![]() |
Za mało opcji do wyboru, wiadomo że "kotlet schabowy z kurczaka" :D
|
pierwszy raz w życiu widziałem żurek z makaronem :rotfl:
a swoją drogą skecz wymknął się całkowicie spod kontroli :rotfl::rotfl: |
Cytat:
|
re
A moim najlepszym daniem jest niedzielny obiad :
Tarte kluski Rolada Modro kapusta (czerwona kapusta) |
dobry ZUREK! Szczegolnie jak gdzies wyjezdzam
to lubie degustowac w roznych rejonach Polski. Jak na razie niedoscignionym wzorem jest zurek goralski! Bo i schaboszczak oczywiscie! |
a ja lubie......
nalesniki, pierogi ruskie i oczywiscie tatara (mimo BSE)
pzdrwm Nikita_Bennet |
Zdecydowanie flaki, chociaż golonką też nie gardzę. 8)
|
Cytat:
|
... pierogi <z kapusta i grzybami>... mniaaaaam ;)
|
GOLONKA na wiele sposobów jest OK.
|
Ja tam uwielbiam :jem: NALEŚNIKI:jem: mniam
o ile to swojska potrawa ??? |
FLAKI RULESSSSS...
...pozdr... |
Ja tam lubię wogóle kuchnię polską.
Wybrałem fasolkę po bretońsku... ;) |
Witam!
Zimne piweczko i goraca kobieta - to moje danie dnia :) a tak powaznie to golonka z piwkiem no i oczywiscie RUSKIE :D |
Ja glosowalem na Pierogi ale moim zdaniem w ankiecie brakuje
opcji lubie wszystkie w/w ;p Pozdrawiam Potowrny ZbigNieff |
Cytat:
|
Cytat:
|
bigos brzuszków ruuulezzz :jem: :jem: :jem:
|
kocham jesć mój najwspanialszy stan to pełny brzuch . Latwiej byloby mi wypisać kilka potraw ktorych nie lubię ;) w ankiecie wybrałem rosołek ale uwielbiam też bigosik i ziemniaczki itd^_^
|
Pierogi ruskie (z serem białym i ziemniakami) RULEZZZ!!!!!!
|
Witam!
Pierogi, schabowy ;), rosołek, zrazy... to by bylo na razie na tyle :) |
PIEROGI RUSKIE RULEZZZZ :jem: mniaaaaaaaaaaaaaam
|
Cytat:
MŻ i WR czyli Mniej Żreć i Więcej się Ruszać ;p |
Pierogi i oczywiście bigos Brzuszków.
|
w związku z taką ilością przysmaków gdyby ktoś miał problem z nadwagą to podaję darmowy, skuteczny w 100% sposób na odchudzanie
oto on rewealcyjny, skuteczny, sprawdzony: MŻ (wyjaśnienie: skrót MŻ pochodzi od Mniej Żreć) |
Paput - ile ty ważysz?:)
|
Pierogi, flaki, golonka, bigos .. no i jak laser PAMPUCHY :P
|
Kurdę - głodno mi.:buu:
Moje preferowane. 1. Gołąbki 2. Prażonki (zimniaki prażone z mąką, ubijane jak pure potem wychodzą takie kluseczki namaszczone tłuszczykiem ze skwareczkami) 3.Racuchy 4.Nalesniki z serem, ewentualnie tartym jabłkiem. 5.Placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem. 6.Paparuchy z masełkiem i cukrem. 7. Ziemniaczki pieczone z kalafiorem i masełkiem. Nie wytrzymam - idę coś zeżreć. :papa: |
Cytat:
:jem: :spoko: Kurcze z kuchni zaczeły docierac do mnie zapachy .... Tak to gulasz z ziemniakami !! - zaraz bedzie wyżerka ;) ;) |
ja tam pierogi, bigos wlasciwie wszystko co na ankiecie tylko ze pierogi no.1. A szczegolnym daniem jest dla mnie:
Kotlecik schabowy, ziemniaczki z cebulka polane tluszczykiem. Do tego surówka(kapusta pekinska+kukurydza+majonez-MASAKRYCZNIE DOBRE) lub buraczki i ogorek. Do tego jeszcze rosolek. Ach. Zglodnialem!!!!!!!! @laser:Rosolek i schabowy RULEZ! |
no proszę od razu na forum zrobiło się PRZEPYSZNIE
|
ja tam uwielbiam kopytka z serem (zaraz je zjem na obiad) :jem: :jem: :jem: :zeby:
|
Zagłosowałem na inne, lubię potrawy urozmaicone i przede wszystkim pikantne. A takiej jednej jedynej ulubionej to nie mam.
|
Witam !
Musze przyznac ze smakowicie wyglada ta ankieta a szczególnie dlatego ze jestem przed obiadkiem;) Dla mnie the best sa potrawy które mogłbym jeść na zmiane w nieskonczonosc;) Menu: Ziemniaczki polane tluszczykiem, mizeria/salata w śmietanie/surówka schaboszczak;) rosolek Jako luzne potrawy: - Gulasz z pampuchami;) - Gołabki - Bigos - ....... Ogólnie lubbie polska kuchnie, i lubie porzadnie zjesć;) Pozdrawiam wszystkich smakoszy ;) |
ze względu na ograniczenia w kontrukcji ankiety (max. 10 opcji) nie sposób zamieścić wszystkich specjałów
więc czekam na wasze propozycje w odpowiedziach |
ulubiona swojska potrawa
były już różne, różniste ankiety ale takiej nie widziałem
więc oto i ona |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:56. |