![]() |
dysan vs. esperanza i akoss
mam takie dziwne pytanko - czy cd-r dysan ktory kosztuje 1.10 za sztuke bedzie lepszy od cd-r esperanzy ktora mozna kupic juz za o.75 gr za sztuke czy to jest tylko roznica w cenie czy dysan jednak bedzie lepszy jakosciowo od esperanzy kub akoss'a?
|
Oczywiscie Dysan jesto niebo lepszy.
|
Witam !
Ja pale ostatnio TYLKO na Dysanach i jeszcze ani jedna płyta nie została zniszczona z powodu złej jakosci itp / jedna sie zwaliła bo wylączyli podczas nagrywania prąd / Naprawde bdb płyty - Polecam Pozdrawiam |
Witam!
Ja z kolei pale tylko na akossach (te nie najwazniejsze dane ;) ) i tez ani razu sie nie zawiodlem. Dysanow nie probowalem :) |
Cytat:
|
Witam !
Panowie nie wiem czy zauważyliście ale sa na rynku dwie marki płyt Akkos Acos Czy jakos tak - sam na to nie zwracalem uwagi - palilem kiedys na tych pisanych przez "k" i nie było problemow ale palilem nie dla siebie wiec ryzyko utraty danych ponosi klient / ja zawsze proponuje ze nagram na Emtecu Dysanie lub Verbatimku ;) Pozdro |
Cena nie świadczy o jakości jak wiadomo i nie można się nią sugerować:) .
Mi ostatnio właśnie przypadły do gustu esperanzy (kupuje w 10pack-silver blue)-nagrywają się OK. Akossy uważam, że także dobre płytki (często wygrywają testy w pismach komputerowych). Dysany? Mam ich pare, są dobre i z opinii znajomych też mogę wywnioskować, że na prawde dobre, trwałe płytki. Ogólnie to zarzuciłeś 3 dobre firmy-tak uważam ;) Narka |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jesli chodzi o zwykle Dysany to nagralem ich kilka i narzekac nie moge. Teraz tak do muzy jak i do danych uzywam czarnych Dysanow i moim zdaniem sa to jedne z najlepszych nosnikow. Co do Akossow to rowniez bylo ich kilka i jak do tej pory jest OK. Oprocz ceny i wiazacej sie z tym niejako jakosci wazny jest rowniez sposob nagrania, przechowywanie i eksploatacja.
|
Ja preferuję esperanzy palę na nich od początku i wg. mnie są ok (jak coś schrzanisz to mniejszy żal taniej płyty),na akosach kiedyś się sparzyłem(folijka nośnika zlazła i szlag trafił dane a teraz nawet niewiem jak jest robiony akos) i się wystrzegam.
|
a ja z kolei polecalbym Esperanze, nagrywam na niej od dluzszego czasu (na Liteonie) i jeszcze zadna nie padla i na zadnej nie ma bledow.
|
Cytat:
|
a ja wczoraj zakupilem do sprobowania
verbati diamond blue super azo HG i samsugi czarne - w cenie 20zl za 10 szt w slimach. Zobaczymy jak to sie pali. verby sa od mitsubishi, a samsungi od prodisca - czyli chyba to samo co akkos black:o Jakos nie widzialem na gieldzie pasteli - zle szukalem czy chwilowo ich nie ma?? |
Kupiłem ostatnio dwie sztuki Verbatim Data for Life (Super Azo i Crystal) od Mitsui (czy to dobry producent?) Pierwsza wypalona idealnie 100% zielonych kwadracików w NeroCDSpeed (gierka) drugą spróbuję na audio
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:30. |