![]() |
Chętni do towrzenia strony o...
linuksie..., najlepiej jak najwiecej osob, ale zeby przynajmniej cos umieli ;).
pozdro ;). ps - zamowienia pisz tu na forum... jak bedzie duze chetnych to podam szczegoly, potem sie gdzies wszyscy (w miare mozliwosci) spotkamy, np. na ircu itd. CHĘTNI: kizio smartek tomgoo whiteman kapsel M.T.C gorzalka |
Jak linux to ja się pisze!!! Używałem linuxa i wiem co nie co !!! Jakby co to mój numer GG to: 1069054 a ID Tlen to: patrykkizak !!!
|
Cos male grono jest zainteresowane projektem :(
pozdro ;) |
Cytat:
|
Mogę sie dołączyć do grupy bo na Linuxie cały czas pracuje.
|
Ja tez jestem za stworzeniem stronki! ale jak mowiedzial kolega ja tez linuksa znam tylko z widzeni! gazet itd!!heheh
|
Ie no spoko, wystarczy umiec podstawy, bo to ma byc dla poczatkujacych, bo takich jest baardzo malo, wiec mozemy miec duza popularnosc, a ja o rozslawnienie juz zadbam, tylko jeszcze jakies 2-4 osoby by sie przydaly...
Narazie: Kizio M.T.C WhiteMan Gorzalka Smartek ;) pozdro ;) ps - naraize 5 osob, czekam na zgloszenia do 20 marca, tego roku ofcourse ;) |
Cytat:
|
OK, nie ma sprawy, jak chcesz to mozesz juz zaczynac... tylko wiesz, jak juz opisujesz instalacje to dokladnie ;).
pozdro ;) |
Cytat:
|
Dobra stronka moge sie zająć ale artykuły to wy piszcie bo jak narazie to niebardzo co sie znam na systemach linuxowych;)
Ps: Alias już mam www.linux.zq.pl ;) |
Pomysł mi się bardzo podoba. Jestem za. Chetnie sobie poczytam
o Linuksach. Ale jedna mała prośbeczka chłopaki, jak coś będziecie pisać to piszcie dokładnie tak jak kompletnemu laikowi. Niestety dostępne opisy większości dystrybucji pozostawiają wiele do życzenia i dlatego taka moja maleńka prośba. Pozdrówka dla wszystkich. |
misz_masz wlasnie na tym ma polegac ta stronka, dla very poczatkujacych! I na pewno dzieki naszym artykulom sobie pozniej poradzisz...
pozdro ;) ps - tomgoo thx za domenke ;] |
Cytat:
|
SPOTKANIE!!
Uwaga, umowilem sie z tomgoo, ze dzisiaj o 20:00 wieczorem odbedzie sie spotkanie na czacie www.for-chat.prv.pl chetnych zapraszamy, podamy info kto co robi, kiedy itd.
Zas dla tych co dzisiaj nie moga, odbedzie sie spotkanie jutro... rowniez o tej samej godzienie... pozdro ;) |
Postaram sie wpasc! ale nic nie obiecuje!!hehe
|
Re: SPOTKANIE!!
Cytat:
|
No to pamietajcie, ze czekamy tam na Was, a i chetnych co sie nie zapisali rowniez zapraszamy ;).
pozdro ;) |
ewentualnie moge się przyłączyć :)
|
Szukam wszelkiech zdjec pingwinow (Linuxa of course), do zrobenia loga!!! Dawajcie co macie na forum lub mail'a.
|
Ilość załączników: 1
Ja mam coś takiego:
|
Wszystko git, ale czekam na wiecej!
|
no to jeszcze mam to:
|
Cytat:
|
No to jeszcze to:
|
I to:
|
I jeszcze to:
|
Ijeszcze to:
|
No i jeszcze taki brzydki:
|
Cytat:
No dobra, pingwiny mam, ale jeszcze jakiejs wypasnej czcionki poszukuje!!! Ale ma byc wystrzalowa! |
Cytat:
albo: http://www.siteql.net/?page=czcionki albo: http://www.fontpool.com/ albo: http://aleczcionki.w.interia.pl/ albo: http://fonty.pl/ |
A jeki jest adres stronki??? Bo już sam nie wiem!
|
Wlaasnie!! jaki jest adres! juz sie sam pogubilem!!!odezwijcie sie!!!
|
Chyba będzie taki: www.linux.zq.pl ????
|
Cytat:
A na razie co sadzicie o tym???????? Tylko spoko bo to wersja probna! Sorry ze spakowane ale sie nie miesci. |
Cytat:
Tylko dajcie mi ten adres, bo skonczyc nie moge, a obowiazki wzywaja! |
No wiec:
@Kizio - nie mogels adresow podac w jednym poscie? Polacz wsyzstkie a reszte usun :cisza: :P @Gorzalka - no wiec nazwa serwisu to LinuxRoot, a domena www.linuxroot.zq.pl , www.linuxroot.rox.pl i www.linuxroot.xx.pl ;). pozdro ;) |
z tego co wiem to nie da się usunąć posta wiem że w edycji jest taka opcja ale i tak się nie usunie !! Próbowałem! proszę moderatorów o to!!
|
Cytat:
Tylko zaznaczasz na lewo w edycji, potem klikasz to co na prawo i gotowe. No to ktory adres mam podac w logo?? ?? ?? |
Uff... udało sie!
|
Cytat:
|
Jezeli chcecie to moge zaoferowac swoja pomoc. Na Linuxie sie wogole nie znam wiec moja pomoc bedzie czysto techniczna zwiazana z budowa strony. Nie jestem jakims swietnym webmasterem ale moze wam w czyms pomoge. Moge np. zrobic forum PHPBB2 lub vBulletin(potrzebny wymagajacy serwer).
Moze planujecie dzisiaj spotkanie na chatcie o 20 to uzgodnilismy szczegoly? POzdrawiam :) |
Cytat:
No a jak moje dup** logo??? |
Sorry... Ale chciałem się zapytać na jakim serwerze będzie strona???? Jak na jakimś darmowym to polecam www.friko.pl tylko że na stronie głównej trzeba umieścić link do www.friko.pl !
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No wiec: ;)
@Kizio: Widze, ze poprawiles, teraz OK ;), a co do friko.pl to jest to dupne, poniewaz jest na slabym laczu, bez mysql'a, chca reklamy itd. itp. ;). @Gorzalka, spotkanie oczywiscie jeszcze raz bedzie, tylko nie wiem czy ja bede dzisiaj..., a i przeslij mi na longart@hoga.pl [pozdrowienia tomgoo ;)] to probne logo, bo mi sie zle sciaga :cisza: @Murt, oczywiscie przyda sie twoja pomoc, powiedz tylko co bys chcial robic od strony technicznej? ;) pozdro ;) |
Przeciez serwis nie musi byc robiony na jednym serwerze. Forum moze byc na jakims zagranicznym a sam serwis na jakims polskim.
Dobra nie rozpisujmy sie tu na forum tylko wejdzmy na chata. |
No cyba że potrzebny jest profesionalny serwer to wtedy moge odstąpić miejsca na moim serwere /który założe na początku kwietnia w www.e-serwer.com / za małą przysługę! Że umieścicie link do mojej strony! www.kizio.prv.pl !
|
@Kizio, free.komrel.net trza tam zbierac punkty, a jak sie w ciagu miesiaca potrzebnej sumy nie uzbiera to Ci kasuja konto!! ;), a tak ogolnie co do konta to juz mamy na starzaki.eu.org, jest to polski serwerek i jak narazie szybkosc jest zadawolajaca na nasze wymogi i oczywiscie zawiera baze mysql i php... itd.
Zreszta Tomgoo podobno ma zalatwic lepszy, ale przeciez nam wystarcza torche gorszy jak na razie... ;) pozdro :cisza: |
Smartek, poszlo na mail'a, tylko prosze nie za mocno krytykowac, bo na szybko robilem...
|
@gorzalka, spoko!! Dopracujesz troche i bedzie calkiem dobrze..., zrob w tle w photoshopie moze jakby wtopienie kodu programistycznego jakiegos... albo jakiegos kompa z tylu, zebys jakos zajac tlo ;)...
a i wejdz juz na czata, duzo osob jest.. ;). pozdro ;) |
Tomgoo adres mi odpowiada! moze byc!!
|
WhiteMan ja rowniez nie widze przeszkod, a ten adres mi sie podoba i reszcie chyba tez... szkoda tylko, ze dzisiejsze spotkanie nie wypalilo :cisza:
pozdro ;) |
Cytat:
|
Chyba sam sobie zawiniles, ze masz K-line'a ? :cisza:
pozdro ;) |
Cytat:
|
No a kiedy nastepne spotkanie??
@Gorzalka, co tam z logo?? Poprawiles cos? ;) pozdro ;) |
Mozna sie jeszcze dopisać????:cisza:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ma ktos moze jakas wypasiona czcionke, u siebie, z ktorej moglbym skorzystac piszac LINUX w logo?? Prosze slac na mail'a lub zostawic na forum, bo jak ja cos znajde...
|
Kolejna wersja "beta" loga. Prosze o komentarze... i czcionke.
|
Cytat:
|
Co do loga to mam propozycje zeby dorzucić jakś animacje z Flasha... czegoś w nim brakuje..
|
A ta wersja jak sie podoba?
|
@Goodson oczywiisce sie przydasz, jak kazdy ;), a skoro masz slackware'a to na pewno, bo ja jeszcze sie boje go instalnac :D.
pozdro ;) ps - @Gorzalka, znowu mi nie dziala to logo... podeslij na maila, albo zawsze nowe wysylaj odrazu na longart@hoga.pl ok? ;). pozdro2 ;) |
ściąga ci się attachment???? to dopisz na końcu nazwy .zip lub .rar lub inne rozszerzenie pliku jakiego ściągnąłeś!
|
@Kizio, LOL, jaki ty jestes madry ^_^ ^_^, jakby to dzialalo, to juz dawno bym to mial!! :P
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
U mnie tez dziala!!!!psotaraj sie
|
Tak, tak juz dziala, podrasuj troche, jakis monitorek albo klawiaturke wlep itd. ;), a i mam czcionki, pisz na gg 1615358 to Ci podrzuce... ;)
pozdro ;) |
Cytat:
|
Witam, sorry, że na początku się zgłosiłem a nic potem nie pisałem. Było to spowodowane problemami ze sprzętem(modem padł a potem miałem jakis niekompatybilny). Teraz już powracam do czynnego udziału w temacie.
Co do logo to w tle moim zdaniem powinien być ciąg znaków w systemie dwójkowym (0101010101). To bardziej komputerowe niż litery:). Można też napisać systemem dwójkowym ciąg znaków odpowiadający nazwie linux w kodzie ASCII. Postaram się obliczyć jaki to będzie ciąg znaków. |
znalzłem coś 100001010100101101010 :)
|
M.T.C dobrze, ze juz jestes, zglos sie do mnie na gg 1615358, po obgadamy co juz mozesz robic..., a z tym ciagiem ASCII to nie byloby w logo glupie ;)... Patrix ty rowniez odezwij sie do mnie... ;)
pozdro ;) |
8)
|
Tylko jeszcze gdybyś ten napis Newbie dał nad adres strony to by to lepjej wyglądało!
|
Tylko prosze o wymiary 770 / 150 jakbyscie mogli!
UPGRADE: Wszelkie pytania , loga , propozycje n/t stronki proszę wysyłać na adres : linux@boo.pl ;) |
@Patrix, nie obraz, sie ale jakos logo Gorzalki bardziej mi du gustu przypadlo..., bo tu nie ma pingwina :(...
@tomgoo, kiedy wkoncu zalatwisz ten serwerek? ;) pozdro ;) |
Cytat:
Co do Smartka: Dzieki bardzo! Co do Patrixa: pozwolisz, ze sprobuje wykorzystac ten zapis dwujkowy zamiast literek... Jak bede mial kolejna wersje to dam znac. Pozdra! |
No to mam wersje z kodem binarnym... i jak?
Smartek, Tomgoo, Kizio - dostaniecie na mail'a. Reszta jak chce to niech da mail'e bo nie chce mi sie szukac... |
Cytat:
|
Cytat:
|
@Gorzalka, teraz to jakos wyglada, naprawde co raz ladniejsze, ale ten napis LINUX to chyba od "reki" robiles? :).
pozdro ;) |
Cytat:
Dzieki. Masz jakas upatrzona czcionke moze???? |
Pisalem Ci linki w poprzedniej stronie nawet, ale niestety wylaczyla mi sie przegladarka i nie chcialo mi sie nastepne 10 min wszystiego przepisywac :(..., a wiec powiem ze podoba mi sie najbardziej ta:
http://starzaki.eu.org/~smartek/czciony/brutality.zip pozdro ;) |
A oto napis LINUX w kodzie binarnym.
10011001001001100111010101011011000 |
THX M.T.C. za ten kod, mysle, ze Gorzalce sie bardzo przyda ;)... a i tomgoo co z serwem??!!
ZAPOMNIAŁEM: pozdro ;) |
Cytat:
|
No, a jak Wam sie podoba moj nowy emblemacik? ;)
pozdro ;) |
chlopcy - na gg... ale juz...
|
Cytat:
nikt nie robi spamu - zajmujemy 1 pościk ;) więc nie mów tak dolicha ;) |
@Sid, przeciez to forum czyli rozmowy, a wiecej postow chyba nie zaszkodzi? ;)
pozdro ;) |
to co robicie tu mozna zalatwic z powodzeniem na gg czy innym komunikatorze - zwroccie uwage ze jestescie jedynymi uczestnikami tej 'rozmowy'
nadal uwazam ze to nie miejsce na takie radosne gadanie - patrix - ty masz forum o warezie - tam jest mnostwo miejsca... chyba ze tobie bdzie to przeszkadzac |
Cytat:
ale co na to inni ?? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:28. |