Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ZŁa WiadomoŚĆ Dla OsÓb ZdajĄcych MaturĘ Z Matmy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zla-wiadomosc-dla-osob-zdajacych-mature-matmy-18273/)

+++LeWaP+++ 10.03.2003 17:12

ZŁa WiadomoŚĆ Dla OsÓb ZdajĄcych MaturĘ Z Matmy

Ilość załączników: 1
może jeszcze nie wiecie, ale w tym roku nie można będzie mieć tablic na matmie

w załączniku mały dowodzik ||

chyba tak w całym kraju jest... ???

ja na szczęście mam to już dawno za sobą :)

Weron 10.03.2003 17:32

Re: ZŁa WiadomoŚĆ Dla OsÓb ZdajĄcych MaturĘ Z Matmy

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)

ja na szczęście mam to już dawno za sobą :)

Takze mam to za soba cos kolo 5 lat temu pisalem mature i sie ciesze, ze nie musze tego powtarzac.
Chociaz egzaminy nadal mam.
Co do tablic mi i tak nie byly potrzebne bo zrzynalem .
:jezyk: ||

Sniper 10.03.2003 17:41

mnie niedługo stuknie 7 latek po maturce - ale brak tablic matematycznych na maturze z maty to poraszka - no ale czego sie spodziewac jak barany zajmuja sie organizacja naszej edukacji.

WhiteMan 10.03.2003 17:59

Bardzo sie mylis ja wlasnie w tym roku zdaje i nikt o tym nie wie! obys sie mylil!!!!!!!!!!!!!

+++LeWaP+++ 10.03.2003 18:14

moim zdaniem to tablice powinny być

to chodzi o sposób roziwązania zadania, czy ktoś na to wpadnie, a nie czy ktoś zna wzorki na pamięć

wiadomo, że podstawowe trzeba znać, ale te trudniejsze co można się pomylić powinni pozwolić pobrać z tablic !

też sciągałem :), ale bez nauki sie nie obeszło :)

lopus 10.03.2003 18:36

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
mnie niedługo stuknie 7 latek po maturce - ale brak tablic matematycznych na maturze z maty to poraszka - no ale czego sie spodziewac jak barany zajmuja sie organizacja naszej edukacji.
Sniper,ja też zdawałem dosc dawno mature i dlatego ,że miałem z polskiego "pięć" musze napiętnować: twoja "poraszka" PORAŻA!!! :)

Pawel_k 10.03.2003 18:38

matura, ech kiedy to bylo..... || || ||

WhiteMan 10.03.2003 18:57

Wy to chlopaki macie dobrze!!!!Ja mam wszytsko jeszcze przed soba i nie ciesze sie z tego powodu!!! eheheheh!Ja juz zeby w krzeslo sobie wgryzam!!

+++LeWaP+++ 10.03.2003 20:01

moim zdaniem to matura ustna jest bardziej stresująca od pismenej ...

a wogóle matura z perspektywy czasu i zadań stawianych przez życie wydaje się czymś codziennym... mam tu na myśli poziom stresu....

artoor 10.03.2003 21:39

Matura z maty w zeszlym roq byla... i musze przyznac, moze jestem jakis zboczony, ale moim skromnym zdaniem pisemna mata to byla najprzyjemniejsza rzecz jaka mnie w zyciu spotkala 8) No ale zebyscie sobie nie pomysleli, to dodam ze tyczy sie to wszystkich sprawdzianow jakie w zyciu mialem. Najmilej z nich wszystkich wspominam wlasnie mature z maty. Maturzysci powodzenia!!

PS. Ale co do tych tablic... to rzeczywiscie nie bedzie kolorowo :(

artoor

Druss 10.03.2003 21:51

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
moim zdaniem to tablice powinny być

to chodzi o sposób roziwązania zadania, czy ktoś na to wpadnie, a nie czy ktoś zna wzorki na pamięć

wiadomo, że podstawowe trzeba znać, ale te trudniejsze co można się pomylić powinni pozwolić pobrać z tablic !

też sciągałem :), ale bez nauki sie nie obeszło :)

A moim zdaniem nie powinny byc, poniewaz na studiach ja jestem na POlitechnice nie mozna miec tablic, wszytskie wzory te latwiejsze czy trudniejsze musisz miec w bani, ludzi potem ida na studia i nie wiedza za co sie zlapac.

Stef 10.03.2003 22:40

Cytat:

artoor napisa***322;(a)
. Maturzysci powodzenia!!

PS. Ale co do tych tablic... to rzeczywiscie nie bedzie kolorowo :(

artoor

NIE DZIEKUJE

a co do matury z maty..... pozyjemy-zobaczymy :)

Pawel_k 10.03.2003 23:01

Cytat:

Stef napisa***322;(a)
NIE DZIEKUJE

a co do matury z maty..... pozyjemy-zobaczymy :)

a zdajemy podstawowa czy rozszerzona wersje ??? :P

kapsel 10.03.2003 23:09

KURNA JESLI TO PRAWDA TO CHYBA SIE ZA***IE :cisza: 2 miesiace przed matura decyduja sie na taki krok ??? .To ****a grozi puczem tej niedorozwiniętej minister edukacji ***ackiej 8) .Oj pali sie grunt pod nogami LSD ;) i kurna dobrze :jupi:

Torwald 10.03.2003 23:36

+++LeWaP+++ ja nie wiem gdzie na tym skanie jest zakaz uzywania tablic...
Ale jesli sie to potwierdzi...to sie chyba osobiscie do ministerstwa pofatyguje..z kolegami...z calej Polski zrobimy masz gwiazdzisty :P
Zeby w marcu takie glupoty wprowadzac...
Ehh..
Ja sie chyba przeprowadze..
:P

para 11.03.2003 08:57

Maturę zdawałem już dawno temu, szkoda się chwalić - trochę stresu i po wszystkim. Ale pocieszę was w porównaniu ze studiami był to najprostszy egzamin jaki zdawałem.

Pozdrawiam

artoor 11.03.2003 09:16

Cytat:

para napisa***322;(a)
Maturę zdawałem już dawno temu, szkoda się chwalić - trochę stresu i po wszystkim. Ale pocieszę was w porównaniu ze studiami był to najprostszy egzamin jaki zdawałem.

Pozdrawiam

Potwierdzam... choc jestem dopiero na pierwszym roq, to jednak jush kilka egzaminow mialem (w tym z algebry buuu i analizy buuu) i musze przyznac... matura - maly pikus :D

Pozdrawiam

Rambler 11.03.2003 10:55

24 ,24 ,.... lata temu pisałem coś co nazywało się matura.8-)
I o dziwo za głębokiej komuny można było używać tablic:D . Teraz w czerwonym kapitaliźmie nie będzie wolno ? :o
Współczucie dla młodzieży:D :D :D

kapsel 11.03.2003 11:42

Wlasnie wrocilem ze szkoly okazalo sie ze dostalem 1 z probnej z matmy :cisza: .Dla mnie to jest dziwne bo mialem tak : W pierwszym zadaniu zapomnialem tylko przy ostatnim koncowym wyliczeniu zastosowac wartosci bezwzglednej do pierwiastka , podpunkt a caly dobrze , w drugim zadaniu 2 podpunkty dobrze na 3 , trzeciego podpunktu nie szlo zrobic bo byl zle sformulowany :glaszcze: , trzecie zadanie mialem cale dobrze :fiu:.W tych zadaniach mialem do wszystkiego komentarz .Nie widzialem jeszcze na oczy tej mojej pracy , jutro nam oddadza ,ale powiem szczerze ze nie spodziewalem sie laczka :blee: .Co jest najsmieszniejsze kumpel mial wszystkie wyniki takie same , dokladnie te same bledy ( brak wart bezwzglednej , i jednego podpunktu w drugim ) i dostal mocna troje !!Prawie czwore !!! . Nie wiem co jest grane ale faktem jest ze gosciara od matmy za mna nie przepada :fiu: .W kartkowkach mam 3 zadania na 3 zrobione i dostaje troje :( , inni maja to samo maja czwory i piony .Gdy ide do niej sie zapytac mowi mi ,ze mam za malo oznaczen , danych etc .CZY W MATEMATYCE CHODZI O WYNIK CZY O PIEKNE ZAPISANIE WSYSTKIEGO ??????
Dobra koncze moze to nie na temat ale jestem wqrwiony .Przez taka ***nieta nauczycielke matury nie zrobie ???
Pozdrawiam

kapsel 11.03.2003 11:42

Wlasnie wrocilem ze szkoly okazalo sie ze dostalem 1 z probnej z matmy :cisza: .Dla mnie to jest dziwne bo mialem tak : W pierwszym zadaniu zapomnialem tylko przy ostatnim koncowym wyliczeniu zastosowac wartosci bezwzglednej do pierwiastka , podpunkt a caly dobrze , w drugim zadaniu 2 podpunkty dobrze na 3 , trzeciego podpunktu nie szlo zrobic bo byl zle sformulowany :glaszcze: , trzecie zadanie mialem cale dobrze :fiu:.W tych zadaniach mialem do wszystkiego komentarz .Nie widzialem jeszcze na oczy tej mojej pracy , jutro nam oddadza ,ale powiem szczerze ze nie spodziewalem sie laczka :blee: .Co jest najsmieszniejsze kumpel mial wszystkie wyniki takie same , dokladnie te same bledy ( brak wart bezwzglednej , i jednego podpunktu w drugim ) i dostal mocna troje !!Prawie czwore !!! . Nie wiem co jest grane ale faktem jest ze gosciara od matmy za mna nie przepada :fiu: .W kartkowkach mam 3 zadania na 3 zrobione i dostaje troje :( , inni maja to samo maja czwory i piony .Gdy ide do niej sie zapytac mowi mi ,ze mam za malo oznaczen , danych etc .CZY W MATEMATYCE CHODZI O WYNIK CZY O PIEKNE ZAPISANIE WSYSTKIEGO ??????
Dobra koncze moze to nie na temat ale jestem wqrwiony .Przez taka ***nieta nauczycielke matury nie zrobie ???
Pozdrawiam

artoor 11.03.2003 11:58

Nie powiem Ci o co chodzi w matematyce (to zalezy od nauczyciela ;) ), ale powiem Ci o co chodzi w probnej maturze... 1.Chodzi o to, zeby dac takie zadania, ktorych nie da sie zrobic.
2.co za tym idzie, zeby wstawic jak najwiecej pal.
3.zeby te paly mobilizowaly do nauki, bo jak palke zbierzesz to sobie pomyslisz... kurcza ale ze mnie glab... trzeba sie uczyc i polecisz do ksiazek.
4.reasumujac... matura probna jest kilka razy trudniejsza od matury tej wlasciwej, wlasnie po to zeby uczniowie wzieli sie ostro za nauke.

PS ja uczylem sie na polski dwa dni przed, a na mate to sie prawie w ogole nie uczylem... i dobrze. Kurcza teraz bym byl na siebie zly ze stracilem tyle czasu na marne ;) Tak czy inaczej na studiach jush tak lekko nie jest :blee:

Pozdrawiam

artoor

+++LeWaP+++ 11.03.2003 12:26

ZŁa WiadomoŚĆ Dla OsÓb ZdajĄcych MaturĘ Z Matmy

ja tego tak nie napisałem ! (( małymi literami było...
:blee:

SID .. Thanatos ... przyznać mi się !!! komu się nudziło ?? ;p

kapsel 11.03.2003 12:44

Cytat:

artoor napisa***322;(a)
Nie powiem Ci o co chodzi w matematyce (to zalezy od nauczyciela ;) ), ale powiem Ci o co chodzi w probnej maturze... 1.Chodzi o to, zeby dac takie zadania, ktorych nie da sie zrobic.
2.co za tym idzie, zeby wstawic jak najwiecej pal.
3.zeby te paly mobilizowaly do nauki, bo jak palke zbierzesz to sobie pomyslisz... kurcza ale ze mnie glab... trzeba sie uczyc i polecisz do ksiazek.
4.reasumujac... matura probna jest kilka razy trudniejsza od matury tej wlasciwej, wlasnie po to zeby uczniowie wzieli sie ostro za nauke.

PS ja uczylem sie na polski dwa dni przed, a na mate to sie prawie w ogole nie uczylem... i dobrze. Kurcza teraz bym byl na siebie zly ze stracilem tyle czasu na marne ;) Tak czy inaczej na studiach jush tak lekko nie jest :blee:

Pozdrawiam

artoor

i co miałeś z próbnej ??
Pozdrawiam
p.s na polaka też się uczyłem 2 dni przed...

artoor 11.03.2003 13:05

Z probnej mialem banke z maty :D A z wlasciwej 5 - pisemna 4 - ustyna :) Pozdro!!

kapsel 11.03.2003 13:31

Cytat:

artoor napisa***322;(a)
Z probnej mialem banke z maty :D A z wlasciwej 5 - pisemna 4 - ustyna :) Pozdro!!
No to mnie troche pocieszyles .Pozdro :)

Torwald 11.03.2003 15:26

Mnie tez troche pocieszyles, z tym ze nie bardzo mi sie chce wierzyc, z 2 dni przed matura zaczeliscie sie uczyc...
Tozto nierealne, no chyba ze ktos jest genialny ;)
A matury ustnej z matmy to sobie nie wyobrazam...(a bede zdawal :P)

Pawel_k 11.03.2003 15:30

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Mnie tez troche pocieszyles, z tym ze nie bardzo mi sie chce wierzyc, z 2 dni przed matura zaczeliscie sie uczyc...
Tozto nierealne, no chyba ze ktos jest genialny ;)
A matury ustnej z matmy to sobie nie wyobrazam...(a bede zdawal :P)

na ustej beda tylko definicje i proste przyklady :P
pisemna to pare zadan :P
latwizna w odniesieniu do matematyki na 1 semestrze dowolnej uczelni (wiem bo juz na drugiej goszcze :P)
a nawet jakbys niezdal to pamietaj o tejze mysli:
Cytat:

nie matura a chec szczera zrobi z ciebie oficera
;p :jezyk: :D

Torwald 12.03.2003 14:00

zaczynam sie bac...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:33.