![]() |
Cytat:
|
RE:
Nie obserwowa***322;em filmu, ale s***322;ysza***322;em o nim du***380;o korzystnych opinii. Mo***380;e obejrz***281;, jedynie chyba nie ma go ju***380; w kinach, pr***243;bowa***322;em odkry***263; w sieci oraz jest bodaj***380;e na ipli. Mo***380;e kupi***281; ksi***261;***380;k***281; + film, bo uwielbiam te***380; czyta***263;. Je***380;eli gra toczy si***281; o nagrod***281;, w sieci by***322; rozg***322;os, w telewizji te***380;, ja niemniej jednak sceptycznie do tego podchodzi***322;em, media ub***243;stwiaj***261; koloryzowa***263;. Dopiero dzi***347; wida***263;, ***380;e nies***322;usznie, co mnie naturalnie cieszy. Nale***380;y poszuka***263; tego filmu.
|
Ależ Polska jest potęgą kinowego formatu, nawet komediowego... a raczej dramatycznego, przeradzającego się często w horror... :]
|
Cytat:
|
Oscar dla Idy!
Sta***322;o si***281;, doskona***322;y polski film Paw***322;a Pawlikowskiego finalnie otrzyma***322; renomowan***261; nagrod***281;. Sam niezmiernie si***281; ciesz***281;, poniewa***380; to kamie***324; milowy dla krajowego kina. Du***380;o os***243;b nie wierzy***322;o w sukces, du***380;o os***243;b nawet nie wiedzia***322;o, o czym jest ten film. Ja mia***322;em szans***281; obejrze***263; go w kinie i powiem jedno, nie zawiod***322;em si***281;. Korzystne dzie***322;o, kt***243;re warte by***322;o tej nagrody. Ciesz***281; si***281;, ***380;e wreszcie kto***347; to doceni***322;. Mo***380;e dzisiaj Polska stanie si***281; pot***281;g***261; kinowego formatu.
|
musiał przyjechać gościu z Oxfordu, żebyśmy odnieść sukces :sciana:
w polskim bagnie nie ma na to żadnych szans :nie: jak się niezależna postara, to drugiego Oskara zdobędzie film Krauzego o Smoleńsku :D |
Niektórzy nawet JUŻ nie piją, co świetnie widać w cateringu, zawsze jest danie lekkostrawne, dla aktorek, co się wiecznie odchudzają, no i dla tych, co już wątroby nie mają. :szczerb:
|
Polak to nie zawsze pijak. Ale Polak z showbusinessu na ogol tak ;-). Cala branza filmowa to fachowe alkomaty. Nie, edu? :szczerb:
|
Wstyd na cały świat, Polak to pijak.
To znak, kręćmy antypolskie filmy to będziemy nagradzani. Cytat:
słoma z butów. |
Ilość załączników: 1
no i mamy pierwszego w dziejach oscara za film fabularny :)
rzecz jasna nie wszystkim się to podoba :nie: |
o, pierwszy raz oscara dostal film, ktory moim zdaniem na to zasluguje :D
polecam, bardzo dobry filmik! az chyba jeszcze raz "wypozycze" :P pozdro ;) |
no to juz wiem czego nie ogladac :) ;)
|
Cytat:
|
TOTALNE KOPALISKA zeby nowego watku nie zakladac :spoko:
Oscary (2005/2006)- zaskakujący triumf Wielka niespodzianka w Hollywood! Zwycięzcą został dramat "Miasto gniewu" Bardzo dobry film - polecam http://wiadomosci.onet.pl/1273020,12,item.html |
Re: Grube laski
Cytat:
|
Cytat:
|
Grube laski
Ilość załączników: 1
Co poniektórym laskom troszke sie przytyło.
Nie mogłem uwierzyc że to Catherine Zeta Johnes. Wiem, że jest w ciąży ale... zobaczcie sami. |
Impreza... taka sobie.
Pianista dostał 3 oskary. Więc więcej nie komentuje. :P |
Bleee... do pupy z tymi oscarami, bo kaedra nie dostala, ble ble ble i jeszcze sto razy bleee!!!!!! :buu: :blee:
pozdro :idea: |
Cytat:
|
Ja zaluje ze Edi nie dostal statuetki :buu: , ale wiem dlczego tak sie stalo : gdyby Edi byl zydem , albo Jureczek , albo chociaz ten maly dzidzius , albo chociaz ten co zlom skupowal to oskar by siedzial w kieszeni .Myslalem jednak ze chociaz Edi otrzyma nominacje .A dlaczego ?? Bo Edi byl krecony w Lodzi a w Lodzi jak wiadomo coraz wiecej zydow sie usadawia :fiu:
Pozdrawiam |
Oscary - generalnie nienawidzę żadnych skomercjalizowanych imprez, jedyny plus to nagrody dla "Pianisty", choć sam film nie za bardzo mi się podobał - czegoś tam brakuje. Chicago to jakieś nieporozumienie - popelina jakiej dużo w amerykańskim kinie, ale to akurat jest w amerykańskim stylu.
Szkoda że "Katedra" nie została nagrodzona, ale sama nominacja jest już dużym wyróżnieniem. |
Powiem tak oscary ogladałem na zywca - gadajac na gg z adminem w Wa-ie a ja piszac na stronke skrypt do sms-ó oraz szlifujac kod forum i próbując napisac skrypt do obsługi poczty (z obsługa @ w formacie html) codo ostatniego poległem narazie a reszta działą jak złotko - choc szukam sposobu wysłania sms-a tak jak robi to 1rstwap (idea bez tego cholernego loga !!!) - jak ktos ma fajne skrypty do tego prosiłbum na skrzyneczke ;))) sniper@blokers.net
Wracajac do temeatu: 1.Wstep nudny,długi i do du.. 2.Brak oscara dla Katedry - juz mnie poniosło 3. Oscary dla Fridy - chłam 4. oscary dla Chicago !@!!! - chłam do potegi entej 5. humor mi poprawił sie gdy oscara dostał Polański za rok juz nie ogladam sie wyspac wole |
Cytat:
shuma02 |
Nie ma to jak Eminem.
|
Re: Oscary...
[QUOTE]-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
i przez mysl mi nie przeszlo ze oskara dostanie Polanski - czlowiek w USA co najmniej kontrowersyjny - jesli nie nielubiany i unikany... podziwiam smialosc tej decyzji A mnie wydawalo sie, ze Oskary przyznaja za talent rezyserski, a nie za stopien nielubialnosci... przez spoleczenstwo amerykanskie...Przeciez Akademia Filmowa sadzila w koncu Polanskiego-artyste, nie Polanskiego-gwalciciela. |
Re: Oscary...
Z planowanej nocy oskarowej przed telewizorkiem nic mi nie wyszlo :(
ale nie mam chyba czego zalowac. O wszystkim dowiedzialam sie z innego zrodla :chytry: Od samego rana wszystkie stacje radiowe trabily o przyznanych po raz 75. Oskarach. Informacje byly podawane na przemian z wiadomosciami o bombardowaniach Bagdadu... Szczerze przyznam, ze sluchalo sie malo przyjemnie. Najmilsza wiadomosc-oskar dla Polanskiego, najgorsza-brak statuetki dla "Katedry", przegrala z jakims "The ChubbChubbs", ktorego juz sama nazwa wywoluje na twarzy szeroki usmiech... Ciekawa jestem tego filmiku, moze ktos zna namiary...? |
Cytat:
Cytat:
J. Lo :P |
Cytat:
No to fakt, biedna :( ja tez tak chcem, ale gosc mial szczescie, taka laske cmoknac ;p qrde... Ze tez nie pojechalem... przeciez Potworny ZbigNieff tez byl nagrodzony i to 4 statuetkami ;p I moze ja trafil bym na J.Lo kto wie 8) :fiu: :jezyk: |
oscary to shit - zawsze jest tam duzo polityki :blee:
w sumie to najlepsze byly tam te "plomienne antywojenne przemowy" :D i radosc Bordy'ego jak odbieral oscara (biedna Halle Berry..) ;p osobiscie dalbym oscara Ediemu |
No ja w miare jestem zadowolony z Pianisty... ale jestem poprostu
wkurzony na maxa z powodu statuetek dla Chicago - ogladalem ten powiem brutalnie "kaszaniasty, ****an*" film - i nie wiem za co oni dali im az 6 oscarow, przeciez on jest beznadziejny... Bylem w kinie na tym (no bo 13 nominacji - mowi samo za siebie, ze zdalo by sie zobaczyc) a tu taka LIPA... wg mnie wydalem najgorzej jak moglem pieniadze do kina, juz wolal bym zjesc cos z fast food`a ;p!! Two Towers troche slabo, ale jak wspomnialem gratulacje dla Polanskiego!! |
No coz. Pianista musial dostac kilka oscarow, a to z powodu ze byl temat o zagladzie zydow. A w stanach rzadzi przy tym kasa. A kto nia rozporzadza? Zydowscy bankierzy. Wiec wiadomo, zawsze jak film jest robiony o zagladzie zydowskiej w czasie II wojny swiatowej to zawsze dostanie pare oscarow.
|
Oscary...
temat pewnie juz wszsytkim znany - wiec tez przemyslany - jak oceniacie tegoroczne rozdanie Oskarow?
doszukaliscie sie jakis podtekstow politycznych? oskarow ktore byly pewniakami? zaczne moze sam - chcialem oskara dla Fridy... i dla Katedry i przez mysl mi nie przeszlo ze oskara dostanie Polanski - czlowiek w USA co najmniej kontrowersyjny - jesli nie nielubiany i unikany... podziwiam smialosc tej decyzji no i troche malo statuetek dla Two Towers... poza Golumem ktorego nagrodzic powinien kazdy kto go widzial - majstersztyk... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:38. |