Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaką karte TV ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaka-karte-tv-18187/)

Patrix 08.03.2003 20:00

Jaką karte TV ??

Zamierzam kupić karte TV, najlepiej z FM.
Jakie polecacie ??

Maciej 08.03.2003 20:38

Polecam ... KWorld Mpeg Tv Station ...;)
Lub kartę ze stajni Avermedia z chipem Conexant Fusion 878A

+++LeWaP+++ 08.03.2003 20:50

ja polecam AVERMEDIA - sprawdzone i pewne :jupi:

tomgoo 08.03.2003 21:05

WinFast TV 2000 XP Deluxe - 258zł - cena komputronik - opis
Polecam:spoko:

Pawel_k 08.03.2003 21:48

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
potwierdzam :cool: trzeba tylko wpatrywac aktualizacji softu bo ciagle cos ulepszaja :P

Majordomus 08.03.2003 21:52

Mam AverMedia, polecam WinFast.

bas 08.03.2003 22:15

Mam i polecam Avermedia studio 303

Patrix 08.03.2003 22:24

a jak tam z obrazem, jakie plusy i minusy waszym zdaniem ??

bas 08.03.2003 22:46

Obraz bardzo ładny na averku, byle nie kupować pixelview bo ponoć ma kiepską jakość.

jasut 09.03.2003 11:41

Cytat:

bas napisa***322;(a)
Obraz bardzo ładny na averku, byle nie kupować pixelview bo ponoć ma kiepską jakość.
Absolutnie nie chcę robić antyreklamy tej firmie, ale jest faktem, że to co kupiłem z ich oferty okazało się badziewiem do kwadratu.

bas 09.03.2003 11:43

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Absolutnie nie chcę robić antyreklamy tej firmie, ale jest faktem, że to co kupiłem z ich oferty okazało się badziewiem do kwadratu.
A co to konkretnie było bo ja generalnie jestem zadowolony.

tomgoo 09.03.2003 12:05

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)
a jak tam z obrazem, jakie plusy i minusy waszym zdaniem ??
Obraz bardzo dobry:)
Dobrze zgrywa filmy:)
A Pixelów nie warto kupować:blee:

lipek16 09.03.2003 12:13

Ja o sobiscie wybrałbym jakąś karte AverMaedia z tunerem FM i obsługą Stereo NICAM. I taka kartę właśnie ci polecam. Reszta zależy od finansów.;)

M.T.C. 09.03.2003 20:23

Ja jestem za AverMedia Studio. Sam używam i jestem bardzo zadowolony. Nawet sciągałem ją sobie z USA.

Alinoe 10.03.2003 00:56

PixelViewa też odradzam - wymaga mocnego sygnału na wejściu antenowym, poza tym obraz raczej kiepski... polecam Hauppauge, obraz na tej samej antenie/kablu o niebo lepszy !! no i przy zgrywaniu z TV na prolinku zawsze mi coś nie tak... a hauppauge zawsze nagrywa tak jak trza !!

pozdrawiam, Marcin

jasut 13.03.2003 13:49

Cytat:

bas napisa***322;(a)
A co to konkretnie było bo ja generalnie jestem zadowolony.
-GF4 MX440 (3 razy w naprawie, dali mi drugą i też padnięta, więc w końcu wymienili mi na Daytonę)
-Karta telewizyjna, przez 3 tygodnie próbowałem zainstalować sterowniki i się nie dało, cała masa telefonów do serwisu i w końcu zaniosłem do przetestowania i okazało się, że padnięta więc dali mi nową. Ta dała się zainstalować, ale obraz był zdecydowanie kiepski więc ją sprzedałem.
Jeszcze raz stwierdzę, że nie robię antyreklamy tej firmie, być może miałem akurat pecha ale nikt mnie nie namówi na sprzęt tej firmy. (A szkoda bo ceny mają konkurencyjne).

bas 13.03.2003 13:52

Cytat:

jasut napisa***322;(a)
Jeszcze raz stwierdzę, że nie robię antyreklamy tej firmie, być może miałem akurat pecha ale nikt mnie nie namówi na sprzęt tej firmy. (A szkoda bo ceny mają konkurencyjne).
Chyba naprawdę miałeś pecha bo ja pierwsze słyszę, żeby ktoś miał takie przejścia z averkami. Niedziwie Ci się mnie nikt szybko nie przekona do płyty gł.Abita po moich przygodach z nim.

mr_spock 24.06.2003 14:32

Sam mam zamiar sprawic sobie jakis tuner na dniach - na 90% Aver Studio 303. Slyszalem pogloski o tym ze ta karta jest wrazliwa na konflikty IRQ, a u mnie wlasnie z tym moze byc problem, mam sporo naladowane w kompa, jednego PCI wolnego (nie liczac tego kolo AGP do ktorego nic nie wlezie) i troche mam obawy czy mi ona pujdzie. Byl bym wdzieczny za jakies rady czy zdementowanie tych poglosek. z gory dziekuje

januszp 24.06.2003 14:58

Moim zdaniem epoka tunerów tv powoli się kończy .
Za cenę zbliżoną do tunera tv (300zł) można na dzień dzisiejszy dokonać zakupu tunera satelitarnego w postaci karty PCI .
Zamiast kilku-kilkunastu programów (tuner tv) mamy kilkaset programów .Zamiast formatu avi czy programowego MPEG (tuner tv)mamy sprzętowy MPEG2 w wysokiej rozdzielczości .Na dodatek możliwość odbioru płatnych pakietów ,małe wymagania względem sprzętu (zgrywanie AV),jakość perfekcyjna ,praktycznie same zalety .

Zapomniałbym jeszcze o napisać kiilka słów o stacjach radiowych :
- w przekazie cyfrowym mamy do dyspozycji kilkaset kanałów radiowych
- większość z nich nadaje z częstotliwosćią 48KHz Stereo 16 Bit
- format zgrywanego audio to MPEG Layer II
- oczywiście zgrywanie odbywa się z pominięciem karty dźwiękowej

Nie trzeba się na początku wcale porywać na formułę 1 - czyli kartę za 700zł .Tania karta np. SkyStar2 powinna na początek wystarczyć .

Jeśli ktoś ma powód i upiera się przy tunerze tv (np. brak możliwości instalacji anteny satelitarnej) ,cóż ...
testowałem masę kart tego typu (wyprodukowanych do konca 2002 roku) moim typem okazał się PixelView Play Tv Pro - co do jakości nie miałem zastrzeżeń .
Minusem wszystkich kart tv jest niewątpliwie - analogowa jakość .
jaro

krzypaw 24.06.2003 19:57

Witaj, a ja z innej beczki, nic ci nie polecę ale odradzam ci Pixelview. Ja mam pixelview play tv pro fm stereo nicam, pod 98 chodzi nieżle ,czysty obraz tylko miałem problemy ze zgrywaniem Avi, natomiast po xp zaczynają się schody, kiepski obraz i kłopoty z prawidłowym zainstalowaniem sterów ponadto nie chodzi wbudowany teletext i trzeba użyć dodatkowego programu (co najwyżej średni):blee: :blee: , Poza tym karta musi pracować na osobnym przerwaniu IRQ bo jak nie to się krzaczy, więcej nie będe pisał (choć to nie koniec) bo juz chyba cie przekonałem.(( ((

VeeNET2 24.06.2003 21:56

Cytat:

mr_spock napisa***322;(a)
Slyszalem pogloski o tym ze ta karta jest wrazliwa na konflikty IRQ, a u mnie wlasnie z tym moze byc problem, mam sporo naladowane w kompa, jednego PCI wolnego (nie liczac tego kolo AGP do ktorego nic nie wlezie) i troche mam obawy czy mi ona pujdzie.
Też nastawiałem się na instalację z problemami, ale miło się rozczarowałem. Tuner włożyłem chyba do 4 slotu (wolny został mi już tylko 5). Instalowałem już stery i oprogramowanie ze 3 razy i za każdym razem pełny sukces. Mam Win98SE dość poprawnie (stabilny) zaistalowany.

VeeNET2 24.06.2003 21:57

Skoro Aver TVStudio 303 cieszy się dużą popularnością, to może ktoś miał problem z ładowaniem telegazety? Ja w ogóle nie mogę (nie potrafię i niem czasu na babranie się) jej uruchomić. Może trzeba stworzyć jakiś plik z ustawieniami?!!!

mr_spock 24.06.2003 22:31

Czytalem o tym ze ktos mial ten problem, albo czasami dzialala a czasami nie. Moze u ciebie problem lezy w antenie - na tym kabelku ktory oni daja w zestawie to jest sredni odbior. Jesli masz kablowke to moze winne sa zlej jakosci koncowki. ???

krzpac 25.06.2003 00:56

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
ja mam inne odczucia... kupilem sobie karte tej forum i po pół roku siadła mi - obraz się bardzo dziwnie kaszanił po kilku minutach oglądania, a ze zgubilem gwarancje nic nie mogłem zrobić...

mój kolega kupić tez karte tej firmy to po jakims czasie radio mu siadło a telegazeta nie działa od samego początku...

???

VeeNET2 25.06.2003 10:45

Cytat:

mr_spock napisa***322;(a)
Moze u ciebie problem lezy w antenie - na tym kabelku ktory oni daja w zestawie to jest sredni odbior.
Jedyny kabel jaki dołączają to kabel FM:'(

QBUS 25.06.2003 12:11

Cytat:

krzypaw napisa***322;(a)
Witaj, a ja z innej beczki, nic ci nie polecę ale odradzam ci Pixelview. Ja mam pixelview play tv pro fm stereo nicam, pod 98 chodzi nieżle ,czysty obraz tylko miałem problemy ze zgrywaniem Avi, natomiast po xp zaczynają się schody, kiepski obraz i kłopoty z prawidłowym zainstalowaniem sterów ponadto nie chodzi wbudowany teletext i trzeba użyć dodatkowego programu (co najwyżej średni):blee: :blee: , Poza tym karta musi pracować na osobnym przerwaniu IRQ bo jak nie to się krzaczy, więcej nie będe pisał (choć to nie koniec) bo juz chyba cie przekonałem.(( ((
Mi dokladnie taka karta jak Twoja chodzi na wspoldzielonym przerwaniu IRQ i pod Windowsem XP z super obrazem i capturingingiem bez gubienia klatek do DivXa na P3 450. Obrazek jest bardzo ladny. W czym tkwi sekret? Nie uzywam oryginalnych programow dolaczonych do karty (tylko drivery).
A oto co uzywam:
- Do sterowania komputerem pilotem uzywam BRemote
- Do ogladania TV uzywam ATV2000 zamiennie z JTV
- Do sluchania radia uzywam Borg Radio.
I jestem bardzo bardzo zadowolny :jupi:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:50.