![]() |
Mediasonic
ludzie szczerze odradzam te badziewne plytki.
Wpadla mi w rece silver-silver 40x i o malo mi litka nie usmazyla - zawiesil sie system, a spawarka nagrzala jak cholera. Juz myslalem, ze po spawarce..... Na szczescie 24102B twardy jest! |
Dzięki za ostrzeżenie ...;) ;) ;)
|
Pisalem tez o problemie z mediasonic, tyle ze chodzilo o jakosc nagran :) Jednoznacznie kaszana :P
|
U mnie co prawda nie było aż tak drastycznie, ale płytki faktycznie lipne, że aż strach.
|
Zastanawia mnie jak można puścić na rynek taki szmelc...???
Czy ta firma nie ma żadnej kontroli jakości...??? .................:cisza: |
Moja siostr polamala to badziewie bez zadnego wysilku!!!
|
A ja na nich pale i jestem zadowolony (wprawdzie podle dla siebie pale na czym innym ^_^ ^_^ ale zwrotow nie ma). Tyle ze jak zobaczylem ile kosztuje szpula (<70zl) to nawet nie probowalem palic wiecej niz 12X-X16. Efekt jest niezly, CDDoctor pokazuje 10-40 bledow co na taka tanioche jest mysle do przyjecia.
|
Nie sa takie zle, ale nie polecam dla uzytkownikow starszych nagrywarek, u kumpla na philipsie 16x wypalone te plyty nie chcialy u niego odczytywac, a na innych odczytuje co jest wielka beka.
|
To bardzo ważna uwaga Drussa!
Przypominam sobie, że gdzieś czytałem, że wraz ze wzrostem prędkości zapisu zmieniły się substancje używane do produkcji płyt. W efekcie nowe płyty są niezbyt kompatybilne ze starymi nagrywarkami i odwrotnie, gdyby ktoś miał jeszcze gdzieś zapas starszych czystych płyt. Podobno szczególnie dotyczy to starszych płyt z ciemnoniebieską warstwą (np. stare Verbatim). |
Ja kupowalem u mnie w Poznaniu Mediasonic silver-diamont 32x za 0,80zl
Na mojej spawarce LiteOn 52x24x52 wypalilme wszystkie 20 szt. Tylko ze faktycznie pod koniec wypaliania pojawialy sie bledy To juz lepsze (ze szpuli) sa MediaStore Pozdrawiam wszystkich wy-palaczy |
Druss ma niewątpliwie racje, dodałbym tylko że to dotyczy tanich płyt z dolnej półki, dlatego zalecałbym ostrożność w kupowaniu najtańszych płyt posiadaczom wolnych sprzętów (wolnych nie znaczy złych), to ze płytka sie wypali to FAKT ale czy bedzie odczytywana to już inna historia, ale boli to że jakby wolniejsze sprzety na tym tracą i ich uzytkownicy. Czasem moze być walnięta partia która czy to na szybszych czy na wolnijszych nagrywa się ale są straszne kłopoty z odczytem na obu ale fakt faktem że chyba te oszczędności producentów płyt (może grubośc tej warsty jest mniejsza) przechodzi wszelkie pojęciei nie jest przez nikogo kontrolowana.
Przypomina mi to historię z kombinezonami skoczków... heh |
Ob@r fajny avatarek:) Tez gdzies mam taki
moze sobie zamontuje to sie scigniemy:) Hmmmm myslicie ze ta moja spawarka to juz taka staroc?? Kurcze szybko sie teraz wszystko starzeje;) Faktem jest, ze z innymi plytami nie mam zadnych problemow, a tu przy wypalaniu 16x nagrywanie stanelo po 16% i wszystko sie powiesilo..... Podkreslam, ze jest to plyta 40x a Wy wszyscy opisujecie swoje doswiadczenia z 32x - jak wskazuje doswiadczenie to moze byc zupelnie inna plytka... :jezyk: |
no spoko Sprezyn, dzieki nam nakreca remake "60sekund"..
a co to prędkości to ogólnie pisze o szybkich płytach mnie to sie zdazyło z aritami x40, prisma x40 nie wspominam o flamingo bo tu była wtopa producenta ,choć w przypadku dwóch pierwszych tez bym tak to okreslił, no bo jak się pisze na plytce x40 a to ani drgnie przy x40 tylko co najwyzej x32, jeszcze bym wyszukiwał płyt na których jest napis 1-40x albo multispeed, ale to chyba tylko taki trick reklamowy a nie jakiś wyznacznik. |
kupilem se 25szt mediasonikow silver-silver x40, pala sie w miare ok (tzn pliki czytelne - palnik nie zwraca mi C2 errors) i trafilem na zonka - nero cdspeed nie wykrywa konca plyty przy overburning test (jak w zbugowanym litku) a proba nagrania 712mb pliku skonczyla sie wywaleniem plytki
ATIP wskazuje na Grand Advance Technology jako producenta dla porownania rzucilem datexa zielonego i test ok |
Re: Mediasonic
Cytat:
Ździwiło mnie zachowanie nagrywarki...(twojej):blee: |
Cytat:
ale tak na powaznie dzieki za ostrzezenie, a co do plytek to pale tylko na PRINCO i Verbatimach i wole nie experymentowac - twardy jestes |
Jak juz wywlekliscie tego biednego mediasonica, to rzuce tez swoim kamieniem.
Otoz ostatnio dostalem film na Mediasonicu (Talk to her - porozmawiaj z nia), i jak zapusculem scan w nero CDSpeed to wykres byl bardziej czerwony niz flaga ZSRR (az balem sie odpalac KProba, ale jak dostane jeszcze ta plytke w swoje rece to ja przepuszcze przez proba i zamieszcze tutaj wykres jako przestroge || ) |
Qrde ja wypalilem z 50szt. Mediasionic na 40x i w CDSpeed`zie nie
bylo ani jednego czerwonego kwadracika, bylo tylko pod koniec 10% Damaged, wiec nie wiem dlaczego az tak nazekacie na te CD-R`ki :) Szkoda ze juz nie ma ich u mnie w sklepie bo byly tanie i w miare sie oplacalo brac, bo zwrotow nie bylo!! |
I znów wsiądę na mojego ulubionego konika, tzn. problem tzw. tanich płytek!
Jeden zachwycony, drugi przestrzega wszystkich. Niestety, to potwierdza moją opinię, nie raz już wyrażoną, że firmy te mają nierówną produkcję i słabą kontrolę jakości. Trafiają się dobre, trafiają się koszmarne. Za te koszmarne, które lądują w koszu, też płacimy... w efekcie rośnie rzeczywista cena tych, które nam zostaną. |
Cytat:
|
Re: Re: Mediasonic
Cytat:
pewnie ze 100 plytek wypalilem i az takiego zonka nie bylo:) Wiec litek nie wymieka. Cytat:
plytek. A filmy wypalam na czym popadnie:D |
Cytat:
|
mediasonic polecam black te są super
na zwykłych nagrywałem i było ok w każym razie nie zraziłem ise płytki klasy hit datex Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
* irma przewiduje mozliwosc negocjacji ceny :D |
Cytat:
Powiedzmy ze pasuje - jak dobrze sie rozumiemy wychodzi 24zl z kosztami wysylki za 25 zafoliowanych CD? Jesli tak to mozna robic biznes :chytry: |
TO znaczy te plytki sa zafoliowane jako calosc, bez pudelek oczywiscie, taki pakiecik ;) :D
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Uwaga: 1. Przed nagrywaniem obejrzałem sobie płytę, troszkę była porysana z mojej winy, bo musiałem ją przetrzeć. Więc można sobie wyobrazić te rysy po przetarciu (prawie wcale ich nie widać). Swiadczy to o słabej warstwie, podatnej na rysy. 2. Gdy przetestowałem ją w KProbe na maksa (prędkość)... i po wyjęciu płyty z napędu zadziwiły mnie 3 malutkie pęknięcia w wewnętrznej "dziurze" nośnika !!! 1-no pęknięcie ma ok. 1 mm, a 2 pozostałe ok. 0,5 mm. (( Teraz przedstawiam skrina z programu: |
Ja tego swinstwa nawet do rak juz nie biore :P ;)
|
niezla padaka. Ja to sie boje tego szajsu wkladac
do kompa8) A swoja droga to chyba znowu sie pojawily w supermarketach |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:03. |