Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Czy dobrze zrobilem? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/czy-dobrze-zrobilem-17979/)

memorando 05.03.2003 06:37

Czy dobrze zrobilem?

Wziąlem flashera biosa najnowszego włączylem i zacząl flashować zrobil wszystko pokazały się dwa przycki next i failed ale nie pisalo nic że źle coś bylo prądu nie wyłączyli nic wziąlem next pokazal że flasowanie zakończone sukcesem i exit wziąlem exit on pokazal coś power indicator to znaczy że mam zresetować czy wyłączyć maszyne shutdown pisalo też nero pokazal po resecie nowa wersja biosa nagywary
tylko dlaczego mialem dwie opcje do wyboru faile nexttz dwa przyciski to byly mialem wybrać nie pisalo nic że error albo coś i jak wziąlem next pokazal succesefull please shutdown your machine i coś wlaśnie power indicator :(:( jak sprawdzić czy nagrywara chodzi najprościej? i czy jest znią oki?

-Sid-The-Rat=> 05.03.2003 09:25

pisz zdaniami i uzywaj przecinkow - tego pmakaronu nie da sie czytac

jesli powolujesz sie na jakis komunikat, przytocz go DOKLADNIE a nie z bledami mogacymi znieksztalcic jego tresc

pytani jak sprawdzic czy nagrywarka dziala uwazam za ... brak mi slow - bierzesz plyte i nagrywasz - jak sie nagra to jest ok, programow diagnostycznych nikt tu nie ma

po kiego wala bawisz sie biosem jak nie musisz? to jest ostatnio modne: 'flashowanie na pale'..

murt 05.03.2003 09:41

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)

jesli powolujesz sie na jakis komunikat, przytocz go DOKLADNIE a nie z bledami mogacymi znieksztalcic jego tresc

pytani jak sprawdzic czy nagrywarka dziala uwazam za ... brak mi slow - bierzesz plyte i nagrywasz - jak sie nagra to jest ok, programow diagnostycznych nikt tu nie ma

po kiego wala bawisz sie biosem jak nie musisz? to jest ostatnio modne: 'flashowanie na pale'..

Dokladnie. Nie rozumiem ludzi ktorzy flashuja swoje nagrywarki tylko zeby miec sflashowana, a poznniej 100 postow help pomozcie, nie wykrywa mi nagrywarki albo help swieci mi sie tylko dioda i nic.(najpierw trzeba to umiec dobrze zrobic) Moze nie wszystkich sie to tyczy ale wiekszosci z tego co widze. Ale coz jak moda to moda....

murt 05.03.2003 09:44

Aha jesli Ci wszystko dobrze wykrywa i wypala to w czym tkwi problem? Wszystko jest OK. A co do tego problemu z next i failed to jeszcze raz napisz bo nie kumam o co chodzi.

memorando 05.03.2003 12:55

Bez nerwacji podal po tych 100 % dwa przyski gole do wyboru mialem kliknąć albo next albo failed wziąlem next podal że muszę shuttdown maszynę czy shutdown znaczy reset czy wyłączyć bo w xp to jest wyłączenia kompa a reset jest potrzebny do tego aby zzużycił wszystko tzn dma włączyl? bo on wyłączyl naq czasflashowania dma i potem all operation succesefull please remove all diskets shutdown yuor machine i coś tam power indicator to wziąlwem exit i restnąl się wlazlem na nero info pokazal że mam ne wersja biosa czyta cdki ale czy nagrywa nie testowalem zaraz sprawdzę musialem iść spać i nic nie klikalem jak robil z tą strzałką czy iskrą tylko czekalem antywira incd wszystkie procesy ktore się dalo zabilem bo kazal i zrobil chyba dobrze

Cytat:

murt 05.03.2003 14:11

To jest bez roznicy czy go wylaczyles czy zrestartowales. Widac z twojego opisu, ze wszystko poszlo dobrze i nie ma sie czym martwic. Jak nagrasz plyte to wszystko bedzie wiadomo. Musiales zamknac wszystkie programy zeby sie komp przypadkiem nie zawiesil bo bylo by bardzo niedobrze.
To wszystko i czekam na potwierdzenie udanego zapisu przy pomocy nowego flasha ;)

QBUS 05.03.2003 14:15

Cytat:

murt napisa***322;(a)
Dokladnie. Nie rozumiem ludzi ktorzy flashuja swoje nagrywarki tylko zeby miec sflashowana, a poznniej 100 postow help pomozcie, nie wykrywa mi nagrywarki albo help swieci mi sie tylko dioda i nic.(najpierw trzeba to umiec dobrze zrobic) Moze nie wszystkich sie to tyczy ale wiekszosci z tego co widze. Ale coz jak moda to moda....
Ja flashuje dla samego flashowania (pierwsza rzecza jaka zrobilem po dostaniu mojej nowej nagrywary to flash do nowej wersji BIOSu) i jakos nigdy nie mialem z tym ZADNYCH problemow. A flashowalem juz sporo :D

murt 05.03.2003 14:25

Cytat:

QBUS napisa***322;(a)
Ja flashuje dla samego flashowania (pierwsza rzecza jaka zrobilem po dostaniu mojej nowej nagrywary to flash do nowej wersji BIOSu) i jakos nigdy nie mialem z tym ZADNYCH problemow. A flashowalem juz sporo :D
Oczywiscie sa ludzie ktorzy lubia to robic ale jest pomiedzy nimi roznica: ci ktorzy umieja to robic i ci ktorzy dopiero zaczynaja. Taki mysli ze przczyta jeden artykol i juz.
Oprocz tego jeszcze trzeba miec szczescie zeby nie wylaczyli ci pradu podczas flashowania :D ^_^

QBUS 05.03.2003 14:36

Cytat:

murt napisa***322;(a)
Oczywiscie sa ludzie ktorzy lubia to robic ale jest pomiedzy nimi roznica: ci ktorzy umieja to robic i ci ktorzy dopiero zaczynaja. Taki mysli ze przczyta jeden artykol i juz.
Oprocz tego jeszcze trzeba miec szczescie zeby nie wylaczyli ci pradu podczas flashowania :D ^_^

Zabezpieczylem sie odpowiednio - jak moja kobietka kupowala sobie komputer to ja namowilem na taka sama nagrywarke jak ja mam :jupi: . Tak wiec w razie czego jak cos przy flashowaniu pojdzie nie tak to mam backup :D

murt 05.03.2003 14:45

No widzisz. Gorzej jak twoja kobitka tez zacznie flashowac ^_^ :D

memorando 05.03.2003 15:17

Cytat:

murt napisa***322;(a)
No widzisz. Gorzej jak twoja kobitka tez zacznie flashowac ^_^ :D
\robilem pierwsze flashowanie w życiu philipsa tego raz probowalem ale brakowalo mi odwagi wczoraj zadzwonilem do elektrowni czy nie wyłączą dzisaj między 6.00 a 6.30 prądu :P mam zresztą dobre zabezpieczenia sieci ja doszlo do końca odetchnąlem z ulgą nie ruszalem kompa myszy nic :) zresztą philisp moze paść mam litka i nie mam zamiaru flashować drania:)

Pabloz 05.03.2003 16:14

Boze czlowieku! NAUCZ SIE PISAC! Przeciez tego sie czytac nie da......

Maciej 05.03.2003 16:29

Pewnie tak jak mówi ,tak też pisze...;)

Kasprzak 05.03.2003 16:40

Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
Pewnie tak jak mówi ,tak też piszę...;)
:D

ale naprawde popraw styl!

memorando 05.03.2003 17:21

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
:D

ale naprawde popraw styl!

Mój styl pisania nazywa się struymieniem świadomości nie przetworzony literacko tekst czyli mogę tak pisać jak piszę

-Sid-The-Rat=> 05.03.2003 18:04

hmmm - ale wiesz ze to co piszesz ludzie moga zwyczajnie olac? bo tego sie nie da bez wysilku zrozumiec - dodajac do tego jeszcze wysilek jaki jest potrzebny zeby ci pomoc otrzymujemy ju zwysilek ktorego wiekszosc nie zrobi...

pisz zdaniami, akapit to nie element architektoniczny a przecinek nie jest gatunkiem malza...

to dla TWOJEGO dobra

pali 05.03.2003 18:16

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Mój styl pisania nazywa się struymieniem świadomości nie przetworzony literacko tekst czyli mogę tak pisać jak piszę
Dawno zarzucony pomysł w literaturze. "Strumień świadomości" nie polegał poza tym na zarzuceniu poprawnej składni.

Poczytaj "Ulissesa" i "Bramy Raju" Andrzejewskiego

pali 05.03.2003 18:18

Cytat:

hmmm - ale wiesz ze to co piszesz ludzie moga zwyczajnie olac? bo tego sie nie da bez wysilku zrozumiec - dodajac do tego jeszcze wysilek jaki jest potrzebny zeby ci pomoc otrzymujemy ju zwysilek ktorego wiekszosc nie zrobi...

pisz zdaniami, akapit to nie element architektoniczny a przecinek nie jest gatunkiem malza...

to dla TWOJEGO dobra

Sid, memorando należy do "Generation NEXT". :)

Wizard, next, next, next, done.

memorando 05.03.2003 18:32

Cytat:

pali napisa***322;(a)
Sid, memorando należy do "Generation NEXT". :)

Wizard, next, next, next, done.

cmooook . Jestem z next generation. Przepraszam że piszę nie wyraźnie.
Mam problemy z wyrażeniem tego co myślę pewne klopoty zdrowotne nie powiem jakie ale tego się nie wyleczy:(:( przepraszam

andrzejj9 05.03.2003 23:36

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
cmooook . Jestem z next generation. Przepraszam że piszę nie wyraźnie.
Mam problemy z wyrażeniem tego co myślę pewne klopoty zdrowotne nie powiem jakie ale tego się nie wyleczy:(:( przepraszam

Nie przejmuj sie :spoko: Sporo postow na tym forum jest pisana bardzo podobnie, a wynika to zwykle po prostu z lenistwa osob piszacych. Ty w przeciwienstwie do nich jestes usprawiedliwiony, a post dalo sie zrozumiec. Trzeba go bylo po prostu uwazniej studiowac :) (a to nawet lepiej).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:13.