania do perfekcji tego pierwszego :)

BD 05.03.2003 20:04

kazdy ma prawo do wlasnego zdania :)

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
Powiem tak:
- z tego co wiem to Mitnick ma swoje najlepsze lata za soba, przykladam niech bedzie ze na jego super serwer co chwile sie nowi hakerzy wlamuja :chytry: :D

wiesz to z tym to jest mniej wiecej tak, ze Kevin jest teraz bardzo znana osoba i KAZDY haker postawil sobie jego server jako cel ataku
a jak zapewne wiesz nie ma takiego zabezpieczenia ktorego sie nie da obejsc - wszystko jest kwestia czasu i umiejetnosci

czytalem o tych wlamach i z tego co mi wiadomo to wlamywasz byl doskonalym specem ktory zyskal uznanie KM - uzyl malo znanej luki

Cytat:

- ksiarzki niekupie bo niesadze zeby bylo w niej cos ciekawego niz u Clancyego/Tolkiena ;p

Kasprzak 05.03.2003 19:49

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

http://helion.pl/ksiazki/0komit.htm - 29pln

dziekuje bardzo! Zamowie sobie jest swietna!

Weron 05.03.2003 19:46

Cytat:

Fikander napisa***322;(a)
hehe - wyczuwam u ciebie jakąś niechęć do Mitnicka...
myślę, że troche 'zdziałał' zanim go przymknęli 8)

O widze, ze jestes jego wielkim fanem :)
Hehe.
Napewno byl dobry.
Temu nie zaprzeczam i tak jak mowisz "zadzialal" ale jego metody byly ciekawe:
jak juz wspomnialem wyzej grzebanie po smietnikach w celu zdobywania hasel tudziez podawanie sie za kogos innego(zwykle oszustwo)
||

Laser 05.03.2003 19:43

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
gdzie zamowiles ta Grozny dla spoleczenstwa i za ile? Podaj prosze stronke.
Witam !

http://helion.pl/ksiazki/0komit.htm - 29pln

Fikander 05.03.2003 19:35

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Mitnick rzeczywiscie jest dobry....w grzebaniu po smietnikach
lol

hehe - wyczuwam u ciebie jakąś niechęć do Mitnicka...
myślę, że troche 'zdziałał' zanim go przymknęli 8)

Kasprzak 05.03.2003 19:35

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

gadajcie sobie co chcecie - koszulke zamówiłem bo mi sie podoba.;)

gdzie zamowiles ta Grozny dla spoleczenstwa i za ile? Podaj prosze stronke.

Weron 05.03.2003 19:17

Mitnick rzeczywiscie jest dobry....w grzebaniu po smietnikach
lol

Pawel_k 05.03.2003 18:38

Powiem tak:
- niemam TVN'u :( :klnie:
- koszulki niezamowie (miernota) ;)
- z tego co wiem to Mitnick ma swoje najlepsze lata za soba, przykladam niech bedzie ze na jego super serwer co chwile sie nowi hakerzy wlamuja :chytry: :D
- ksiarzki niekupie bo niesadze zeby bylo w niej cos ciekawego niz u Clancyego/Tolkiena ;p

kizio 05.03.2003 18:29

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Ja też zamówiłem!!!!!!!!!

Laser 05.03.2003 17:45

Ilość załączników: 1
Witam !

Kasprzak 05.03.2003 17:39

dzieki za info BD. Bede ogladal jutro TVN

>>||POZDRO||<<

BD 05.03.2003 16:33

a no i jakby kto chcial to jutro o 10 rano
jest chat na http://onet.pl z Mitnickiem

jasut 04.03.2003 18:50

Cytat:

BD napisa***322;(a)
dla mnie Kevin nie jest IDOLEM ale osoba warta poznania ze wzgledu na jego wiedze i niesamowite zdolnosci "lamania" ludzi ...
a ze jest okazaj to sie z nim spotkam za kilka dni i bede mogl wyrobci sobie swoje wlasne zdanie na jego temat ...

Skonsumowanie sławy czasami jest trudniejsze od jej zdobycia. Nie jest dla mnie istotne, czy gość jest tak dobry jak o nim mówią, nie interesuje mnie czy faktycznie zasługuje na miano Króla Hakerów, wiem natomiast, że jest to obecnie doskonale przygotowany materiał marketingowy i należy na to patrześ z poziomu socjologii.

BD 04.03.2003 18:03

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
ja jestem własnie w trakcie zakupu koszuleczki :) a i ksiązke chetnie poczytam !!

koszulka naprawde dobra :)

heheh wiem mam ja na sobie
dzis poszedlem do mojego admina by mi wreszcie w formie odblokowal calowicie dostep do sieci - cos tam marudzil wiec pokazalem mu plecy potem przod koszulki i dodalem, ze ma czas do piatku bo potem ide sie kumplowac z Kevinem i bede mial odblokowany net :)

wyobraz sobie za 15 min WSZYSTKO dzialalo - czyz to nie ciekawe ;)

PS
dla mnie Kevin nie jest IDOLEM ale osoba warta poznania ze wzgledu na jego wiedze i niesamowite zdolnosci "lamania" ludzi ...
a ze jest okazaj to sie z nim spotkam za kilka dni i bede mogl wyrobci sobie swoje wlasne zdanie na jego temat ...

sayan 04.03.2003 17:59

ja jestem własnie w trakcie zakupu koszuleczki :) a i ksiązke chetnie poczytam !!

koszulka naprawde dobra :)

mapsajm 04.03.2003 17:54

Cytat:

Majordomus napisa***322;(a)
Jedyne co sie Kevinowi Mitnickowi udalo, to narobienie szumu wokol wlasnej osoby, a prymitywni amerykanie uwierzyli w to i juz jest nowy wielki idol od robienia pieniedzy na naiwnosci maluczkich.
Bez urazy BD

myślę, że Bartek się nie obrazi. on zdaje sobie (w przeciwieństwie np. do mnie i pewnie jeszcze wielu z tego fora), co takiego robił Mitnic (i pewnie jeszcze wie, jak to robił), że nazwano go legendą hakerów. ja patrzę jednak na niego, jako wielki ignorant, z perspektywy człowieka, który widział wczoraj w telewizji reni ju sick...

Majordomus 04.03.2003 17:48

Jedyne co sie Kevinowi Mitnickowi udalo, to narobienie szumu wokol wlasnej osoby, a prymitywni amerykanie uwierzyli w to i juz jest nowy wielki idol od robienia pieniedzy na naiwnosci maluczkich.
Bez urazy BD

mapsajm 04.03.2003 17:47

Re: Kevin Mitnick w Polsce !!!

Cytat:

BD napisa***322;(a)
[...]
W czwartek o 18 Kevin bedzie w TVN w Rozmowach w toku.
[...]

Mitnick w polskiej telewizji. Hmmm...
świat schodzi na psy.

kizio 04.03.2003 17:33

Re: Kevin Mitnick w Polsce !!!

Cytat:

BD napisa***322;(a)
Pewnie wiecie a jak nie widzie to od poniedzialku w Polsce jest
Kevin Mitnick - to ten od wlamow :).

:jupi: :jupi: :jupi: :wow: :wow: :wow::jupi: :jupi: :jupi: Dzięki za info :jupi: :jupi: :jupi:

BD 04.03.2003 17:29

Kevin Mitnick w Polsce !!!

Hej

Pewnie wiecie a jak nie widzie to od poniedzialku w Polsce jest
Kevin Mitnick - to ten od wlamow :). Dodam, ze to najbardziej ZNANY gosc od tej zabawy.

Plan wizyty jest tutaj http://helion.pl/mitnick/
Tu jest strona domowa http://www.kevinmitnick.com/
Ksiazka ktora promuje w Polsce http://helion.pl/ksiazki/artdec.htm
Ksiazke podpisuje w Warszawie, Wroclawiu, Sopocie i Lodzi.

A tutaj http://helion.pl/ksiazki/0komit.htm mozna kupic fajna koszulke - dziala na adminow (sprawdzalem dzisiaj u siebie w firmie)

W czwartek o 18 Kevin bedzie w TVN w Rozmowach w toku.

A jak kogos interesuje codzienne sprawozdanie z wizyty to zapraszam na blog jego panny - http://www.labmistress.com/lmblog/girlgeek/

PS
Juz za kilka dni napisze cos wiecej jaki jest w rzeczywistosci "CONDOR" - w piatek mam okazje sie z nim spotkac osobiscie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:35.