Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   co jest z nowymi nagrywarkami TEACA ? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/co-jest-nowymi-nagrywarkami-teaca-17991/)

dynek 05.03.2003 13:48

co jest z nowymi nagrywarkami TEACA ?

Co jest z tymi Teacami nowymi?Mialem Teac 24x i nie mialem zadnych problemow z nagrywaniem.Potem mi ukradli calego kompa.
Kupilem Teaca 48x bo wolniejszych juz nie bylo.Nero zaczal mi ograniczac mozliwe predkosci jakimi moglem nagrywac plyty.W wiekszosci przypadkow maksymalnie bylo 16x.Tylko lepsze plytki np.TDk moglem nagrac wszystkimi predkosciami do 48x.Reklamowalem ja i dostalem Teaca 52x.I znowu to samo tyle ze tym razem mam ograniczone do 40x wiekszosc ale Platinum 48x naprzyklad do 32x.
Do tego probowalem wczoraj nagrac overburningiem i mimo ze jest
wlaczony to pisze ze rozmiar do nagrania jest za duzo.Jestem wsciekly.Czy ktos slyszal o podobnych problemach?Czy tak jest we
wszystkich tych nowych modelach?Przeciez to byla porzadna firma
i takie gowno by wypuscili ?

murt 05.03.2003 14:05

Te ostatnie modele 48x i 52x to sa niewypaly. TEAC robil je zeby dorownac konkurencji w szybkosci nie zwracajac uwagi na jakosc no i.... Ostatnim dobrym modelem jest 40x. Niestety musze to przyznac choc przychodzi mi to z bolem, ze TEAC odwalil niezla fuszerke :buu:

tian 05.03.2003 14:39

juz o tym pisalem wczesniej

niestety, ale ostatnio z tymi nowymi Teac jest duzo problemow. Malo tego, ze nie sa juz tak dobre jak kiedys, to jeszcze bardzo drogie. Czekam az wkoncu wydadza cos porzadnego.8-)

Maciej 05.03.2003 16:39

hmmm...może nowe wersje biosów rozwiążą problemy z nagrywarką...;)

pali 05.03.2003 17:37

Re: co jest z nowymi nagrywarkami TEACA ?

Cytat:

dynek napisa***322;(a)

Kupilem Teaca 48x bo wolniejszych juz nie bylo.Nero zaczal mi ograniczac mozliwe predkosci jakimi moglem nagrywac plyty.W wiekszosci przypadkow maksymalnie bylo 16x.Tylko lepsze plytki np.TDk moglem nagrac wszystkimi predkosciami do 48x.Reklamowalem ja i dostalem Teaca 52x.I znowu to samo tyle ze tym razem mam ograniczone do 40x wiekszosc ale Platinum 48x naprzyklad do 32x.

Nie mam Teaca, nie wiem, ale moja yamaha f1 robi to samo - ogranicza arbitralnie prędkości zapisu dla konkretnych płyt na podstawie swojej bazy wbitej w firmware.
Może to ten sam mechanizm?
Sprawdź w Nero czy możesz to wyłączyć: Nagrywarka/Wybór nagrywarki..., Opcje>>, Optimum Writespeed Control

pali 05.03.2003 17:39

Re: co jest z nowymi nagrywarkami TEACA ?

Cytat:

dynek napisa***322;(a)

Do tego probowalem wczoraj nagrac overburningiem i mimo ze jest
wlaczony to pisze ze rozmiar do nagrania jest za duzo.Jestem wsciekly.Czy ktos slyszal o podobnych problemach?Czy tak jest we
wszystkich tych nowych modelach?Przeciez to byla porzadna firma
i takie gowno by wypuscili ?

Przecież Nero zawsze mówi, że za duzo danych i że życie mozesz sobie zniszczyć jak tak będziesz nagrywał. A potem "proponuje" overburning i nagrywa. Próbowałeś?

dynek 05.03.2003 20:28

Niestety w Nero w opcjach do nagrywarki moge tylko wlaczyc badz wylaczyc BurnProof.
Co do overburningu.Tam mam komuikat ze rozmiar kompilacji jest za
duzy i zeby wlozyc nosnik o wiekszej pojemnosci.I moge wcisnac tylko
anuluj i plytka mi wyjezdza z kieszeni.
Te nowe nagrywary Teaca to wielkie gowno.Ciekawe czy takie modele
****ane poszly na caly swiat.Jesli tak to przeciez ta firma jest skonczona.

-Sid-The-Rat=> 05.03.2003 20:33

powstrzymaj sie prosze przed uzywaniem co wulgarniejszych slow
dziekuje

Tomek777 05.03.2003 21:44

Cytat:

dynek napisa***322;(a)
Niestety w Nero w opcjach do nagrywarki moge tylko wlaczyc badz wylaczyc BurnProof.
Co do overburningu.Tam mam komuikat ze rozmiar kompilacji jest za
duzy i zeby wlozyc nosnik o wiekszej pojemnosci.I moge wcisnac tylko
anuluj i plytka mi wyjezdza z kieszeni.
Te nowe nagrywary Teaca to wielkie gowno.Ciekawe czy takie modele
****ane poszly na caly swiat.Jesli tak to przeciez ta firma jest skonczona.

Jeśli prawidłowo ustawiłeś w Nero overburning, to może faktycznie starasz się nagrać zbyt dużo?

Tomek777 05.03.2003 21:45

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
powstrzymaj sie prosze przed uzywaniem co wulgarniejszych slow
dziekuje

Sid, a gdzie Kwiatki Polne ? :D

romo20 05.03.2003 21:50

w czym problem

Nie mam pojecia w czym problem ,sam mam teaca 52x24x52 ,plytki sie na luzie wypalaja ,paltinum x48 , TDK x48 i chodza bezproblemow ,nie wiem czy jestem szczesciarzem ze trafilem na dobry model czy moze Ty jestes pechowcem i trafiles na lipny produkt.Poki co nie narzekam.

Martin_TP 05.03.2003 22:03

Re: Re: co jest z nowymi nagrywarkami TEACA ?

Cytat:

pali napisa***322;(a)
Nie mam Teaca, nie wiem, ale moja yamaha f1 robi to samo - ogranicza arbitralnie prędkości zapisu dla konkretnych płyt na podstawie swojej bazy wbitej w firmware.

Dobieranie predkosci nie tylko na tym bazuje, czesto tez analizowana jest plyta.. i np. raz dokladnie taka sama plyte z tej samej partii i z tym samym ATIP da sie nagrac na 32, to znow kolejna na 24x.. a nawet 16x... :)

kryjak 05.03.2003 22:59

Teac wypuścił ostatnio szajs mam kumpla na serwisie mówił że maja horror ze zwrotami podobno z Lite-on zaczyna sie tosamo mają pare awrotow cześciej niż do tej pory

memorando 06.03.2003 01:54

A ja mam...

A ja mam philips pbrw 4816 G nie mylcie z pcrw 4816k:) i jestem zadowolony plytki są razy 48 wypala razy 48 jedyna wada to tylko troszke lepsza jakość wypalonych cd audiuo od pcrw 4816 k:)

M.T.C. 06.03.2003 19:41

Musze przyznac, ze ostatnie Teaci 48x i wyzej sa niedorobione. Szkoda bo 40x to było cos. Firma straci zaufanie klientow.

mqy 06.03.2003 20:01

!!!witam!!!

OOO mam prosbe, sprawcie czy wasze TEAC'i(CD-W540e) nagrywaja jak sie
im w nero ustawi 4x czy wypalaja 4x, bo mi wypala chyba minimalnie 8x
.............podobno prawie wszystkie nagrywany nie nagrywaja na mniejszych predkiosciach jak 8x(Moj Bios: 2.4A --cieszyc sie czy plakac)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:35.