![]() |
Alkohol -> wypadek -> tragedia :(
Witam!
:( oto topic z forum adico... wejdzicie tam i zobaczcie!!! mam nadzieje, ze podzielacie moje zdanie, ze to najstraszniejsza rzecz jaka widzieliscie. w akcie solidarnosci z Jacqueline niech kazdy cos napisze... ja moge tylko powiedziec to, ze jak to zobaczylem to lzy same mi sie polaly oto link: tu BYL link /sid |
:( :'( :'( :'(
....brak mi słów... |
To straszne. Zeby przez jeden wypadek spierdo*** sobie cale zycie. Taka ladna dziewczyna...
:buu: :buu: :'( :'( :'( :'( :'( :buu: :buu: Nawet plakac nie moge to jest okropne :buu: |
...
szkoda słów ... |
...
|
dlatego wlasnie nawet przez mysl mi nieprzechodzi jazda na dwoch gazach :(
ze tez mozna tak komus upaskudzic zycie jednym browarem :blee: i pomyslec ze juz pare moich kolegow/kolezanek mialo crashtesty z pijanymi *****ami za kolkiem, szczescie ze przezyli :smutny: |
Jestem zbyt wrażliwy na takie ...tragedie ...:(
|
......:'(
|
Szok!! :o :o :'( :'(
|
Bardzo wstrząsające - oglądając wiadomości w telewizji o różnego rodzaju wypadkach i katastrofach, tak naprawdę nie zdajemy sobie sprawy że dotyczą one konkretnych ludzi. Dopiero patrząc i czytając o tym konkretnym przypadku ogarnia nas zgroza.:(
|
[...] i dlatego podpisałem się pod ustawą aby kierowców na bani traktowac jak przestępców a nie traktowac tego jako wykroczenie - do piachu z nim.
|
O jezu! :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :wow: :wow: :wow: przecież to jest niewyobrażalne!
|
Jestem w szoku.
Nawet nie wiem co powiedzieć. |
to jest straszne.
mam nadzieje że ci któży widzieli te zdjęcia pomyślą 3 razy zanim usiądom za kułkiem po alcoholu!!! |
ooooo ranyyyyyyyyyy :'( :'( :'( :'( :'(
bedeb mial dola przez reszte dnia :( :( biedna dziewczyna :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: |
Hmm.
Widzialem to i zastanawiam sie czy mozna cos takiego pokazywac? Z jednej strony jest to przestroga a zd rugiej wchodza na to forum rozni ludzie mlodzi, starzy. Ludzie, ktorzy dopiero sie rozwijaja(chodzi mi tu o psychike) I uwazam, ze takie cos moze im zaszkodzic. A tak poza tym widzial ktos cos takiego w tv>? W gazecie? Wydaje mi sie, ze nie. Co prawda malo czytam prasy ale nie spotkalem sie z takimi zdjeciami. Topic powienien zostac zamkniety. A link usuniety. |
link usuwam
powiedzmy ze uznalem go za zbyt drastyczny dla szerokiej publicznosci (jesli ktos sie z tym nie zgadza to.. trudno, mam nadzieje remix z radoscia sie podzieli linkiem osobami zainteresowanym) dla tych ktorym sie nei chce szukac linku - odpowiedzi koleogow powinny wam wystarczyc za opis tego co tam bylo |
Cytat:
takze mam apel kto ma od niedawna prawko niech poprosi o ten link, tak ku przestrodze, tak na wszelni wypadek... :( |
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
A ci,ktorzy wchodza na te forum maja mniej i nie sadze ,zeby ich rodzicom spodobalo sie to, iz ich pociechy ogladaja takie zdjecia. Zdecydowanie pobieram kolege o nicku para ten link byl tutaj niepotrzebny. |
Cytat:
|
Co link został usunięty, bo jest drastyczny - ludzie to jest nadal człowiek. Co byście zrobili gdyby tą smaskrowaną, biedną dziewczynę spotkali na ulicy, lub w innej sytuacji - powiedzieć jej żeby nikomu nie pokazywała się w tym stanie, odizolowała się kopletnie od świata zewnętrznego?
Uważam że ten przykład, pomimo swojej drastyczności działa jak terapia szokowa, każdemu potrzebny jest od czasu do czasu wstrząs. |
eeeee..
a ja sie nie zalapalem na link...brr wyciety..
|
Re: eeeee..
Cytat:
|
hmm no ja wsumie też tego nie widziałem ale po tych wszyskich wypowiedziach nie wiem czy dym chciał
|
Cytat:
TYlko tak ci napisalem. :cisza: :) |
Cytat:
|
Cytat:
A zdjęcia są tak drastyczne, że potem jeśc nie mogłem. |
Hmmm czytam i czytam - i niektóre wypowiedzi mnie dziwią . Fakt zdjecia są drastyczne - ale ku przestrodze. Ale ktoś zapomniał, że ta dziewczyna żyje i ma przewalone życie nie tylko ze względu na swoje obecna kalectwo - przykłąd jest juz w wypowiedzi niektórych ludzi - została potraktowana jak rzecz nie człowiek - ludzie opamiętajcie sie to jest nadal człowiem ....
Wkuchniło mnie to poniewaz mam qmpele która tez ucierpiała napewno nie tak jak ta z tamtych zdjec ale ona dzieki swoim przyjaciołom (i skromnie powiem że zaliczam sie do nich) wróciła miedzy ludzi i nikt nie zwraca jej uwagi na wyglad- chociaz czasami wice jak jej sie przykro robi jak jakas głupia (powiem jeszcze raz GŁUPIA !!!) osoba z litościa stwierdza oooo a co ci sie stało !!! Taka litość jest tu wogóle nie na miejscu - zdjecia takie sa przestragoa winnego suruowo ukarał - ale osoby po wypadkach musza wrócic do społeczenstwa i tak własdnie sie poznaje przyjaciół i człowieczeństwo. ufff ale sie uniosłem...... |
co do zdjec - widzialem gorsze rzeczy w realu i mnie to specjalnie nie rusza - ale tego na 100% nie powinni ogladac ludzie ponizej 18-20 roku zycia - nie chce wiedziec jaki wplyw moze to wywrzec na 12 latka naprzyklad...
poczulem sie w obowiazku (po rozmowach z kikoma userami) do usuniecia tego linku ps. rownie katastrofalne skutki moze miec spadniecie ze schodow, czy wypadek na nartach (po swoim 2 tyg lezalem nieprzytomny a 3 miesiace dochodzielm do siebie) |
współczucia -
fakt link powinien byc usuniety - zdenerwował mnie "przedmiotowe" podejscie niektórych. |
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:((
|
Witam!
Do jasnej cholery! to nie sa zdjecia zwlok czy jakichs mordow ani niczego drastycznego!!! to sa zdjecia CZLOWIEKA !!! mlodej dziewczyny, ktora spotkala straszna tragedia... przykre jak niektorzy to traktuja... jak widowisko :( moze i koles z adico zamiescil to ku przestrodze... ja to zamiescilem po to aby kazdy sie nad soba zastanowil i chcialem zlozyc wyrazy przejecia sie jej tragedia... przykre Sid, ze sasowales linka... trzeba bylo dopisac w temacie ze topik nie jest dla dzieci - i juz by wystarczylo. EOT |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ale masz racje co do tego, ze to przeciez czlowiek i tak nalezaloby ja traktowac. Mam tylko nadzieje, ze sa przyjaciele, ktorzy sie od niej nie odwrocili i ze moze liczyc na swoja rodzine. Zmienil sie jej wyglad, ale nie osoba, ktora sie pod nim kryje, dalej jest ta sama. Mogla sie zmienic jedynie na lepsze... |
Cytat:
|
Prosze o ten adres na prv!
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzięki Laser |
Witam !,
Tomgoo, Zbieg12 - poszlo.... |
laser do mnie tez puść
|
I co??? Warto było ten link usuwać ???
Teraz każdy po kolei będzie prosił o link i tak w kółko. Poniżej zamieszczam link. link tu BYL i kolejny wrzut skonczy sie wywaleniem topica w diably - epatowanie takimi tresciami jest chore - a to ze zdobycie go bedzie wymagalo pewnego wysilku zniecheci moze milosnikow mocnych wrazen ktorych zapewne nawet tu nie brakuje - co mylicie o tej decyzji to wasz problem PS"" Nie usuwajcie tego link'a, bo to się mija zz celem. Jeżeli macie zamiar usunąć powyższy link to lepiej usuńcie cały ten topic" |
Cytat:
|
Z przykroscia stwierdzam ze przeczytalem i zobaczylem historię dziewczyny. A z przykroscia dlatego, że jej współczuję. Chłopak który to spowodował...no nie wiem co bym mu zrobil...To jest poprostu straszne i nie powinno sie publikowac zdjec tak poszkodowanych osob!
|
Zobaczyłem...omal się nie popłakałem:(
Ps. Laser na prv twoja wiadomosc nie doszła! |
link wywalony - nastepna proba umieszczenia go tu - niewazne czy jawnie czy w postaci jakiegos 'zaszyfrowanego' dziwolaga skonczy sie wywaleniem posta
proscie na priv o ten link skoro szukacie mocnych wrazen - przypominam ze 'na priv' oznacza uzycie 'Prywatnej wiadomosci' a nie zamieszczanie TU prosb... jak napisalem wyzej ocena tej decyzji moze byc dowolna - zdania i tak nai zmienie |
Cytat:
Więc teraz ładnie mnie przeproś, zanim to się źle dla Ciebie skończy. Cytat:
Chyba nie czytasz tego, co sam wypisujesz, takie typy, jak Ty, są najgorsze. Gorszego "byleco" ciężko jest znależć. Wiesz co to jest godność ?? Poczytaj sobie => słownik j. polskiego. Można ewentualnie naruszyć prywatność tej dziewczyny, nie jej godność. Aby dziewczyna godnie żyła, potrzebuje NIE takich ludzi jak TY, ona nie potrzebuje Twojej ŁASKI, LITOŚCI i PŁACZU. Gdyby zobaczyła, że tacy: jeden z drugim użalają się nad nią, to dopiero by był dla mniej koszmar. Właśnie, że KAŻDY powinien zobaczyć te zdjęcia. KAŻDY JEDEN. Po to, aby wiedzieli, co może się wydarzyć w takich sytuacjach, a także po to, żeby zobaczyli tą dziewczynę i powiedzieli nie to co TY - memorando, że "buu popłakałem się", tylko, żeby powiedzieli "no cóż, ważne, że przeżyła, że może nadal cieszyć się życiem ." I mogę się założyć, że to jest teraz najważniejsze dla tej dziewczyny - ŻYCIE. I jeszcze jedno - nie rozumiem, jak może ktoś napisać, że te zdjęcia go przeraziły, że są drastyuczne ? Co WY jesteście niepoważni ? Co tam zobaczyliście ? Potwora ? Jakieś straszne zwierze ? Czy młodą dziewczynę, której los wyznaczył inną ścieżkę, niż pozostałym ludziom ? Mi się zrobiło bardzo przykro, gdy zobaczyłem te zdjęcia, ale dlatego, że takie bezmyślne postępowanie człowieka utrudniło życie tej dziewczynie. Nie dlatego, że zdjęcia były drastyczne. Tacy niepoważni ludzie, jak memorando nie powinni w ogóle udzielać się w takich dyskusjach. Niektórzy słusznie tutaj napisali - mogę z czystym sumieniem podać im dłoń. A mianowicie, że najważniejsze jest wnętrze człowieka. Nie ważne, czy jest czarny, czy biały, czy ma pocieta twarz, czy może nie ma nogi, ważne jest WNĘTRZE. BTW Do Moderatorów: Pamiętacie topic: "Impreza Online, od 18 lat, etc.." ??? Pamiętacie, ile tam było zdjęć roznegliżowanych kobiet ? I napiszcie mi, czy usunęliście je ? NIE !! A dlaczego, przecież sami wiecie, sami to przyznajecie, że pisząc w temacie: od 18 lat, tylko oglądalność takiego topic'a przez osoby niepełnoletnie zwiększy się. I co może usunęliśice kilka tych zdjęć, gdzie to były widoczne narządy płciowe, ale reszta została. I co, uważacie, że panienki z gołym tyłeczkiem i gołymi cycuszkami powinny oglądać osoby, które posiadaja mniej, niż 18 lat ??? Wg którego regulaminu ? To tyle z mojej strony. |
Cytat:
Bo wysłałem Ci przez gg. - a jak nie dostałes przez gg to nie wiem co jest ... |
Sorki TOMMYx zapytam z innej beczki - ile ty masz lat????
Twoja wypowiedź po prostu sugeruje o dorosłości twojego życia, uczuć - co tu mówić .Wielkie brawa !!! Fakt ta dziewczyna jest dalej istotą ludzka - widzieliście w TV ta mała 3 latnia dziewczynke której ubranie spaliło sie na niej jak matka na bani była - jaj oczy pełne bólu i nadzieji na lepsze dni (że ja ktoś pokocha) - i dzieki temu że ja pokazali zebrali kase na operacje dla niej! ehhh .... skoro niektórych drażniły linki do tych zdjeć należało je usunąć. mnie nie drażniły, powiem że byłem przerażony, zły i w sumie bezsilny. Nigdy nie pochwałem jazde na bani - bo to głupota. Nie zapominajmy o tym że mimo wszystko może sie cieszyc ze przezyła i może dalej życ - napewno w bólu i cierpieniu - ale jest tam cos czego nikt nie pisął - rodzina ja w tym wspiera - przyjaciele pewno tez i to jest najwazniejsze. Proponuje zamknąć ten topic - bo dalsza dyskusja w/g mnie nie ma juz najmniejszego sensu!!!!! |
Zgadzam sie w 100% z TOMMYx`em i jestem pelen podziwu dla niego
bo po 1 zachowal sie bardzo dojrzale a po 2 mysle ze w jakims stopniu dal innym do zrozumienia ze musimy byc tolerancyjni... Owszem kazdy ma prawo do swojego zdania, ale nie nalezy z nim przesadzac... P.S. Ja rowniez jak Sniper proponuje KŁODECZKE... Pozdrawiam |
Cytat:
Kłódeczka powinna byc! |
amen
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:07. |