![]() |
Stereogramy
Ilość załączników: 1
Ma ktoś jakieś ciekawe stereogramy lub linki do takich stronek? Najlepiej żeby były dużej wielkości.
Zamieszczam dla przukładu jeden: |
Re: Stereogramy
Cytat:
pozdrawiam:) |
podpinam sie do prosby lubie te stereogramy mam nawet program ktory generuje.
|
A co to masz za program? masz może lika do niego to bym sobie zassał ;)
|
mam to na plytce nie moge jej teraz znalezc ale bede szukal.Wiem ze w tytule bylo cos Stereogram
|
a możesz podesłać na mila czy za dużo zajmuje?
|
no nie mam narazie szukam!
|
Ale macie problemy - www.google.pl i piszecie "stereogramy+generator" czy cos w podobie, lub samo "stereogramy" i znajdziecie... po co tu sie wymieniac? :P.
pozdro ;) |
Jak dla mnie to BOMBA :jupi:
W dziecinstwie sie takimi obrazkami bawilem, teraz przypomnialem sobie o ich istnieniu :) |
Oto jeden stereogram.
|
Cytat:
Ale powiem Wam, że o wiele lepiej ogląda się takie obrazy na papierze, no i wzrok na dłużej wystarczy ;) :) |
co tu duzo gadac:
http://www.zajaczek.pnet.pl/stereogramy/ |
Ja ani na papierze, ani na monitorze nic w tych obrazkach nie widzę!
LUDZIE pomóżcie :cool: Jak na to się patrzy by widzieć te cuda? |
Cytat:
|
musisz
Cytat:
a na serio dajesz glowe 5cm od monita, robisz zeza az obraz "zaskoczy" i trzymajac zeza oddalasz glowe na 20-30cm od monita. |
Bardo prosto jest zobaczeć te obrazki. Wystarczy troszke zzezować i już :) obojętnie czy z 30cm czy 2m
|
Zobaczcie to :)
|
Kurde chyba mnie cos oszukujecie. Gapie sie w te obrazki juz chyba z 20 min robiac wszelkie mozliwe zezy i nic!! :cisza:
|
patrzenie na te obrazki na monitorze faktycznie daje po oczach, jednak wole na papierze:cisza:
|
Cytat:
|
Cytat:
Spróbuj z dalsza normalnie patrzeć na obrazek i nie ruszając oczami przybliżaj głowę do obrazka. Może teraz ci wyjdzie. |
Bardzo trudny stereogram!!!! http://www.zajaczek.pnet.pl/stereogramy/st/logo.gif
|
Ten komuś nie wyszedł. Nic się nie da tu zobaczeć
|
na moim pisze LOGO!!!!!! Mówiłem że jest bardzo trudny !!!!
|
Cytat:
|
Rzeczywiście. Tylko cieżko zobaczeć LO bo GO już łatwiej
|
Cytat:
|
Ja tam nie widze zadnego!!! Qrde nie wiem czego!! ;p
Qrde a wada wzroku ma cos do tego ze nie moge tego zobaczyc? |
Cytat:
Czasami tak czasami nie! Np. ja nosze okulary i widzę wszystko a mój kolega który nosi okulary i MNIEJSZĄ WADE WZROKU NIŻ JA, TEGO NIE WIDZI!!!! |
Cytat:
"czlowieku tu jestes chodzacy cud, jak ty wogole widzisz??" Ja sam nie wierze w to ze widze ;p Ale tych Stereogramow nie widze!! |
To jest najlepsze. Wyszło duże więc daje w zipie :)
|
Cholera zarąbiste są te stereogramy - nie wiedziałem że takie coś istnieje i można oglądać bez specjalnych okularów.
|
ZbigNieff i ty jeszcze patrzysz w monitor????
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W połowie to ja zrobiłem w połowie program. Najpierw trzeba sobie zrobić kszałt i do tego najlepszy jest paint, a resztę robi już program :). Daje go w załączniku.
|
i druga część
tylko odetnijcie rar |
Do Ziele :
Sa swietne. Sorka, ale nie znalazlem tego programu.A masz go juz? To podaj nazwe |
Cytat:
Na innych nic nie widze moze dlatego poniewaz mam 2 wady wzroku :blee: ale nie nabyte. Dopiero jak zdejme okulary zaczynam cos widziec. |
Cytat:
|
Cytat:
No coz juz nie zamierzam ogladac tych stereogramow bo nie wiadomo co jeszcze zobacze ;) |
Cytat:
Ale upor sie oplacil bo teraz patrzy przez sekunde lub dwie i od razu widzi rysunek. Tak wiec troche cwiczen i tez sie nauczysz, chociaz nie wiem, czy robienie tego na komputerze to najlepszy pomysl (oczywiscie chodzi mi o wzrok). Ja chyba sobie to daruje. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam cos ciekawego dla zainteresowanych ;p
|
Qrcze coś widać ale nie wiem co to jest :) Zrób to samo ale na kolorowym tle to będzie łatwiej ;p
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:22. |